Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

OCAK

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Genel
Forum Adı: Dünya
Forum Tanımlaması: Genel Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1246
Tarih: 19-Nisan-2024 Saat 05:58
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: OCAK
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: OCAK
Mesaj Tarihi: 26-Ocak-2018 Saat 09:41
uploads/20180126_093804_DUZ_YAZILAR.rar - 20180126_093804_DUZ_YAZILAR.rar

İŞTE ocak 2018 ayı içinde yazdığım düz yazılar. içinde 11 tane yazı var. Bunlardan DÜŞMANLIK başlığı olanı da burada yapıştırıyorum.

DÜŞMANLIK

O kadar din ve dindarlar var hepsi birbirinin düşmanı demek bilinçli ve objektif ve nesnel bir bakış değil. Günümüzde giderek artan düşmanlık, inançlarından dolayı değil bilinçlerinden dolayı.. ekonomik ve politik çıkarlarını inançlarına tercih ediyorlar.. yani olay dini değil insani.. ancak bütün bunlar artık dil ve din ile emek ve özgürlüğün partilere paravana ve ideolojilere paratoner edilmeyeceği bir çağın geleceğini gösteriyor.


Düşmanlık.. sevgi ve saygının kutsallaşan değil dünyevileşen dinden kaynaklanır. Sahte bilinç sahibi insanlar ile sahte inanç sahibi dindarlar el ele verip ortalığı bozuyorlar. Ben bunları insan olmayan Müslümanlar ile Müslümana düşman İnsanlar adını veriyorum. Bir de şunu örüyorum.. düşünmemek ve düşmanlık acaba ne duruma düştüğümüzü gösteriyor ?

Meşru.. bir tutum.. makul.. bir görüş.. mümkün.. bir yaşantı.. makbul.. bir davranış.. bol bulunan bir meta' değil. Sözlerin sağlam ve sağlıklı bilgiler ve buyruklar saklaması ve taşıması ve yansıtması sıradan bir hadise değil.. düşünmemezlik ve düşmanlık el ele verirse içine düşeceğimiz durum.. bundan başka olabilir mi ?

Her devrin sorunu vardır.. her çağın sorunu da başkadır.. her zamanın sorunu çözen çareleri yeni dertler çıkarır çünkü.. bu arada uygarlık evrilir ve insanlık gelişir.. akıllı insanlar geçmiş çağların iyiliklerini toplayıp kötülüklerinden kaçarak kişisel gelişimlerini sağlarlar.. zaten evren mutfağı ve dünya tezgahı da onlar için açılmıştır...


Öyle ise el ele verip.. sorundan yakınıp bunalıma düşmek değil çözüme yönelip beliti ve bürhanı bulmaya bakalım.

Yazı böyle bitiyor.




Peki buhranın (bunalım) karşıtı olan bürhan (belit) nedir ?



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info