Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: gerçek nedir ? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2554

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: gerçek nedir ?
    Gönderim Zamanı: 01-Nisan-2014 Saat 15:57
GERÇEK
GERÇEK dizini içindeki dosyalar
20140401_155600_GERCEK.rar

Gerçek bunun neresinde ?

Bundan önce bir “Gör-çek” var biliyoruz..
Şöyle ki bu konuda bir fotoğraf makinasına benzeriz ve fakat ondan fazlayız şuur aynamızla…
Bir de “Ger-çek” var anladığımız. Eğer gör-çek ile yetiniyorsak ve gördüklerimizi çek etmiyor ve bunun için gerilmiyorsak gerçek sadece gözümün dillendirdiklerinden ibaret kalacaktır.
Yukarıdaki GERÇEK dizini içindeki şemaları versiyon sırasıyla incelediğinizde.. yani ince elediğinizde.. yani imgelediğinizde ve tahayyül ettiğinizde.. yani irdelediğinizde ve tevehhüm ettiğinizde.. ilim ve iradenizle ortaya koyduğunuz resmin, bizi “gerçek”e yaklaştıran ve yakınlaştıran bir geçit olacağını düşünmenizi daha doğrusu var saymanızı öneriyorum. Ama bunun için tasavvur ve taakkulunuzu işletmelisiniz.. tefekkür ve tezekkür denilen makinayı çalıştırmalısınız.. ama soracaksınız hemen ve hatta sormalısınız da.. şu suret.. akıl.. fikir.. zikir nedir ? Bu soruları yanıtlamak için.. vehim, hayal ilim, irade, suret, şekil, akıl, fikir, zikir bunların her biri müstakil bir kitap yazılsa bile bu eserler sadece başlığını aydınlatacak fakat diğerlerini karanlıkta bırakacaktır. Böylece biz bu gerçek parçalarını toplasak bile gerçeğin bunların toplamından fazla bir bütün ve yapı (strüktür/bina) olduğunu uygarlığımızın geçmiş felsefi birikimiyle biliyorduk. Ancak TAMAMIYLA yapıyı gösterecek ve BÜTÜNÜYLE yansıtacak bir dilimiz yoktu.. işte bu dil yöntebilimsel analizle doğdu…
Gerçeğin arayışı ve doğrunun bulunuşuyla oluşan BİLGİ.. aslında ne var dediklerimiz ve ne de yok dediklerimiz değil var sayımlarla veya yok sanım’larda ibarettir.. Anan ve akandan ibaret bir DİKEY olanağı yansıtır ve YATAY olabilir veya ölebilir olasılığı gösterir.. bu yüzden bildiğimiz aydınlık ve bilmediğimiz karanlık olur ve… olmayan yok sanım’ların altını, bu makine gibi.. çizeriz. Makine kırmızı çizgiyle çizde bende üzerine siyah çizgi attım.. ÇÜNKÜ var sayım kullanılıyor da yok sanım kullanılmıyor.. olabilirlik kullanılıyor da ölebilirlik kullanılmıyor.. aha gene kırmızıyla çizdi.. gördünüz mü, görçeği! Demek aslında yok bildiklerimiz yok sandıklarımızdır.. var bildiklerimiz de var saydıklarımızdır.. daha saydıklarımızı atacağımız çok sandıklarımız var! Yani yokluk, varlıktan büyüktür.. işte gerçeğin ucu çıktı.. ışığı da sizi aydınlatmaya başladı mı ? Eğer karanlığımızı aydınlattığımız kadar gerçeğimiz artıyorsa.. bizler “gerçek”te karanlık içindeyiz anlamına gelmez mi ?
Tenbellik gerçeği ve karanlığı da beni kuşatmaya başladı.. bu iletinin dizininde şemaları açıklayacak uzun bir yazı yazacak.. daha doğrusu tabloları çevirisini yapacaktım.. vaz geçtim.. benim gerçeği anlatmamı ne bekliyorsun.. meraklı konuları dile getiren günlük dilimden yüzünü çevir ve gizemli anlatımlarıyla ruhu gıdıklayan düz yazılarımı bırak tabloları versiyon sırasıyla kendin incele kendi gözlerinle gör.. anlatımım anlamımı aşamaz.. anlaşılan kadar anlatabileceğimiz de cabası.. eğer anladıklarımızın onda birini anlatabiliyorsak senden ve benden daha mutlusu yok.. öyleyse GİR dosyalardaki tabloların içine ve versiyon sırasıyla tabloları imgele.. irdele.. incele.. noktalara simetrik bak.. hatlara paralel bak.. sözcükleri çapraz bağla.. sözleri yükle.. tümceleri anla, önermeleri yargıla.. onamaları tasarla ve gerdiğin kadar çek.. elde ettiğin aydınlık ve açıklıkla yetin.. arkası gelecektir vesselam.
Sözüm uyarsan ardı ardına aydınlık gelecek gerçekten.. “ey ve ey ile öy ve oy” sonunda “ Y “ çizgisin MERCEDES arabasına binerek gerçeklere doğru yolculuğun başlayacak.. eğer + çizgisinin BMV arabasından inersen.. hasılı binersen ve inersen.. 4 artı 3 eşittir Yedi İpli Fatiha-i Şerife anahtarıyla Kur’an kapısını açacaksın.


İşte ilk numarasız s=gerçek tablosu diyor ki; yimek ye.. emek eyle.. oyun oyna.. öykü öyle.. ama Böyle ama Şöyle sonunda ben ve sen olabildiğimiz ve ölebildiğimizin eşit olduğu.. önce başlat sonra bitir dünyasında.. uyansak ta uyanmasak ta uyanıp uyuduğumuzla kalacağız.. hayatın duyarlığı ile şuurun uyarlığı.. tattığın ve tuttuğun baktığın ve beklediğinden ibarettir.

Şimdi tablonun özeti altında yazıyor:

Gerçek bunun neresinde ?

Uyurken uyduğunda m yoksa uyanıkken uydurduğun da mı ? Ya da tam tersine uyurken uydurduğunda mı yoksa uyanıkken uyduğunda mı ? İşte BİRBİRİNE EŞİT dört seçenek.. bir kere insanlar uykudadırlar ölünce uyanırlar diyen bir ses var.. diğer bir yer de dede sen bir geç onları biz erken ya da geç gerçeği bulacağız sözünde mi ? Demek gerçek öyle kolay kolay ele geçmiyor muş ? Gerçeği örmeyi öğrendiğinde.. öğrendiğini kullandığında.. kullandığından yararlandığında ve yararlandırdığında.. “GERÇEK’in uyur ya da uyanık iken sana sunulan değil senin, aradığın, bulduğun, olduğun ve uyduğun olduğunu görecek, bilecek, anlayacak ve inanacaksın. Mutlak olduğundan tırnak içine aldığın salt gerçekten başka bilinen, sevilen, istenilen ve yapılan gerçeklere de tanık olacaksın.

Sonra s=gerçek00 tablosuna bak.. o ne diyor bir de onu gör.. bu bakmalar ve görmelerin ardında bir gün gelecek sen de şemadaki kutulara ve yumurtalara terim ve kavram takma ve kakmalarla.. bağlamları düşünerek.. anlamları sorarak.. ilgileri arayarak.. bilgileri eleştirerek.. yüklemleri tartışarak.. ilişkileri sorgulayarak.. tabloyu anlam çerçevesi haline getirerek GERÇEĞİ iyi görmek için doğru bilgiyi ve güzel buyruğu örmeği öğreneceksin…

Sağlıcakla kalın.

OSMANZİYA






Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE
semantik / anlambilimsel / MAANÎ yetersizliklerim
için düz yazıdan özür dilerim

YAHOO İÇİN DİZİN UYARISI

İletinin şema ve tablolarını, haber gurubunun menüsünde
“files” adı altına eklenmiş dizinler / klasörler içinde bulacaksınız.
Kolaylık sağlamak üzere iletinin başlığı ile dizin veya dosyasının adı
arasında bağlantı kurulmuştur.




NOT:
Evet, aslında benim kullandığım sistemde
cümleye, kelimeye hatta harfe de ihtiyaç yok…

http://groups.yahoo.com/group/BAKARA/
http://groups.yahoo.com/group/oku-ikra/
http://groups.yahoo.com/group/yontem-bilim/
http://groups.yahoo.com/group/insanbilim/

www.yontembilim.com
www.insan-bilim.com
www.osmanziya.com
www.mustafabugucam.com.tr



http://sites.google.com/site/yontembilim/
http://sites.google.com/site/insanilim
34

Düzenleyen osmanziya - 01-Nisan-2014 Saat 16:02
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk