Baktym kuru yazylar dima?y sarartyyor bari ya? bir yazy ekleyeyim de zihnimiz ye?illensin: Ali Demir karde?im göndermi?:
Her doktor ö?rencili?i
syrasynda Otto Warburg'un bulu?unu ö?renir. 1930'lu yyllarda Warburg
kanserin en temel biyokimyasal sebebini, yani sa?lykly bir hücreyi kanser
hücresinden ayyran ?eyin ne oldu?unu bulmu?tur. Bu, o kadar önemli bir bulu?tur
ki,
Otto Warburg'a Nobel
Ödülü kazandyrmy?tyr.
Otto Warburg'a göre
kanserin bir temel sebebi vardyr. Bu da, vücudun normal hücrelerinin oksijenli
solunumunun,
oksijensiz -anaerobik-
hücre solunumuyla yer de?i?tirmesidir.
Warburg'un bulu?u bize
ba?ka neleri anlatmaktadyr?
Birincisi, kanser,
normal hücrelerden çok farkly bir biçimde metabolize olmaktadyr. Normal
hücreler oksijene ihtiyaç duyar;
kanser hücreleri
oksijenden kaçynyr. Hiperbarik oksijen terapisi alternatif kanser tedavisi
uygulayan kliniklerde kullanylan bir yöntemdir.
Bu bulu?un bize
anlatty?y ba?ka bir ?ey de, kanserin bir mayalanma (fermantasyon) süreciyle
metabolize oldu?udur.
Kanserin metabolizmasy
normal hücre metabolizmasyndan 8 kat daha büyüktür.
Yukaryda söyledi?imiz
her ?eyi birle?tirirsek ortaya ?u tablo çykyyor: Vücut, kanseri beslemeye
çaly?yrken mütemadiyen kapasitesinin üstünde çaly?yr.
Kanser devamly
açlyktan ölmenin e?i?indedir ve vücuttan kendisini beslemesini talep
etmektedir.
Besin alymy kesilirse
kanser açlyktan ölmeye ba?lar. Tabii kendisini beslemek için vücudun ?eker
üretmesini sa?layamazsa...
Proteinlerden ?eker.
Bu ziyan sendromuna ka?eksia (cachexia) denir. Ka?eksia vücudun proteinlerden
(evet, do?ru duydunuz,
karbonhidratlardan veya
ya?lardan de?il de, proteinlerden) "glükoneogenez" (yeniden glükoz
yapymy) i?lemiyle, ?eker elde etmesidir.
Bu ?eker kanseri
besler. Vücut sonunda, kanser hücresini beslemeye çaly?yrken kendisi açlyk
çeker.
?imdi, kanserin
?ekerle beslendi?ini ö?renmi?ken, onu ?ekerle beslemek mantykly geliyor mu
size?
Yani
karbonhidratlardan zengin bir diyet uygulamak?
Bugün, kansere kar?y
uygulanan birçok besin terapisi mevcuttur (i?e de yaramaktadyrlar).
Çünkü günün birinde
birisi ?eker ve kanser arasyndaki ba?lantyyy görmü?tür.
Bu terapilerde,
karbonhidratlar bakymyndan zengin gydalara izin verilmez.
Terapilerin hiçbirinde
?ekere de izin verilmez. Çünkü ?eker kanseri beslemektedir.
Peki doktorunuz bu
gerçekleri size neden söylemez? Kim bilir?
Belki doktorunuz kanseri
tedavi edecek ki?inin siz de?il, kendisi oldu?unu dü?ünmektedir.
Belki Otto Warburg'un
bulu?unu duymu?tur ama geri kalan parçalary tamamlayamamy?tyr.
Belki de beslenmeyle
ilgili hiçbir ?ey ö?renmemi?tir.
Aslynda 1978'e kadar
ABD'nin resmi kurulu?laryndan biri, beslenmenin kanserle bir ilgisi olmady?yny
iddia etmekteydi!!!!
Kanser ve ?eker
ba?lantysyndan haberdar olanlar ise, dikkate de?er terapilerle ortaya çyktylar.
Bunlardan biri 'Laetrile'dir.
Ka?eksialy hastalaryn
yüzde 50'den fazlasynda glükoneogenez sürecini durduran hidrazin sülfat
bunlardan bir di?eridir.
Bugün, Minnesota
Üniversitesi kemoterapi alanynda bir "akylly bomba" üzerinde
çaly?maktadyr.
Akylly bomba
diyebilece?imiz ilacyn üzerinde bir kaplama vardyr.
Ylaç, vücutta
oksijensiz bir bölge ile kar?y kar?yya geldi?inde bu kaplamayy üzerinden atar.
Kanseri yok etmek için
kemoterapiyi serbest byrakyr. Çünkü, vücutta oksijensiz tek alan, kanserli
bölgedir.
Kanser hücresini aç
byrakmaya çaly?an besin terapileri de vardyr.
Kanserin ne sevdi?ini
bilen hasta, bunlary yemekten kaçynyr.
Kanser, çi?
yiyeceklerdense, pi?mi? yiyecekleri sever.
Pi?irme i?lemi,
besinlerdeki enzimleri ve vitaminleri yok etmektedir.
Bir de, kanserin ?eker
sevdi?ini aklynyzdan çykarmayyn.
Kanserinizi sevmiyorsanyz,
onu beslemeyin!
?eker yerine
tatlandyrycy kullanmak çözüm de?il
?eker yerine
tatlandyrycy kullanmayy dü?ünüyorsanyz, ba?ka bir tuza?a dü?mü? olursunuz.
Tatlandyrycylaryn da vücuda
ciddi zararlary oldu?u, yapylan ara?tyrmalarla kanytlandy.
Örne?in, Amerikan Gyda
ve Ylaç Dairesi (FDA), sakarin içeren her türlü gyda maddesinin üzerine "Sa?ly?a
zararlydyr.
Hayvanlar üzerinde
yapylan testlerde kansere yol açmy?tyr." ibaresinin konmasyny ?art
ko?tu.
Aspartam ve sükraloz
gibi di?er tatlandyrycylar da yan etkileri nedeniyle uzak durulmasy gereken
gydalar arasynda.
(Editörün notu: Ama maalesef hiç
birinin üzerinde böyle bir ibare yok).
Kaynak: International
Wellness Directory. Son iki yüzyyldyr ?eker tüketimi nasyl artty?
Yngiltere'de 1815'de 5
kg cyvarynda olan ki?i ba?yna yyllyk çay ?ekeri tüketimi 1970'de 50 kg 'yn
üzerine çykmy?tyr. 1
970-2000 yyllary
arasynda ABD vatanda?lary önceki yyllara oranla yylda 100 litre daha fazla
?ekerli me?rubat tüketmi?lerdir.
Türkiye'deki durum da
artyk çok farkly de?ildir. Çocu?u ile büyü?ü ile çylgynca ?eker ve beyaz un
kullanylmaktadyr.
Bütün bu bilgiler
kanserlerin niçin artty?yny göz önüne açykça sermektedir.
A?a?ydaki tedbirlerle
kanserlerin en az üçte ikisi önlenebilir;
* Un ve ?ekerden
kaçynarak insülin direncini yenin.
* Hiçbir ?ekilde
tatlandyrycy ve tatlandyrycy içeren 'light' hafif yiyecek ve içecek tüketmeyin.
* Katky maddesi ilave
edilmi?, paketlenmi? gydalary yemeyin. Ta? devri diyetini uygulayyn.
* Bol taze sebze ve
meyve yiyin.
* Yeterli omega-3
alyn; ayçiçe?i, mysyr, soya, pamuk ve margarin gibi ya?lary diyetinizden
çykartyn.
Bunlaryn yerine
zeytinya?y ve do?al hayvani ya?lary (tereya?y, iç ya?y ve kuyruk ya?y) yiyin.
* Kefir, yo?urt,
tur?u, sirke, nar ek?isi ve boza gibi probiyotiklerden (faydaly mikroplar)
zengin gydalarla beslenin.
* Özgür dola?an
hayvanlaryn etini ve yumurtasyny yiyin.
* Pastörize sütlerden
mümkün oldu?unca kaçynyn. Kutu sütü tüketmeyin. Mümkünse manda sütü kullanyn.
Süt yerine süt
ürünlerini (yo?urt, peynir) tercih edin.
* Günde iki di?
sarymsak ve/veya 1 ba? kuru so?an tüketin.
* Günde 1-2 tatly
ka?y?y zerdeçal tozu tüketin.
* Ye?il ve siyah çay
tüketin (?ekersiz!!!! ).
* Stresten uzak durun.
* Yyi uyuyun.
* Çevresel
toksinlerden ve sigaradan uzak durun.
* D vitamini
düzeylerinizi yükseltmek için dengeli bir ?ekilde güne?lenin ya da D vitamini
takviyesi alyn.
* Yeteri derecede
egzersiz yapyn!!!!
* Asla alkol
kullanmayyn.
* Y?lenmi? soya ürünü
yemeyin.
* Yemekleri geleneksel
yöntemler (bu?ulama, buharda pi?irme) ile pi?irin. Turbo fyrynlar da
kullanylabilir.
* Hyzly pi?irme
yöntemleri (mikrodalga gibi) besin kayyplaryna yol açar; ayryca kanserojen
olabilirler !!!!
* Daha çok toprak
(güveç), cam ya da kalayly bakyr kaplary tercih edin. Emaye ve çelik tencere
daha sonraki tercihlerdir.
* Teflon ve alüminyumu
ise kesinlikle kullanmayyn.
Prof. Dr. Ahmet AYDIN
YÜ Cerrahpa?a Typ Fak.
Çocuk Sa?ly?y ve
Hastalyklary ABD
Metabolizma ve
Beslenme Bilim Daly Ba?kany
Bu belgeyi adresini
bildi?iniz herkese gönderin, belki bir hayat kurtaryrsynyz.
Ynsano?lunun en kötü 3
icadyny asla unutmayyn
1. Eroin
2. Atom bombasy
3. ?eker
Dr. Ahmet ALTINER
Mehmet GÜL
--
Bu iletiyi " ÇÖZÜM PAYLA?IM GRUBU " na üye oldu?unuz için aldynyz.
Gruba üyelik için ?u adrese bo? bir mesaj atabilir, gelen cevaby sadece
yanytlamanyz durumunda grubumuza üye olur ve akabinde gruba üye oldu?unuza dair
bir mesaj alyrsynyz.
cozum-paylasim-grubu+subscribe@googlegroups.com
Grubumuzdan ayrylmak için a?a?ydaki adrese bo? bir mesaj atabilir,
cozum-paylasim-grubu+unsubscribe@googlegroups.com
Grubumuzun web sayfasyny :
www.cozumpaylasimgrubu.tr.gg adly adresten ziyaret edebilirsiniz.
------------- BEYAN dogru olmali ve MAAN hakikati bulmalidir
|