Selamün Aleyküm,
Saygyde?er Aytug,
Size yarym saat u?ra?yp güzel bir yanyt hazyrlamy?tym.
Fakat yanyt kaydet seçene?ini seçince ismimle girdi?im halde "giri? yapmadynyz" diye tüm yazdyklarym silindi gitti.. Nasip.. ba?ka bir vakit yeniden yazarym Yn?aallah.Bu bana ve sana akyl a?acy olsun.. lütfen yazylarymyzyn kaybolmamasy için ayry bir editörde örne?in worda yazalym ve sonra buraya yapy?tyralym bu emniyetli olur.
Birde sizin hem resmi hem yazyyy niçin ayny iletiye atamady?ynyzyn syrryny anladym. Çünkü siz önce ?emayy yapy?tyryrsanyz yazyyy yazmaya daha iyisi yapy?tyrma yer kalmyyor. Oysa önce yazyyy yazsanyz daha iyisi yapy?tyrsanyz sonra ?emayy yapy?tyrnmaya yer olacak. Sonra ?ema ve yazy bir arada olaca?y için birlikte de?erlendirme ve ele?tirme imkany do?acak.
Önceki ?emanyz silindi?i için mukayase yapamadym. Benim yapty?ym gibi bir konuya ili?kin eski ve yeni de?i?tirilmi? ve düzeltilmi? ?emalary bir dizin içinde toplayyp onuda syky?tyrylmy? bir dosya halinde buraya yapy?tyryrsanyz tarty?ma ve de?erlendirme imkany do?ar.
Yazy ve yanytlarynyz için te?ekkür ederim.
Sa?lycakla kalyn.
Osmanziya
örne?in önce yazyyy yapy?tyrdy?ym için ?imdi a?a?ydaki ?emayy yapy?tyrma imkanym kaçmady ve hatta yazy üzerine bu yazyyyda yazyyorum:
Devlet medeniyet müesselerinden do?ar ve bu müesseseler, mülkiyet ve akliyet gibi, sosyal synyflary yol açar, burjuvazi ve entelijensiya gibi, bu sosyal synyfylarda devlet erklerine yol açar, icra / yürütme ve te?ri / yasama gibi, ve böyle bir asli ve üç tali dört koldan devlet te?kilatlanyr. Burada avam proleterya olarak tüm sosyal synyflaryn anasydyr di?er üç havas synyfy onun çocuklarydyr. Sosyal synyflar markstan incede vardy sonrada var olacak. Synyfsyzla?tyrma adyna her birinin ayry görevi olan bu synyflary ortadan kaldyrma do?ru de?ildir. Tersine dengelemek suretiyle birbirlerinin yerine ikame edilmesini önlemek suretiyle varlyklaryny korumak do?ru olanydyr. Böylece sizin güzel yazynyzy bir ba?ka yönden ele alarak tamamlamy? oldum. Yazynyza ele?tirim.. disiplin ve denetleme olarak yasama, yürütme ve yargy organlarynyn kendi iç denetimlerini devlet üst yapysyny içinde ve genel olarak gösterilmeyece?idir. Bu arada if?a yani "yayma" gücünün iç denetim, yargy ve disiplinin nasyl sa?lanaca?y hususu AVAM'a ili?kin bir sorundur. Avamyn kalitesi arttykça bu denetim kendili?inden gelecektir. Örne?in avam çyplaklary zampinglerse ve böyle onlaryn reytinglerini artyryrsa kendi ba?yna kadyn çoraby geçirmi? olmaz my ?

|