Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

arama ve bulma ve olma

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: İnsan Bilim
Forum Adı: İnsan Bilim
Forum Tanımlaması: İnsan Bilim Üzerine Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2969
Tarih: 12-Şubat-2026 Saat 23:12
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com

Konu: arama ve bulma ve olma
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: arama ve bulma ve olma
Mesaj Tarihi: 12-Şubat-2026 Saat 13:10

Bu paylaşım size hazır bilgi vermez. Aramalısınız.

EŞİTLİK VE ÇELİTLİLİK

Bir paylasimda tum hastaliklar bagirsak kurdlarina bağlaniyordu. Burada tek suçlu gösterilen parazitler ve konakçılar.. ve bunların toksinleri.. elbette önemli ve değerli lakin her şeyi bir şeye bağlamak.. bizim BİRLİK yetkimizi kotuye kullanmamizdan çikar. Bundan doktorlar bile kurtulamıyor.

Beynini Resetle diye kitap okuyorum.. bütün akıl hastalıklarını metabolizma bozukluğuna.. bu bozukluğu da hücrelerdeki mitokondrium fonksiyonlarının bozukluğuna.. onu da beyin enerjisine bağlıyor. Enerji de kutleye baglanir.. kutlede enerjiye baglanir.. bunlarda termodinik yasalara baglanir. Sonucta fizik ve matematikle işin bittigi sanilir. Oysa cemad ve hayat ve şuur ve iman tabakalarinin vucudu birbirine indigenerek YARATMAK yok samilip TANRI sıfirlamamaz.

Diger taraftan biz de her şeyi Tanrı'ya bağlayarak sorunulara karşı çözüm ve konular için aydınlık aramamayiz. Bunun için şamanları, hahamları.. papazları.. hocaları.. mollaları ve mehdileri ARACI yaparız. Eskiler bilim ve teknik ve hukuk ve kamu hizmeti bu kadar gelişmediğinden Tanrı'nın yardımcısı olarak ağaçları ve otları.. savaş ve barış tanrısını.. güzellik ve iyilik tanrısını.. yer ve gök tanrısını yani SANRILARINI kabul ediyorlarmış. Bundan kaçınmak için İSLAM KÜLTÜRÜNDE esma-i hüsna kuramı getirilmiştir.

Kainat ve İnsan kitabının nasıl çalıştığını anlayıp bilim ve hukuku.. tabibleri ve hakimleri buluncaya kadar yüz yıllar.. belki bin yıllar geçti.. hala ne zaman Tanrı'ya ne zaman hakime ve hakime baş vuracağımızı.. ne zaman hocaya ve hacıya müracaat edeceğimizi bilmiyoruz. Bilim ve hukuk alan ve yontemlerini bagdastiramadik.. luskulu soru soram felsefe ve kesin yanit bekleyem din ilişkilerini saglam ve saglikli kuramadik.

CEMACATLAR ve PARTİLER birbirimizi suçlayarak vakit geçiriyoruz.
Bir de ölümden sonraki AHİRET'in büyük ve sonsuz çıkarı.. gözlerimizi perdeliyor.. hayat ve sorunluluğu ve geçim yükü AHİRETİ örtüyor.. TEVHİD ve AHİRET yüzünden bilimi inkar ediyoruz.. BİLİM ve DÜNYA yüzünden Tanrı'yı ve ahireti inkar ediyor.. fakat bu nereye kadar.
Dini yada dinsizliği DEVLET haline getirerek insanları zulmetmek Rahmani bir amaç olamaz.

Bu karşılikli inkarlar.. kendi yollarını hak ve din biliyorlar.. aşıriliklarini hakikat ve hürriyet görüyorlar.. hatta adam gibi sağcı ve adam gibi solucu olmayana şizofren diyorlar.. hocalar ve ideologlar bizi böyle tek yönlü eğitirken ve bu tip yönetenlere adam hazırlıyorlar.. şimdi bunun örneklerini burada veremiyorum.. bakarsak kendimizde ve etrafta görebiliriz.

Biz kolaycıyız.. kolayca dünyanın güzelliklerini ve ahiretin iyiliklerini elde etmek istiyoruz. Ticaret bu işin kolayı.. para kazanınca her şeyi kolayca elde ediyoruz.. böylece paraya da tapıyoruz.

Sadece kolaycı değil aynı zamanda HAZIRCIYIZ.. istediklerimiz hemen elimize geçsin istiyorsun. Başkası çalışsın biz yiyelim.. bekliyoruz.. başkası açlıktan ve savaştan ölürken hiç düşünmüyoruz. Sokaktaki dilencileri ve sahtekarlara yardım ederek merhamet duygumuzu bastırıyoruz. Başkaları suçlayarak kendimizi unutuyoruz.

Sonuçta dil in ayniyeti ve illiyeti BILIME ve dinin hurriyeti ve akibeti HUKULA intikal etti.. bilim ticarette iktidadi.. hukuk siyasette adaleti gerçeklestirmeye calisti lakin kotuye kullanilan dil bunu saglsyamadi.. belki bilimin hikmeye ve hukukun ahlaka inkilab etmesi bekleniyor.. lakin bizi dogadan uzaklastiran teknoloji ve insani indandan uzakladtiran ideoloji buna engel oluyor.

Saygılarimla 12.02.2026 üçyol izmir 12:59

0Z0
yontembilim.com

Itikad dairesi ve esbab dairesi
Dairei imkan ve dairei vucub
Iktiran ve karine
Illet ve akibet
Rububiyet ve ubudiyet
Risalet ve velayet
Islamiyet ve teslimiyet
Vucud ve Vucub
Vahid ve Ehad
Birlik ve Teklik
Eşitlik ve Çeşitlik
Dikey ve Yatay
HÜMEZE Suresi
Fî amedin mümeddede.

-------------
usul esasa mukaddemdir

Cevaplar:
Mesajı Yazan: osmanziya
Mesaj Tarihi: 12-Şubat-2026 Saat 22:36

GÖN VE GÖNÜL

GERÇEK insanın gönünü ve derisini yüzemezler
ve HAKİKİ adamın gönlünü ve dilini sökemezler.
Şimdi REALİTE de size bu yüzülmez ve sökülmez
insan yapılarından söz edeceğim.

GöZ + GöT= GÖN Deri
HASSASIYET Duyarlıgi

Deri ve cild yani GÖN beş dıs DUYUM halinde
hasasiyetinizin ve duyarligimizin kokenidir.

GÖN'ümüz temas ve temaşa olanagi veren mubaşeret ve mucavret ile YAKAZA ve uyaniklik halinde uyari ve ikazlari ahz u kabz eder.

US + UZ = GÖNÜL Fuad
HISSIYAT uyarligi

Aklın ve vicdanin birlikteliğine GÖNUL adini veririz.
Aklin ve mizanın    USAVURmasi ile kalbin vicdan ve insafinın UZLAŞMASI ile ortaya cikan gonul.. deri ve gonun otesinde beşerin insan olmasına açilan bir yoldur. Gönül ve fuad.. akıl ve mizan, kalb ve insaf olmasa idi insan hayvani bir beşer olarak olacaktı.

Bu yuzden göz göze gelinen aşklarda sonuçta göne gömülunur. Göz gözde gömülur.. göt göte gömulur. Böylece alaka dumura uğrar ve körelir. Bundan sonra eril ve dişil yeni gonler ve gönuller çikar. Sonra bunlarin hepsi kuşak kuşak topraga GÖMULURLER. Toprak topraga döner. İnsanı toprağa gömülmeden kurtaram ilmi ve emeli ve imanı ve amelidir. Önun için başta ilmimizi artırmaya çalışmalıyız.

Bununla berabar insan göne gömuldukten sonra gönule de girmişse.. kari koca birbirini HOŞNUD eylemişse.. evladeyn ve ebeveyn bir birini RAZI etmişse.. kalb kırmamiş gonul yikmamiş.. yerini sadik ve emin tutmuş.. evini baglanilir ve guvenilir kilmişsa.. bundan da RABBIMIZ razi olmuşsa insanliktan islamliga.. salahatta halasa.. tahardan rahata.. salatta felaha başlamiş demektir.

Iste burada goz goze gelinen bir aşktan başka gonul gonule gelinen bir aşk daha bulunur.
Ayni AMACI paylasanlarin karsilikli sevgi ve saygisi..

Tabloda

RIZA.. POZITION.. yer.. pozisyon yani Rabbin RIZASI
GAYE.. DOZAJ.. harrat.. arayış yani kasr-ı ikmal AMACI
HEDEF.. KOZALİTE hacat.. gereksinim yani naks-ı itmam EREĞİ
İRADE.. İHTİYAR
H Ü R R İ Y E T

Yukarıdaki satırlarda (3) üç tür istek ve dilek yerleştirilmiştir; EREK ve amaç ve HOŞNUDLUK. Hedef ve erek motivasyonu bir ÇIKARI işaret eder. Yani bu ereksiyon bir çıkara dönük gereksinimdir.

İşte HÜRRİYET (gürlük); iradenin (istencin) İhtiyarını (seçimini) bir yönde bir çıkar ve yararda kullanmasıdır.

GAYE ve amaç ise kendine ilişkin bir çıkar değil başkasına ait bir YARARI hedeflemektedir. Elde ettiği ereklerini ve elde edeceği hedeflerini bu gaye yönünde kullanmaktır.

Bu nesnel faktörlerin ve kimsel aktörlerin bir VEKTÖR oluşturması.. arların ve adların bir İSTİKAMET çizmesi diyebiliriz.

Çıkar nesnenin itmamı naksı ve HACAT oluyor ise yarar kimsenin   ikmali kasr ve HARRAT oluyor. Nesne ve kimseden oluşan ÖZNE’ler kaliteli mal ve hizmet sunumundan karakterli fazilet ve kemalat serimini kadar bütün sorunluluk çözme ve sorumluluk giderme etkinlikleri ve faaliyetleri, o nesnenin.. o kimsenin.. o öznenin.. o kişinin YERİNİ ve MAKAMINI belirliyor.

Bu yerin durumu tasavvufta yedi adımla tanımlanmıştır.

Emmare.. levvame.. mulhime.. mutmainne.. razıye ve marzıye..

bu yedi sıralama VELAYET mertebeleri olarak görülür. (YBA reklamlarında bu LETAİF konuları uzun uzun yazılmıştır. Bunlar sıralı değil latifelerde aynı anda bulunurlar. ) Bu 7 mertebe evliya ve asfiyanın derecleri olarak bilinir. Sekizinci (8)cisi ise NEFSİ SAFİYE ise enbiyanın AKREBİYETE dönüşen kurbiyetidir.

Akrebiyet en üst ve en son yakınlık.. yani YARATAN halktan hakka giden velayet yolculuğunda bazi safi velilerine RİSALET vererek gönderir ki son nebi Muhammed Aleyhissalatü vesselamadan sonra bu kapı kapanmıştır. Son nebi Hazreti Muhammed Mustafa Sallallahü aleyhi vesselem’den sonra nebi ve rasul gelmeyecektir. Ancak velayet yolları açıktır. İnsanlar akılları ve elleri ve gönülleri ile çalıştığı kadar veli ve deli ve dahi olurlar.

Şimdi hedef ve gaye ve rıza deyince bir MAKSADDAN söz ederiz. Ehli sünnet ve cematin bu Makasıdı Kur’an DÖRTTÜR.. bu dördünden başka iki MAKSAD daha çıkarılıyor. Şiilerin İMAMET.. bazılarının KISSA-I MUSA.. sı bulunur. Yani bazıları beşinci ve altıncı maksadı çıkarılmıştır. Bazıları başka yedinci ve sekizinci maksadlar da çıkarabilir.. bilimin paradiğmaları ile dininda böyle DOĞMA’ları bulunur. Bunlarda zaman için aşılır ve yenileri getirilebilir.. Kainat ve İnsan gibi Kur’an da bitmez ve tükenmez)

Biz konumuza dönelim:
TEVHİD (Vucudu Vucub.. İMKAN Vahidi Ehad)
NÜBÜVET (Risalet)
ADALET (İbadet)
AHİRET (Akibet)

Bu demek oluyor ki nübüvvet ve adalet ve ahiret İMKAN’dan çıkan birlik tecellileri ve teklik cilveleridir. Levhi Mahfuzda kayıtlı ve levhi mahv ve isbat olan ZAMAN aynasında ortaya çıkan eşitlilik ve çeşitliliklerdir. İmamı Mübinin kitabı Mübin içinde yazılmasıdır. Nükleed kodlar içindeki genetik kodlardır. Dediklerim anlaşılmaz.. olabilir.. çünkü bunları anlamanız için yazmıyorum. Ben sadece bu gibi gizemli ve meraklı yazıları.. seksi ve siyasi paylaşımları.. YBA reklam ve propagandası için yazıyorum. Neyi sağlam ve sağlık öğreneceğiniz ve bileceğiniz benim amacımda ve umurumda değildir.

Sağlam ve sağlıklı bilgileri ve değerleri siz YBA öğrenerek, kullanarak ve yararlanarak.. bununla SİZ KENDİNİZ daha kolay ve hızlı ÖĞRENCEKSİNİZ.. yani ben öğrenci ve okur aramıyorum.. kendim gibi bir ÖĞRENİCİ arıyorum. İleride bu öğrenicilerden biri YBA herkesin öğrenebileceği bir dereceye getiren ÖĞRETİCİ olacaktır.

Ben size bir nebi ya da veli gibi kucağımı değil AMACIMI açıyorum.. gayeme ve davama ve projeme çağırıyorum. Önem ve değer verirseniz gelirsiniz.. gelmezseniz canınız cehenneme demiyorum.. kendimin cennete gireceği belli değil ki sizi oraya çağırayım.. ancak cehennemden kurtulmak için önce samimi ve ciddi bir insan.. safi ve hasbi bir islam olmak gerekiyor. BU İŞLER SÖYLENİLDİĞİ GİBİ KOLAY değildir.

Bu işler da eşinize ve yakınlarınıza ve ana babanızı ve çocuklarınıza sadakat ve emanet içinde.. Rabbinize şükür ve sabır içinde.. olmakla.. toplum içinde iktisatlı ve adaletli bulunmakla.. içinizde vefa ve fedakar olmakla yani AİLE içinde gerçekleşebilir.

Ancak ne yazık ki çoğunuz bir adama bir şeyhe.. bir yaşlıya.. bir parti başkanına.. bir hocaya tapmış gibisiniz.. kullak edilesi KOCA ve tapılası KARI inşa edemiyorsunuz. Ailede karı ve koca   birbirine en YAKININIZ Tanrı katında size en TANIĞINIZ. En yakınızı HOŞNUD edemedikten sonra Rabbinizi nasıl RAZI edebilirsiniz ki ?

İşte bu sonuç bu herkesin KİŞİSEL kurtuluşu için KENDİ hedefi ve BİREYSEL gayesidir. Ben sizi ORTAK bir amaç ve çalışma gayesi olarak YBA öğrenmeye ve kullanmaya ve yararlanmaya çağırıyorum o kadar.

Fakat sizi o uçuk ve garib seksi ve siyasi ÇEKİCİ yazılarıma.. o acib ve kaçık ve meraklı ve gizemli ANLAŞILMAZ paylaşımlarımla DEĞERLENDİRİP size çağırdığım amacı ve gayeyi DEĞERLENDİRME yoluna gelmiyorsunuz.

Sonuçta bizler ÖĞRENMENİN kulluğunu ve AYDINLANMANIN elçiliğini yapıyoruz. Ortaya yeni bir din.. yeni bir ideoloji çıkarıyor değiliz.

Yukarıda yazıldığı gibi ibadetin sosyal görünümü ADALET.. adaletin bireysel görünüm İBADET.. yoksa amaç haline getirilmiş.. dünyevi ve uhrevi bir çıkar ve yarar için tutulan Kur’an ve Kitab ve Namaz ve İbadet ibadet değildir. Günlük dilin düz yazısıyla yazılmış bu sözler elbette MERAMIMI tam anlatamaz. MURADIMI tam göstermez.. IŞK’ımı tam aydınlatmaz. Biz bir ömür AŞK’dan korkmuş ve kaçmış kimseyiz.. belki aşkın dumura uğrattığı   ve ışkın körelttiği bilginin ve insanın gönün ve gönlün çok derinlerine gömdüğü İLGİYİ.. sevginin ve sayınını kökeni   ALAKAYA yol açmak için sesimiz ve YBA davamız vesile ve vasıta kılIYORUZ. belki sesimizi ve davamızı duyuramadan burudan göçüp gideceğiz.. ancak umudumuzu tüketmiş ve hayalimizi bitirmiş değiliz.. belki başına KAFASINI dil sepetini ve BAŞINA örülün düş çorabını yırtarak gözü ve gönlü YBA ile açabilen kimseler çıkabilir.. İnşaallah.

ŞİMDİ ben sizlerden ne istiyorum biliyor musunuz ? Anladıklarını KORKMADAN eleştirmenizi ne kadar acımasız olursa olsun.. tenkid etmenizi.. anlamadıklarınızı ÇEKİNMEDEN sormanızı.. ne kadar aptalca görünürse görünsün sual etmenizi.. diliyorum.

İŞTE bunları KATLAR'ı yükseltmeye başlayacağız.. İnşaallah.

12.02.2026 izmir 22:33

0Z0
yontembilim.com

-------------
usul esasa mukaddemdir

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info