Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ot ve et

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Yöntem Bilim
Forum Adı: Yöntembilim
Forum Tanımlaması: Yöntembilim Üzerine Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1144
Tarih: 28-Mart-2024 Saat 18:14
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: ot ve et
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: ot ve et
Mesaj Tarihi: 10-Haziran-2017 Saat 04:31
Muhsin YAZICOĞLU rahmetli demiş ki “İtin kavgası et, yiğidin kavgası devlet içindir.” Ben de dedim ki; Fakat sonunda et pesinde kostuklari ortaya çikar itlerin.. şunu hiç unutmamak lazim.. at ve et ile ot ve it.. yaşamın temelidir.. dunya ise et ile ekmek yemek bir de eti ete degdirmektir.. bunun uzerine nesil.. bilim.. hukuk.. iktisat.. adalet ne EKERSEN bu da senin kârındır.”


Elbette arını ve namusunu koruyacaksın ki bunu yaptığın zaman zaten DEVLET İÇİN KAVGA yapmaya da gerek kalmayacaktır. Lakin kârını ve zararını da nazara alacaksın.. sen sadece beslenen et ve çoğalan ot değilsin.. seslenmen ve sevinmen dahi var..

sen İNSAN'sın.. insan var oluşu ise sadece naksını itmam etmeye çalışan hacatından ve gereksiniminden ibaret değil.. rahmetli bunu demek istiyordu.. bu insanın ikmal-i kasrı ola HARRAT'ıdır.. arayışıdır. kendini arayışıdır.. mutluluk ve kutluluk üstündeki eğitimi ve yönetimidir.. eğitim ve yönetim içinde yetkinlik ve erdemdir.. yetkinlik ve erdem içindeki başarıdır.. ailene.. ülkene.. ulusuna.. ülküne.. uygarlığa ve insanlığa katkındır


Bunun için şirket kurarsın.. bunun için ekonomi yaparsın.. bunun için parti kurarsın bunun için siyaset yaparsın.. bunlar olmadan insanlık ve uygarlık olmaz.. ancak bu gün bu oluş.. artık geçmişin ve ezberin tekrarı ile olmuyor.. koca koca yazarlar.. büyük büyük hocalar.. okumakla olmuyor.. hazır ilgi ve bilgi ve sevgi ve buyruk ve örnek ve ögütlerle yürümüyor HAZIR-ET'leri yok artık kendin HAZIR ve HATIR etmezsen.


Eğer böyle olacağını bilseydim.. 11 bin tabla ve bin anlaşılmaz yazı yazmaz.. 11 bin oldukça anlaşılır açık ve seçik yazı yazar ve bin tane anlaşılır tablo yapardım.. böylece başlayıcı kolay bitişi zor yapırdım.. o da aynen bu günkü gibi olurdu.. hazır ve kolay yazılarla bizi bu günün zorluklarına getirdiler.

Ben tersini yapıyorum.. zor yazı ve tablolarla kolay bir geleceği HAZIRLIYORUM.. ve fakat yakınlarım dahi buna kanmıyorlar.. siz nerede inanacaksınız.. öyle ise kendiniz görmeniz gerekiyor dimi...





Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info