Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

aliskanliklar ve aliskinliklar

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: İnsan Bilim
Forum Adı: İnsan Bilim
Forum Tanımlaması: İnsan Bilim Üzerine Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1330
Tarih: 20-Nisan-2024 Saat 14:18
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: aliskanliklar ve aliskinliklar
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: aliskanliklar ve aliskinliklar
Mesaj Tarihi: 12-Eylül-2018 Saat 11:48
MÜBTELA VE MEFTUN OLDUĞUMUZ İTİYADLARIMIZ



"Alışkanlıklar" her bir insana "hastalıklar" gibi verilen ikramlardır.. her ikisi de kurtulunması gereken durumlardır.. bazı durumlardan kaçarken ve bazı durumlara koşarken.. ortaya bir "irade" koyarız.. işte bu bizim var oluşumuzu oluşturur ve bunun akılla, mantıkla hatta fayda ve zarar ile de alakası yoktur.. önemli olan o işi yapabildiğin ya da yapamadığındır…

Alışkanlıklar ya da alışkınlıklar.. ben damardan gelene alışkanlık, sinirden gelene alışkınlık derim.. damar ya da sinir.. buna şöyle de diyebiliriz, yaşantımızı ilgilendirenlere ALIŞ-KAN-LIKLAR.. davranışımız ilgilendirenlere ALIŞ-KIN-LIKLAR.. diyebiliriz. Kan sözcüğü damarı, kın sözcüğü ise siniri gösteriyor.

Osmanziya der ki “İktidarımız kadar değil itiyadımız kadar yapar, ihtiyarımız kadar değil itimadımız kadar ederiz” oysa biz hep iktidarımızı ve ihtiyarımızı suçlarız.. itimadımız İHTİYAT.. itiyadımız da İMTİDAD denilen özel ve sihirli bir formülle düzeltilebilir.. eğer bu formülün denklemini bulursam.. sizlerle böyle goley goley paylaşmayacağım.. parayla satıp köşeyi döneceğim ;)
Kelin merhemi olsa başına sürer 
Bence alışkanlıklar ve alışkınlıklar kurtulma gibi zor bir işe girişeceğinize onlarla uyumlu yaşamayı sürdürün daha goley…

Benim hastalığım ve alışkanlığım ve de alışkınlığım da YBA.. bir türlü kurtulmak istemiyorum bundan.. bir de üstelik başkasına bulaştırmak istiyorum bu mikrobu.. artık ajanı virüsmüdür.. bakterimidir.. bilmiyorum bir türlü de bu MİKROB'un anti-biyotiğine başvurmuyorum.


Her ne ise.. bu alışkanlıklar ve alışkinliklardan başka bir de EMELLERİM vardır.. dört tane; hizb-i mahsus, hülasatülhasıla, insanbilim ve yöntembilim.. bunlardan HÜLASATÜLHASILA.. yani hasıl ettiklerimiz hülasası.. ürettiklerimin özeti.. yani bin tane tablo yapmışsam bunların cami ve külli olanların yüz tanesini derlemek ve toplamak.. yöntembilim emeliyle uğraşırken ve bu amaçla face itiyadıyla bir türlü buna fırsat bulamıyordum.. sonra gördüm ki son tabloların bir tür ÖZETLER haline geliyor... işte burada sakladığım tablolarda bu tür tablolar.. yöntembilimsel analizi TALİB arkadaşlarımın dikkatini çekerim.. bunlara sahip çıksınlar..

Hayatta sizlerinde böyle alışkanlıkları ve alışkınlıkları olsun.. hem de benimden daha iyisi ve daha güzeli ve bir de böyle emelleriniz ve gayeleriniz bulunsun.. hem de bundan daha doğrusu ve daha gerçekçisi..

Allah bizim ve sizin akibetimizi ve ahiretinizi iyi ve güzel etsin. Amin.


Bilgi, sevgi, saygı ve sağlıcakla kalınız.

Osmanziya
Üçyol, İzmir.. 11.45 12.09.2018


uploads/20180912_114757_3_PAKET.rar - 20180912_114757_3_PAKET.rar



Cevaplar:
Mesajı Yazan: osmanziya
Mesaj Tarihi: 13-Eylül-2018 Saat 11:08

Alışkanliklar (itiyadlar) ve alişkınliklar ( adetler).. daha çok hacattan kaynaklana ve yenilenerek YİNELENEN değişmezlere ALIŞKANLIK diyorum


Bu tablo oldukça karmaşık.. lakin hepsini birden almaya çalışırsak.. fakat parça parça izlenmeye.. imgelenmeye.. irdelenmeye.. incelenmeye çalışırsa her bir kutusu ve her bir yumurtası bize bilgi verecektir.. ALIŞKANLIK ve ALIŞKANLIK üzerine bazı karanlıklarımızı aydınlatacak.. bazı aydınlıklarımızı karartacak.. ak ve kara nın ARA'da bulunduğunu gösterecektir.. akara.. akara.. ana kara ankara'ya gidemezsek Anadolu etrafındakileri Anadolu'ya bilgi, sevgi, saygı ve sağlıcakla toplayacaktır.


Fakat bundan önce biz kendi bedenimiz olan ANA-DOL da neleri dolduracağımız, neleri boşaltacağımız önemlidir.. iyi ve kötü alışkanlıkları kurmak ve kırmak önemli bir eğitim ve yönetim sorunudur.. kendimizi eğitim aslında başkasını yönetimdir.. başkasını yönetim aslında kendimizi eğitimdir.. eskiden buna terbiye ve idare denirde.. yarın başka bir terim de kullansalar işin esası değişmez..

Eğitim ve Yönetimin bilimini yapmak başka.. terbiye ve idarenin "kendi"sinin uygulanması başka.. sözün bilgilerinin uygalanması ve buyruklarını uyulmasından önce sağlam ve sağlıklı ilim ve halkın, emr ve iradenin gerçekleştirilmesi daha başkadır.. bu birbiri içindeki sorunların hepsini bireysel, toplumsal, ulusal, yerel ve küresel olarak yaşarız. Hangi düzeyde hangi işin yapılmasını kararı yine kendimiz vermek durumundayız.. bir başkası gelip bize bunu öğretmeyecektir.

Peygamberimizi kendi ile uğraşırken ailesini.. ailesiyle uğraşırken toplumu unutmazmış.. keza toplum içinde çalışırken ailesini terketmez.. ailesiyle çalışırken kendini bırakmazmış..

Maalesef biz bunu yapamıyoruz.. toplum için çalışırken, çoçuklarımız için çalışırken kendimi ihmal ediyoruz.

Yaptığımız bu ihmal ve suistimallerin, tehir ve terklerinde farkındayız.. zaten tekamül etmek bu gibi kusurlarımızı tekmil etmek demektir. Önemli olan bu kişisel gelişimimizi sürekli hale getirmektir.


Ne kadar başarılı olursak o kadar kardır.

Kalını da bize yardır..

Bu yolda Allah yar ve yardımcımız olsun

Osmanziya 13.09.2017






Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info