Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

âlem

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: İnsan Bilim
Forum Adı: İnsan Bilim
Forum Tanımlaması: İnsan Bilim Üzerine Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1496
Tarih: 18-Nisan-2024 Saat 14:08
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: âlem
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: âlem
Mesaj Tarihi: 07-Şubat-2020 Saat 10:32
Hani meşhur bir söz vardır "âlem buysa kral benim !
İyi de "âlem" ile "ben" ikisi de birbirinin aynı değil mi ?
Şimdiye kadar sen kendini âlemin kölesi sanıyorsan o başka.. durumu yeni fark etmişsin demektir..

Pek çok kez söylemişimdir.. ellerimiz ve ayaklarımız oğullarımız.. gözlerimiz kulaklarımız kızlarımız.. hafızamın anamız, zekamız babamız, dişimiz eşimiz ve pipimizde kendimiz olmak üzere tek başına koca bir aile ve büyük bir âlemiz. Yüz trilyon hürce ve sayısız duygularla öyle büyük bir DÜNYA'yız ki bu bu özel ve hususi dünyamız umumi ve genel dışarıdaki dünyanın hayat aynamız içinde bir hayali olarak vehmimizden fazla bir şey değiliz..

İster bir servet ve şöhret ya da bir saltanat üstünde bulunalım ister sıradan bir erkek ya da kadın olalım.. HAYAT AYNAMIZ ölüm ile kırıldığında dünya başımıza çökecek.. yine YENİ bir ağ açılacak doğumdan sonraki düğüm çözülecek.. hemen tuşa basıyor ağı açıyorum.. ağaç oluyorum....


53 dosya içeren bu âlem dizinin s=imam13 13 ncü dosyasını resmini yapıştırıyorum:



53 dosyayı içeren ALEM dizinin rar dosyasını da buraya yüklüyorum:

uploads/20200207_101748_ALEM.rar - 20200207_101748_ALEM.rar

Bu arada bu gün payaştığım bit fotografını da buraya yapıştırıyorum.



Bu fotografı için yazdığım şu yazıyı da buraya copy-paste yapıyorum.
GERÇEĞİ ÖRME
Görünen bitin kocaman bir resmini mikroskopla çekmişler…
Görünen ve gorunmeyen.. sanırım fark ettiniz.. bir de aletimiz dahi olsa gözlenen ve gözlenmeyen var.. eğer daha da derine inersen.. aletimiz olsa da olmasa da.. bilinen ve bilinmeyen var.. artik çook uzaklara gideceksen anlaşılan ve anlaşılmayan var.. amma ciddi olacaksan inanilan ve inanilmayan var…

Butun bunlar ne ile oluyor biliyor mu sun ? Senin düşünmenle.. düşünmuyorsan.. tefekkur etmiyorsan.. ya da tefekkurde yoruluyorsan 2500 yüz once sofistbaşı GORGIAS'n dedigi gibi diyeceksin ki;
1. Hiç bir şey yoktur..
2.Varsa bile bilinmez..
3.Bilinse bile başkalarina aktarilamaz...

Neyse ki PROTAGORAS çikmiş.. varlik vardir yokluk yoktur.. demiş işi bitirmiş ve her şeyin ölçüsü İNSANdir.. deyip son noktayi koymuş.. biz de bu NUKTA dan sonra HATT ile YBA i başlatarak son noktanin NUTKU na dogru yeni bir yolculuğu başlatiyoruz.

Bundan sonra gunluk dilin duz yazisiyla yapilan felsefi edebiyat ve dini vaaz bitti.. insan.. dil.. din.. felsefe.. hikmet gibi çok yönlu ve yanlı konularda.. alanlarda.. katmanlarda gör-cegi görme ve ger-çegi bilme devri bitti.

Bütün bunlari gunluk dilin mantıgina ve bilimsel bilginin matematigine birakiyoruz.. biz felsefi dilin ve dini bilginin ortak platformu olmaya aday YBS hizli anlam surucusu ve kolay anlatim aygiti ile GERÇEĞİ ÖRMEYE girişiyoruz.
Yitirilen İslamiyetin ardindan bitirilmeye çalışilan insaniyeti kurtarmaya başliyoruz.. bu arada kendi götümüzü kurtarmayi da unutmuyoruz...


Yaz bitti..

bitmesine de tüm bu yazılanlar düz yazılar ve yapıştırılan fotograflar YBA reklam ve propagandası idi.. Ancak kendisi nedir diyecek olursanız.. işte o zaman âlem dizinin rar dosyasını bilgisayarınıza indirip içindeki 53 word dökümanı ile yapılmış tablolar versiyon sırasıyla izleyip incelemelisiniz.



Versiyonlar genel olarak tabloya her iki ya da dört YENİ bir sözcük eklendiğinde artar. işte bu sözcüklerin anlamını biliyorsanız onların tablodaki yerlerin tahayyül edip imgelediğinizde.. simetrik ya da paralel olarak karşısında ve karşıtında olan sözcükle birleştirip, irdelediğinizde vehminiz ve fehminiz çalışacak ve ikisinin birleşiminden çıkan anlamı irdeleyip kavrayacaktır.


İzleyip, inceleyip, imgeleyip, irdeliyip kavramak sizin DOĞAL ve NORMAL olarak yaptığınız bir dil-düş etkinliğidir.Zaten siz bu yazıya.. bu sözcüğüme kadar gelebilmişseniz.. düşünen bir insansınız demektir.

Artık size bundan sonra söyleyecek fazla bir şey olmayacaktır.. diyeceğim tek şey:

"53 dosya içeren bu âlem dizinin s=imam13 13 ncü dosyasını resmini yapıştırıyorum:"


Damdan düştü bir kurbağa.. bunu gören iki asker aldılar götürdüler, bir mezara gömdüler. Mezarının başına şu yazıyı yazdılar:

"Damdan düştü bir kurbağa.. bunu gören iki asker aldılar götürdüler, bir mezara gömdüler. Mezarının başına şu yazıyı yazdılar:"

:)

Bilgi, sevgi, saygı ve sağlıcakla kalınız.

Osmanziya








Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info