Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ak Partinin 25 nci kurulus kutlamaları

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Genel
Forum Adı: Dünya
Forum Tanımlaması: Genel Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3077
Tarih: 16-Eylül-2026 Saat 14:29
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com

Konu: Ak Partinin 25 nci kurulus kutlamaları
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: Ak Partinin 25 nci kurulus kutlamaları
Mesaj Tarihi: 15-Ağustos-2026 Saat 00:53

https://yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3077

İnsanlık ve İslamlık tanımı üzerine..

Mustafa Kemal ATATÜRK

ismet İNÖNÜ

Süleyman DEMİREL

Bülent ECEVİT

Necmettin ERBAKAN

Bülent ECEVİT

Alparslan TÜRKEŞ

Turgut ÖZAL

Tansu ÇİLLER

Mesut YILMAZ

Yıldırım AKTÜRK

25 yıldır da Recep Tayyip ERRDOĞAN

Yaşım 74 Mustafa Kemal ATATÜRK dışında hepsini gördüm.

Bütün bu insanlar aslında İSLAM değil mi idi ?

Peki
insan ile islam arasında farkı söyleyebilir misiniz ?

Söyleyemezseniz.. fakat ne kadar cahil ve bilgisiz olursanız olunuz ne kadar alim ve bilgili olursanız olunur.. BİN TANE lafz söylersiniz ve fakat hiç biri de bir işe yarayacak ortak bir kıstas veremez.

Belki bu paylaşımın sonunda bunu verecek bir kelime bulabiliriz:
Bozuk ve Kizib.

Manifesto dedim ama İTİRAZ ediyorum.
Sonunda neye muarız olduğumu anlayacaksınız.

0Z0
15.08.2026 üçyol izmir 14:41

AK partinin asıl adı
Adalet ve Kalkınma PARTİSİDİR.

Hukuk ve İktisad PARTİSİ demekte aynı anlama gelir.
Nitekim daha önce Demirel'in adalet partisi bulunuyordu ve sol partiler KALKINMAYA ve İKTİSADA öncelik veren partilerdi. Bu 14 Ağustos günü Partinin kuruluş günü imiş. 14 Ağustos 2001 de Kurulduktan 15 ay sonra İKTİDARI gelmiş.

Bu 14 AĞUSTOS günü bende bundan habersiz bir TABLO ile GDDY ile de bir MANİFESTO yayınlamıştım:
008 Dalalet
14.08.2024 cuma 14:03 üçyol izmir

BEŞERin dil ve din yapisi olan kulturden ortaya çikan ilk oluşum MEDENIYET ile sağlanan ticaret ve siyasetle meydana gelen bilim ve hukuk.. bugun karşimiza bilgi toplumu ve hukuk devleti ülkülerini benimseyen   INSANIYET dunyası ortaya çikarmiştir.

Bilim ve hukukun kuram ve uygulamada gelişmesi de İNSAN hakk ve hurriyetlerine duyarli milletler ve devletler topluluklarinı oluşturmuştur.

Yirminci yüzyılın ilk çeyreği ve ilk yarısında 1920 (1914-1918) Birinci dunya ve 1940 1939-1945) ikinci dunya savaslarinin ardindan kurulan Cemiyeti Akvam ve Birleşmiş Milletlerle kurulan ULUSLARARASI HUKUK.. Kuresel Efendilerin ENSTRUMANI   “Amerika"nin tezgahladiği iki olay ile yururlukten kaldirilmiştir.

Bunlardan biri 15 Temmuz 2016 DARBESI ve digeri 7 ekim 2023 Gazze KATLIAMI.

Bu gune kadar 83 yıl surmuş olan DUNYA BARIŞI’na karşın   3 yıla yakin bir sürede ULUSLARARASI HUKUK hâlâ ayaklar altindadir. Bu yuzden insanlığimdan utaniyorum.

Dil ve Din
BEŞERIYET

Ticaret ve Siyaset
MEDENIYET

Bilim ve Hukuk
INSANIYET

Iktisad ve Adalet
??????
Bu toplamayi yaparsamiz
Yekunu ne tutar biliyormusuz ?

ISLAMİYET !

Ancak buyuk bir olasilikla   bunu goremiyecek kadar
insanliginiz unutmuş DINCI sağci veya BILIMCI solcususunuz.

Dediklerimden anladiklarinizi eleştiremeye çekinecek kadar korkak bir yaklaşim sunuyor anlamadiklarinizi soramaya utanacak kadar ürkek bir tavir sergiliyor ve böylece ömrunuzu heder ediyorsunuz.

Sonuçta herkes hakk ettigini bulur.. bunu anlamayan
ya kadere tutunur ya da kendine bir mazeret bulur.
14.08.2026 12:53 15.08.2026 15:52

Saygilarimla

0Z0

Bu yazıyı değerli bir Arkadaşıma göndermiştim:

ve sormuştum: Bir tarafinda HIKMET bir tarafinda AHLAK bulunan   X nedir ? Gercekten yanitini bilmiyorum.

Arkadaşım da dedi ki:
Belki de hikmet ile ahlak arasında köprü yoktur.
Ben de ona dedim ki:
Belki de hem dil ve bilim ve teknoloji ve iktisadin cem edildigi HIKMET..
hem din ve hukuk ve siyaset ve adaletin toplandıgi AHLAK..
insaniyet ve islamiyetten murad olunan HALIFE ARZ olacaktir.
Ancak biz bunu bir tur olarak degilde bir ferd olarak ariyoruz.

Ferd ve tohum ve baslangiç olarak bilimde TEKILLIK adi verilen bir kavram bulunur.

Biz bunu maddi ve manevi butun kainatin tevellud ettigi Muhammedi NUR a..

bu çekirdeginin meydana getirdigi hakikati insaniyet olan SECERE-İ KEVNE

Kainat ağacinin muevver meyveleri olan
latefan meleklere ve ruhanilere..
sakelan cinlere ve beşere ya zî şuura..
Zî şuurun en münevver meyvesi
ZATI Muhammediye olarak lev lâke ufkuna iman ederiz.

Ancak işi asri saadette bitirmeyiz.

Nebiler ve veliler ile birlikte dâhiler ve delilerin TÜR olarak yani nev-i beşerden bir HALIFE ARZ.. olarak bir araya geleceğini ve zulme ve israfa MUHALIF olacağını ve neticede yer yuzunde bilgi toplumu ve hukuk devleti ideallarini realize edecek bir toplulugun oluşabilecegini düşunuyorum.
14.08.2026 15.08.2026
Saygilarimla
0Z0

Bu tablo savimin kaniti olarak tamamladigim
kavramsal ve kurgusal ve kuramsal bir YAPI.

Bir KONU

Kurgu
Varsayim
Kuram
Kavram
Denklem

bitirilerek
Anlatilmaya ve açiklanmaya
Aydinlatilmata
ve
Kanitlanmaya
Çalişilir.

Bununla bir psik soruyu yanıtır veya fizik bir sorunu çözer.. bu ayrı bir durum..
ancak metafizik ve parapisik konularda yapılan izah ve irca.. ikna ve yakin
bir kapıyı açma ve odayı aydınlatmadan fazla bir şey aranmaz.
Nitekim din ve felsefe katmanlarındaki anlatım ve açıklama
karanlık odaları aydınlatmak ve kapalı kapıları açmak içindir.

Saygılarımla osmanziya

0Z0
15.08.2026 01:26 16:04

-------------
usul esasa mukaddemdir

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 15-Ağustos-2026 Saat 01:13

2026 yılı 33.cu haftasi 008 sayılı Dalalet isimli bu tablonun bir hafalik değişimin sonu.. başida bu idi;

Bundan önce de şu bulunuyordu;

En başinda da bu yer aliyordu;

Biz bunlari siber uzaya yukleyerek geleceğe gonderiyoruz.. herkes kendini gösterme ile sarhoş ve her birimiz benini gerçekleştirme ile meşgul iken bizde kendimizi bundan müstagni gorebilir mi yiz ?

11.ci Söz'un ser levhasi "Her cemal ve kemal kendini görmek ve göstermek ister" lakin bu meşru ve makul ve makbul olmali ki AHLAKI sınırlar çizilebilsin.

Aksi halde bu sahibi için şirk ve etrafi için küfr olur. Şirk ise buyuk bir kizb..küfur ise buyuk bir hatadir. Her ikisi de zulmu aźimdir. Hafazanallah.

Biz sekiz haftadir yani iki aydir sonuçta 16 farkli tabloyu vatsap ve face ve web sayfalarimizda yayinlarken.. 26 senedir.. düz yazilarimizi kimsenin anlamadigini ve tablolara bakmadiğini da biliyoruz.

Fakat 1990 dan beri sozu dinlenen KULTUREL ISLAMCI Fethullah Gulen ve SIYASAL ISLAMCI R.T.Erdogan'in milleti boldugunu ve evladlarimizi yaktiginida biliyoruz.

Ancak bunlar birbirlerini suçlasa da bu onlarin suçu degil.. yaklasik 1500 senedir ASKERI ISLAM yapan ümmetin suçu da degil.. çunku iyiliklerden kötuluk ve kötuluklerden iyilik çikaran şu koca fabrikanin sâhibi ve hâkimi.. keza çirkinliklerden guzellikler.. yanlişlardan dogrular.. yalanlardan gerçekler çikaran şu yüce agacin maliki ve meliki.. bu suretle mülk ve melekutunu çaliştiriyor.. nebi ve veliler ile dahiler ve delilerini çatiştiriyor.

Bir kısim veliler ve deliler diyor ki bizler aramizdaki son buyuk savaşa hazirlaniyoruz..   bir kisim deliler diyorlar ki.. bu sabikîn ve oncu ve ortaci deliler içinde bu fakir de bulunuyor.. ve diyor ki hayir! Veliler ve Deliler.. beşer turunun insaniyet binasini yukseltmesi işi olan MEDENIYET faaliyetinde butunleşmeye ve zihniyetinde birleşmeye hazirlaniyor.

Bu yolda adim adim YBA yaptim.. kadem kadem INSANBILIM yazdim.. santim santim ISLAMBILIM yazdim..

Bu yaptiklarimi ve yazdiklarimi çağdaşlarim anlamasa ve okumasa bile gelecek herkes YBA ile kendi insanbilimlerini ve insanbilimlerini yapacaklar ve yazacaklar.. İnşaallah.

Saygilarimla
Saglicakla kaliniz.

0Z0

15.08.2027 ucyol izmir 07:36

Bu da şerait ve şeritın şerh edildiği tablo.. İmamı Nursî der ki Şeriat ikidir.. biri büyük bir insan olan âlemin (Kainatın) harekatını tanzim eder.. diğeri küçük bir âlem olan insanın (âdem) harekatını tanzim eder. Ahmet Kayhan Dede buna âdem ve âlem adını vermiş.. önemli olan insan ve kainatın ilişkisini kavramaktır.. Bizler çağdaş uygarlığımızda kainatın harekatını BİLİM ile tanzim edildiğini görüyoruz ve insanın harekatını HUKUK ile tanzim ediyoruz. Artık evren ilimleri ve insan ilimleri ve bunların birbiriyle ilişkisine dair pek çok din ve felsefe ve ideoloji ortaya çıkardık ve dünya bunların birbiriyle mücadeleleri ile dolu.. İnşaallah biz bunlara son verecek bir proje ile yola çıktık ve çok şükür kendi dünyamızda başardık. YBA öğrenildikçe 0Z0 anlaşılacak.. ya da 0Z0 anlaşıldıkça YBA öğrenilecek.. bunların ikisi de ortaya çıkmadı.. şimdilik biz kendimiz yazıyor kendimiz okuyoruz.. Sizin gibi mudakkik bazı arkadaşlarımızı da çağırıyoruz.. ne yazik ki dini dilleştirip "içerikli" İDEOLOJİ haline getirenler.. ya da dili dinleştirip "içerikli" FELSEFE hale getirenler.. yani ORTAK insanı etnik ve etik ile ekonomik ve politik değerleri ALET ve parana ediyorlar.. dil ve din konularını partilerine.. emek (eşitlik) ve özgürlük (kardeşlik) kavramlarını ideolojilerini ideolojilerine.. BAYRAK ve paratoner yapıyorlar.. sonuçta dinler felsefe ve felsefeler din haline getirilerek dünyayı bir kaç tane ideolojinin savaş arenası haline getiriyorlar. Düşünmenin ve anlamanın ve inanmanın.. inceliklerine sahip olmayan avamı kandırıyorlar. Dünyayı belirleyen ve dini tanımlayan dili kötü ve kötüye kullanarak insanı bozuyorlar.. insan bozulunca elbette dünya ve din dahi bozulacaktır. Böylece dediklerimi anlamıyorlar.. ya da anlıyorlar fakat işlerine gelmiyor.. anladıklarını eleştirmiyorlar.. anlamadıklarını sormuyorlar.. bu durumda ya ben bozuk durumdayım.. ya da insanların büyük bir kısmı bozuk.. BZK.. BZK.. BZK.. yani KZB.. KZB.. KZB.. Rabbim bir kısmımızın salahını muhafaza eylesin bir kısmımızı islah eylesin. Amin. Ne zaman SLH oluruz işte o zaman HLS oluruz.. İnşaallah. 0Z0

-------------
usul esasa mukaddemdir

Mesaj Tarihi: 15-Ağustos-2026 Saat 16:41

Bana diyecekler ki dil felsefecisi Jhon Searle'in kitaplarını okudun mu ?
Derim ki.. son oku ve onun akımının dümen suyuna gir.. bence kullandığın alet BEYNİNİ oku.. yani öğren.. sonra kendi KURAMANI sen kendin kur.

0Z0

-------------
usul esasa mukaddemdir

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info