Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: 21 nisan 2022 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: 21 nisan 2022
    Gönderim Zamanı: 21-Nisan-2022 Saat 21:59




GİZEMLİ SORULAR
Her kötulugu sonucu iyilik olmasa bile iyiliğe yol açar.. her iyiligin sonucu kötuluk olmasa bile kötülüğe yol verir.. bu ilmek ilmek dokunur.. ortaya uygarlik çikar. Doga da öyledir.. dogum ölümu.. ölum dogumu çikarir. Bu gunluk dilin mantiginin ustunde tuhaf bir durum. Bunu anlamlandirmak zordur.

Hassan Sabbahın fedaileri varsa.. Sabbah kimin yetiştirmesi ve fedaisi ? Hannas'ın. Vesvasilhannas’ın baş fedaisi de bildiğimiz Şeytandir. Seytan ise melek ve ruhani ile cin ve türunden başka yeni bir form degil cin ve beşer sekalanindan olan bir EMANETÇİ'dir. Programlandığı işi yapiyor ve protokoller uymuyor. The Matrix deki ajana benzer.. Mitolojilerdeki prometus a benzer.. diye düşuyorum…

Bu kötülük elçileri olmasaydi uygarlik olmazdı.. uygarlik olmasaydi done açilmazdı.. döne açilmasaydi.. doga ortaya çikmazdı.. doğa işletilmeseydi evren.. done caliştirilmasaydı evrim.. evren ve evrim olmasaydi insan.. insan olmasaydi.. ontoloji bilgi ve deger yuzunu açmaz.. dil ve din kulturu oluşturmaz.. kultur uygarligi işletmezdi.. sonuçta var oluş kainat ve insan diye açıldı...

Peki KİM örtuldu ve NE örüldu ? Nasıl, neden, niçin, hangi ve kaç sorularından önce gelen bu gizem ve bilinmez. Ancak yanıtı biliyorum: Enbiya 35

TAMİR ve TAHRİB
Işin bir yönü.. üç yönü daha var
bir duzeltirken beş bozarsın..
iki beş kisiyi yola getireyim derken 500 kişiyi kısıtlarsın..
Üç suçun sonuçlariyla uğrasırken sebeblerini göz ardı edersin.. bir sure sonra sende tamiri bırakir cam kirmaya başlarsin..
sonuçta para bozulmuşsa ki bozulup bit-lendi... artik diploma.. atama.. seçme (oy) da para etmez.. papara yemeyi surdururuz.
ÇARE insanin kaynağı aile.. aileyi duzelt şikette partide duzelir.

AZIK
İÇSEL devrim ve DIŞSAL evrim..
tuzaklar ve kazıklar ve yazıklarla dolu..
hepsinin esası AZIK..
tuzaği goremiyorsun kazıgı yiyorsun..
yazık ettiginin yerine yenisini ya da daha iyisini koyamiyorsan bu sefer azıklari tuketmeye başliyorsun onu da bitirinceye kadar.

Bu sefer elinde şu kaliyor:
Ya yineleyerek sürdureceksin ve degişmeyeceksin.
Ya yenileyerek sürdureceksin ve değişeceksin.

Denklem de iki yanlı EŞITLIK oldugundan
geriye yapacağin SEÇIM kaliyor.

"azik"ların
T uzaklarına
K azıklarına
Y azıklarına
DIKKAT etmek...
[OZO]


TANRI nın 5 KİTABI
Tanrının 5 kitabı var.. 5 cisinin insan mı yoksa kainat mi oldugunu anlamaka kolay degildir.. en zoru ise altincisi olan kendindir. Yedincisi olan BEN e geldiğinde EN zorlusu ile karşılaşiriz.. bunu okuyan daha çıkmamistir.. YBA ile 30 senedir okuyorum.. yine ben.. yine ben.. bir turlu yeniliyemedim...
DO sesinden başka re.. mi.. fa.. sol.. la.. ve si SESİ de bulunur. Sizin dunyaniz DO dan ibaret "özge" bir ses olabilir fakat DIL turlu turlu dunyalar.. BELIRLEYEBILIR.. çeşit çesit dinler.. TANIMLAYABILIR.. fakat dinci tanrı tanirlar.. bilimci tanri tanimazlar.. tanimlanmiş din ve bilimlerinden dışarı çıkamadiklari gibi birbirlerinin dil.. din.. ve dunyalarina da saygi gosteremiyorlar.
Bu bilgisiz inancin.. ya da inançsız bilginin doğasina bulunur.. şaşırmiyorum..
ustelik çoğumuz alışkanlik ve onyargilarimizdan.. alişkinlik ve saplantilarimizdan kurtulamiyoruz..
hatta farkinda bile olmadigimiz dini ve ahlak dogmaları.. bundan da güçlü dil ve bilim paradigmalarini saymiyorum..
ve dediginiz gibi gorusuz kavramlar BOŞ.. kavramsiz gorulerin KÖR oldugunu saptayan KANT temelimizin vehim ve hayal olduğua işaret etti..
şimdi dilin ve bilimin temeli özdeşliğimizin menşeini.. ve dinin ve ahlakin temeli ozgurlugumuzun.. kokenini ariyoruz.. bu da tanirlik ve tanimazligi inşa eden TANIRLIK uzerinde durmamizi istiyor..
taki saglam ve saglikli bilgi ve degerleri yapilandiralim. Böylece kuşkumuzu disipline.. kesinligi revize edelim.. bilimi koordine.. dini kontrol edelim.. uydurma din ve ideolojilerden kurtulalim.[OZO]


OVUNÇ
Sevinç.. övünç.. kıvanç.. gönenç.. ötesi aranabilir ancak varsa yoksa da küçük sevinçler önemlidir.. ne anlatmış şair; uçmak için kuş olmak şart değil.. şerait ve şartlar ve koşullara sevin kuş gibi uçarsan..


İÇKİNLİK


Birini sevmek ;
başkalarına görünmeyen bir mucizeyi gören tek kişi olmaktır... demiş Francois Mauriac

Evet, güzellik içkindir.. iyilik ise aşkın. Genelde güzelliği kadın, iyiliği ile erkek temsil eder. Güzel ve iyi ile güzelliğin ve iyiliğin farkını bilenler hayır ve hasene ile seyyie ve şer farkını da bilirler.

Sözcüklerle arası "iyi" olmayana fazla bir şey anlatmakta kolay değildir. Güzellik, iyilik, yetkinlik, yararlılık NEDENSİZ sevilirler. Bunu "karşılıksız sevgi" ile de karıştırmamak lazımdır. Bunun için önce ışık ve aydınlık farkını bilmek gerekiyor. Işık eşyayı aydınlatır lakin gerçekleri ancak insan insana anlatır.

Sonuçta anlarsan yakın olursun.. anlamazsan uzak.

Öyle ise anlamak için sadece nesneni değil kimseni de geliştirmen gerekir.. sonuçta tüm bunlar hem nesne hem kimse olan DİL'i anlamaya götürür..
DİLİ anlamazsan DİNİ de a kavrayamazsın.

Bu vesile ile belirtmek isterim ki ÜSTAD konuştukları dinlenendir. HOCA sorulunca söyleyendir. ÇÖMEZ ise benim gibi sorulmadan söyleyendir. [OZO]


Bey Kardeşim, iltifatlarınız için teşekkür eder. Yaş kemalini bulunca onun bir fonksiyonu olarak yaşlılar işi daha özet ve soyut anlıyorlar. İnşallah sizler bizlerden daha ileri gideceksiniz. Sizinde dilinize sağlamlık, gönlünüze sağlık dilerim.


KARDİNAL (TEMEL)
Kardinal ( temel ) kavramı ve köken kavramı iki nesneyi çağrıştiriyor dilimizde.. yapay bina ( yapı ) ve doğal ağaç ( şecere ) benzetmesine.. dil edebiyattan bilime geçtiginde emprik ve lojik benzetmeler eşitlik ve sımetriye donuşur.. matematik denklemlerin konusu.. strukturlerin elemani ve fonksiyonlarin türevleri haline gelir ve modeller nicelikler ve öruntuler sayılara dönüşür.

Bu durumda komplenenter hacat.. bir olayin surmesini sağlayan yapı ya da bir yapıyi işleten olay haline gelir.. boyle bakinca.. örnegin bioloji anatomi ve fizyolojiden ibaret bir determine ve istatistik BILGI den ibaret kalir ve bu ontolojinin SEVGI.. DEGER.. DILEK.. DUYGU.. yönleri ya unutulur ya da göz ardi edilir.. geriye sadece FIZYOLOJIK gereksinimlerin bitki ve hayvan yapilarinda toplanmasi ve dağilmasi olarak görulur.. yaşam DOGUM ve ÖLÜM arasi AMAÇ haline gelir.. yaratilişda ANLAMI olmayan evrimden ibaret olur.

Buna dayanan felsefeler insani nereden gelip nereye gittigine iliskin soruyu çikaran mana ve gayeyi anlam-dışı.. en azindan metafizik sayar. Ardindan bilimden etik.. felsefeden ahlak.. teknolojiden sorumluluk kalkar.

Böylece cansız binanin dayanaği temeli.. canli ağacin tohumu kökeni.. K-AYNA-K probleminin SIMURG aynasında.. birbirine teşbih edilerek EMEL olmaktan çikar.. MEL'in degeri bulunmuyora malın ve amelin altı oyulur.. insan da tum bilgi ve degeriyle boşluga düşer.. bunu da ancak ölüme ve firake yakinken fark ve kadr eder.. amacini yitiren yaşama "boş" der.. çünkü hoşlari hor görmüş.. korlara yani enerji paketleri zerre ve hucrelere dolgu berri bakmiş.. birr bulmamıştı.. gereksinimden gereklilige çikamamiş.. sorunluluk ve sorumluluk yuku ve ağırligi duymamişti.. sadece dunyanin kardinali ve temeli AYNA olmuştu.. o da zamani gelince kirilacak ve onda yansıyan EMANET benligin özdeşligi ve özgurlugu elinden alinacak.. hür ruh olamadan gereksinime bağimli bir köle olarak kalacak. Rabbimiz bizi ve sizi boyle bir seçimden ve sonuçtan korusun. Amin.

[OZO] 21.04.2022 Üçyol İZMİR

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk