Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: hurriyet Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: hurriyet
    Gönderim Zamanı: 04-Mayıs-2021 Saat 07:29
20210504_072438_HURRIYET.rar

burada hürriyet hakkında kırka yakın dosya yani YBA ile yapılmış tablolar bulunuyor.



HÜRRİYET

Bizler Tanrı nin kulu.. devletin yurttaşı ve eşlerimizin kölesiyiz. Özgurluk ise senin hissetmene baglidir.. nasıl gorunfugune degil.
Kullugunu yapiyorsan..devletine bağliysan.. eşini seviyorsan sorun yok sayılır.
Şu da var ki eğer iştah ayagi ile enerji alıp iştiyak ayağı ile enerji harcayip yeri eşelemeyle geçen bir yaşamın ustunde kartallar gibi bilgi ve sevgi zirvelerinin üstunde uçmayi istiyorsan.. artı işler yapmalisin..


Ben imanı veya küfrü seçmekte olan özgürlükten bahsediyorum.. aslında irade (istenç) ve ihtiyar (seçmek) ve hürriyet (özgürlük) birbirine karışır.. avamı nas onları ayıramaz.. aynen hareket (devnim).. sür'at (hız) ve tacili (ivme) yi ayıramadığı gibi.

HÜRRİYET için GÜR karşılığını kullanırım fakat yerleştiği için özgürlük kelimesini kullanıyoruz ancak sorarım özün mü gür yoksa güzün mü öz.. buna da hayır denileceği için evrenin koşullarına bağımlı ve toplumun kurallarına bağlı bir insan için ÖZGÜRLÜK düşünülemez.. ancak biz bunu var sayarak hukuken ve ahlaken ve edinin sorumlu tutarız. Bunun için OLMAYAN ÖZGÜRLÜK derim.. diğer taraftan önce başlat sonra yasası içinde var olan kimseler ve nesneleri için sonsuzluk var sayılamaz.. ancak biz bu var sayma ve yok sanma yetimizi kullanarak BULUNMAYAN SONSUZLUĞA inanırız.

Bu geçici yaşamda özgürlüğün ve sonsuzluğun yokluğunun ve varlığının temini ve garantisi TANRI olduğu için bu tanrı tanırlık ve tanrı tanımazlık konusu kaçınılmaz bir tartışma, çekişme ve çatışma sorunudur. Ancak bu bugüne kadar gelen bir kanı.. bundan sonra aynı olmayabilir.

İnsanlar düşüncelerini ve inançlarını.. öykülerini ve gerçeklerini.. aklını ve kalbini.. dünyasını ve ahiretini BİBRİRİNDEN AYIRABİLME temyizi kazandıklarında.. insan hak ve hürriyetleri.. din ve inanç serbestiyetlerine.. ifade ve teşebbüs muhtariyetlerine.. samimi ve ciddi saygı gösterdiklerinde kolaylıkla gerçekleşebilir. Ancak kolay değildir, her iş gibi istemekle olmuyor.

Bunun için şu örneği veririm. Bir ömür altmış yıl.. bunun otuz yılı kariyer ve meslek kazanmakla geçiyor. Kalan otuz yılın da yarısı uykuda geçiyor.. kalan onbeş (15) GECİCİ bir süre hem müminler hem kafirler için aynı önemde ve değerde.. çünkü bu onbeş yılda ne yaşıyacaksa yaşayacak kafir.. sen ona bu yasak şuna elleme buna dokunma dersen SONSUZ değerde olan o onbeş yılını hayatı pahasına savunacaktır. Keza bu on beş yılda ebedi hayatını kazanacak olan mü’mine arkadaş kendine ne işkence veriyor.. şunu yemiyor bunu yapmıyorsun dersen SONSUZ değer olan o onbeş yılını hayatı pahasına savunamaktır.. burada KAVİ olan zayıf olan bu HÜRRİYET hakkını vermeyecektir.. İşte bundan dolayı SAVAŞ asla yer yüzünden kaldırılamaz. Şu kadar farkı biz biraz basiretli ve ferasatli davranarak savaşlar arasındaki BARIŞ süresini uzatabiliriz.. savaşı ortadan kaldırımazsakta…   



Yazının kodu.. 1666..

Şeytanın işi 666

Kur'an ayetleri 6666



Siz en iyi siteyi gidin yazıları okuyun ve tabloları inceleyin.



 

HÜRRİYET

Üç mayıs doğum günüm.. doğum günümde hayranı olduğum BILL GATES’in son yıllardaki pandemi dolayısıyla ortaya çıkan olumsuz şöhretinden sonra bu ayrılık haberine çok şaşırmadım.. Bayan Melinda hakkında bu bilgileri okuyunca..

Melinda Gates kimdir? Bill Gates'in eşi Melinda Gates kaç yaşında? (msn.com)

Bunu hürriyete ilişkin bu yazıyı ve tabloları okuyunca ve izleyince anlayacaksınız. Ancak isterseniz önce hürriyet hakkında düz yazımı bir okuyun..

Bu çalışmada hürriyeti  tamamıyla ve kemaliyle ortaya koyduğumu düşünüyorum.

  Bill Gates, yine hayran olduğum bir kimse.. ancak bir kimsenin iyi ve başarılı olması onun SALİH olduğu ve İŞE YARAR bulunduğu anlamına gelmez.. iyiliği ve yetkinliği ve erdemi ile birlikte ZARARLI işler de yapabilir.. bu herkes için mümkün.. mahkeme-i kübrada ne olduğumuz ortaya çıkacaktır.

Allah azze ve celle bizim ve sizin akıbetinizi ve ahiretimizi iyi ve güzel etsin. Amin.

Osmanziya 04.05.2021 Üçyol –İZMİR

nOt: HÜRRİYET şeytanla başlayan bir projedir. Küfür ehli pek ilgilenir ve sever. Amma bu hürriyetin reddedilmesi anlamına gelmez. Reddedersen o zaman bu gün konuma düşersin MÜSLÜMAN. Şeytanını islah ettiğin gibi hürriyetini sağlıklı hale getireceksin. Hür –ruH projesi bu yüzden önemlidir.

Bir nesneyi reddederek ondan kurtulamazsın, küfür hariç. Küfrü ve arkadaşları reddederiz.. selb ederiz.. terk ederiz.. ancak hürriyet öyle değil.. çünkü hürriyet cennet ve cehennemden önce yaratıldı.. o sayede cennet ve cehenneme layık hale geliyoruz.. siz en iyisi şu tabloları bir incelemeye alın.. izlemeye alın.. imgelemeye alın..  irdelemeye alın.. ondan sonra konuşun.




Düzenleyen osmanziya - 04-Mayıs-2021 Saat 07:49
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 04-Mayıs-2021 Saat 22:02


D Ü Z E L T İ L M İŞ:

Bu düzeltilmiş yazımdan önceki metin öylesine söz dizim bozuklukları ve anlambilim yanlışları bulunuyordu ki kimsenin geri dönüş yapmamasına şaşırmadım.. hoş düzelttiklerime de geri dönüş yapmıyorlar. Sanırım bu yüzden yazıyı telif ettikten sonra tashih etme alışkanlığı edinemedim. Diğer taraftan hiç kimse TABLOLARI incelemedi büyük bir olasılıkla.. amma ben bu düz yazıları onları inceleyeniz diye yazıyorum.. bu yazıların 1 değeri varsa onlara 10 doğru değeri veya 100 gri değeri veya 1000 öğrenme değeri vardır.. eğer tabloları incelerseniz onların DOĞRU “değer” nin CİĞER olduğunu anlayıp onlarla KARA can AKciyer olacaksınız.. eğer fare yemekten bıkmış kedi iseniz.
İLİM ve İRADE (KABİLİYET)
İKTİDAR VE İHTİYAR (KABULİYET)
HÜRRİYET VE HAKİMİYET (İSTİKBALİYET)
AYNİYET VE HAMİLİYET (İSTİKLALİYET)
denkleminde…



HÜRRİYET


Bizler Tanrı nin kulu.. devletin yurttaşı ve eşlerimizin kölesiyiz. Özgurluk ise senin hissetmene baglidir.. nasıl göründüğüne degil.
Kullugunu yapiyorsan..devletine bağliysan.. eşini seviyorsan sorun yok sayılır.
Şu da var ki eğer iştah ayagi ile enerji alıp iştiyak ayağı ile enerji harcayip yeri eşelemeyle geçen bir yaşamın ustunde kartallar gibi bilgi ve sevgi zirvelerinin üstunde uçmayi istiyorsan.. artı işler yapmalisin..
HÜRRİYET derken imanı veya küfrü seçmekte olan özgürlükten bahsediyorum.. aslında irade (istenç) ve ihtiyar (seçmek) ile hürriyet (özgürlük) birbirine karışır.. avamı nas onları ayıramaz.. aynen hareket (devnim).. sür'at (hız) ve tacili (ivme) yi ayıramadığı gibi.

HÜRRİYET için “GÜR” karşılığını kullanırım fakat “ÖZGÜRLÜK” terimi yerleştiği için “özgürlük” kelimesini kullanıyoruz ancak sorarım özün mü gür yoksa güzün mü öz.. buna da hayır denileceği için evrenin koşullarına bağımlı ve toplumun kurallarına bağlı bir insan için “gür”ünün “özgür” olduğu düşünülemez.. ancak biz bu hürriyetin gürünü var sayarak kimseleri hukuken ve ahlaken ve edinen sorumlu tutarız.

Gürümüz gerçekten öz ya da özümüz gür olmadığını için bu adlandırmaya OLMAYAN ÖZGÜRLÜK diyorum.

Diğer taraftan önce başlat sonra yasası içinde var olan kimseler ve nesnelerin zaman içinde sonsuzca bulunacağı düşünülemez.. ister insan olsun ister kainat ve bunlar içinde bulunan öğeler ve parçalar doğdukları gibi ölüme de mahkumdurlar. Fakat biz bunu göz ardı ederek ya da unutarak ya da bu var sayma ve yok sanma yetimizi yanlış bir şekilde kullanarak sonsuzca yaşayacağımıza yani BULUNMAYAN SONSUZLUĞA inanırız.

Bu geçici yaşamda özgürlüğün ve sonsuzluğun yokluğunun ve varlığının temini ve garantisi TANRI olduğu için bu tanrı tanırlık ve tanrı tanımazlık konusu kaçınılmaz bir tartışma, çekişme ve çatışmaların merkezinde yer alıyor. Nesneler ve kimseler için olmayan özgürlüğün ve bulunmayan sonsuzluğun İnançlar.. korkular.. umutlar.. dışında “bilimsel” bir temeli olmaz. Ancak TANRI KONUSU için böyle söyleyemeyiz. Tanrı tanımazlığın bilimsel bir temeli aynı nedenle yine bulunmaz. Eski tabirle küfrü mutlak mümkün değil ancak küfrü meşkuk olabilir. Çünkü insanın inancı mutlak olsada bilgisi mutlak değildir. Kuşkusuz inanç ile kuşkulu bilgiyi aynı kapta taşıyacağımıza göre bu ateş ve barutu birlikte götürmenin bir yolunu da bulmayız.   Ancak bu bugüne kadar bunun bir yolu bulunmamışsa da İmamı Nursî’nin kelam ilminde açtığı bir yenilikle özgürlüğün ancak eşit düzeyde seçeneklerde bir yeğlemesinin üsteleme yetkisi bulunduğunu onamak ve benimsemek zorunluluğu olmasa bile gerekliliği vardır.

İnsanlar düşüncelerini ve inançlarını.. öykülerini ve gerçeklerini.. aklını ve kalbini.. dünyasını ve ahiretini BİBRİRİNDEN AYIRABİLME temyizi kazandıklarında.. insan hak ve hürriyetleri.. din ve inanç serbestiyetlerine.. ifade ve teşebbüs muhtariyetlerine.. samimi ve ciddi saygı gösterdiklerinde kolaylıkla gerçekleşebilir. Ancak kolay değildir, her iş gibi istemekle bitmiyor.. denile sağlama ve istenileni gerçekleştirme için artı işlem ve işletimler.. fazladan eylemler ve etkinlikler gerekiyor. Bunun için barış şartını sağlayan hürriyet ortamını meşru.. saygıyı unutmayan sevgiyi cari.. onuru unutmayan hoşgörüyü meri.. kılacak gelişmeler gerekiyor. Bu sayılanlar bu gün olmasa bile gelecekte gerçekleşeceğine umut bağlamak gerekiyor. Yeter ki Tanrı tanırlığı ya da tanımazlığı dayatma yerine TANIRLIĞI anlamaya çalışalım.   

Bunun için şu 15 yıl ömür örneği veririm.

Bir ömür altmış yıl.. bunun otuz yılı kariyer ve meslek kazanmakla geçiyor. Kalan otuz yılın da yarısı uykuda geçiyor.. kalan onbeş (15) GECİCİ bir süre hem müminler hem kafirler için aynı önemde ve değerde.. çünkü bu onbeş yılda ne yaşıyacaksa yaşayacak kafir.. sen ona bu yasak şuna elleme buna dokunma dersen SONSUZ değerde olan o onbeş yılını hayatı pahasına savunacaktır.

Keza bu on beş yılda ebedi hayatını kazanacak olan mü’mine arkadaş kendine ne işkence veriyor.. şunu yemiyor bunu yapmıyorsun dersen SONSUZ değer olan o onbeş yılını hayatı pahasına savunacaktır.

Bu çatışmada KAVİ olan zayıf olana bu hakk-ı HÜRRİYET’i bildiği hakimiyetini ve zayıfın hürriyet hakkı olan istiklaliyetini ona vermeyecektir.. bu da kavinin saldırısına ve zayıfın savunmasına yol açacaktır. İşte bundan dolayı SAVAŞ asla yer yüzünden kaldırılamaz. Şu kadar farkı biz biraz basiretli ve ferasatli davranarak savaşlar arasındaki BARIŞ sürelerini uzatabiliriz.. savaşı ortadan kaldırıamaz olsak bile barışı artırabiliriz. Çok şükür nitekim birinci ve ikici dünya savaşları arasında 25 yıl varken ikinci savaştan sonra 80 yıldır dünya savaşından kaçınabiliyoruz.


   - - - - - - - --
Yazının kodu.. 1666..
Şeytanın işi 666
Kur'an ayetleri 6666


Siz en iyi siteyi gidin yazıları okuyun ve tabloları inceleyin.



HÜRRİYET
Üç mayıs doğum günüm.. doğum günümde hayranı olduğum BILL GATES’in son yıllardaki pandemi dolayısıyla ortaya çıkan olumsuz şöhretinden sonra bu ayrılık haberine çok şaşırmadım.. Bayan Melinda hakkında bu bilgileri okuyunca..
Melinda Gates kimdir? Bill Gates'in eşi Melinda Gates kaç yaşında? (msn.com)
Bunu hürriyete ilişkin bu yazıyı ve tabloları okuyunca ve izleyince anlayacaksınız. Ancak isterseniz önce hürriyet hakkında düz yazımı bir okuyun..
Bu çalışmada hürriyeti tamamıyla ve kemaliyle ortaya koyduğumu düşünüyorum.
Bill Gates, yine hayran olduğum bir kimse.. ancak bir kimsenin iyi ve başarılı olması onun SALİH olduğu ve İŞE YARAR bulunduğu anlamına gelmez.. iyiliği ve yetkinliği ve erdemi ile birlikte ZARARLI işler de yapabilir.. bu herkes için mümkün.. mahkeme-i kübrada ne olduğumuz ortaya çıkacaktır.
Allah azze ve celle bizim ve sizin akıbetinizi ve ahiretimizi iyi ve güzel etsin. Amin.
Osmanziya 04.05.2021 Üçyol –İZMİR




nOt: HÜRRİYET şeytanla başlayan bir projedir. Özgürlüğü küfür ehli pek ilgilenir ve sever. Amma bu hürriyetin reddedilmesi anlamına gelmez. Reddedersen o zaman bu gün konuma düşersin MÜSLÜMAN. Şeytanını islah ettiğin gibi hürriyetini sağlıklı hale getireceksin. Hür –ruH projesi bu yüzden önemlidir.
Bir nesneyi reddederek ondan kurtulamazsın, küfür hariç. Küfrü ve arkadaşları reddederiz.. selb ederiz.. terk ederiz.. ancak hürriyet öyle değil.. çünkü hürriyet cennet ve cehennemden önce yaratıldı.. o sayede cennet ve cehenneme layık hale geliyoruz.. siz en iyisi şu tabloları bir incelemeye alın.. izlemeye alın.. imgelemeye alın.. irdelemeye alın.. ondan sonra konuşun.






IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk