Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

OZGURLUK

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Genel
Forum Adı: Dünya
Forum Tanımlaması: Genel Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1467
Tarih: 18-Nisan-2024 Saat 11:25
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: OZGURLUK
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: OZGURLUK
Mesaj Tarihi: 13-Kasım-2019 Saat 17:16
“politik açıdan, ben bir anarşistim. devletlerden, kurallardan ve esaretten nefret ediyorum. hayvanları kafeste görmeye tahammülüm yok. insanlar özgür olmalıdır.”

charlie Chaplin

Özgürlük egemen kaldığımız sürece iyidir lakin özün gür ya da gürün öz ise değilse yani .. koşulları bağımlı ten ve kuralları bağılı tin oldukça ki öyledir.. bu ikisi de gerçekleşemez.. ancak insanlar GARİB bi şekilde bulunmayan özgürlüğü dayanIP sonsuzluğu var SAYARAK .. olmayan sonsuzluğa dayanIP özgürlüklerini.. SANARAK .. her ikisinden birlikte yararlanma yolunu bulmuşlar.. kim bilir belki de bunlar bir İNTERNET PROTOLOLÜDÜR.. özetle KENDİMİZİ özgür HİSSETMET göğsümüzü kabartabilir ancak çoğu zaman gönlümüzü karartarak sonuçlanıyor. Oysa yasaları ve yasakları gözeterek OLMAYAN özgürlüğün nedenini ve BULUNMAYAN sonsuzluğun niçinini aramak için bize vakit kazandırıyor.. belki bu kazanılan vakit bizi yukarı zikrettiğim GARABETİN mağarasını açabilir.. sonuçta mülkün emaneti elimizden çıkmadıkça.. MEVHUM rububiyetin MECAZİ malikiyetin ilkinin ACAİBİNİ göremeyiz


Koşullar ve kurallara uyacağız.. çünkü biz onlarla daha iyi daha uzun hayatta ve ayakta kalıyoruz.. hem bu başkalarının hak ve hürriyetlerine daha saygılı davranmayı sağlar.. en iyisi özgürlüğümüzü nefsimizin ve başkalarını israfına ve zulmüne karşı koymakta kullanarak yaşamayı da eklersek.. özgürlüğü ve hürriyeti daha güçlü yaşamak olanağı da doğar. Ve artık şu HÜRRİYETİN adını iyi koyalım.. öz-gür değil sadece GÜR diyelim akılcı ve gerçekçi olalım.. özün yolunu başka bir şekilde arayalım.. ben hürriyetimi Hür-ruH projesine adadım.. mevhum ve mecazi hakimiyetini ve istiklaliyetimi adını (ismini) gösteren bir AR (harf) var saydım. HOH.. gibi baz edindim.. +H gibi asit yapmadım.


Yaşam bu şekilde araçlandığında onun amaç olması helaketinden de kurtuluruz.. Yaş-am am-aç değildir. Eğer olsaydı.. çocukların yaşamı ana babalarının ölümün bağlı olurdu.. nitekim de öyle değil mi ? Atalarımız kanıyla biz ayaktayız.. bizim kanımızla da çocuklarımız yaşamı sürdürecek.. ya da bir türün başka bir türü YİYEREK ayakta kalması olur.. yemek yaşamın çoğalmasını sağlıyor.. çoğalmak yaşamı yiyor.. her ne ise yaşamı yaşamdan başka bir nesne ile araçlandırmak ve böylece onu anlamlandırmak hayatı hayatı daha SAĞLAM ve SAĞLIKLI daha yüksek amaçlar için de kullanmak olanaklarını açar.


Diğer taraftan özgürlük.. serbestlik.. özdeşlik.. sonsuzluk gibi kavramlar bir razı ve marzı arzusunu gerçekleştirilmesi için verilmiş sırr'lı bir iksidir.. senin beni (ebeveynini) razı etmen için ve benim seni (evladımı) razı etmem için özgürlüklerimizden vaz geçebiliyorsak.. ben olmaktan daha doğrusu benlik içinde kaybolmaktan.. kurtularak BİZ ile daha geniş ve güçlü bir çıkış kapısı da bulabiliriz.


Bu "nâ" ve "salah" sırrı için namazda teşehhüde “Esselamü Aleynâ ve a’lâ ibadillahissalihîn” denilir.

Osmanziya 13.11.2010 konak izmir

Özgürlük ve hürriyet; hakimiyet, istiklaliyet ve infiradiyet gibi başka kavramlarla çok ilgilidir.. asla tek başına alınamaz. Diğer taraftan irade, meşiet, ihtiyar, iktidar, gaye, maksad gibi altı kavramın bombleştirdiği bir tümseğin üstünde çok kararsız bir denge üzerinde durur.. yani enaniyetin ve nefsaniyetin bizi hangi hürriyet için hangi hakimiyetin içine sokacağını da bilemeyiz.. hürriyet derken esareti ve krallık derken köleliğin içine de düşüveririz.. ancak tüm bunlarda HÜRRİYETİN önemini ve değerini ortadan kaldırmaz.. ona elde etmek için mücadele eylemeli ve onu sürekli kazanmak için mücadele içine girmeliyiz.. onu elimizden kaçırmamak için mukavemet.. etmeli.. hatta uğruna yaşamımızı daha feda etmeliyiz.. ancak diğer taraftan halka karşı hürriyet (rububiyet) le hakka karşı teslimiyetin (ubudiyet) farkında da olmalıyız.. çünkü insan çok yanlı ve yönlü bir var oluştur.. bir yana sürekli ilerleyerek diğer yanları göz ardı etmek bizim hacatımız ve harratımz ile bağdaşmaz.. biz gereksinimlerimiz ve arayışlarımızı için erekler ve amaçlar peşinde koşarken ve amansız bir savaş için girerken seçimlerimizin bir biri içinde sınavlar ve yarışlar içine bulunan bir YUMAK olduğunu da unutmamalıyız.. ancak tüm savaşlar.. yarışlar.. sınavlar BARIŞ için yapılır.. özgürlükte ancak BARIŞ içinde sağlanabilir.

Tüm bunlar bizi yontembilim.. insanbilim.. islambilim.. yolunda yürütüyor.. ben bunların notunu böylece ve kısaca ve kolayca tutabiliyorum.. ancak sizler günlük dilin düz yazısının mahkumu olarak ifade ve ibare etme HÜRRİYETİNİ layıkı ile kullanamıyor olabilirsiniz.. ancak onun tutsaklığından kurtulma da bir çabaya ve gayrete bağlı.. ayağınızı tutan bukağı da İÇ-ERİK'tir.. B-İÇİM'e perde olan bu erikten vaz geçebildiğiniz de onu içebiliriniz.. yani din ve dünya içeriğinden vaz geçmedikçe dil biçimi size hep saklı kalacaktır.. bu böyle biline...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info