Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

eskiler

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Genel
Forum Adı: Dünya
Forum Tanımlaması: Genel Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3092
Tarih: 16-Eylül-2026 Saat 14:39
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com

Konu: eskiler
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: eskiler
Mesaj Tarihi: 04-Eylül-2026 Saat 22:07

Robert De Niro, Al Pacino, Anthony Hopkins, Eastwood, Jack Nicholson, Harrison Ford altı kişinin yaşlılık resimlerini koymuşlar.. Al Pacino kendine dağıtmış.. üzüldüm.. en sevdiği o idi..

ilginç bir durum bu illüzyon.. fani dünyada hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamak.. sanırım bunun en çok etkisinde kalan bu aktörler.. şimdi bu arkadaşların gençlikteki filmlerini seyrettikçe.. bir tuhaf oluyor insan.. her biri onlarca belki yüzü aşan karakteri CANLANDIRMIŞLAR.. yani canlandırdırları bir MİSAL idi.. pek kendileri ASIL mı idiler.. asıl olmadıklarını yaşlanmaları gösteriyor..

Şimdi burada gördüğümüz.. altı adam gibi 60 tane ve sinema tarihi boyunca ast olmuş 600 tane oyuncu bulunuyor. Bu oyuncuların her birinin filmi içinde eskiden oyunca olan bir yönetmen yani rejsör onun baş rolünü yönetiyor.. bir de öyküyü yazan senarist oluyor.. ana hatlarıyla kaç adam etti ? üç adam.. oyuncu, yönetmen ve yazar.. başka ne kaldı ? Para döktür olan yapımcı yani prodüktör.. yani SATICI ve birde biz bu adamın mallarını satın alan ve vaktini veren SEYİRCİLER.. Şimdi bu piyasada hem yapımcı hem yönetmen ve hemde oyuncu olan yapımlarda bulunuyor. İcabında bu adam öyküyü yazan senarist rolünü da alıyor..

şimdi ben bir şeye yaklaştırıyorum kendimizi.. bizler hem yapımcı hem yönetmen hem yazar ve hem de seyirci olarak kendi FİLMİMİZİ çekmiyor muyuz ? Adam olurda KADIN olmaz mı ? Zaten filmler ne MESAJI verirse versinler.. öykünün içine bir aşk hikayesi yerleştirirler.. otostopcunun galaksi rehberinde bile bir aşk hikyesi bulunur.. Kur'anın YUSUF öyküsünde bile Yusuf ile Züleyha aşkı bulunmuyor mu ? The Matrix de Neo ve Trinity aşkı bulunmuyor mu ? O zaman şu dört kelimeyi unutmayın.. öykü.. oyun.. aşk ve MESAJ..

peki bu mesaj nedir ? Seven ve Sevilen.. ben sizi bu seslenilen seven ve sevilen mesajının içinde susmayla ortaya çıkan SEVİNÇ katmanını çağırıyorum...

Sayglarımla

04.09.2026 üçyol izmir 22:09

0Z0 yontembilim.com

-------------
usul esasa mukaddemdir

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 04-Eylül-2026 Saat 22:41
BİR SENE ÖNCE BÖYLE DEMİŞİM:

Değerli Hocama dedim: Günlük Dilin Düz Yazısı.. denildiğinde iki ANLAM çıkar birisi günlük dilden başka dillerinde bulunduğu.. ikincisi düz yazıdan başka yazıların da olduğu.. birincisine örnek olarak bilimsel dil olan matematiği verebiliriz.. ikincisine örnek olarak nesirden başka bir nazımın bulunduğu.. çağımızda yaşamın günlük dilden başka bilimsel dilin matematiği ile felsefi dilin   "mantık"ı yürüdüğü açık.. diğer taraftan şarkıların düz yazı ve nesirle yazılmadığı.. bestelerin güftelere göre oluşturulduğu göz önünde tutulduğu günlük dilin düz yazısının sadece halkın iletişimine yarayan ESKİ bir ara olduğu ortaya çıkacaktır. Elbette her ne kadar mantığın ve matematiğin.. şiirin ve müziğin ATASI dil yani günlük iletişimize yarayan görüngü de barındın gösterge dahi olsa o artık dal budak vermiş bir ağacın KÖKÜ olarak durmaktadır ve bizi nazarımız ağacın dallanan ve yapraklanan ve çiceklenen ÇEVRESİNE bakmaktadır. Bunlardan birisi de YAPAY ZEKA'dır. Şimdi biz bu anlatımı artar soyutlama gücümüze göre sunuyoruz. Yoksa halkın somuta ve görüne alışık usu ve gözü bunları göremez. halk sadece çıkarına ve başkasına vereceği yarar ile kendine dönecek çıkara bakar ve ona göre de yönetilir ve yönlendirilir. Bizim sözümüz felsefeyi yalayıp yutmuş aydınların bize yapacakları eleştirileridir. Ne yazık ki Hocam, biz bunlardan gerek eleştiri ve gerekse soru ve gerekse uyarı olarak hiç bir yardımını görmedik.. ödüllü çalışmalarının ve ünlü yapıtlarının dünyada ve ahirette etkilerini ve hayırlarını görsünler.. kişisel olarak bu kazançlarına diyecek bir sözüm olmaz. Ancak medya ve sosyal medyadaki Günlük Dilin Düz Yazısının (GDDY) artık yeterli olmadığı GDD nin iki yıldır sürdürdüğü katliamın dünyada hiç bir ciddi tepkiye neden olamamasından bellidir. Gerek GDD etkililerinin ve etkiledikleri halkın.. DİLİN kötü ve kötüye kullanılabilmesinin temelinde GDDY yatmaktadır.. diye düşünüyorum. Saygılarımla sağlıcakla kalınız. Osmanziya 04.09.2025 üç yol izmir 21:10

-------------
usul esasa mukaddemdir

Mesaj Tarihi: 04-Eylül-2026 Saat 22:48

Hatun dikkatimi çekti.. YÖNTEMBİLİM'in senin ayağının yerden kestiğinin resmi mi bu dedi.. hiç düşünmemiştim.. gerçekten de öyle.. 50 yıl içindeki ekonomik ve politik hareketleri hesap etmeyenin ayaklarının yere bastığı nasıl düşünülebilir ki ? Yöntembilimi Yaşatma uğruna kendini feda etmek süper bir akıllılık olabilir mi ? Eğer öyle ise Süpermen var ise Yüpermen dahi vardır..

Y'nın sol kırmızı çizgisi kalın.. sağ kırmızı çizgisi ince.. ancak alt kırmızı çizgisi ikisini de topluyor.. KIRMIZI görünendir.. NAR'adır.. E-NAR-Jİ'dir.. zerreler halinde enerji paketleri ve hücreler halinde zerreler paketledir.. dünya ve evren bunlarla kurulur.. bunlar toplanır ve AŞAĞI akar.. resimdeki üçgen ve yönü bunu gösteriyor.. mavi platform ve zemin dünyayı göstergeler. sarı platform ve zemin insanı simgeler.. ve TABLO'nun tümü bizim enerji ve zerre paketleri içinde HAPS olduğumuzun resmidir... işte bizim YÜPERMENLİĞIİMİZ'İN süpermenliği bu hapishaneden çıkışın yollarını aramatır.

10 YIL ÖNCE

04.09.2016

-------------
usul esasa mukaddemdir

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info