Haber alma.. teşkilatımız uyumuyor muş ki bunu bulmuşlar:
http://www.zaman.com.tr/casusluk-cetesi-ve-televole-gazetecilik_2045063.html - http://www.zaman.com.tr/casusluk-cetesi-ve-televole-gazetecilik_2045063.html
Türkiye yeni bir oluşuma gidiyor..
Bunda kuşku yok..
Artık konuya klasik vatan ve millet edebiyatından..
İslamiyet paftasından ve şeriat yaftasından öte gözler açılmadıkça..
Dinleri ve dilleri mezhep ve etnik farklılıklarını göre manipüle etmek oyunu sürecek.
Yönetici de insandır, uyuyup kalabilir, fakat apartman sakinleri de uyuyorsa yöneticiyi uyuyor olarak suçlamak onları kurtarmaz.
Artık dünya insanı arıyor.. dindarın, müsevinin, hristiyanın, budistin, hindunin kaybettiği İNSANI arıyor. Dinsizler bile arıyor. Puta tapanlar ve şeytana tapanların kaygısı aynı..
Bir arkadaşım vardı.. HUMANİST partiyi kuracaktı.. fakat insanın partisi olmaz ki çünkü tüm partilerdekiler İNSAN değil mi ?
Ekmek üzerine parti kurdular, özgürlük üzerine parti kurtular, dil üzerine parti kurtular, din üzerine parti kurtlar şimdi insan üzerine parti kursak kurdulabilecek ya da kurtulabilecek miyiz ?
Ekmek, özgürlük, dil, din ve barış olmadan insan birey ve toplum olarak olmaz.
Demek böyle partiler faul ve yanlış.. yapabilecekleri de bu ortak değerlerde ulusal ve küresel olarak ayırımcılık yapmak.
Nitekim öyle değil avam partisi sosyalizm ile havas partisi masonluk bu rölü oynamıyor mu.. elbette bunların ulusal uzantılarıda ayni işlevi görürler.
Hasılı.. sorun KÜRESEL ise çözüm BİREYSEL...
İşte o bireyde kamu var, kişi var, toplum var...
Artık insanın sorunları yine bir açıdan yeni bir dil ile ele almayılız.
Aksi halde ne ülkemizde ne de bölgemizde ne de dünya böyle haberler üzerine halk ayağa kalkmayacak.. çünkü göre göre kanısadık.. kanılar ve kanıtlar ne kadar artsa savlar inandırıcılığını yitiyoruz.
Sağlıcakla kalın.
Osmanziya
|