Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

nisan bir sakasi

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: İnsan Bilim
Forum Adı: İnsan Bilim
Forum Tanımlaması: İnsan Bilim Üzerine Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2989
Tarih: 17-Nisan-2026 Saat 20:45
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com

Konu: nisan bir sakasi
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: nisan bir sakasi
Mesaj Tarihi: 01-Nisan-2026 Saat 15:57

okumak ve yazmak'dan önce
yemek ve içmek gerekir.. ki bundan önce
doğmak gerekir
bundan önce
artık orasını söylemeyeyim.. onu da anamız ve babamız bilir.

HABER

Haberin hikayesi
Kuvverin hakikati
Kendine iyilik ćikar
Başkasina guzellik yarar
Kendinin sorunlulugu
Baskasinin sorumlulugu
Sonulu ve sorumlukugun yükü
Yükumlulugum agirliği
Dogumun cikardigi deger
Ölumun dogurdugu ömem
Dediki ecz Şemsettin Baykul
Ölen oldugi gun
Gelin geldigi gun
Kıymetlidir
Dedim ki
Hocam sen bu laflari nereden buluyorsun ?
Dedi ki 4 yaďinda iken konuşunca yaşımi buyutup okula yazdirmişlar..
Dedim bende
Çocuk dogdugu gun
Gelinbl geldigi gün
Damat girdiği gün
Ölüm öldugu gun
Degerlidir
Çocuk ölü dogarsa
Ne gelin olur ne damat
Hanımda dediki
Her şey zamanla eskir.. yaşlamir.. degeri düşer
Deyip hepimize [ . ] yı koydu...
01.04.2026 ucyol izmir 07:18
0Z0
YONTEMBILIM .

Yukaridaki yazi çalakelem KALITESIZ yazilmis bozuk yazi.. aşagidaki ise sentaks ve semantigi ile duzeltilmiş KALITELI yazi..
HİKAYE

Haberin hikayesi
Kuvvetin hakikati
Kendine iyilik etmektir çıkar
Başkasina guzellik yapmaktir yarar
Kendinin sorunlulugu geçim
Baskasina sorumlulugundur seçim
Geçim ve seçimi hesabini vermektir yüküm
Yükumlulugun agirliğidir insani çokerten.
Geçmiste dogumun cikardigi deger
Gelecekte ölumun dogurdugu önemle birleşince
Insanin bu günu önem ve deger kazanir.
Ecz Şemsettin Baykul dedi ki:
Ölen oldugi gun
Gelin geldigi gun
Kıymetlidir
Dedim ki
Hocam sen bu laflari nereden buluyorsun ?
Dedi 4 yaďinda iken konuşunca yaşımi buyutup okula yazdirmişlar.
Dedim bende
Çocuk dogdugu gun
Gelin geldigi gün
Damat girdiği gün
Ölüm öldugu gun
Degerlidir
Çocuk ölü dogarsa
Ne gelin olur ne damat
Hale de dediki
Her şey zamanla eskir.. yaşlamir.. degeri düşer
Deyip dediklerimize [ . ] yı koydu...
01.04.2026 ucyol izmir 13:42
0Z0
YONTEMBILIM .

Biz Haber ve Hikayeyi yazdık.. sizde sunulan tabloda HAKİKAT ve KUVVETİ inceleyin.. izleyin.. imgeleyin ve irdeleyiniz.
Çoğumuz böyle HAZIR kaliteli sunulan mal ve hizmetleri bekleriz. Fakat bu işleri hazirlamaya gelince bu söz dizim (sentaks) müşkiline ve anlam bilim (semantik) meşakkatine katlanmayız.

Bizim gibi tembeller sadece kendilerine iş ve aş bulmak amaciyle.. eş verecek maaşı ve meslegi edinmek için tahsile ve eğitime dayanmiş..okula ve okumaya katlanmiştir. Yani kendileri gereksinim ve hacati dişinda bir işe ve çalişmaya ve daha yuksek bir arayişa eğilmemiş.. başkalar tarafindanda özendirilmemis ve yönlendirilmemiştirler.

Genetigi ve çevresi ile kendilerini nasil bulmuşlarsa onunla yetinmişler ILERIYE GITMEYE ve istikamete YONELMEDIKLERI icin her gun yerinde saymada gizlenen geriye gitmenin.. ataletin.. bataletin ve dalaletin yani ABD’in farkinda degillerdir. Gururun Riyanın ve Kibirin yani GRK’ında ayırdında olmazlar.

Peki ileriye gitme ve istikamet nasil olur ?

Onu da benim HAZIRCA söylememi mi bekliyorsun ?

BEYAN denilen sentaksini tercume edip kolaylikla çevirmemi bekliyorsun.. nutkunda ses ve ibare boşlugundan dolayi zihninin tökezlemeyecegi bir SÖZ dizimi istiyorsun.

MAAN adi verilen semantigini tevil edip hızlica evirememi istiyorsun. Mantiginda ifade ve anlam kaybindan dolayi şuurunda tutarsizlik ve karsitlik ve çelişki karanligi vermeyecek bir ANLAM bilimi ariyorsun.

Iste bunu GDDY ni kullanan hocalar ve yazarlar kendi dilleştirilmiş ideolojilerine.. yandaşı oldukları dinleştirilmiş felsefelerine insanları çevirmekiçin yapiyorlar ve HAZIRCA ogrencilerine ve okurlarina sunuyorlar ve onlarda düşumme zahmetine katlanmadan ve anlama müşkilatina düsmeden ibare ve ifadeyi hemencecik aliveriyorlar.. ancak bu hazira alişmiş beyinleri ve zihinleri.. kelime ogrenmeye.. başlamıyor.. duşunmeye üşeniyorlar.. anlamaya.. eleştirmeye.. sormaya.. çalışmıyorlar.. kaliteye katilmaya ugraşmiyorlar.. sorgulamaya ve araştırmaya girişmiyorlar.

Çekinmenin..
kaçinmanin..
korkunun..
sorumsuzlugun.. yükumsuzlugun
kop koyu sessizlik kumkumasina katliyorlar.

Bizde belimizi bükere
bu kadar yapabiliyoruz.
0Z0 YONTEMBILIM
01.04.2026
Nisan bir şakası 15:43

Bu yazı bütün yazılarım gibi YBA öğrenme ve kullanma ve yararlanma yolunda yapılmış bir reklam ve propagandadır. Amaç size paylaştığım tablolarla tanıştırmak ve onlarla düşünmeye alıştırmaktır.
Osman Ziya Oğlu

-------------
usul esasa mukaddemdir

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 01-Nisan-2026 Saat 16:52

GÜNEŞ

Bu resmin giriş kısmını ahale ile çalıştık beş dakka.. sonra geri kalanını on beş dakka da doldurdum.. Çağımızın aydını yani üniversiteyi gitmese bile en azından orta öğrenimden geçmiş ve temel bilgileri edinmiş kimselerdir. Hepimiz okul tezgahından geçtik ancak bize ilk öğretimde öğretilen OKUMA ve YAZMA ile DÖRT İŞLEM yapma temel bilgilerden sonra orta öğretimde TABAN bilgileri verdiler. Bu temel ve taban bilgilerden sonra da YÜKSEK öğrenimde bir meslek öğrenerek üretime katılmaya yetecek kadar da TAVAN bilgiler verdiler. Fakat verilen bilgileri bütünleyecek ÇATI bilgiyi devletin ideolojisine göre basın ve yayın PATRONLARI.. gazete ve dergi YAZARLARI .. kur'an kursları ve tarikatlar ve cemaatler ve partiler ile YÜKLEDİLER.

Ortaya çıkan sonuç ya da bu gün gördüğümüz manzara.. pek iç açıcı değil. Tevfik Fikretten Mehmet Akife.. Nazım Hikmet Necip Fazıla.. bu iki kuşaktan sonra bu günün GÜNCEL yazarların ismini de bilmiyorum.. onu da sizler ekleyin.

Günlük Dilin Düz Yazısını kullanan YAZARLARIN, eskiden Adalet ve Anap'ından sonraki AK PARTİ ile cumhuriyetten beri duran CHP partilerinin OY DEPOLARINI doldurmadan başka bir işe ve dişe yarayan bir başarıları ve etkileri bulunmuş mudur ?   Diye hepsini külliyen suçlamak ve karalamak istemiyorum.. ancak günümüzdeki BİLGİ EDİNME süreci artık ilk ve orta ve yüksek öğrenimde verilen MÜFREDATI aşıyor.. çünkü artık herkesin kafasını doldurmak değil.. kafasını doldurmak isteyenin ERİŞECEĞİ ve ULAŞABİLECEĞİ bir düzeye geldik.

Diyordum ki şimdi de YENİ bir dalga başladı.. YAPAY ZEKA ile tembel zihinlere ve uyuşuk kafalara HAZIR BİLGİLER veriliyor. ZİHİNLER bir partiye ANGAJE ve KAFALAR bir cemaata KONSOLİDE ediliyor. Artık parsellenmiş bir VİRTUALİTEYE sahibiz. Ne demek virtualite ?

Zihinler ve kafalar derken zihniyeti.. "zihniyet" derken virtüel imgeler ve sanal ve bilgiler zanni düşünceler ile dolu "hayali hazır ve vehmi hatır" zeminimiz yani uyanıklık (yakaza) ve uyku (nevm) fazı ile gece gündüz değiştirdiğimiz bir bilinç, istenç, duyunç, sevinç ALANI’nı kasd ediyorum. Kısaca hayali hazır ve vehmi hatır zemini üstünde yükselen fikir ve zikir üreten tefekkür ve tezekkürü.
İşte bu alan üç derecedir..
BİRİNCİSİ günlük bilgi düzeyinden çıkamayanlar.. genellikle orta öğrenimden geçmiş topu top on bin kelime ile düşünen ve konuşanlar.. okula gitmemiş ve kitap okumamışların da üç beş bin kelimesi bulunabilir.

İKİNCİSİ Bu birinci düzeyden sonra bir üniversite bitirmiş ve hukuk ve tıp ve mühendislik tahsili edinmiş kimseler.. bu arada kültürünü geliştirmişlerse yirmi bin kelimeden yüz bin kelimeye kadar İKİNCİ düzeyi oluştururlar.

ÜÇÜNCÜ düzey ise bir alanda araştırma yapan bürokratlar ve teknokratlar gelir ki bilim adamları ve yazarlar ve akil önderleri katarak toplumu etkileyenlerdir.. diyebiliriz.

Ancak bunların topunun fazla bir işe yaramadığını.. 7 ekim 2023 KATLİAM da bu güne.. çünkü GDDY ile DİNİ dilleştirmiş İDEOLOJİLERE ve DİLİ dinleştirmiş FELSEFELERE adanarak.. resmi teoloji ve filolojinin uzantısı olan sivil filozofi ve teozofi ile dili ve dini kötü ve kötüye kullandıkları yaptıklarını söylemem.. KUŞKUSUZ abartıdır.. İNSANA saygısızlıktır.. kendi bir bo sanmaktır.. kısaca YAKINMAKTAN başka bir şey değildir GÖRÜNEBİLİR.. eğer elinde YBA gibi bir çalışma ve bunun birikimi olmasaydı.

işte bunun için diyorum bilim için MATEMATİK.. din için ARAPÇA nasıl TEMEL bilgi ise.. insanın çevresini bilmesi olan ASTRONOMİ de öyledir.. GÖK BİLİMİNİN temel bir bilim olduğunu düz dünyacılar tartışması açık ve seçik göstermektedir.

Bu dünya için böyledir.. din ve ahiret için de öyle olduğunu İmamı Gazali ta o zaman demiş olduğunu ASTRONOMİ ve ANATOMİ bilmeyenler maritfetullahda geri kalır.. sözüdür.

31 mart gecesi.. osmanziya DÜZELTME: 01.14.2026

-------------
usul esasa mukaddemdir

Mesaj Tarihi: 01-Nisan-2026 Saat 17:01
Çağımız ELEKTRONİK çağı.. makine ve insan ile yazılım ve donanım'ın interaktivetisinden dolayı yazılım otomasyon.. donanın netovasyon.. insan ideo-meli ve mekane tekno-malı haline geldi.. ve gele gele ARAP baharından sonra vikleaks yazına ulaştık.. ve ardından 15 temmuz KIŞINA eldi geldik ve ardından BAHAR'ı bekliyoruz.. belki bu da TÜRK baharı olur.. ve e-devlet ve e-dünya dilediği gibi yer küreselinde at koşturur.. biz de bunlara inat..

Etik ve epistemik katman üzerindeki emik ve etnik katmandan.. emprik ve empreratif katman altındaki eroitik ve estetik kamandan söz edeceğiz.. uzu ve usu bir araya getiren su'yun uluhiyetini reddedeceğiz.. sırr-ı SİN'deki rububiyetimizi ubudiyete götüreceğiz.. son nebinin emanet ettiği risalet ve velayet sorumluluklarını ve sorunluluklarını geçimimiz ve seçimimiz ile her birimiz omuzumuzda taşıyoruz... ve içimizdeki insanı.. içimizdeki rasulü.. içimizdeki kur'anı ve içimizdeki kainata dışarı çıkaracağız.

İşte.. bu EVET ve HAYIR odakları ve mihrakları üzerinden özler dava etmeyeceğiz.. EVET'ciler ve HAYIR'cılar birbirinin düşmanı değil dostudur ve fakat vereceğin oy senin postundur.. birbirimizin tostuna ve postuna göz dikmeden bu ülkede dost olabiliriz.

10.04.20217 1 YIL ÖNCE

-------------
usul esasa mukaddemdir

Mesaj Tarihi: 01-Nisan-2026 Saat 17:36

Tabloda 14.cu haftanin ilk dört çalişma gunu gösterildi.. görmeye çalişiniz.. yaklaşik alti yildir paylasirim.. uzerinde konuşan bir çikmadi ise.. bunu benim aptaligima degil konuşmayanlarin ilgilenmemelerinin nedenlerine bağlarim..

Bilirim ki SIRADAN insanlar çikar ve yarari bulunmayan bir şeye onem ve deger vermezler. Bu B. Russellin çekim yasasi için soyledigi kozmik tembellik yasasindan çikar. Bu yüzden DEGIŞIM zordur.

Insamlara kıçlarini kibirdatacak dürtu ve gudu vermezsen şurada suraya gitmezler.. iştahi bulunmuyorsa eneri almaz yani yemek yemez.. istiyaki yoksa enerji vermez yani eyleme geçmez.. yemez ve eylemez ış gormez.. keza . tahrik yoksa düsunmez.. teşvik yoksa anlamaz.. cennet ve cehennem saik bulunmazsa   inanmazlar.

Örnegin kendimi gostermek dilemeseydim ANALITIK DUZLEMI dil haline getirmez ya da benimi gerceklestirme istemeseydim YBA ogrenme ve kullanma ve yaralanma çağrisi yapmazdim..

40 yil önce insanlarin oldukten sonra da YBA katkilari için taninacaklarini duşundurebileydim..

35 yil once YBA arabasini inşasindan alacaklari sevabin analitik duzlemi icad eden dekart ve fermat ve euleri manevi kazanclarindan aşagi kalmayacaklarini anlatabilseydim..

30 yil once YBA ogrenip kullanarak onu kendini ve benini.. zamani   ve dunyayi.. dilin mizanini ve bilginin nizamini.. dinini ve namazin tanimada hizlilik ve kolaylik saglayacagina inandirabilseydim..

20 yl once web sitemin 5000 uyesi olurdu..

bemim sitem wikipedi ile ayni zamanda kuruldu.. IÇERIK satam wikipedi aldi yurudu.. BIÇIM satan yani YBA reklam ve propagandasini yapan sitemde 5 bin yazi 500 bin tablo yerinde duruyor. Çunku içerikle çikar alir yarar verirsin.. biçimle saglam ve sağlikli bilgi ve degeri kendi örmek ve görmek için emek ve zaman vermeli ve verim ve namaz almalisin..

15 yil once web sitemim dinlere âmâde ve masonlara adanmamis ve marksistlet angaje olmamis ve ama ayni zamanda ÖRGUTLENMEMIS.. çok degil 600 adam olsaydi ulusal partilerin ve uluslar arasi şiketlerin ÖRGUTLU 600 yöneticisi bu gunku savaş çikartamazdi..

Çünku insanlari.. masonlari.. marksistleri.. yahudileri..hristiyanlar ve muslamanları..

GDDY ile aldatan

GDD..

Israili.. turkiyeyi.. fransayi.. amerikayi.. ve birleşmis milletleri etkisiz hale getiremezdi...

Ben yuzeyden siyasetten ve ticaretten.. ekonomi ve pilitikadan konuşmuyorum.. derinden kulturden.. bilimde.. dilden söz ediyorum.

Islamiyet dahil dinlerin 300 yil önce bittigini.. TRANSHUMANIZM'in
teknoloji ve ideoloni ile
bilimi ve hukuku yetkisiz yaparak..
ticareti ve siyaseti etkisiz ederek..
insanligi dogaya yabancilastirip birbirinden uzaklaştirarak

insanligi ortadan kaldirilmaya çaliştigini anlamak ićin INSAN olmak yeter.

Anlamiyorsa..

aşiri bilgi ve abartili sevgi ile zihnin koretilerek..

şuurun koturumlestirilerek..

dilin ve dinin dumura uğratilarak..

Insanlarin dili kotu ve kotuye kullanan YALAN ve KIZB yuzundd dunyayi ve dini BOZUL ve kendilerini YILANLASTIRDIKLARINI anlatmak ićin çaba gostermek ve ogut vermek ve örnek olmak gerekiyor.

Bunun için 2 bin yilda ESKIYEN külturun urunu şirketlerin ve partilerin ve belediyelerin artik işe
yaramadigini ve yaramayacagin anlatmak için 120 yıl gerekiyor.

Benim yetmiş yilim bitti.. benden sonrakinin elli yıli bulunuyor.. dahiler ve deliler ile veliler ve nebileri bir araya getirmek için..

Osmanziya 31.03.2026 03:028

Bu yaziyi silmiştim face silmemiş.. akilci ve ahlakçi gorunuyor.. fakat gercekci degil. Kendime ve başkalarina ibret olsun diye biraktim.. Sevda Rale Arkadaş için yazmiştim.. YBA uzun sure bile eski ve degerli bir arkadasimdir. Belki onun ve benim için realize edilebilir.. ancak başkalarini inandirmaz.. bununla beraber GERÇEK degil derken gerçegin ne oldugunu hic kimsenin bilemeyecegini de unutmayalim. Osmanziya 31.03.2026 ucyol izmir 05:47

yüklenme tarihi: 01.04.2026

-------------
usul esasa mukaddemdir

Mesaj Tarihi: 02-Nisan-2026 Saat 02:38

Sağlam bilgi hem gerçek hem doğru olmalıdır..
Sağlıklı değer hem güzel hem iyi bulunmalıdır.
Sözün taşıdığı bilgi ve değerin sağlam ve sağlıklı olmasını duyarlık göstermek hakikat "arayıcılarına" mahsus bir vasftır. Bilgi ve birikimini "satanlar" için böyle bir duyarlığı gerek duymazlar.

Satanlar dedim hem şeytanlar olarak alıp alınmayınız. İnsanın kendini göstermesi ve benini gerçekleştirmesinin en kolay yolu dilini dinleştirmek (felsefe) ya da dinini dilleştirmek (ideoloji) olabilir.. ancak bunun sonucu insanların giderek birbirinden uzaklaştırılmasıdır.

Arayıcılar deyince hemen arayanların bulacağını sanmayalım. Çünkü aramakla bulunmaz ancak bulanlar arayanlar olabilir.

Sonuçta burada hiç bir içerikli bilgi ve değer ve inanç sunmadım. Sadece YBA öğrenilmesi ve kullanılması ve yararlanılması için çağrı yaptım.
02.04.2026 üçyol izmir 02:43

Saygılarımla

0Z0

sibel atasoy paylaştı:
Robert Monroe & Gateway Raporu: Bilinç Nereye Kadar Gider?
1958’de Robert Monroe, hiçbir çabası olmaksızın bedeninin dışına çıkmaya başladı. Korku, şaşkınlık, ardından merak — ve yıllarca süren bir araştırma.
Monroe’nun keşfi, Hemi-Sync adını verdiği ses tekniğiydi: her kulağa farklı frekanslarda ses verildiğinde beyin ikisi arasında kendi titreşimini üretiyor. Bu, derin meditasyon hallerinin kapısını açıyor.
Sonuçlarına göre bilinç bedenden bağımsız var olabiliyor. OBE bir halüsinasyon değil, gerçek bir bilinç durumu.
İlginç olan şu: 1983’te ABD Ordusu, Monroe’nun çalışmalarını resmi olarak inceledi. Gateway Raporu adıyla CIA arşivlerine giren bu belge; kuantum fiziği, nörobilim ve mistisizmi bir arada ele alarak “zaman-mekanın ötesinde bilinç mümkün müdür?” sorusunu sordu.
Monroe 1995’te hayatını kaybetti; ama mirası yaşıyor. Virginia’nın Blue Ridge Dağları eteklerinde kurduğu Monroe Enstitüsü bugün hâlâ faaliyette — dünyadan on binlerce kişi kapılarından geçmiş. Enstitü dogmasız ve dinsiz; kapıları herkese açık.
Resmi bir devlet belgesi, resmi bir soruyu yanıtlamaya çalışıyordu: Bilinç ne kadar uzağa gidebilir?
Cevap hâlâ açık. Ama sorunun sorulmuş olması bile yeterince düşündürücü.
#RobertMonroe #MonroeEnstitüsü #MonroeInstitute #GatewayRaporu #gatewayexperience
BedenDışıDeneyim OBE AstralSeyahat BilinçAraştırması CIAGatewayReport KozmikBilinç BilincingGücü MetafizikBilim RuhveBeyin

-------------
usul esasa mukaddemdir

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info