S.A.
Bu gün Kadir karda?yn sitenisine gittim a?agydaki yazyyy yazdym, burayada aktaryyorum:
Kalb dört örtü ile örtülüdür... duyumlar  dü?ünceler  duygular ve dilekler... Bunlaryn emredilen kyvama konulmasy onlary hakka kar?y saydamla?tyryr.. isyanlar ve haramlar ise bu katmanlaryn karartylmasy ise hakikata kar?y körle?tirerek kapar.. hakikata görmeyen de hakka ula?amaz. Ki bunlaryn önemli olan üç tanesini yani ELDEKYNE SEVYNMEK  KAYBEDYLENE UZULMEK VE ÖVÜLMEKTEN HO?LANMAK  Ybrahim B. Ethem hazretleri söylemi?.. MALYKYYETYNYN MEVHUM oldu?unu bilenler bunu kolayca yaparlar.. bilmeyenler ise oldukça zorlanyrlar.  sizi ve bizi sözü duyan ve en iyisine uyanlardan etsin..
Hem buna ili?kin bir öyküyü vazda dinlemi?tim.. Sanyrym Ebu Hanife hazretleri... Vaz veriyormu? bu syrada birisi gelmi? kula?yny bir haber fysyldamy? Ymam ELHAMDULYLLAH demi? vaza devam etmi? ve bir müddet sonrda yine o ki?i gelmi? ba?ka bir haber fysyldamy? imam yine ELHAMDULYLLAH demi?.. vaz'dan sonra merak eden bir adam sormu? hocam niçin böyle iki kez hamd ettin ? Ymam demi?ki önce bir haber geldi sana mal getiren (Ymamy Azam kuma? ticareti yaparmy?) bir gemi batty dedi baktym kalbime üzülmedi buna Elhamdülillah dedim sonra o ikinci adam tekrar geldi?inde hocam yanly? haber almy? sana mal getiren de?il ba?ka bir gemi imi? bende bu habere sevinmedim buna Elhamdülillah dedim...
Elbette bu söylemi kolay fakat yapylmasy en zor i?lendendir.. imandan sonra teslim teslimden sonra tevekkül gibi kadare teslim ve kazaya ryza gibi yüksek hasletler birden te?ekkül etmez. Kul dinini ciddi ve deruni ya?aya ya?aya bu hale getirebilir.
Hakikattan, ibadetten ve dinden maksat böyle kalbi saydamla?tyra saydamla?tyra hakka açyk hale getirmektir...
Sa?lycakla kalyn.
|