Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

20.10.2018 Cumartesi

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Genel
Forum Adı: Dünya
Forum Tanımlaması: Genel Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1342
Tarih: 28-Mart-2024 Saat 11:54
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: 20.10.2018 Cumartesi
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: 20.10.2018 Cumartesi
Mesaj Tarihi: 20-Ekim-2018 Saat 00:55
KANT'ın açtığı NUR'lu Yol


Kant Orta çağdan gelen teist metafiziği yeni çağda çıkan aydınlanmanın ateist agnostizmi yanlarına bırakarak akla, mantığa, usule, fikre, ilme yeni bir yol açtı.. inançların cenderesinden çıkmayanların dünyasından koparak uygarlığa daha sağlam ve sağlıklı bir alan sundu.. Descartesten beri bilimin ve felsefenin açılan yolunu genişleşti.. ancak onun yolunu ve geçmişin birikimini ve aydınlanmanın sonucunu kullanan Hegel yoluyla Marks.. A. Comte yoluyla MASONLAR zihinleri dinleştiren ve din haline getirilmiş felsefe ve ideolojileriyle din ve Tanrı ve halk ile savaştılar.. uzantılarıyla hala savaşıyorlar.. bu savaşta da bilimi, kuvveti ve dünyayı kullanıyorlar.. teknoloji ve ideolojileriyle doğayı insandan insanı da dinden uzaklaştırıyorlar.. Müslümanları ise zaten bin yıldır dünyaya bir katkıları ve faydaları yok.. ki nerede kaldı zararları olsun.. sonuçta cılkı çıkartılmış sol görünün başındaki dinsizler.. culk haline getirilmiş sağ duyunun başındaki hırsızlar.. halkı bölerek.. nası birbirine düşman ederek.. akıldan, mantıktan, usuldan, fikirden ve ilimden fersah fersah uzak hasarlarıyla bu günkü dünyayı başımıza ören yakın geçmişimizdir.. böyle bilimin esası iktisad, hukukun esası adalet.. ticaretin esası hürriyet.. siyasetin esası meşveret.. sadece sözde yeni yeni krallıklar ve kölelikler sürüp gidiyor.. sonuçta akıl ve mantık.. usul ve fikir.. ilim ve irade yeni baştan ele alınması gerekiyor.. lütfen Tanrı'ya dokunmayalım.. solun ve sağın başındaki öküzleri görelim yeter.. Tanrı'dan söz etmeksizin de bilim yapabiliriz.. hukuku uygulayabiliriz.. yeter ki sağlam ve sağlıklı bilgi ve buyruğa bağlansın..


TEŞŞEBBEHE

İbni Haldun'un ünlü fikri.. mağlub milletler galip milletleri taklid eder.. zayıflar kavilere tabi olur.. ancak bu teşebbüh ve imtisal esasını konusu ettiğinizde sizi bir men teşebbeye bikavmin dini hükmünü ele alarak konuya giriyorsunuz.. müslümanlığın ilk devrinde uygulanan bir kuralı söz konusu ediyorsunuz.. bu durumda benim ilk başta söylediğim itirazı ve eleştiriye konu dışı saymanız isabetli değil Saygıdeğer Hocam.. orası zurnanın zırt dediği yer.. din diye.. sünnet diye.. ittiba diye bize yıllardır sakaldan sarıktan cübbeden dem vurdular.. hadi konu yerine geldi.. bizi put diye suretten.. geometriden.. ilimden.. hendeseden.. soğuttular.. düşünceyi şekilcilikten..hafızayı ezberden ve zekayı kopyeden ve geçmişi tekrardan ibaret bir hayatı sundular.. gele gele yaşantı tüm dinlerin ve bütün dillerin ortak bir kullanma ve yararlanma alanı olan şehirleri rezildanslarıyla (rezidansları) birbiri benzettiler.. şimdi kalkmış gavulara benzemeyi tartışıyorsunuz.. bizim gavurlardan farklı bir yaşantı tarzımız mı var ?


RESİM YAPMAK VE RESİM ÇEKMEK

Usta.. resim yapma.. üstad.. resim çekmek.. SAN'AT.. tablo tuvali.. fotograf karesi.. yetenek.. olanak.. beceri.. başarı.. hadise.. pattern.. patent... Resim yapan OSMAN HAMDİ den resim çeken ARA GULER e ve her birimizin yaşamı bir ustalıktır.. yapitımız defteri amel.. kazancımız iman.. kârımız ilimdir.


DÜNYA DIŞI YAŞAM
Bu dünya dışında bir yaşam ve hatta bir tanınç (şuur) var.. olmasa KONTAKT filminde vurgulandığı gibi tüm güzellikler ve bütün iyilikler ISRAF olurdu.. ve insanın yalnız olduğu evrende GEREKSİZ olurdu.. Ancak bu konuya inançlara karşı dikkatli ve fikirlere karşı önyargısız bir bir şekilde yaklaşmak gerekiyor.. yani herhangi bir inancı fikrimize karşı diye METAFİZİK olarak suçlamak yerinde olmadığı gibi her hangi bir fikir ve tezi de inancımıza karşı diye FELSEFE olarak karalamak doğru değildir.. fikir ve tezlerimiz belgeli ve olgulu ve ölçülü.. inanç ve umutlarımız ise makul ve mümkün ve meşru olmalı..






Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info