Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: uyum Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: uyum
    Gönderim Zamanı: 06-Mayıs-2021 Saat 17:44

Dünyayı nesneler (eşya) ve kimseler (eşhas) dünyası olarak ikiye ayırırım.. Sokrat'tan etkilenen PLATON bu dünyayı mağara istaresinde gölgeler (gerçekler) ve ideler (idealler) alemi olarak göstermiştir.. Başka felsefe ve din adamlarıda başka adlarla ifade etmişler.. örneğin felsefe de KANT'ın femonen ve numen alemi din de İmamı Nursi'nin kuramında mana-yı ismi ve mana-yı harfi olarak geçer ki tüm bunların esası olan şuhud (mana-yı ismi fenomeni) ve gayb (mana-yı harfi numeni) İmamı Gazali'den beni yapılan akıl ve kalb gözü ayırımına dayanır.. daha sonra yani bundan yüz yıl önceki Freud, Adler ve Jung tarafından hazırlanan ve tutulan kuramlarla (ki vakti geçti için bunlara çağdaş demeyeceğim) bu nefis, akıl, kalb, ruh, sırr gibi terim ve kavramlarla anlatılan yaklaşım terkedilmiştir.. çünkü bu terimler İLMİ olarak değil DİNİ olarak kullanılıyordu.. geçen yüzyılda id..ego.. süper ego.. kollektif şuur.. arketip.. bilinç.. bilinç altı gibi kullanılan kavramlarda ilmi değil EDEBİ anlatımlardır. Bu artık bu felsefi EDEBİYAT ve dini VAAZ ile bir yere varılamayacağı.. anlaşıldı.. çünkü hepsi ancak TEMSİL (istiare, teşbih, metafor, analoji) yoluyla savları benzetmekten öteye taşıyamıyorlar.. nasılları betimlemek suretiyle nedenleri ve niçinlerı açıkladıklarını sanıyorlar. Gerçeği görmek ve göstermekten ziyade göstergeleri (işaretleri) ve görüngüleri (delaletleri) onu kendi bilimsel paradigmasına ve dini dogmasına göre örmekten örgülemekten ve örtmekten ve perdelemekten ibaret.. dinde bunun adına KÜFÜR adı verilir. Kefere örtmek ve fecere açmak demektir..fakat önemli olan neyi kefere edince kime fecere ettiğin.. kimi fecere ettiğinde neyi kefere ettiğini bilmektir..

   


Uyum.. dünya.. dil ve din noktasında ilk önce insanın yeme ve eylemesinde.. öylemesinde ve oylamasında başlar.. dünya dil ve dine mi uyacak yoksa din dile ve dünyaya mı uyacak.. kavi zayıfamı uyacak.. zayıf kaviye mi uyacak.. kadın erkeğe mi uyacak.. erkek kadına mı uyacak.. bu konuda hiç bir kural koyamayız.. çünkü kimin haklı kimin haksız olduğunu bilemeyiz.. ancak genelde kadın erkeğe, zayıf kaviye, dil ve din dünyaya uyar.



Hadi bunu biraz daha karmaşıklaştıralım.. İLİM ve İSİM yatay olarak   bir tarafta.. dünya ve din DİKEY olarak bir tarafta.. dünya ve din arasında DİL oluyor .. ilim ve isim arasında yazılmamış ama KELİME bulunuyor.. bu karmaşıkla başa çıkamadınız mı ? Öyle ise bira daha karışık hale getirelim...



itaat ve ittiba ile intisab ve iktida gösterilmiş..
ayniyetten ebediyet, hürriyetten serbestiyet çıkarılmış.. hangisini uyacaksınız ? ebediyeti mi yoksa serbestiyete mi ? Bunu dünya ve ahiret dengesin gözeterek ayarlayacaksınız ?




riyaset ve riayet ile siyadet ve şerefet ile itaat ve ittibanın risalet ve velayeti bir başka hal alır.. intisab ve iktidanın rububiyeti ve ubudiyeti bir başka hal alır..

Elbette buraya kadar dediklerimden HİÇ BİR ŞEY anlamadınız.. zaten anlamanızı beklemiyordum.. YBA dili bilmeseydim ben de anlamazdım...

Fakat şimdi buraya rar dosyalarını indirdiğim 60 a yakın dosyayı versiyon sırasıyla inceler,imgeler, irdeler ve izlerseniz.. büyük bir olasılıkla olmasa ile yüzde yirmibeş ihtimalle biraz da olsa anlamaya başlayacaksınız.. kim bilir bu 60 a yakın tablo YBA öğrenmeye vesile olacaktır:



20210507_044047_UYUM.rar

Kolay gelsin..

Bilgi, sevgi, saygı ve sağlıcakla kalınız

07.05.2021 Osmanziya Üçyol İZMİR



Düzenleyen osmanziya - 07-Mayıs-2021 Saat 04:42
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07-Mayıs-2021 Saat 04:56

Bu UYUM dosya vetablolarına ek dosyalar

20210507_044646_INTIBAK.rar


Hocaya uymaktan.. patrona uymaya kadar..
Kocaya uymaktan.. devlet başkanını uymaya kadar..
aklın kalbe uymasından..
küçüğün büyüğe uymasına kadar
pek çok etkinlik ve eylem ve ilişkilere kadar
baş eğme ve boyun bükme işinin
Bağlı olma ve güvenilir bulma sorununun
sadece yasa ve güçle değil de
Normal ve doğal kültürel, sosyal ve toplumsal.. ekonomik ve politik.. süreçlerle işlediğin biliyoruz

Bilmiyorsanız Daiel COYLE KÜLTÜRÜN ŞİFRESİ çok başarılı ekiplerin sırları kitabını okuyunuz.

Ancak buraya ekli 60 tabloyu versiyon sırasıyla incelersenez.. önceki 60 tabalo ile 120 tablonun incelenmesinden çıkan sonuç siz YBA öğrenmek ve kullanmak ve yararlanmak için güçlü bir istek verecektir...


Tanrı'ya baş eğmek.. Nebiye boyun bükmek.. kocaya bağlanmak ve hocaya uymak.. ana babaya müdare etmek.. valiye güvenmek ve Başkana oy vermek.. hepsi ciddi mi ciddi işlerdir.. keşke bunu zamanında anlasa idik..

Osmanziya 07.05.2021 Üçyol -İZMİR
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk