Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: TURLU TURLU yazilar Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2604

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: TURLU TURLU yazilar
    Gönderim Zamanı: 28-Ağustos-2021 Saat 20:09

TÜRLÜ YAZILAR

BİLGİ

Bilgi bilen ile bilinen arasında bir ILIŞKIDIR denilir lakin bilenler arasindaki ilişkiler de bir bilgidir.. hem de ekonomik ve ticari degeri olan bir bilgi.. webimde boyle olan bir bilgi yirmi senedir yayimlarim.. fakat zamani olmadigindan.. kulturel ve sosyal bilgi olarak garipliğini surduruyor. Ekonomik ve ticari degeri oldugunda ise ben dunyada olmayacagım.. ancak ilk olmanin degeri hiç bir zaman yitmez..



BOŞLUK
Üç boşluk.. kafa, göğüs ve karın boşlukları.. ya da boş kafa.. taş kafa.. hoş kafa.. yani buradaki DEĞİŞKENLERE çeşitli değerler atanabilir. Bazen böyle genel ve tümel sözler söylenir ki herkes ona çeşitli yönlerden DEĞER atasınlar.. YANİ atılan değişkenler ve terimler ve adlar.. atanan değerler ve kavramlar ve anlamlar.. iki KUTUP teşkil eder. Bu "E" harfini "aile" modelinde uygularım.. iki kapalı ve açık parantez olarak.. ( [ - ] ) ve ( ] - [ )

KUM SAATİ
Kum saati.. somut bir döngüdür.. kapalı sistem örneklerinden biridir.. ancak ZAMAN geçen süreyi belirten ve önce başlat sonra bitir yasasını gösteren bir ayet olmaktan başka.. MEKAN ile birlikte zaman-mekan süreklisi (continuum) adı verilen bir boyutu da gösterir.. böylece ortaya çıkan (üç boyut mekan artı bir boyut zaman) DÖRDÜNCÜ boyut.. bizim bir altımızdaki buuddur.. beşinci boyut dördüncü boyutu içine alan ŞUURumuzdur.. şuur bundan dolayı geçmiş ve geleceği kavrar.. fakat kendi üstündeki altıncı boyuta çıkması.. vucud mertelerinden.. dairei imkandan daire-i Vucuba atlaması için ve VACİB-İ VUCUDU tanıması için Allah azze ve celle tarafından verilen hidayet ve iman gerekir.




EKONOMİ


Ekonomi konusunda Sonuçları yakınmak yerine.. sebeblerine yönelmek.. sebebin ve nedenin yol açtığı SORUN saptanmiş ise çözümunu yuklenmek zor.. ancak en kestirme yoldur.. diye düşünüyorum.
Bununla beraber halkın ve toplumun degil aydinin bile hazir olmadigini düşünuyorum.. ancak düşunenlere düşen sorunu ve çozumu analiz ederek sorunu sorularini saptamaya girişmek yanitlari bulmaya girişmektir Hocam. Siz durumdan yakiniyorsunuz.. bu da lazim.. ancak belirttiginiz din ve dunya çekişmesinin millet ve devlet çatışmasinin temelindeki para ve kredi.. ücret ve fiyat.. zekat ve riba.. mikro ve makro ekonomi ve son olarak ihracat ve ithalatv ilişkilerinde sorunlari SERMSYE ve SAY' ekseninde teşhis ve teşhir edebilmektir.


NEZAFET

Nezafetten nezakate kadar.. tahliye.. tasfiye.. tavsiye.. tezkiye.. bir sürü taharet ve abdest var.
Gusulden teyemmume kadar hangi TEMIZLIGI SEÇECEGIMIZ.. bizim ruhsat ve azimet seçimimize bağlidir.
Bazen fetvaya uyar Kur'an okurken abdest aliriz aklimizi temizleriz.. bazen takvaya uyar yatarken ayagimizi mushafa dogru uzatmaz kalbimizi temizleriz..


    


EVRİM

Mutlu ve kutlu olmak için almak ve vermek yetiyor ve fakat erdemin faziletine ve yetkinligin kemalatina ermek zorlu bir EVRİM süreci istiyor.. huzur kazanilmasi zorluyor.. ancak kazanilinca da kolay kolay birakilmiyor.






THE MATRIX

"Sen de herkes gibi bir köle olarak doğdun. Dokunamadığın, tadamadığın ya da koklayamadığın bir hapishanedesin. Beyninin içi sahte kimlik algıları ile programlanmış bir hapishane ve bunu sürdürmek için her yolu deniyorlar..
Ne yazık ki, hakikatin ne olduğu kimseye anlatılamaz. Bunu kendin görmek zorundasın. Bu senin son şansın. Bundan sonra, bir geri dönüş olmayacak. Aşağıdaki RESİMDE gördüğün MAVİ HAPI alırsan, bu hikaye sona erer, yatağında uyanırsın ve sürekli ne olacağı korkusu ile köle gibi yaşamaya devam edersin. KIRMIZI HAPI alırsan Harikalar Diyarı’nda kalırsın. Ben de bilincini özgür bırakıp aklının hayal edemeyeceği şeyleri gösteririm. Unutma… Sana vadettiğim tek şey gerçek, fazlası değil…”

Teşekkur ederim.. bu repliğı çok severim;
bizi gereksinimizi aşıp arayışimiz başlatmaya çağirir.. konfor alanimizdan çikip kontrol alanima geçmeye uyandırir..
felsefenin karanligi aydinlatmasindan dinin gizemi açmasina geçmeye uyarir..
ve beninden sıyrilip biz olmayı.. hatirlatir.
Ancak siz burada biraz daha somut ve yararli bir uyari yapmışsiniz resimle.. bu resmin kaynağini bilmek isterdim.


SEVGİLİ

Guzellikleri perde ve perde ilerleme insanin yarışı.. sevgili seçmek ise sinavidir.. sevgilinin. Ve bu makam iki tür sevgili vardir biri göz göze gelinen ya da ayni amaç ve guzellik etrafinda birleşilen. Ilki gereksinimden ikincisi arayıştan çıkar.. diye düşünüyorum. Bu konunun açılması için bu gün başımdan gelen bir iletişimi yazacağım:

SIRLI AT
28.08.2021
sırlı at yazısında tabakatta ana.. eş.. evlad.. arkadaş yazmışım.. oysa özeline yazdığım kişilerin yazısında ana.. eş ve evlad'dan başka DOST ve YOLDAŞ'da yazmıştım.. ana ve eş ve kardeş ve evlad DOĞAL ve biolojik ve genetik bir birlikteliktir.. arkadaş ve DOST ve yoldaş ise KÜLTÜREL ve yapay ve nörolojik bir beraberliktir. Ana ve eş ve kardeş ve evlad ile GÖZ GÖZE gelirsin ve yalan söylüyorsan ele verirsin.. fakat arkadaş, yoldaş ve dost ile beraberliğinde göz göze değil bir AMAÇ uğruna el el verirsin. Her ikisi de farklı alan.. al ve ashab.. yakınlar ve arkadaşlar diye özetliyebileceğim bu iki alanda hangisinin önemli ve öncelikle ve değerli olduğunun tartışması yapılabilir..

Ancak burada önem ve değer.. yakın ve uzak.. saygı ve sevgi.. gereksinim ve arayış ekseninde çok yönlü ve yanlı tartışmasını bırakarak göz göze geldiğimizi yakınlar ve el ele verdiğimiz arkadaşlar.. içinde …. biricik arkadaşım ve yegane yoldaşım olarak ilan etmemi bir konuşmada söylediğimde yakınlarım özellikle YAKINLARIMI olmaktan korkmuştum.. ancak YBA şahsımdan ve kendimden çok önem ve değer veren Azize Kardeşim TABAKAT'ta ilk yanıtı vermesi ve kendisine yakınlarım gibi onunda özeline sırat yazısını attığım halde orada değil burada cevaplamasını YBA dostluğunun bir KANITI olarak sunuyorum.. bizim özel vatsapımızı var.. fakat TABAKAT özel bir önem göstermek için de YBA değer vermek gerekiyor.

Belki yoğun yazılar ve tablolar var.. bunlara belki uzun zaman ayırmak gerekiyor.. bunları mazur görüyorum.. ancak kişisel iletişim ve etkileşim işlevi olan yazıların yanıtsız kalması ve gecikmesine.. kendim adına değil davamız ve projemiz ve idealimiz yönünden üzülüyorum.. yoksa kendimi değersiz görerek sizden yakınmıyorum. Bana bir eş ve baba olarak.. arkadaş ve abi olarak değerimin çok üstünde saygı hatta sevgi gösterdiğinizi de yakından tanığım.

Elbette YBA önem ve değer verene kendimde çok daha fazla önem ve değer verdiğimi de yakınlarım bilirler ve hatta fark etmeseler doğal olarak kıskanabilirler.. bu olasılıktan dolayı onlardan özür dilerim.. benim ve onların yeri ayrı.. YBA ödevinin ve görevinin ve amacının yeri ayrıdır. Beni bağışlayın sözü uzattım. Bilgi, saygı, sevgi ve sağlıcakla kalınız.







ANLAM AĞLARI
“İnsan kendi ördüğü anlam ağlarında asılıp kalmış bir hayvandır.”Amerikali Antropolog…. Söylemişi ve Özgür ALTINOK.. dedim ki:
Yöntem ve biçim olmayinca içerigin degeri düşüyor.. bilginin.. düşüncenin.. inancin sağlamligı.. sagligi ve guvenilirligi kalmiyor.
Özgür Beyin verdiği linkte:
https://www.youtube.com/watch?v=kqicCbNBPUQ
verdiği linkte Rahmi Ögdül Yeryüzüne geri dönmek | Rahmi Öğdül’le Felsefe ve Sanat
Başlığı ile 10 dakika konuşmuş.. yararlandığı birkaç kitaptan yararlanarak.. kolay değil özgün bir konuşma yapmak.. yaptığı felsefi edeiyatın diyalektiği sonuna kadar dinledim.. Oktavia ülkesi.. ağları nesnelerle onarmaya çalışmak.. göklerde eve YÜKSELERDE’ki … ANLAM.. AĞLARI..
özeti sofistike bir şekilde dine karşı çıkmaya çalışıyor.. Dine karşı gelen yeni bir din kurar.. bilime karşı gelen de yeni bir bilim kurar.. sahte olduğu için ikisi de yaşamaz.. sadece ileri sürenleri yaşatır. Sonuçta hakikatını satmak isteyen yazarın verebileceğini fazla bir NESNE yoktur.. çünkü piyasada onlardan mezbul miktarda mevcut..




DÖRT ATLI

Dunya ve ahiret dengesini kurmak..
akıl ve kalbi bağdaştirmak..
erd ve cemiyet uyumunu sağlamak..
nlatmak.. anlamak ve anlam gibi..
dunyanin en zor üç işidir..
zaten dunya da dil ve din ile mahşerin üç binicisidir.. kalan bir atta pegasus hava yollari oldu


26 ağustos 2021 VAN Erciş




Düzenleyen osmanziya - 28-Ağustos-2021 Saat 20:28
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk