Paylaşım adı verilen bilgiyle fazla bir ilgisi olmayan kendini başkasının hazır sözleriyle PAZARLAMA işinin bir sonu olmadığını anladığımızda çalıştırılmayan aklımız ve işletilmeyen kalbimizin bize ne kadar yük olacağını da fark ederiz.
Öğrenme ve öğretme.. dünyanın en onurlu işidir.
Hatta ben bunu ibadetin özü olarak görürüm.
Lakin öğrenme adı altında katiyyen kendi bilgini edinmeden sürekli başkalarının BEĞENDİMİZ sözleri ve capsları ve resimleri ve bilgileri PAYLAŞMAMIZ yüzden DONDURMA yalamaya benzer. Dondurma parası ise bu iş için verdiğin emek ve harcadığın zamandır.
Zaman hırsızlarının çaldıkları zaman için para kazandıklarını bilmeyen varsa ben söyleyeyim.. Passencers (uzay yolcuları) harika filminin senaryosu filmi piyasasında uzun sure dolaşmış sonunda dört beş şirket yüz bin dolar para yatırmış üç yüz bin dolar para kazanmışlar 2016 da..
0Z0
nasıl yani hangi ve kaç.. niye yani neden ve niçin.. dört soru.. nasıla ağırlık veren niye yi hafifletir.. niye'den başka bir yanıt aramayan nasılın gücünü kaçırır.. hasılı HAK ve KUVVET dengede tutulması gereken iki uç.. haklıyım diye kendini bişi sanan.. kuvvetliyim diye alemi ben yarattım sayan.. birbirini telef etmeye çalışırsa.. bu günün dünyasına hoş gelmiş olursunuz.. boş mu dönersiniz dolumu gidersiniz bilmem ama İNSAN başıhoşboş olmadığı gibi DÜNYA da başısonsuz değil.. özgürlük ve özdeşlik bir emanettir.. bilim ve hukuk yapmaya.. ticaret ve siyaset etmeye.. yarar ve bu emaneti sahibine verdiğinde hesabı sana kalır. Allah hepimizin hesabını kolay etsin. Amin. Tablo diyor ki LİSAN nasılı sorarken AKIL asılı arar.. bu arada lisandaki Tanrı'nın NAKLİ ile karşılasırsın.. aklın salih.. naklin sahin.. lisanın salim.. olmalı.. lakin kalbin SELİM ise.. korkma hesabı EvvelAllah geçeriz..
02.09.2019 yedi sene önce
insanın kendisini tanıması bedeninde başlar..
02.09.2026

------------- usul esasa mukaddemdir
|