Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

para ve kadın

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Diğer
Forum Adı: Din
Forum Tanımlaması: Diğer Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1145
Tarih: 28-Mart-2024 Saat 13:56
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: para ve kadın
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: para ve kadın
Mesaj Tarihi: 17-Haziran-2017 Saat 12:27
17 haziran dizini içindeki dosyalar

uploads/20170617_122523_17_haziran.rar - 20170617_122523_17_haziran.rar



PARA ve KADIN

Erk.. güç.. ERKEK.. iyilik.. faide.. menfeat.. madde.. dünya.. gibi nesnelerin gizemli bir görünümüdür PARA.


Paralel.. paravana.. paratoner.. pro.. per.. ber.. bir.. gibi daha gizemler yapıları nazar aldığımızda... PARA.. P ve B gibi iki DUDAK sesi önemli sözcükleri başlatıyor.


Ki beslemenin başında BY anlamında, Arapçada Bî hale gelen bu AR (harf); aynı zamanda PARA sözcüğünde RA.. AR.. gibi sesleri bile kamufle etmiş.. Rahman ve Rahim isimlerini çizgilendiriyor.


Para öyle dışarıdan ve kabadan eleştirmekle çözülmez.. PARA gereklidir lakin yeterli değildir.. zenginlerin hırsları ile zengin olmayanların hasedleri arasında duran bu nesne.. ZEN-GİN olmadıkça çözülmez.


Para’yı eleştirmeye değil ZEN-GİN olmaya bakacağız.. Zen kadın anlamına gelir ve zen-gin.. kadın bakımından çokluğa sahip olan demektir. Fakat bu sahiplik ancak para ile mümkün olduğundan.. anlam kayması olmuş ve kadın değil de paranın çokluğunu anlatır bulunmuş. Hakiki manası gibi gerçekliği de gitmiş. Bu dilin canlılığını gösterir. Dil canlıdır.. olguları ve olayları ve olanları izler.


Kadınlara meşru ve makbul bir şekilde nikah ile sahip olmadıkça.. kadın yoksulu oldukça.. boşta kalan kadınları kullanan çok olacaktır.. yoksul kalan kadında kendini para ile satmak zorunda kalacaktır.


işte para bu noktada kötü ve kötüye kullanılıyor.. kadın satın almaya yarıyor.. kadına sahip olmaya değil.. yoksa para gayet masum kağıttır.. ite atsan.. yemez bile... kadına sahip olundukça erkek para ile özdeşleşmeyecek.. erkek ve para aynı nesne olmayacak.. böylece erkek ve kadın arasında ARA'cı olacak PARA.. besmeleli çocuklar doğacak.. tapılası kadınlar.. kulluk edilesi erkekler.. insanın Tanrı tapması ve O'na kulluk yapmasını daha sağlam ve sağlıklı hale getirecek.. İnşaallah.




Öyle bir çağdayız ki.. metre.. kilo ve saat nasıl bir birimse.. dil nasıl aracı ise.. PARA öylesine bir araç birimdir.. doğrudan değeri yoktur.. it bile yemez.. lakin dolaylı bir DEĞER'i var ki onu "sözcük"ler gibi yerinde ve zamanda istimal etmek.. iyi ve iyiye kullanmak gerekiyor. Bunu sağlayanlar başarı kazanıyorlar. Zaten başarının birimi.. metresi ve kilosu paradır.. FORBES’de ilk 500 nasıl yerleştirilir ? Para ile.. Devletler nasıl ölçülür ? GSMH.. ile…


Ancak paranın kendisini daha "üst" başarının da elemanı hale gelir ki işte asıl o zaman tehlikelidir.. parayı cüzdanlarına değil vicdanlarına koyanlar onu harcamak noktasında harama.. ısrafa ve sefahate kalkarlar ki bu durumda gayrı meşru zevkler ile insan düşer.. ve ne kadar yüksekten düşerse o kadar kötü düşer.. çünkü o nokta aktörler ve faktörlerin bu arada paranın kullanıldığı yerdir.. binlerce ve milyonlarca ve belki milyarlarca insanın kaderi onun yaşantısına.. görüşüne.. davranışına.. tavrına.. yargısına ve kararına bağlıdır.


Kitap diyor ki biz dünyası salih kullarımıza varis bırakırız. Sanırım uygarlığın 6 bin yıl sürmesi buna bağlı.. sanılanın aksine tepede bulunanlar genelde İYİ insanlardır.. ancak bazen istisnaen kötülerde oluyor. Kenedy.. Putin.. Menderes.. Denktaş.. bilgim dahilinde isimler.


Devletler sistemi adalet ve iktisat üzerine çalışır ki bunun din ile doğrudan ilgisi yok.. eğer bu ikisini Allah (rızası) için yaparsa ahirette dahi karşılığını görür. Bilim dinden ayrıldı sağlam hale geldi.. hukuk da dinden ayrılırsa sağlıklı hale gelecek.. dinde Ahlak'ın üstündeki yüksek konumuna yerleşecek. Lakin biz dini ya kendimize, dil gibi, emek gibi, özgürlük gibi, alet ediyoruz.. ya da haddinden fazla sahip çıkarak insanları dinden soğutuyoruz.. insanlar dine karşı değildir dindarlara karşıdır.. lakin bunu anlama kapasiteleri yok.. ben güzel ahlakı tamamlamak üzere geldim diyen nebiyi anlamıyorlar.


Din onların TANRISI haline gelmiş.. Tanrı unutulmuş…


Dediklerimi.. kadın-erkek EŞİTLİĞİ yalanı üzerine koşullandıranlar anlamayacak.. kadını doğuran erkeği.. erkeği doğuran kadını bilemeyeceklerdir.. kadın ve erkeğin insan olduğunu göremeyeceklerdir.. cinselliği penis ve vulvadan ibaret sayanlar nasıl görebilirler ki.. fişin dişisi ile erili arasında bir fark görmeyince erotik temas zebunu ve pornagrafik temaşa zelili bulunacaklardır. Çoğalma programının esiri ve cinsellik yasasının kölesi olanların daha üst programlarını çalıştırabilmeleri için gelişim için değişim basamaklarını tırmanmaya teşvik ve tahrik etmek gerekiyor.


NOT:

dizin içindeki dosyalarda başka düz yazılarda bulacaksınız.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info