KELAM..
uploads/20161222_124532_YER.rar - 20161222_124532_YER.rar
hem kal hem kalem.. içeren bir nesne..
kıraat edilir.. kitabetten de yapılır.
Şu kelam 12 kelime ile ibare ve ifade edildi...
altı tanesi Türkçe..
iki tanesi Farsça
dört tanesi Arapça
kelimelerden DÖRT tanesi ek sesli ad
(içEREN, edilİR, kitabetTEN yapılIR)
bir tanesi ek ses (de)
yedi tane kök ses
Hem, hem, kal, kalem, bir, nesne, kıraat.
Böyle biçimsel konular, dilbilgisi ya da matematik anlatımlar soyut ve kuru olduğundan oldukça sıkıcıdır.
Ancak YÖNTEMBİLİMSEL ANALİZ bu can kısıntısı ve gönül üzüntüsü konuları zevkli ve neş'eli hale getirmiştir.
İlk öğretimde en çok zoruma giden ders TÜRKÇE idi.. orta öğrenimde ise MATEMATİK oldu.
Yani bu zatı alileri öyle pek zeki bir insan değildi.. zaten hale zeka ve hafızama ORTA düzeyin üstüne çıkarmış değilim.. yöntembilimde de başarısızlığımın bunun bir göstergesi değil mi ? Her ne ise.. önemli olan şu.. Türkçe ve matematik gibi BİÇİMSEL konular çoğunluk için SIKICI bir alandır.. girmek istemezler.. ancak İÇERİKLİ konuda böyle değildir.. matematiğim ortanın altında olmasına rağmen fizik ve kimya ve içerikli konularda İYİ derecede idim.. yedi ya da sekiz numara alabilirdim.. yani meraklı idim.. çalışırdım.. dersi severdim.. başarılı da olurdum.. ancak MATEMATİK bilmeyince FKB bilmenin fazla bir yararı olmaz ve insan hep yüzeysel kalır ve sekizden yukarı çıkamaz..
Ancak bu geri zekanın ve düşük hafızanın ŞİDDETLİ merak ile bileşiminden, Yaratan oldukça uzun süren bir tefekkür ortamı bahşedince ve bunu uygun devam ve sebat bahşedince ve hızlı bir düşünme aracı olan analitik düzlem kullanılmaya başlanınca ortaya olağanüstü bir sonuç çıktı.. YÖNTEMBİLİMSEL ANALİZ.. elbette bu sonucun saymadığım ve hatta görmediğim başka etkenler ve etmenler de nazara alınınca.. oldukça yavaş bir yaşamla ilerlemesinin bir hikmetinin olduğu muhakkak.. daha ZAMAN’ı gelmedi.. Bediuzzaman’ın anlamayan çağ yöntembilimsel analizi mi anlayacak.. zamanı anlamayan zaman.. bediuuzzamanı anlamayan zaman.. zam üstüne zam yapan AN.. tersi olan NAMAZ içinde ard arda dolanım yaparak ortaya koyduğu TESLİMİYETİN.. ne zaman eş zamanlı bir İSLAMİYET çıkaracağını hesaplaya dursun.. ben sizi YER’seniz bir WORD penisi vereceğim.. yani YER dizinleri içindeki KIRK tabloyu imgelemek ve irdelemek zorunuza giderse.. WORD dizini içinde DİK pensi ile YATIK vulvadan yapılan 23 tablo var.. bilirsiniz insan kromozamlari bir çift sayıda yani 23*2=46 kromozomomdan oluşur.. 22 tanesi yapısal ve işlevsel fonksiyonlarımıza 1 tanesi cinsiyet kromozomudur.. yani çocuğun cinsiyetini belirleyen faktörler.. tüm yaşam bu çizgiler üzerine bina edilmiştir.. – YATAY ve | dikey.. tabi insan sadece a. ve ç. bildiğinden bende dikkat çeksin ve zihnine YERLEŞSİN diye bu terimleri kullandım.. yoksa benim aklımdan cinsellik çıkmadığından değil.. yer anamız ve gök babamızın evliliğinden çıkan biz çocuklar elbette hem yerin hem göğün özelliklerini taşıyan bir yapıdayız.. babamız anamıza her an akıtıyor.. akıtıyor ki biz çocuklar beslenelim diye.. tabi biz anamızı meyve ve sebze şeklinde yerken.. gün geliyor o bizi ölünce yiyor…
Tabi “YER” sözcüğünü dilimizde iki anlamı var; birisi “ye”mek eylemini gösterir geniş zamanda.. diğeri üzerinde durulan ya da konuşlanan düzlem.. örneğin YER küresi böyle bir platformdur.. onun KÜRE olduğunu anlamak iki bin yılımıza mal oldu.. YER öylesine somut ve soyut anlamı karışmış sözcük ki.. bu Takiyettin MENGÜŞOĞLU’nunu da aklına takılmış ve sık sık “yer” ile vurgu yapardı.. yer misin yemez misin diye aganaganiti ile de ünlenmişti.
Bu güne kadar sunduğum tabloları yiyip tablo yapan fazla çıkmadı.. fakat bu dizin içinde öyle ENFES tablolar var ki yine onları imgeleyen ve irdeleyen fazla olmayacak.. çünkü insan HAZIR kullanmayı sever.. hazır parayı.. hazır karıyı.. hazır kararı.. hazır erkeği.. amma bu hazırcılıkta HAZRET yapmaz insanı.. sonra bu hazır nesneleri verenleri HAZRET diye kutsarlar.. Hazreti İbrahim’den dut Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretlrine kadar tüm HAZIR ET’ler dünyayı size hazırlasın diye gönderilmiştir.. bende size tabloları hazırlayan HAZIR ET’im.. tabloları yerseniz sizde hazır et olacaksınız.. bunu bildiğinizden mi yoksa bilmediğinizden mi yemiyor sunuz.. bilimiyorum.. yine de salak salak sunmayı sürdürüyorum.. yukarıda söylemiştim ben biraz salak azıcıkta solakım.. geriye kalanı tamamen ÖNCÜ’dür.. çünkü solcu olacak kadar solak.. sağcı olacak kadar sağlak.. değilim azıcık salağım. Keşke tamamen SAL’ak olaydım.. salat ve selam peşinde koşaydım.. mal ve mel peşinde koşacağıma.
Bilgi ve sevgi ile sağlıcakla kalın.
uploads/20161222_133851_Adsız.jpg - 20161222_133851_Adsız.jpg
|