Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ogrenme

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Yöntem Bilim
Forum Adı: Yöntembilim
Forum Tanımlaması: Yöntembilim Üzerine Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3082
Tarih: 16-Eylül-2026 Saat 15:44
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com

Konu: ogrenme
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: ogrenme
Mesaj Tarihi: 19-Ağustos-2026 Saat 23:17
ogrenme

Kırmızılar öğrenmenin biçimi..
maviler ise içerigidir.
Peki SARI olan zemin nedir ?

19.08.20218

Yöntem DİL olsa..
inanç DİN olsa..
refleks DÜNYA olsa
"istenç" ne olacaktır ?

Dört sene önce sormuşum: Kırmızılar öğrenmenin biçimi.. maviler ise içerigidir. Peki SARI olan zemin nedir ? Yanıt gelmemiş, o zaman kendim cevab vereyim; Sarı olan zemin olmazsa olmaz bileşeni dil ve din olan KÜLTÜR'dür.. sormuşum: Yöntem DİL olsa.. inanç DİN olsa.. refleks DÜNYA olsa "istenç" ne olacaktır ? YANIT: Dünyayı belirlemeye ve dini tanımlamaya çalışan DİL'in retoriği ve diyalektiği ardındaki soran bilmesindeki ve yanıtlayan istemesindeki BENLİK.. ene.. eGo..
loGos..
teorik ve pratik aklı taşıyan GEST..
yapıp etmelerimizdeki hassasiyetin ve kurup kılmalarımızdaki hissiyatın
TAHASSÜSÜ.. önce TAHSİS- İ KABİLİYET sonra İHTASAS-I İSTİKBALİYET..
olarak GAYE peşinde koşuyor..
onu "G" olarak işaret etmişim.
19.08.2022
Bu yuvarlak kelimeleri benden başka kimse bilmiyor değil..
Dil
Din
Dünya
Logos
Ben
Ruh
Akıl
Gaye
Ancak bunlar hakkında ANAHATLARDA düşünmek.. anahatlar bir çalışma yapabilecek bir ANAHTARA sahip olmaya gerekiyor..
ANA HAT
ANAHTAR
ANA HATIR
Hatır deyin hafıza.. hafıza deyince zeka.. zeka deyince bilinç.. bilinç deyince zihin ve şuur ve ruh gibi pek çok kelimeler akla gelecektir.. bunlar hakkında hem uzmanlık hem bilgelik düzeyinde BİLGİSİ olanlarda 26 senedir bana yanıt vermeye çekinmişler ve sakınmışlar ve ürkmüşler ve korkmuşlardır.
Ya da adam yerine komamışlardır.. ben de onları koymuyorum zaten.
Aksi halde face de bir yanlışlık ve yamukluk yapanın tozunu attırırlardı.
0Z0
Yontembilim.com
19.08.2026 üçyol izmir 23:29

-------------
usul esasa mukaddemdir

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 20-Ağustos-2026 Saat 00:00
https://yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3082

OGRENME

Kırmızılar öğrenmenin biçimi..
maviler ise içerigidir.
Peki SARI olan zemin nedir ?

19.08.20218

Yöntem DİL olsa..
inanç DİN olsa..
refleks DÜNYA olsa
"istenç" ne olacaktır ?

Dört sene önce sormuşum: Kırmızılar öğrenmenin biçimi.. maviler ise içerigidir. Peki SARI olan zemin nedir ? Yanıt gelmemiş, o zaman kendim cevab vereyim; Sarı olan zemin olmazsa olmaz bileşeni dil ve din olan KÜLTÜR'dür.. sormuşum: Yöntem DİL olsa.. inanç DİN olsa.. refleks DÜNYA olsa "istenç" ne olacaktır ? YANIT: Dünyayı belirlemeye ve dini tanımlamaya çalışan DİL'in retoriği ve diyalektiği ardındaki soran bilmesindeki ve yanıtlayan istemesindeki BENLİK.. ene.. eGo..
loGos..
teorik ve pratik aklı taşıyan GEST..
yapıp etmelerimizdeki hassasiyetin ve kurup kılmalarımızdaki hissiyatın
TAHASSÜSÜ.. önce TAHSİS- İ KABİLİYET sonra İHTASAS-I İSTİKBALİYET..
olarak GAYE peşinde koşuyor..
onu "G" olarak işaret etmişim.
19.08.2022
Bu yuvarlak kelimeleri benden başka kimse bilmiyor değil..
Dil
Din
Dünya
Logos
Ben
Ruh
Akıl
Gaye
Ancak bunlar hakkında ANAHATLARDA düşünmek.. anahatlar bir çalışma yapabilecek bir ANAHTARA sahip olmaya gerekiyor..
ANA HAT
ANAHTAR
ANA HATIR
Hatır deyin hafıza.. hafıza deyince zeka.. zeka deyince bilinç.. bilinç deyince zihin ve şuur ve ruh gibi pek çok kelimeler akla gelecektir.. bunlar hakkında hem uzmanlık hem bilgelik düzeyinde BİLGİSİ olanlarda 26 senedir bana yanıt vermeye çekinmişler ve sakınmışlar ve ürkmüşler ve korkmuşlardır.
Ya da adam yerine komamışlardır.. ben de onları koymuyorum zaten.
Aksi halde face de bir yanlışlık ve yamukluk yapanın tozunu attırırlardı.
0Z0
Yontembilim.com

ÖĞRENMEK yetmiyor.. denemek ve yanılmayla öğrendikleri değiştirmek ve düzeltmek noktasında ciddi güç ve istenç sarf etmek gerekiyor.

Ögrenme deyin şu iki gurubu göz ardı etmemek lazım;
Öğrenciler ve Öğretmenler
Öğreniciler ve Öğreticiler

Bu konuda çok şey yazdım.. artık gına geldi yazmıyorum.
Kendimi göstermek ve benimi gerçekleştirmek uğruna yapıy ettiğim bütün işler.. yaşantı ve davranış.. görüş ve tutumlar.. kurmalar ve kılmalar.. sanmalar ve saymalar burada yazılı ve yayılı bir halde lakin ÖĞRENME sözcüğü hakkında diller ve dinler ve kültürler YETERSİZ kaldığını da hali âlem gösteriyor.

Elbette muhteşem dilleri ve muhterem dinleri suçlamıyorlar.. onlarda dillenen ve dinlenen kişileri, kendim dahil.. karalıyorum.
Sonuçta belli oldu ki
haml samimi
hükm safi
arzu ciddi
talep hasbi
Bulunmayınca bilmenin ve düşünmenin.. anlamanın ve inanmanın fazla bir yararı da bulunmuyor.

Hepimiz birbirimiz suçlayarak bir yere varacağımızı sanıyoruz ve o yere de varamıyoruz.. 0Z0
yontembilim.com
20.08.2026 00:01

-------------
usul esasa mukaddemdir

Mesaj Tarihi: 20-Ağustos-2026 Saat 01:22

AYILIR pardon SAYILAR kitabını okuyunca kullandığımız analitik düzlemin ne kadar "karmaşık" olduğu ortaya çıktı.. hadsiz cahilliğimizin minicik bir kısmını giderdik.. matematikte dikey eksendeki sayıların imaginer yani HAYALİ ya da sanal sayılar denildiğini.. yatay eksendeki sayılara da GERÇEK ya da gerçel yani reel sayılar denildiğini ve ikisi birlikte de KARMAŞIK sayı olarak adlandırıldığını öğrendik. Şu da var ki GERÇEK sayılar olur mu ? Hepsi zihin ürüne hayali nesneler.. dil nesneleridir.. sadece sayılar değil sözlerde öyledir.. bunlar sadece göstergelerdir.. ancak biz nicel özelikleri sayısal.. nitel özellikleri SÖZEL olarak gösteririz. Yani bu konuda UZMANLIK sahasına el atmıyorum.. İnşaallah bir matematik uzmanı gelir onunla tartışırım.. Rahmetli Zeki Coşkunsu ki kendisi fizik ve bioloji ve matematikte bir derya idi.. Abim senin matematik dediğini kafandaki bir uydurmadır.. dediğimde ses çıkarmamıştı.. gerçekten temel yöntembilimsel bilgileri olmayan kimseler uzmanlarla tartışması yakışık almaz.. Elbette rahmetli delidir ne yapsa yeridir.. diyecek birisi değildi.. Dikkat ederseniz.. A=A dır mantıksal ilke.. olgulara uymaz.. değişmezlik bizim kafamızda.. dışarıda bulunmaz.. ne gariptir akıldan çıkan mantık.. mantıktan çıkan matematik ile hem fizik dünyayı hem toplumsal dünyayı yürütebiliyoruz ki bu benim çok garibime gitmiş ve felsefeye girmiştim. Kırk elli yıl çoğu için LUZUMSUZ ve GEREKSİZ değerli kitabları okuya okuya hem yöntembilim ortaya çıktı.. hem kendi düşünceme ve inancıma güven geldi.. felsefe ve mantık öğrenmeseydim.. risaleyi nura bu derece bağlılığım olmazdı.. felsefe ve mantık inancımı zaafa düşürmedi aksini güçlendirdi.. elbette halkın ezberlerinden de kurtuldum. Ne yazık ki insanlar inancım sarsılır diye başkalarıyla konuşmaya ve tartışmaya korkuyorlar. Konuyu aşırmayayım döneyim.. kartezyen koordinatlar.. dekart ve fermat ve euler gibi matematik dahileri tarafından en az elli yıllık bir süreçle ortaya çıkmış sonra bilimin bir numaralı dili oluvermiş lakin yine DESCARTES'in kartezyan adıyla anılmıştır.. yarın YBA öyle olacak herkesin kullanacağı bir alet haline iki üç kişi getirecek ve yine temeli koyan OSMANZİYA'nın adı anılacak.. çünkü kırk yıldır tek başına çırpındığım kimsenin gözünden kaçmayacak.. sizde beni böyle deli deli konuştuğumu sanacaksınız.. elbette başaramazsa kahramana hain denildiği gibi başarırsa deliye de dahi derler.. riyaset ve dirayet bir zirvedir.. yeter ki onların riayet ve rivayet edenleri.. yani yardımcıları ve arkadaşları bulunsun.. bununla beraber yapılan işin başkasının da işine yaraması gerekir.. ben bunu sağlayamadım.. şimdilik kendim üretiyor ve kendim tüketiyorum.. YBA tutulunca yani herkes onunla "yeni" FİKİRLER türetmeye bakınca maya tutacak.. lakin çoğu PAYLAŞIMCI hazırları piyasaya sürücek.. içerikleri kendileri üretmiyor.. başkasının içeriklerini tüketiyor. Burada anlatmaya çalıştığım gibi bu analitik düzlem KARMAŞIK imiş.. benim gibi SAYI yoksulu ve MATEMATİK özürlüsü.. bir adam YBA ile geometriyi şakır şakır kullanıyormuş.. elbette sizde bu deliye inanmayacaksınız.. amma inanın sizin her birinizin beyni..10 tane dahiden daha ileri.. ancak ne yazık ki onu çalıştırmaya çalıştırmaya.. günlük işler yapan hambal veya hammal haline getirmişsiniz.. anlamaya korkuyor.. eleştirmeye çekiniyor ve soru sormaktan sakınıyorsunuz.. ben napiiim. Saygılarımla sağlıcakla kalınız. osmanziya 20.08.2026 01:20.. yani SAATİ yine 02:00 .. ettik..

not: Bakın, napıın.. biliyormusunuz.. şu resmini attığım SAYILIR kitabını okuyun.. inanın çok yararlanacaksınız. Hem bu kitab gibi pek çok değerli KRONİK yayınlarına kavuşacaksınız.. bilgilenin..bilgilenin.. bilgilenin.. cahilliğin kimseye bir faydası olmuyor..

-------------
usul esasa mukaddemdir

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info