Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: araştırma ve ozgurluk Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2604

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: araştırma ve ozgurluk
    Gönderim Zamanı: 13-Haziran-2021 Saat 13:27


 

Nasıl çalışıyorum ?

 

Önce Yöntem Bilimsel Analiz çalışmasının MUTFAĞI olan analitik düzlemi WORD dosyası olarak açıyorum.

 

Eğer bir konu ise tablonun başındaki ser levhaya değilse tablonun ortasındaki yumurtanın "ozak"ına (odak, ocak, focus denilen ikili yapıya birli "özek" yaratısına  mümasil olarak "ozak"adını veriyorum) dikdörtgenine yazıyorum.

 

Bu yalından karmaşığa doğru versiyon sırasıyla izleyen çalışmalarında  dört yeni kavram ekledikçe versiyon sırasını artıryorum. Böyle ortaya ilk dizinde ilk 13 dosyası  ve sonraki dizinlerde onar onar artırarak  -----23, ----33, ---43, ilaahir dizinleri oluşturuyorum. burada çalışmanın son dizin "HARRAT 43"de s=harrat41.doc yani 43 dosya bulunuyor.

 

Genelde  burada  önerdiğim  versiyon sırasıyla dosyaları yani tabloları yalından karmaşığa izleyiniz.. imgeleyiniz.. irdeleyiniz.. inceleyiniz..  yani;  intiba ediniz.. tahuyyül ediniz.. tevehhüm ediniz..  TEDKİK ediniz..

 

ne demek TEDKİK.. açın SÖZLÜĞÜ bakın..  şimdi bende bakıyorum.. LÜGATA (Osmanlıca Türkçe YENİ LUGAT Abdullah YEĞİN) değerli bir kaynaktır. TEDKİK: (te.dal.kaf.kaf.)  Hakikati anlamak ve meydana çıkarmak için inceden inceye araştırmak. Araştırmalar. İncelemeler. Kökü DAKİK sözcüğü. Sanırım DİKKAT sözcüğünden kaynaklanıyor.  Bakalım DAKİKA  sözcüğüne;  fakat bundan önce DAKİK kelimesine bakmak gerekti; DAKİK (dal.kaf.ya.kaf) : Ekseri manevi manalar için kullanılır. Pek ince. Nâzik.Ufak. DAKİKA için diyorki sözlük: İncelik, ince,nâzik. Saatin altmışta birine müsavi (eşit) zaman.

DİKKAT (dal.kaf.te) İncelik, dakik oluş, ehemmiyet ve kıymet verme.

 

Şimdi siz bu işleri yapar mısınız ? Daha doğru yapabilir misiniz ?

Elbette yaparsınız.. şayet bu işe ehemmiyet ve kıymet veriyorsanız. Önem ve değer vermediğiniz iş, işlem.. işletim.. ey.. eylem.. etkinlik.. yapmazsınız. Zaten YE’me için bir sürü zaman veriyorsunuz bir de EY’lem için vakit harcarsanız..  işiniz ve gücünüz  mü BULUNMUYOR ?  İşimiz hizmet gücümüz millet diyorsanız o başka.. yapacağınız AK partinin 2003 den 2021 kadar yaptıkları olacaktır..  işiniz YBA gücünüz de kağıt ve kalem ise yapabilecekleriniz “benim” gibi olacaktır.. onların arkasında bu milletin yarısı oldu.. benim ardımda “1” kişi bile yok.. hatta bu karşılaştırmayı yaptığım için beni ayıplayan ve sen kendini ne zannediyorsun  diyenler çıkacaktır.. buna rağmen arkadaşım ben de senin yaptığını yapacağım diyen ” 1”  kişi bile  YBA öğrenmeye samimi ve ciddi olarak yönelse.. benim için BAŞ.ARI olacaktır. ve umudum da kesmi ş değilim.. Ancak bu “eli boş gönlü hoş” kişi.. bir dili edinmenin mahiyetini anlaması gerekecektir.

İki senede ana dilinin öğrenildiğini.. fehm etmesi lazımdır.

iki senede bir yazarın dilinin öğrenildiğini.. fıkh etmesi lazımdır.

İki sende bir yabancı dilin öğrenilebileceğin..  fikr etmesi lazımdır.

İki senelik bir çalışma ile üçüncü seneye çıkalabileceğini..  idrak etmesi lazımdır.

DEVAM EDECEK













20210613_131310_HARRAT.rar

Düzenleyen osmanziya - 13-Haziran-2021 Saat 14:03
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk