Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

garib

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Yöntem Bilim
Forum Adı: Yöntembilim
Forum Tanımlaması: Yöntembilim Üzerine Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1888
Tarih: 28-Mart-2024 Saat 16:12
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com


Konu: garib
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: garib
Mesaj Tarihi: 03-Ağustos-2022 Saat 20:26
uploads/20220803_202610_GARIB.rar - 20220803_202610_GARIB.rar
Felsefenin kuşkulu sorularına muhtaç olduğumuz gibi din bilginin kesin yanıtlarına da ihtiyacımız bulunuyor. Tanrı Tanırlık ya da Tanrı Tanımazlık güdüsüyle Dincilik ve Bilimciliğe angaje olmadığımız için ana-karadan ayrılıp gelişmekte olan günlük

Hakikatlarını satma değil gerçeği arama peşinde olanlar sürekli yanlış bildiklerini doğrularla düzeltip.. doğru bildiklerini gerçeklerle değiştirip.. ileri gitmeye çalışırlar.

DİL bilim hikmete.. DİN hukuk ile ahlaka.. intikal etti. Resmi filoloji ve teoloji ile sivil filozofi ve teozofi arasındaki ilişkiler gelişen kitle iletişim araç ve ortamlarıyla dağ sağlam ve sağlıklı hale gelecektir. Felsefe ve din arasında ortak bir dile ihtiyacımızla yöntem arayışımızı da sürdürüyoruz.

Felsefe ve dinin distopik ve ütopik dünya arayışlarına saygı gösterildiğinde gelecek dinciliğin ve bilimciliğin tanrı tanırlık ve tanımazlık çatışmalarının alanı değil.. beşeriyetin yapısından çıkan medeniyetin inşa ettiği insaniyet kulesinin yapılanma alanı olacağını umuyorum.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: osmanziya
Mesaj Tarihi: 03-Ağustos-2022 Saat 20:29

ÖĞRENME.. bir soruna çozum.. bir soruya yanit.. veren yeni bir bilgi kurma.. yeni bir belge bulma.. ya da yeni bir yol veya yüz edinme olup boylece onunla kapali olan açilir.. karanlik olan aydinlanir ve hatta bir savin kanitida edinilmiş olabilir. Bu nedenle bir mal ya da karar gibi OĞRENILEN bilgi de degerli ve icabinda önemli bir META haline gelir.. ta ki eskiyince ya da geçerliligini ve yururlugunu yitirinceye kadar. Çünkü her nesne gibi bilgi de fanidir, önce başlat sonra bitir yasaları içinde akar.
Mal ve makam nasil çogaltilir ve yukseltilirse bilgi de oyle toplanir.. yigilir.. artırilir. derlenir.. eklenir.. biriktirilir.. eklemlenir.. bileştirilir.. birleştirilir ve bunlarda başkalar tarafindan da kullanilip yararlanilarak sahibine servet ve şöhrette kazandirabilir.. eger zamanin YUKSELEN DEGERINE ilişkinse.. yükselen degere ilişkinv
degilse sahibinin bile işine YARAMAYAN nesne olarak tarihin raflarinda kalir ve mazinin deposunda saklanir.
YBA ile kendim turettigim ve kendim tukettigim bilgiler ve degerler.. yazilar ve tablolar.. boyle anlasilmaz ve kullanilmaz ve sonuçta işe yaramaz nesneler gibi gorunsede YÜKSELEN DEĞERİN insanin bilgi.. karar ve mal ile kendini "satmasi" (*) ve karşıliginda servet ve şohret sahibi olmasi değilde KENDINI TANIMAKLA aid olduguna sorumlu ve yukumlu bulunmasi DIRI ve CANLI öğrenmelerle anlaşıldiğinda durum değişebilir.. yazı ve tabloların değeri ortaya çıkabilir.
Diri ve canlı ögrenmeyi betimleme ve tanimlamayi başka zamana birakarak "insan" YukselYÜKSELEN DEGER ile DAR'ın SER'i oldugunda.. bu diyar yani Anadolu da değişecektir.
Mal ve hizmet sunumunun.. haml ve hukmunde.. samimi ve ciddi.. INSAN olma yolu.. açıldiginda.. fazilet ve kemalat seriminin.. taleb ve arzusunda safi ve halis.. ISLAM olma yönü.. aydinlandiginda;
bilime intikal eden dil daha iktisatli..
hukuka intikal eden din daha da adaletli olacak..
savaşlar arasindaki barış suresi daha da uzatilacaktir.
Böylece insanlar ve islamlar bilimin ve dilin AZIZ hikmetini.. hukukun ve dinin KERIM ahlakini.. olaylar ve kişiler ve olgular düzeyinde orup gorecekler.. anlayip taniyacaklar.. nesnelerden ve kimselerden arlara ve adlara geçme sinav ve yarışini yaşayacaklardir.
Işte bu durumda insanbilim.. insan bilimlerinin tekelinden çikacaktir.. her bir insan toplumun birimi ve insanin bilimi olan AILE de imal.. imar ve inşa edilecektir.
İnsan kendine yönelince YBA in hiźli anlam surucusunun yarari ve verimi meydana çikacak .. onun kolay anlatim aygitina ragbet.. artacaktir.. İnşaallah.
[ofzo] 29.07.2022
(*) "İnnellahaştera minelmü'mine enfüsehüm ve emvalehüm bienne lehümülcenne" Allah mü'minlerin mallarına ve canlarına cennet karşılığında müşteri oluyor.





Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info