emile
Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Genel
Forum Adı: Dünya
Forum Tanımlaması: Genel Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2923
Tarih: 27-Kasım-2025 Saat 18:03 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com
Konu: emile
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: emile
Mesaj Tarihi: 27-Kasım-2025 Saat 12:45
Düşünmek iyidir.. düşünmemek kötüdür.. sağlam ve sağlıklı düşünmek ve inanmak ile önemli ve değerlidir. Osmanziya
27 Kasim 2025 PERŞEMBE 07 Cemaziyelahir 1447
YATAY hayatin YAŞANCI ile şuurun TANINCI
DİKEY zamani nizami ile namazin mizani ile dokunur.
07;45
G
Bu gun günesin dogmasina 13 dakika kaldı.. aslinda guneş dogmaz ve batmaz.. Yaradan geceyi gunduzden.. gunduzu geceden çikarir.. yani sadece gece gorduğunuz ay ve gunduz gorduguz guneşden başka bir görmediginiz YER KÜRE bulunuyor.
Kürre'i Arzın GERÇEK HAREKETININİN batidan doguya düz yonde donusu.. gök cisimleri gunes ve ay ve yildizlarin ters yonde yani saat yönunde GORUNUR dogudan batiya donüş HAREKETINE yol açiyor.. sizde güneş ve ay doguyor ve batyor saniyorsunuz.
Bu optik göz YANILSAMASINI otomobilde giderken çevredeki agaç ve direk ve binalarin geriye dogru gidiyor gorunmesinden bilirsiniz. Bunu anlamak ve kanitlamak iki bin yilimizi aldı..
Benim bu insan modelimi yapilandirmam da kırk yilimi ve toplamda 2040 yılimi aldı.. insanin bu dunyaya gelmesi yani cennetten dunyaya hubut etmesi yani bitki ve hayvan hayatina implant edilmesi 60 bin yil olmuştur.
Lutfen tabloya bakin.. kelimelerin tablodaki yerini görun.. anladiklarinizi eleştirin.. çekinmeyin.. anlamadiklarinizi sorun.. sıkılmayın.. çunku bu tartişma ve çekişmeden ikimizde yararlamiriz.
osmanziya
guneşin "doguş"u yani dogu tarafindan tulu etmesine ANA-TOLIA yani ANADOLU demişler.. anaların dolu oldugu bu diyar.. şimdi guneş gibi dunyaya doğuyor.. batiya bin sene önce dogan islam guneşi gibi şimdi INSAN GÜNEŞİ olarak doğacak.. enam suresinin 155-165 ayetlerinde bahs edilen HALIFE-YI ARZ.. yani arzdaki zulum ve israfa MUHALIF olarak karşi çikacak.. adalet ve iktisadi sağlayacak INSAN geliyor. 08:23
------------- usul esasa mukaddemdir
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 27-Kasım-2025 Saat 12:47
Viraneler Var
Bir murat içinde bin murat saklı
Sakiler destinde peymaneler var
Şemsi mah yüzünde bir mirat saklı
Meftundur ateşe pervaneler var
Hayalat dağında bir şehri füsun
Dağdağa içinde bulur mu sükun
Bir nakıs akılı neylesin cünun
Aşk ile dolaşan divaneler var
Hatemi vechinde nazarı aşkın
Sakindir kalbinde balçıktan köşkün
Durmuş meydanına ezeli meşkin
Bakınca kül eden fettaneler var
Hikayet eylerler evvel bahrinden
Aslı kereminin ölmüş kahrından
Gelince kervanlar yokluk şehrinden
Susarak konuşan rindaneler var
Neylesin cemali kemale eren
Hakikat bağının gülünü deren
Canını turaba çul edip seren
Saraylar içinde viraneler var
Zerrede küreyi süzenler bilir
Aşkın deryasında yüzenler bilir
Mecnunla sahrayı gezenler bilir
Pinhandır alemde merdaneler var
Mehmet Baş
elime emile emile mil haline kelir.. tedavulu emval ve efkar ile o da millet olur.. o kelimeler ile o millet başka bir millete bela olur.. o mili milletin ameline ve emeline ve ilmine musallat olur.
Şimdi biz mel ve emel ile amel ve mal ILE kalem ve kitabet ile kıraat ve kelam arasinda ki sırri kelam ve kiraat ile kitabet ve kalem ILIM mal ve amel ile emel ve mel haline getirdik.
Demek istiyorum ki olmazsa olmaz bilesen dil ve din olan kulturler arsindaki ilişkilere ortak bir DIL olmaya aday Yöntembilimsel ANALIZ inşa ediyoruz.
Burada çalışacak işçiler ariyoruz.
Lisani hal u kal ile bal ediyoruz
Kari karilerde ve haci hacilerden memed bekliyoruz.
Bu işi bilenlere sened başaranlara onur verecegiz.
Aczimize sened ve fakrimiza meded olan noktalara şimdiden teşekkurler.
Bu arada dökturdugu inciler için garib Memedimin zengin kelimesini tebrik eder başarilarinin devamini bekler.. Hak yolunda hakikata mutemessik bulunmasini temenni.. istikamate sâlik ve hurriyete sail ve ebediye nail olmasini tahmin.. ederim.
Ne kadar haml ve tahmil ve tuhammil edersen et.. Hükm O'nundur.
osmanziya
yontembilim.com
|
Mesaj Tarihi: 27-Kasım-2025 Saat 12:48
Kelime emile emile mil haline kelir.. tedavulu emval ve efkar ile o da millet olur.. o kelimeler ile o millet başka bir millete bela olur.. o mili milletin ameline ve emeline ve ilmine musallat olur.
Subhanallahi milelmizan ve muntehelilmi ve meclegarriza ve zinetilarş.
Şimdi biz mel ve emel ile amel ve mal ILE kalem ve kitabet ile kıraat ve kelam arasinda ki sırri kelam ve kiraat ile kitabet ve kalem ILIM mal ve amel ile emel ve mel haline getirdik.
Subhanallahi milelmizan ve müntehennizam ve meblegannamaz ve zinetizzaman.
Demek istiyorum ki olmazsa olmaz bilesen dil ve din olan kulturler arsindaki ilişkilere ortak bir DIL olmaya aday Yöntembilimsel ANALIZ inşa ediyoruz.
Böylece herkes kendi âleminin ard zamanli namaz ve zaman yatay ekseninde ilerlerken eşzamanli mizan ve nizam dikmesini de yükselterek FATIHAYI ŞERIFE ANAHTARI ile Tanri tanirliktan TANIKLIGA gecebilecek ve âlemini canli ve diri hale getirebilecektir..Inşaallah.
Burada çalışacak işçiler ariyoruz.
Lisani hal u kal ile bal ediyoruz
Kari karilerde ve haci hacilerden memed bekliyoruz.
Bu işi bilenlere sened başaranlara onur verecegiz.
Aczimize sened ve fakrimiza meded olan noktalara şimdiden teşekkurler.
Bu arada dökturdugu inciler için garib Memedimin zengin kelimesini tebrik eder başarilarinin devamini bekler.. Hak yolunda hakikata mutemessik bulunmasini temenni.. istikamate sâlik ve hurriyete sail ve ebediye nail olmasini tahmin.. ederim.
Ne kadar haml ve tahmil ve tuhammil edersen et.. Hükm O'nundur.
osmanziya
yontembilim.com
27.11.2025 uçyol izmir 11:31
|
Mesaj Tarihi: 27-Kasım-2025 Saat 14:28
uploads/20251127_142610_27_KASIM.zip - 20251127_142610_27_KASIM.zip
Değerli Arkadaşlar, YBA vatsap gurubun hakkında bilgiye baktığınızda 12 tane üyemiz olduğunu görürsünüz.. 26.10.2025 tarihinde 17:43 tarihinde kurulduğunu görebilir misiniz .. yönetici olarak baktığımda görüyorum.. siz görebilir misiniz bilmiyorum. Gurubun kururken bazı arkadaşlarımın iznini aldım.. bazılarını almadım.. iki kişi ayrıldı BİR AY ÖNCE başlayan çalışmamızda on iki kişi kaldık.. ancak bu arkadaşları çalışmanın ne olduğunu GÖRMEDEN.. oysa onları YBA anlamış, ona değer ve önem veren kişiler olarak görüyordum.. demek ki isabetli görmüyormuşum.. belki burada ve başka yerlerdeki tablo ve yazı şeklindeki İÇERİKLERE bakarak ayrıldılar.. belki vakit zayi etmemek için.. oysaki buradaki çalışmadan maksad benim 35 yıldır yaptığım içerikleri ve yazıları ve tabloları paylaşmak değil.. öyle olsaydı saçmalıktan öte aptallık olurdu.. çünkü otuzbeş yıldır işe yaramayanın işe yarayacağını sanmak zamanının ve emeğini boşa harcamak anlamına gelir.
Fakat insanları bir araya toplamanın zor olduğunu çoğumuz biliriz.. toplanması için dünyevi ve uhrevi büyük bir çıkar ve yarar.. gerekiyor.. aile gibi.. şirket gibi.. parti gibi.. devlet gibi.. bizim yapımız bir çıkar bir yarar ve bir karşılık bulunmadan değil poposunu kılını bile kaldırmaz.. popo ve pipi kaldırmak iradidir.. kıl kaldırmak değildir.. çünkü kıllar kaslarla idare edilmez.. aslında beden ve beyin makinen ısının dışında hareket edebileceğimizi sanırız.. öyle değil.. kendini tanımayana kendini eğitmenin ve yönetmesinin yetisi ve yetkisi verilebilir mi ? Siz olsanız verebilir misiniz ? YOĞUN Bilgi ve sevginin ışkı ve aşkı ile körelmiş kendisinden YARATILDIĞIMIZ ilgi ve alakamızı tanımak kolay değildir.. emek ister.. çaba ister.. merak ister.. iştiyak ister.. cesaset ister.. cesaret ister.. ster ster ster bu öyle bir YILDIZDIR ki bu interstaller de bile bulunmaz. Saygılarımla osmanziya 26.11.2025 üçyol izmir 23:45
'Ben 28 Haziran 1996′da Başbakan oldum. Meclisten güvenoyu aldım ve Başbakan koltuğuna oturdum. İlk ziyaretime gelen ABD elçisi oldu. Bana şunu söyledi; “Biz biliyoruz ki sizin davanız İslam’dır. Başbakan oldunuz. Bu bizim hoşumuza gitmedi ama beraber çalışmaya mecburuz. Ben size geldim ve diyorum ki sizinle beraber çalışabiliriz. 6 tane şartımız var. Birincisi; “İran ile ticari münasebetinizi 50 milyon doların üzerine çıkartmayacaksınız.” İkincisi; “İrana gitmeyeceksiniz.” Üçüncüsü; ABD üslerine dokunmayacaksınız.” Dördüncüsü; ” Diğer Müslüman ülkelerle de ticaretinizi arttırmayacaksınız.” Beşincisi; ” Çekiç güç askeri işgal kuvvetlerimizi dışarı çıkartmayacaksınız.” Altıncısı; “Irak boru hattını açmayacaksınız.”
Bizim meşhur sadrazamımız Ali Paşa’nın bir sözü vardır; “Ben mühim bir iş yapmak istediğim zaman önce Rus Elçisi ile konuşurum. Ne derse tersini yaparım” Ben de ABD elçisinin söylediklerinin hepsinin tersini yaptım. İlk ziyaretimi İran’a yaptım. “İran ile ticari münasebetinizi 50 milyon doların üzerine çıkartmayacaksınız.” demişlerdi, sadece doğalgaz antlaşması 2,5 Milyar Dolar oldu. Ve ilan ettim ki; Türkiye ile İran arasındaki Ticari Münasebet Hacmi 10 Milyar, 20 Milyar değil, Almanya ile Fransa arasındaki ticaret ne kadar ise o kadar olur dedim.
15 gün sonra ABD Dış İşleri Bakanı Warren Christopher Ankara Elçisi Grossman’a -iki yahudi- “Ne yapın, edin askeri ihtilal yapıp Refah Partisi’ni iktidardan uzaklaştırın.” diye kripto gönderdi. Bu kripto bizim elimizde bulunuyor.
Ben niye bunları söylüyorum? Biz dua ediyoruz ki İran İslam inkılabı amacına ulaşsın ve muhafaza edilsin. Ama biliyorum ki İsrail’in hedefi bizim olduğumuz gibi aynı zamanda sizsiniz. Buradaki İnkılabın hedefine ulaşmaması, engellenmesi için ne lazımsa yaparlar. Ve dikkat edin buna fırsat vermeyin. Çünkü Siyonizm mikrobu 5700 senelik bir mikroptur.'
PROF. DR. NECMEDDİN ERBAKAN.
Kamil Yıldız Necmeddin BOYRAZ’ın yazısını paylaşmış.
Belgesi olmadığını için yukarıdaki bilgiyi GÜVENİLİR bulmuyoruz.. ancak ayrıntısı böyle olmasa bile esası doğru olabilir.. anlatım müslümanın yahudiyle olan düşmanlığını ve yahudinin müslümana olan düşmanlığını anlatır.. temelinde ilk kitap bizde siz kafirsiniz.. son kitab bizde siz kafirsiniz.. diyen DİNLER ARASI SAVAŞIN saçmalığını YANSITIR.. tabloda akis ve yansıma hakkında bilgiler bulunuyor.. bunları anlayan bu saçmalığın ardında küresel efendilerin diller, dinler, kültürler ve uygarlıklar arasındaki SAVAŞLARI kışkırtarak uygarlığı ortadan kaldırma pahasını kendi saltanatlarını koruma emeli yattığını anlar.
Anlatırlar ki atom bombasının patlatmasına vasıta olan bilginlerden birisi demiş.. eğer üçüncü dünya savaşını çıkarırsanız dördüncüsü taşlar ve sopalarla yaparsınız.
Bu uyarı söylenmiş mi bilemem.. ancak bizden önce cin medeniyeti de sanırım böyle ortadan kalktı.. muhtemelen beşer medeniyetinin de öyle olacak.. beşeriyeten insaniyeti çıkaramayacak.
Bir uygarlığın toptan ortadan kalkmasını KIYAMET adı veriliyor.. önce başlat sonra bitir yasasından hiç bir nesne ve kimse kurtulamaz.. ÖLÜM bir gerçektir lakin "Bir şehri yüz kere mezaristana boşaltan ölümden hayattan yüz kez daha fazla bir istediği bulunur." ölümün ne istediğine bakacağız.. ancak bu hayatan ne istediğini unutma anlamına gelmiyor.. bizim sıkıntımızda budur: düşünenler sonsuzluğa inanmaz.. inananlar özgürlüğü istemez.. oysa bizden istenen orta yol ikisini birleştirerek hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya yarın ölecekmiş gibi ahirete çalışma DENGESİNİ kurabilmektir.. bu muvazeneyi da bu sözü söyleyen dahil kimsenin kurabildiğin düşünmüyorum.. İmamı Nursi ahirete ve Mustafa Kemal dünyaya ağırlık vererek DENGE kuramamışlar.. iş birliği yapamamışlar.. ancak bu ülkeye bıraktıkları donanımdan ve ulusa bıraktıklarını yazılımdan yararlanmamak anlamına ve onların yanlışlarını düzeltmeme manasına gelmez.
Beşeriyetin ortaya çıkardığı YAPAY ZEKA olarak görünen yazılım ve Kuantum Bilgisayarı denen yazılım bizi nereye götüreceğini bilmiyoruz.. kötü sonuç uygarlık YÜZDE SEKSEN kendi kendini yıkacak.. amma iyi bir haber de çıkarabiliriz; DÜNYA ve AHİRETİ dengeleyebilirsek bulunmayan özgürlük ve olmayan sonsuzluğumuzdan yararlanabilir ve kendimizi kurtarabiliriz.. kendimizi kurtarabilirsek uygarlığında YÜZDE YİRMİ kendini kurtarma olasılığı artacaktır.
Saygılarımla
https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2922
Osmanziya 27.11.2025
|
Mesaj Tarihi: 27-Kasım-2025 Saat 14:45
DEDİ KODULAR
usul esasa mukaddemdir.. lakin zati alinizin yazdigi fusus sayin Okuyan'in yazdigi fasil.. ya da bir başkasini yazdigi füruu.. nun tesis ettigi esasat elbette kıymetli ve derindir. Lakin usulun önume gecemez. Biz bilgilerin ve duşuncelerin ve inançlari saglam ve saglikli olup olmaduguna ilişkin duyarligimi işleterek sağlam ve salih bir ilmi ve emeli sağlamak.. saglikli imani ve ameli gerçeklestirme durumundayiz. osmanziya usul esasa mukaddemdir.. lakin zati alinizin yazdigi fusus sayin Okuyan'in yazdigi fasil.. ya da bir başkasini yazdigi füruu.. nun tesis ettigi esasat elbette kıymetli ve derindir. Lakin usulun önume gecemez. Biz bilgilerin ve duşuncelerin ve inançlari saglam ve saglikli olup olmaduguna ilişkin duyarligimi işleterek sağlam ve salih bir ilmi ve emeli sağlamak.. saglikli imani ve ameli gerçeklestirme durumundayiz. osmanziya yontembilim.com
Abdullah demirci PAYLAŞTI
Ali Bulaç, bunca tecrübeye rağmen hiç ders almamışa benziyor. Türkiye'de disiplinli çok iyi yetişmiş entellektüel bir yapıya sahip İslamcı bir kesim yoktur. Menfaati için, siyasi rant için islamı ve islamcılığı istismar eden kesimler vardır. Bunu en iyi Ali Bulaç bilmesi lazım; fakat o Türkiye'de islamcılık fikrinin öncüsü olarak kendini gördüğü için bunu ifade edemiyor. Bir televizyonda çıktığı son röportajını paylaşan bazı sosyal medya hesaplarının altına yapılan yorumları bir okusun bakalım, çoğu sözüm ona İslamcı! ama hepsi de ihbarcı, jurnalci: bu niye halen dışarıda! diye yazıyorlar, sanki bu ülkenin özal'dan, Ecevit'ten, Demirel'den AK parti iktidarlarına kadar bütün siyasilerin desteklediği o malum yapı yokmuş da sadece profesyonel bir yazar olduğu için her insan için de emeğinin hakkını kim veriyorsa orada çalışma hakkı değilmiş gibi onu jurnal ediyorlar.
Önce milleti oraya sürüklediler sonra kendi sürükledikleri milletin başına çöktüler, gel hesap ver diye.
Ali Bey halen Yemen'den Lübnan'daki Hizbullah'tan islamcılığın diri olduğunu söylüyor. Bu sadece kendimizi avutmaktır. İslam dünyası kendini koruyacak bir güçten mahrum. İslam dünyasının tek sorunu geri kalmışlıktır, gelişmemişliktir. Cehalettir, riyakarlıktır, kalkınmamışlıktır. Bu böyle devam ettiği müddetçe ezilmeye devam edecektir.
Bir de Ali Bey çevresini değiştirmesi lazım, içinde bulunduğu İslamcı dediği çevrenin ne kadar jurnacı olduğunu, ispiyoncu olduğunu en iyi kendisi bilir.
Bilal Sürgeç
Barış Öztürk yazdı Yavuz Tellioğlunda
MEHMET OKUYAN
— 30 yıl "Hadis okumayın" dedi
— 30 yıl "Kur'an açıktır" dedi
— 30 yıl "Kur'an bana yeter" dedi
— 30 yıl "Tefsir hikayedir" dedi
— 30 yıl "Din tüccarı" dedi
— 30 yıl sonra 1 değil, 10 değil, 17 değil, 29 da değil tam '30 cilt' tefsir yazdı ve özrü de kabahatinden büyük...
30 cilt Kur'an'a tefsiri yazmasının hikmetine, sebebine bakın. Yıllarca milleti aptal yerine sokarak tefsir ve alimlerden uzak tuttular, kendilerini merkeze koymak için. Meale karşı değiliz, mealci (harici gibi zahire tutunan) zihniyete karşıyız.
Barış ÖZTÜRK
dedikoduları değerlendirirsem:
Paylaştğım ve benzeri anlatımlardad gerek müslümanlığın (dindarlığın) gerek masonluğun (özgürlükçülüğün) ve gerekse marksizmin (emekçiliğin) olmak üzere HER BİRİNİN üç aşama yapılanmaları olur:
KÜLTÜREL
SİYASAL
ASKERİ
Bunlar arasında da kavgalar bulunur.
Ayrıca bunların kendi aralarında da çatışmaları bulunur.
Bunlar doğal ve normaldir.
Ancak her birimizin de bu GENEL dünyadan ÖZEL bir dünyası bulunur. Ben yazılarımda bu özel dünyada işe yarayacak YBA reklamını ve propgandasını yapıyorum.
Saygılarımla
Osmanziya 27.11.2025 14:45

|
|