Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

DEVLET nelerden meydana gelir

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Genel
Forum Adı: Dünya
Forum Tanımlaması: Genel Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2882
Tarih: 13-Ekim-2025 Saat 23:40
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com

Konu: DEVLET nelerden meydana gelir
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: DEVLET nelerden meydana gelir
Mesaj Tarihi: 08-Ekim-2025 Saat 01:56
https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2882 hadi bizde yıl başından beri yazdığımız 282 yazımızla bu kervana katılalım.. olumlu düşün.. pozitif konuş.. rahat bulun.. sakin ol.. neş'eyle gül.. yolunu tutarsak hazlı yaşayıp genç olarak ölüp cesedini yakaşıklı yapanların bulvarından da uzak dururuz. Ayrıca İstikamet kulvarinı da gözetip çizgiden çıkmayız.. en kesir iksir sanırım bu.. fakat çoğu kimse de buna yüz vermez.. ya mükemmelliyetçidir ya da üç kağıtçı.. biz dört kağıdı kullanıp biraz gevezelik yapsak bile beş kağıtla da elimizi inşa ederiz.. İnşaallah. Saygılarımla. osmanziya 08.10.2025 ankara 23:51

2025 yılının ilk yazisi
Yazarları sevmem.. çünkü AÇIK ve SEÇİK sehil yani ANLAŞILIR yazarak okuyucuların sonuçta halkın DÜŞÜNMESİNİ engellerler.. çünkü HAZIR'a alıştırırlar. Bilgi vereceğiz diye halka belli yönde düşünmesini de sağlayıp cılkı çıkmış sağcılık ve culku çıkmak solculuk zihniyeti kazandırırlar. Mehmet Akif ve Tevfik Fikretten Necip Fazıla ve Nazım hikmete giden çizginin bu gün bize kazandırdığının ne olduğunu söyleyebilir misiniz.. madımak yangınından bağlar başı katliamını kadar yaşanan acılara ve kırk yıldır ölen kırk binden seksen bine kadar türk ve kürt vatan evladından bu arada geçmişteki irak ve iran savaşında ölen iki milyon islam insanını kadar ortaya çıkan düşmanlıkların kaynağı insanları AYDINLATAN yazarlardır. Bu istatistik nicel sayıları.. determine nitel sözelleri de eklersek elbette DÜŞÜNMEK "azab" verecektir. Bu durum tam da yazarların işlevin cuk oturacaktır. Düşündürmemek suretiyle insanların ölümlere duyarsız kalmasıdır. Düşündürmenin başka bir koşulu inandırmaktır. İnanan adamlar başkasını düşünmezler.. başkasını düşünseler bile bunu yine kendilerini kurtarmak için yaparlar. Buna karşın düşünen adamlar da kendilerini düşünmezler.. hep başkalarının işine yarayacak keşif ve icad ve çözüm ortaya çıkarırlar. Bu ortaya çıkarılanları da girişimciler ve zenginler ve yönetenler kullanarak insanları daha kolay ve rahat güderler. Bu yüzden de dil ve din ile emek ve özgürlük gibi ortak insani değerleri partilerine paravana ve ideolojilerini paratoner ederler. Öyle ise bize orta yolda olan insan gerekiyor.. hem kendini kurtaran İNANMA inananlar hem başkalarını yararlı olan DÜŞÜNME.. bu yol tutulmadı SAĞDAKİ inanan adam düşünmüyor ve SOLDAKİ düşünen adam inanmıyor.. bu yüzden birbirlerini HASIM oluyorlar.. üstelik solun başına DİNİZLERİ ve sağın başına hırsızları getirdin mi bunlar birbirine daha çok DÜŞMAN oluyorlar. Şimdi bu tezgahı anlamışsanız.. barış zamanında insanın en yakın YARDIMCISI olan toplum savaş zamanında niçin bu kadar hasılatı olan ÖLÜM MAKİNE olduğunu da anlarsınız.. şeklinde SALLADIM.. sağlaması size kalmış.. saygılarımla. Dinnur YAŞAR 05.01.2025 üçkuyular izmir 23:14 https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2600

Mehmet Hanefi Polat sordu
Çok ünlülerin, sosyal problemlerimize duyarsız olmaları, bundan mıdır?

Dedim ki: Bey Kardeşim teşekkür ederim.. sanırım büyük bir olasılıkla bu olabilir. Solun sağ, sağın solu düşman görmesinde.. sağ duyunun cılkı çıkaran sağcılır.. sol görünün culkunu çıkaran solcular.. kimler tarafından yetiştiriliyorlar.. yüzde seksenin tabi oldu yüzde yirmi aydınlar. Bunların bazıları ünlüdür. Sağlıcakla kalınız.

Bilgiler konuşmuyor duygular konuşuyor.. seksi yani tensel ve cinsel konular cazib ve çekici oldugu gibi.. siyasi yani tinsel ve tinsel calib ve çelicidir.

KONUŞMADA "konu" kurbani olmamak için.. kuvvei şeheviye kızligi ile kuvvei gadabiyenin kızginligini tuzagina düşmeden rasyonel düşünmek ve sakin bir surette tartişmak gerekiyor.

Bu konuda şunu öneriyorum; Devleti siyasal iktidarla karıştırmamak.

Çünkü bir devletin beş bileşeni bulunur.
Ülke (Kültürel ve sosyal bileşenin yerleştiği ve yeşerdiği yer)
Ulus (ekonomik bileşen)
Siyasal Rejim (devletin yasama ve yürütme ve yargı erkleri)
Siyasal İktidar (İktidar ve muhalefetin oluşturduğu kutup)
Tarihsel kurucu lider.

Bu tartışmalar bu beşinden birinin devletin kendisi olduğu bilgisizliğine ya da ayırt etmezliğini ya da göz ardı edildiğini ya da unutulduğunu gösteriyor.

Türkiye cumhuriyetinin kurucu lideri Mustafa Kemal ATATÜRK ile güncel siyasal iktidarın sahibi Recep Tayyib ERDOĞANI tutanların birbiriyle kıyasıya savaş verenler eğer dış güçlerin maşası ve aleti olmak gibi bir sui niyeti ve ülkeye bir hiyaneti bulunmuyorsa.. ki bunlar bir elin parmaklarını geçmez.. gizli casuslardır.. Eğen böyle değilse tartışmaya hakareti çevirenler DEVLET konusunda gaflet ve cehalet içindedirler. Aynı gemide bulunduklarının farkında olmayan yolculardır. Ya da sağ görünün culkunı çıkaran solcular vey sağ duyunun cılkını çıkaran sağcılardır.

Bir yazıda şöyle dedim: Değerli bir arkadaş dedi bu ülkenin sorunlarına kayıtsız kalan ünlü isimler midir deyince büyük bir olasılıkla bu olabilir. Solun sağ, sağın solu düşman görmesinde.. sağ duyunun cılkı çıkaran sağcılır.. sol görünün culkunu çıkaran solcular.. kimler tarafından yetiştiriliyorlar.. yüzde seksenin tabi oldu yüzde yirmi aydınlar. Bunların bazıları ünlüdür.

Sağlıcakla kalınız.

Mustafa BUĞUÇAM
08.10.2025 ankara 00:56

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2025 Saat 00:39
bilim.. sanayi.. endustri.. teknoloji..
BILGI
BILIM
SAN'AT
SAY'
TELIF
KEŞIF
IHTIRA
ICAD
Peki bunlardan sonra ne oluyor ?
KUVVET
Peki bundan sonra ne oluyor ?
7 eylul 2023 den 7 eylul 2025 e kadar
60 bin çogu çocuk ve kadin sivil KUVVETİ EDİNMİŞLER TARAFINDAN dunyanin gözu onunde soykirmi ugruyor.
Bunu bazıları yahudilerin muslumanlari oldurmesi ua da yahudilerin yahudi olmayanları katletmesi ya da insanlarin insanlari telef etmesi olarak düşünsbilir. Ben öyle duşunmuyorum.. kuvvetlileri yani kavileri.. zayiflari yani güçsuzleri ezmesi olarak biliyorum. Demek ki sorunu insanda.. yahudide.. muslumanda degil KUVVET'in kötü ve kötüye kullanılmasıdır.. bunu kuvvvet zehirlenmesi deniliyor.
Bilim.. kuvvet.. dünya.. sanayi.. teknolojiye karşı değilim.. ancak her şey gibi hatta dil gibi dilden çıkan UZANTILARDA kolaylıkla kötü ve kötüye kullanılabiliyorlar.
SORUN şu veya bu parti ya da şirket..siyaset ve ticaret.. siyasetteki adaletsizlik ve zulm.. ticaretteki iktisadsizlik ve israf degil.. yani sebebler degil sonuçlardir.
Nedir bu sonuçlar ?
Ticaretin geldigi noktadaki TEKNOLOJI.. bizi giderek daha cok DOGAYA yabancilaştiriyor.
Siyasetin geldigi noktadaki IDEOLOJI.. insani giderek daha çok INSANDAN uzaklaştiriyor...
İşte KOLAY ve HIZLI hizmet ile BOL ve UCUZ mal sunmanın geldiği bu noktada bilgisayar ve internet ve yapay zekanın bizi nereye götürceği transhümanizme ilişikin ünlü yaşam 3.0 ve insanlık 2.0 kitablarıyla tartışılmakta ve Hariri de kitaplarıyla bir şeyler söylemektedir.. bu durumda üçüncü tür ile insanın yitirilmesine ürpererek bakıyorum.. Aİ e ihtiyatla bakıyorum.
işte bu noktada.. önümüzü görmekte..
Kulturun bu gün bulunduğu Günlük Dilin Düz Yazısı düzeyinde aciz kaliyoruz. Buna karşın da YBA ile felsefe ve dil arasında ortak bir platformu sunuyorum. Bununla aslında ZOR'a çağırıyor gibi görünsem de yine kolaylığın çekiminden kurtulamıyorum.
osmanziya yontembilim.com
08.10.2025 ankara 23:20

Mesaj Tarihi: 09-Ekim-2025 Saat 00:41
Tebrik ederim.. Başarilarinin devamini dilerim.
Insanin urunu kadar onuru olur. URETIM.. kendini başkasina bağimli olmaktan kurtaran bir meslek sahibi olmakla başlar. Resmi ya da resmi olmayan bir kurum ya da ustadan ögrenilen meslek sonucunda okulunu ve egitim durumunu gosteren bir diploma ve bonservis ile kişinin topluma ve ekonomiye bir girişi yapilir ve kişi bununla para kazanacagı İŞİ olur.
Bu okul ve iş surecinde kişi de kimligini ve kişiligini elde etmiş bir kimse olur. Böylece yaratilistan kendisine tahsis edilen kabiliyetleri de ortaya çikarmış olur. Okul.. aileden sonra ortaya çikarilmiş bir kurumdur.
Ilk önce okuma ve yazma tahsili ve hasilatinin yapildig bir yer iken bu gun ilk ve orta ve yuksel tahsil olmak uzere üç duzeyde egitim ve öğretim veren bir zihniyet kaynagi ve mentalite sıniflamasi oluştur. ilk tahsil okuma ve yazma becerisi.. orta tahsil genel bilimler ve spor ve resim ve müzik gibivoncelikli egitimler.. yuksek tahsil tip ve hukuk ve muhendislik gibi ozel uzmanlik ve ihtisas veren fakulteler oluşturur.
Bu üç katmanli egitim ve ogretim ile yonetim ve denetim alanlarina giriş saglanir. Bu ULUSUN egitim ve yönetimi ile ÜLKENIN uretimi ve tüketimi yapilandirilir.
osmanziya 08.10.2025 Ankara 23:16

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info