Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kartal ve at

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: İnsan Bilim
Forum Adı: İnsan Bilim
Forum Tanımlaması: İnsan Bilim Üzerine Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1646
Tarih: 28-Mart-2024 Saat 18:17
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: kartal ve at
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: kartal ve at
Mesaj Tarihi: 24-Mart-2021 Saat 17:14
KARTALLAR VE TAVUKLAR








Tüm kuşlar.. kartallar.. tavuklar.. kargalar.. güvercinler ve martılar bir BORU'dan ibarettir.
Ağzı ve anüsü etrafında sarmalanmış damarları ve sinirleri ile KANATLARI çalıştırmak noktasında farklılaşmışlardır. Kuş olupta kanatlarını kullanmamak ancak bir KAFES'de olası.

Bu metafordan yola çıkarsak acaba biz böyle bir kafes içinde olup olmadığımızı anlamak.. başımızda dil denilen sepetin konulduğunu ve kafamızda düş denilen çorabın geçirilmediğini kavramak için sanırım İNSANIN yapılanmasını anlamaktan geçiyor. Bu rar dosyası içindeki tablolar bu konuda bize yardımcı olabilirler.



Kuşlar.. atlar.. kuşlarla atları birleştirirsek karma ve hibrit varlıklar elde ederiz.. bunlardan biri de KANATLIATLAR.. kanatlı alt insanlığın bir rüya ve hülyası olabilir ancak onları bu gün uçaklar ve füzeler olarak gerçekleştirdik.. yeni yolculuklara başladık.. şimdi hayalimizde kanatlar atlar yol UZAY GEMİLERİ var.. yarın onları da gerçekleştirebiliri.. ancak tüm bu GEMİLERDE.. atlarda.. kuşlarda.. kanatlı atlarda.. ATILGANLARDA yolculuk eden İNSAN'ı hiç merak ettiniz mi ? Dünya denilen bu uzay gemisi.. şehirlerde ve mezarlıklarda bulunan.. tüm yolcularını içinde barındırarak neredey doğru uçuyor.. mahşer meydanına ve mahkeme-i kübra'ya eğer bunu kabul etmiyorsanız size sunulan öykü maymanlar cehenneminden yapay zeka cennetine giden yolculuktur.


Öyle ise BİNEKLERDEN başka iki kavram daha edindik: YOLCU ve YOLCULUK.. bende bu ikisinde yeni bir kavram çıkardım OL-CU.. bu maymunlar cehennemi ve yapay zeka cenneti arasında yolculuk yapan ol-cu öleceğine göre onun bir öl-çü'sü var mı ?


Progoras "İnsan her şeyin ölçüsüdür" derken lise de hiç bir şey anlamamıştım.. şimde anlıyorum ki ölçüsü olmayan olguların öykülerden bir farkı yoktur.


Şimdi bize dilin ve dinin ortak dilini bulmada bir ÖLÇÜ ortaya çıktı.. YBA.. eğer onu bulursak felsefe ve din arasında ortak bir düzlemi de elde etmiş olacağız.


uploads/20210324_172002_UKDE.rar - 20210324_172002_UKDE.rar

Gida peşinde koşan bir HAYAT.. gaye peşinde yürüyen bir ŞUUR.. bu ikisi arasında bulunan bir ukde ve DÜĞÜM bulunuyor... ayadın tasarrufu ve fuadın tasadduru arasında... ellerin kullanımı GIDA ve rızık ile gönlün çıkarımı GAYE ve amaç.. bir GEÇİM ve SEÇİM işi gibi birbirinden ayrı gibi görülse ve görünse de aslında birbirine bağlı bir SORUMLULUK ve SORUMLULUK..


İnsan bir şey bilmez değil.. bilir.. hem de iki nesne bilir, yalnız bu ikisini karıştırır. Bu neden bildiklerimizi yazmak zorunda kaldık.. belki yazıyı bunun için kullanıyoruz.. KALEM ile bilmediğimizi öğrendiğimizi söyleyen ayet.. bildiklerimizden bilmediklerimizi çıkarmamızı sağlayan DİL'e işaret ediyor.


Bu nedenle sizin GÜNLÜK DİLİN DÜZ YAZISIYLA yazılmış DOKUZ terimi GÜNLÜK DİLLE anlamanız kolay değildir.. buna nedenle tabloya bakarak bunların yerlerini gördüğünüzde ve bulduğunuzda anlamanız.. İNSANBİLİM'in kapasını aralamanız gerekiyor..


Bazı gerçekler o kadar narin ve zariftir ki onları tutmak uçup buharlaşmalarına neden olur. Yoksa dar anlamda tutabildiğimiz ve yere düştüğün ses çıkaran DONANIM gibi somut ve tikel DAR ANLAMDA gerçeklerde var. Fakat orta ve geniş anlamda hakikatleri anlamak ve anlatmak için teşbih ve temsilleri kullanmak zorunda kalırız. İşte bunlardan birisi de bizim iştah ve iştiyak ayaklarımızla yürüdümüz ve merak ve aşk kanatlarıyla uçtuğumuz bir KARTAL olduğumuzdur.. ya da AR (harf) yükü ve AD (isim) yolcusu taşıyan bir AT bulunduğumuzdur.

PEGASUS yıldızı KANATLIAT necmidir.. kanatlı at ise Yunan Miteolojisinin bir ürünü.. hatta bu perseus takım yıldızının bölgesinde komşumuz ANDROMEDA galaksisi vardır. Astroloji ASTRONOMİ olmadan önce bu öykülerle insan yer yüzünün gerçeklerini gök yüzünün hayalleriyle süslemişler ve KANATLIAT ile kartal ve atı birleştirmişler ortaya HİBRİD bir varlık çıkmış.. TİTANLARIN SAVAŞI filminde PERSEUS’un maceralarını seyrederseniz.. perseus.. pegasus ve andromeda’yı tanımış olursunuz.. Ancak Astronomi okursanız yüz bin ışık çapındaki samanyolu galaksimizin karmşısında üç milyon ışık yılı ötede galaksimizin ikizi olan Andromeda GÖKADA’ sını öğrenmiş olursunuz.. işte bu ADA’larda yaşayan ADAM’lar ADIM’ları atarken bir taraftan mal ve hizmet sununu macerasında bir taraftanda kimlik ve kişilik serimi yolculuğunda.. bu TEŞBİH VE METAFORLARDAN yararlanır.

Tabloları incelediğiniz de iştah ve iştiyak ayaklarını eşinen tavuklarla.. merak ve aşk kanatlarıyla uçan kartallar arasında KUŞ olmak noktasında bir fark yoktur.. keza kadın ve erkek olmak arasında da İNSAN olmak noktasında bir ayrılık bulunmaz. Ancak kadının tavukluğunu ve erkeğin kartallığını anladığınızda kadınsı erkeklerle erkeksi kadınların birlikteliğinin ortaya konulmak istendiği İSTANBUL SÖZLEŞMESİNİN kadın hak ve hürriyetleriyle doğrudan bir ilgisinin bulunmadığını anlarsınız.

Bir kadın vardır on tane erkeği cebinden çıkarır kartallığı ile.. bir erkek vardır yüz tane kadın etmez.. İnsanın bilimi ve toplumun ögesi ve ene ile zümre arasında bir ara birimi olan AİLE.. sağlam ve sağlıklı olarak iki kartal ya da iki tavuk ile kurulmaz.. bir kartal ve bir tavuk ile kurulur. Tavukların bile bir HOROZ’u vardır. Kartallar ise kırkından sonra nasırlaşan gagalarını ve ayaklarını kırıp yeninsini çıkarmazsa bir tavuk gibi eşinerek yaşamayı sürdürür ve bir zaman sonra bu kurt, köpeklere maskara olarak ölür.

Şimdi bizimde “gaga”mızın ukdesini çözmek için lady gaga olmamız gerekmez.. Yeni Amerika Başkanının törenin de şarkı söyleyen diğer bir isimde.. Jannifer Lopez idi.. neden Katy Perry ye şarkı söyletmemişler bilmiyorum.. ancak büyük bir olasılıkla Sağcı Demokrat değil de solcu Cumhuriyetçidir. Bu son dönem yıldızların sundukları GÖSTERİLERİN hiç birinde bir SAN’AT kalmadığını “görmek” için NEFS’in dışında aklınızın, kalbinizin ve ruhunuzun bulunması gerekiyor. Kendimizin MEŞRU rüyet (görmek) ve benimizin MAKUL irae (görülmek) dışında RİYA’larının ve gösterişlerinin BEYNİMİZİ bile doyurmadığını ve doldurmadığını ve ortada bir kadın ya da bir erkekten söz edilemediğini.. değil bizim ARAYIŞIMIZI karşılaması.. GEREKSİNİMİZİ bile karşılamadığını ANLAMAK gerekiyor.

ANLAMAK nedir ?

İnsanın gözüne ve kulağını hitap eden bu kartal-tavuklar insan olmanın MODELLERİ olamazlar deseniz bile benimde burada dile getirmişsem.. çok nadir kimsenin sözlüğünde olmayan adlardır. GAGA çağrışımıyla buraya kadar geldiğimizde yer yüzünün ve gök yüzünün YILDIZLARI olan insanların birbirinin aksi bir konumda yer almalarını ve dilin ve dünyanın bu ÇELİŞKİLERİNİN ve KARŞITLIKLARININ sağlam ve sağlıklı bir şekilde YORUMLANARAK.. din noktasında.. doğru ve gerçek olmayan açık tutarsızlıkların gölgesinde yanlış ve yalan TUTARLILIKLARIN tuzaklarına düşmemek gerekiyor.   


Dediklerimden fazla bir yakınlık ve anlama bulmadığınızı biliyorum.. anladıklarınızın uzakta olsa yakın.. anlamadıklarınızın yakında olsa uzak.. olduğunu da biliyorum.. ancak ANLAMAK noktasında hatta canlı ve deri İNANMA.. için diri bir öğrenme ve canlı bir düşünme elde etmek için YENİ bir DİL öğrenmek gerektiğini ileri sürüyorum. Bunu da YBA olarak öneriyorum.



Tüm bu felsefi metafor arkasında ve dini teşbihin ardında bulunan insan ve islamı anlatmak için YBA kullandım durdum.. eğer dil sadece DİL'den ibaret olsa SÖZLÜK bulunmasa idi belki çoğu kimse anlayacaktı.. lakin LİSAN nüha (gramer) ve luga (sözlük) gerektiren bir İŞARET.. anlatımının anlamını çözmek için elbette iki sene yazılarımı izleyerek.. anladıklarını eleştirerek.. anlamadıklarını sorarak okuyucularımla birlikte İNSAN ve İSLAM bilimimizi ortaya çıkartabilirdek lâkin kısmet değilmiş.. nasib ve kısmeti olanlar burada 25 tabloya kadar çıkardığım word tablo dökümanları versiyon sırasıyla izlemeyer, imgeleyerek ve irdeleyerek hem konuyu anlayabilirler hem YBA e aşina olabilirler, İnşaallah.






Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info