Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

TANIKLIK

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Diğer
Forum Adı: Din
Forum Tanımlaması: Diğer Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1364
Tarih: 20-Nisan-2024 Saat 07:59
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: TANIKLIK
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: TANIKLIK
Mesaj Tarihi: 26-Aralık-2018 Saat 16:42
TANIKLIK

TANIKLIK dizini içindeki dosyalar

uploads/temp/20181226_163205_TANIKLIK00.rar - 20181226_163205_TANIKLIK00.rar


TANRI, Tanrı tanıklık’dan Tanrıya tanıklık’a giden bir yolculuktur.


Bir ömür boyu yararlanma ekseni üzerinde doğumdan ölüme ilerlerken oluşturduğumuz yetkinlik dikmesi ile pozitif ya da negatif yönde.. bir sonuca ulaşırız. "ben kulumun zannı üzereyim, kulum beni nasıl bilirse öyleyim" denilen kudsi hadis.. "leküm diniküm veliyedin" ayeti bize her birimizin özgün, özge ve özel bir TANRI tasavvuru bulunduğunu gösteriyor.
Ancak bizim için tanrı tanırlıktan sorumlu tutacak ortak dil ve ortak dinden çıkan ortak bir TANRI düşüncesine bağlı bir inancın bulunduğu da anlaşılıyor.

Bu yazının dizinin tablolarında ve yazılarında bu konu dillendirilmiştir.

Zaten çoğu müslüman aydın ve ilim adamının yazıları Doğrusunu Allah bilir.. şeklinde sonlanır. Bizler gerçeği görmeyiz.. sadece öreriz. Ancak ister görülsün ister örülsün bütün gerçeklerin gerçeği vardır.. bir hakikatların hakikatı vardır ki biz ona HAKK adını veriyoruz.

Cenabı Hakk bize kendini en öne kendimiz ile tanıdır.. sonra elçileri ve dostları ile tanıtıyor.. sonra kainatı ile tanıtır ve biz bunların hepsini ilim ve kitab halinde topluyoruz ve bütün bunlar tamamlayan KİTABI ve HİTABI ile de tanıtıyor kiO'nu tanımak noktasında bu kadar çok bilgi kaynaklarına ve bilgi aygıtlarını sahip iken.. tanı tanımazlara bile soruları ve kuşkuları ile onu tanımak için tanrı tanırları tahrik edip harekete geçirdikleri halde O'nu tanımayanlar.. tanrı tanımazlar nasıl oluyor da O’nu tanımıyorlar.. bu da ayrı bir konu.. ancak biz tanrı tanırlıktan O'na tanıklığa giden bir yolu burada ortaya koymaya çalıştık. Bu yol ve yolculukta Allah yar ve yardımcımız olsun. Amin.


Doğrusunu Allah bilir.








Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info