Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

devlet-i İnsaniye

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: İnsan Bilim
Forum Adı: İnsan Bilim
Forum Tanımlaması: İnsan Bilim Üzerine Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1460
Tarih: 29-Mart-2024 Saat 15:22
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: devlet-i İnsaniye
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: devlet-i İnsaniye
Mesaj Tarihi: 11-Ekim-2019 Saat 12:50
Tabiatın vahşeti içinde beşeriyetin yapısından çıkan medeniyet insaniyet ile birlikte dehşeti de ortaya çıkardı.. dehşet insaniyeti öldürmeden önce biz onu öldürmeliyiz ki içinde insaniyet-i kübra olan islamiyet doğsun.. bunun ön koşulu da İNSANLIĞI dünya ile birlikte inşa etmektir.. diye düşünüyorum.




bu ülkede
KIRK YILDIR

türkü kürdü
sünniyi ve şiiyi..
partiyi ve cemaati

BİRBİRİNE kırdıra kırdıra bitiremediler.. eskiden de solu ve sağı denemişlerdi..Nasyonalizm.. sosyalizm.. kapitalizm.. tarihsel bir süreç içinde toplumlar ve uluslar için sosyal çözüm olmuş ve ancak zamanla otoriter ve totaliter hale gelen masonluk ve marksizm gibi ideolojiler çıkmıştır.. Ancak hepsi temelde bir dil ve din birliği olan KÜLTÜR'den çıkan küresel BEŞERİ denemeler ve ütopyalardır.. ahiretin cennet ve cehennemine mukabil.. uymazsan savaş kazanına uyarsan barış baharına atacakları sahte ve geçici cennet ve cehennemlerle beşeri yönlendirmeye çalışırlar.. bu ideolojilerle insanlara kısa ve orta vadeli ekonomik ve politik proje ve programlarla detaylandırılmış somut bir gelecek ve parlak bir istikbal vaad edilerek benimsetilen ve fakat aslında DOĞUNUN ve BATININ ORTAK EKONOMİK VE POLİTİK ÇIKARLARININ İFADESİ OLAN küresel efendilerin ulusal ve dinsel yararları çatıştırarak.. etik ve etnik değerleri çarpıştırarak.. hakimiyetlerini sürdürme çabasının ürünüdür.

Böyle bir ortamda ORTAK İNSANİ DEĞERLER dil ve din gibi.. emek ve hürriyet gibi.. barış ve başarı ve huzur gibi.. partilerin para-vana'sından ve ideolojilerin para'toner'inden başka bir ARAÇ haline gelmezler.. ancak biz bu gereksinimleri hala saygıdeğer bir AMAÇ görmeyi sürdürürüz.. bu bizim yalanımızdır. Çünkü o amacı gerçekleştirmeyi kendimiz değil liderimizden bekleriz.. erdoğon gibi.. gülen gibi.. öcalan gibi.. perinçek gibi.. çünkü ön sıraya bunlar gelmiş ve getirilmişlerdir.. komple teorime göre ülkemizde yaşayan POLİTİK dört kişi olduğu gibi dünya da dört EKONOMİK kimse vardır.. ancak kalıcı olan bu kimse ve kişiler değil kendimizin bireyselliği ve kulluğudur.

Her birimiz payımız oranında ülkemizin ve uygarlığın ve insanlığın gidişinden, BAŞARIMIZ, yani DİPLOMAMIZ ve KİTABIMIZ, PARAMIZ ve OYUMUZ kadar sorumluyuz. Allah yar ve yardımcımız olsun. Şunu hiç unutmamak gerekiyor ki bu ordu da Ak partinin değil bu memleketin türküyle ve kürtüyle bu MÜSLÜMAN milletin YASAL ordusudur.

Gerekirse canımı alır ben de bu ordunun arkasından giderim. Bu demek değildir ki otoriter ve totaliter ERDOĞANI beğeniyorum.. gelenekçi ve yıpranmış olan AK partiyi tutuyorum. Ancak inanıyorum ki bütün bunların arkasından irandan yunanistana.. iraktan israile.. orta doğunun kan ile sulanan topraklarında, gözyaşı ile ile derilen gönüllerinde bilgi toplumu ve hukuk devleti ülküsünün ÜLKELERİ doğacak.. kamil bir devlet-i İNSANİYE çıkacaktır. İşte bu ANADOLU BİRLEŞİK CUMHURİYETLERİDİR.

Ancak önce her birimiz tutumunu içten kılan .. gücünü ve yaşantısını etkin tadan.. özgürlüğünü ve davranışını kararlı tutan ve görüşünü dürüst kuran.. İNSAN olmaya çalışmalıyız. Allah bizim ve sizin akibetinzi ve ahiretimizi iyi ve güzel etsin. Amin.
OSMANZİYA 11.10.2019 Üçyol İZMİR


VAHŞET beşeriyet KEŞFET   medeniyet DEHŞET insaniyet HAŞYET islamiyet...




Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info