Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: olaganustu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2601

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: olaganustu
    Gönderim Zamanı: 24-Kasım-2020 Saat 20:12



OLAGANÜSTÜ


1.     Olağan

2.     Olağanaltı

3.     Olanak

4.     Olan



5.     Ol

6.     Ak



7.     An

8.     Akan

9.     Anan

10.     Ölen

11.     Ölenek

12.     Olanaklar ve ölenekler

13.     Olan ve olmayan

14.     Ölen ve ölmeyen

15.     OL-AN-AK

- - - -AK---- -
öl - - ? - - ol
- - - -AN- -- -


16.                   
- - - - - HAMD - - - - -
- - - - - - ak - - - - - - -
Bİ'SE - öl- X -ol    Nİ'ME
- - - - - - an - - - - - - -
- - - - - DUA - - - - - - -

17.     Bu Fatiha-i Şerifenin ANAHATIRI

18.     Hamd DAVA sı
19.     ibadet Nİ'ME si
20.     Hüda DAVASI
21.     istiane Bİ'SE si


22.     Canli ve cansiz hepimizin IBADET ni'meti tamamda
23.     Biz canlı ve uslu.. hayattar ve makul kulların ISTİANE bi'se si tamam degil

24.     İşte bu yüzden CEHENNEME düşüyoruz

25.     Düşmemek için

26.     Önce "nâ" sirrini gercekleştirip BİZ ol.manın sağlanmasi gerekiyor.


27.     Sonrada
28.     SIRAT da
29.     istikamet
30.     ni'met
31.     adem-i gadab
32.     gayr-ı dalalet


33.      Yani iki olumlu ve iki olumsuz koşul gerekiyor.


34.     Yani sadakat ve emanet gerekiyor.
35.     Yani ameli salih ve takva gerekiyor.
36.     Yani şukür ve sabır gerekiyor.
37.     Yani adalet ve iktisat gerekiyor.
38.     Yani vefa ve feda gerekiyor.
39.     Yani TESLIM ve SALAH isteniyor.
40.     Yani ISLAM ve HALAS isteniyor.


41.     Bunlar zor işler.. kolay olmayan işler... Bu yüzden ben artik MUSLUMANIM demiyorum ve kimseyi de musluman degilsin diye suçlayamiyorum.


42.     Mustafa BUĞUÇAM: Ancak bu saydiklarimi yapabilirsem INSAN olurum demiyorum OLABILIRIM diyorum.. olanağin ne oldugunu da yukarıda anlattim.. kolay olmayan zor işler bunlar...


43.     Bütun bunlara rağmen bu işleri Inşaallah yapabilirsem INSAN olabilirim.


44.     Eger yaptiklarimi samimi ve ciddi yapabilirsem ISLAM olmaya yaklaşabilirim.. ancak bu öncekiler çok daha zor ve kolay olamayan işler.. teslim ve salah gerçekten zordur.. kazanmak zordur.. surdurmek zordur.. korumak zordur.. hem artirmak ister hem arıtmak ister...


45.     Ustelik samimi ve ciddi ISLAM olmak başka safi ve halis MUSLUMAN olmak başka.. bu ilk ikisinden çok ama cok daha zor bir iştir.. şimdi nereden başlarsıniz.. zor olan müsluman olmadan mı yoksa ondan nisbeten kolay olan insan olmadan mı ?


46.     İşte bu yüzden biz birak muslumanlar ve islamlari munafiklari ve kafirleri musluman değil diye suçluyoruz.. üstelik kendimizin samimi ve ciddi hangi sıfati taşıdigini bilmeden...


47.     Iktisat ve adalet
48.     Sabir ve şükür
49.     Emanet ve sadakat
50.     Feda ve vefa


51.     Kolay olmayan zor SEKIZ altın esasdir.

52.     Bunları önce yakin çevremize gerçekleştirmek lazım.. tapilasi karımıza.. kulluk edilesi kocamıza.. kutsal anamıza.. sonsuz babamiza.. zumrut kızlarimiza.. yakut ogullarimiza.. elmas çocuklarimiza..


53.     Eger bu yakin mecazi kulluklari sağlayabilirsek Yaratan ve Yaradan olan Allah azze ve celleye de hakiki kullugu gerçekleştirebiliriz.


54.     Ancak gerçekten zordur bu sekiz altin esasi saglamak. Sağciligi islam sanmamak. Hele bunlari samimi ve ciddi olarak sağlamak öylesine zordur ki kendi INSAN diyorum.. hatta insan olmaya çalışıyorum.. samimiyetini safi ve ciddiyetini halis hale getirme.. yolunda bu gune kadar yapilan tarikat çalişmalari ve teozofi çalışmaları.. yeteri kadar dunya ve ahiret dengesini sağlayamadı.. gereği kadar akil ve kalb uyumumu gerçekleştiremedi.. çunku gerçekten zor eylemler ve hakikaten kolay olmayan etkinlikler.


55.     Bunun için Koca Yunus yüzyillar önce "İlim ilim bilmektir" demiş bununla YONTEMBILIM i kurmaya çalışıyorum. "İlim kendin bilmektir" demiş.. bununla INSANBILIM i kurmaya çalışiyorum.. "Sen kendin bilmezsin bu nice okumaktir" demiş.. bununla ISLAMBILIM i kurmaya çalişıyorum.


56.     Tüm bunlar KURAMSAL işlemler.. denemeler.. yanilmalar.. değıstirmeler.. düzeltmeler. Islemten öte işletime.. eyleme.. etkinlige geçmeyen KURGUSAL ve DÜŞUNSEL okuyup yazmalar.. yapip etmeler.


57.     Daha butun bu işlerin başı olan YONTEMBILIM i ögrenmeye..kullanmaya ve yararlanmaya kendimden başkasini kirk yildir ikna edemedim ve bu yolda bir kişi bile benimle beraber degil..


58.     Çunku gercekten öğrenmek zor.. görmek ve bilmek ve anlamak ve inanmak kolay olmayan eylemler.
59.     Çunku gercekten yararlanmak zor..

söylemek..dinlemek.. konuşmak.. soru sormak.. yanit bulmak..düşünmek kolay olmayan etkinliklet.


60.     Ogrenmek ve yararlanmak için YBA kullanmak gerekiyor.. yuzme bilmek için suya atlamak isteniyor.. kagidi ve kalemi eline alip tabloya iki kelimeyi evvel ve ahir ile zahir ve batin kurallarina gore yerleştirmek gerekiyor.. iki kelimeyi yapamayan dort kelimeyi yapabilir mi ?

61.     Mustafa BUĞUÇAM: Iki kelimeye girişmeyen.. dort kelimeye başlamayan bu sekiz altin esasin bir tabloda tartişmasini ve eleştirmesini düşunüp konuşabilir mi ?


62.     Saglam ve sağlikli bilgi ve buyruk taşiyan sözler ve kelamlar öğrenme duyarlıği ve hassasiyeti.. TAŞIMAK kolay degildir.. terimleri uyarlı ve kavramlari tutarlı sözcukleri barındiran tümceler ve cümleler kullanma uyarligi ve hissiyati YÜKLENMEK zordur.


63.     Elbette bu taşımayi ve yüklenmeyi ögrenmeyen ve kullanmayan YBA den yararlamayacaktir. Yararini gormedigi.. gormedigi icin bilmedigi.. bilmedigi icin anlamadıgi.. anlamadigi için inanmadıgi.. bir işi OGRENMEYE başlamayacak eline kağit kalem almayacaktir. Çünku universiteyi bitirdikten sonra okumaya soğuyan.. okumadigi için yazmaya buz gibi olan yani okumama ve yazmama eylemlere ALIŞAN bir suru insani yakin çevrenizde görursunuz.

64.     Artik bunlar tavuklar gibi iştah ve iştiyak ayaklariyla yurur yerleri eşelerler.. kartalligin merak ve aşk kanatlarini dumura uğratmış olarak bilim ve hukuk dağlarinı aramazlar.. tıbb ve ahlak zirvelerini bulamazlar.


65.     [09:42, 24.11.2020] Mustafa BUĞUÇAM: Çunku alişkanlarin kiskacindan.. alişkınliklarin zincirinden.. kurtulmak zordur. Kimseyi suçlamamak kendine samimi ve ciddi bir şekilde bakmak lazimdir. Belki o zaman safi bir insan ve halis bir müslüman olabiliriz.

Osmanziya 24.11.2020

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk