Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ankara

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Genel
Forum Adı: Dünya
Forum Tanımlaması: Genel Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3021
Tarih: 06-Haziran-2026 Saat 09:43
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com

Konu: Ankara
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: Ankara
Mesaj Tarihi: 05-Haziran-2026 Saat 17:26

Diş, yüzeyde basit beyaz bir yapı gibi görünse de, altında son derece organize olmuş canlı bir sistem bulunur. Dış mine tabakası, insan vücudundaki en sert maddeyi oluşturarak daha derin katmanları günlük aşınma ve yıpranmadan korur. Bunun altında, çiğneme sırasında basıncı emmeye yardımcı olan güçlü bir doku olan dentin bulunur. Merkezde, dişi canlı, beslenmiş ve sıcaklığa ve ağrıya duyarlı tutan kan damarları ve sinirlerle dolu pulpa odası yer alır. Kökler, özel bağ dokuları ile çene kemiğine bağlanırken, çevredeki diş etleri koruma ve destek sağlar. Bu katmanlar birlikte, dişlerin on yıllarca süren ısırma, çiğneme ve konuşmaya dayanmasını ve vücudun dolaşım ve sinir sistemleriyle bağlantılı kalmasını sağlar.

demişler

dedim ki en büyük işimiz çişimiz..
en büyük dişimiz ise çenemizdir.
Çünkü annemizi cenesi kalmadığında
implant dişler taktıramadık.

05.06.2026

0Z0

-------------
usul esasa mukaddemdir

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 06-Haziran-2026 Saat 08:31
DÜZELTİLMİŞ ve DEĞİŞTİRİLMİŞ:

YAPAY ZEKANIN ETTİKLERİ:

Yazılarımı beğenen yani okuyan bulunmuyor.
Belki okuyan olabilir ancak en azından okuduğunu belirten BEĞEN tuşuna basmadığında okunma olasılığı olabilir veya olmayabilir düzeyine düşer ve bu olanakta beni yazmaya özendirmez.

Buna rağmen yine yazıyor ve diyorum ki:

Yapay Zeka.. aslinda "yapay" degil "sanal" zeka. Bu zannî zeka.. herkesin nabzina göre şerbet vererek yapay hafiza ve belleği edinmeye çalişiyor. Yapayın de edeyi.. sanalın da banalı olur.

Fakat ironik olan şu ki bizim ZEKAMIZ vehmi hatirdan çakma.. HAFIZAMIZ da hayali hazirdan çikma.. bu zemindeki irdeleme ve imgelemelerimizin tevvehum ve tahayyulerinin farkinda degiliz.

Çoğu zaman başkalarindan edindigimiz bilgileri hemen benimsiyor ve ezber ettigimiz fikirleri hazirca kullaniyoruz. Hazıra meftunuz ve hemen mübtelayız. Değiştirip ve düzeltmeye ve daha iyisin ortaya çıkarmaya tembeliz.

Konu hakkinda kendimizin fikirlerini bilmek icin düşunmeye ve duşunmek içinde veri ve bilgi toplamaya ve ogrenmek için emek ve zaman harcamaya gereksinim duymuyoruz. Ancak masraf ve maliyete gerek kalmıyor, bedavadan alıyoruz. Bununda sonradan çıkan bir bedeli oluyor; kendini giderek tüketiyorsun.

Ornegin Yaratan'in RIZA sının islam oldugunu ogrenmişsek ve İSLAMINDA da ilmihalde oldugunu bellemişsek.. İLMİHAL kitaplarındaki   hazir çozulmuş helal ve haram bilgileriyle yetinmişsek.. ilmi hal dışında ilmi mazi ve ilmi âtiyi merak etmemişsek.. bizim geçmişi degerlendirip gelecegi cizme irade ve inisiyatifimiz bulunmuyor demektir. Maalesef kendim dahil çogumuz ÖNB ilmihali muslumaniyiz. Halimizi bu ilimle yürütüyoruz. Mazimizi HATIR götüre.. atimizi HAKK getire...

Gerçek şu ki siz kendinizi tanitacak YBA itibar etmeden beninizi ve bedeninizi ve beyninizi tanımadan etraftan edindiklerini paylaşılmış.. paylışılmamışlardan habersiz kendinizi dağitiyorsunuz.

Bin bir emek vererek özgün yazılarımı anlamaya calişarak anladiklarinizi eleştirmeye girişmeden.. tablolari düşunmeye calişarak anlamadiklarinizi sormaya başlamadan.. tefekkur de bir genişleme.. tedekkurde bir derinleşme.. tezekkur yolunda bir ilerleme elde edemezsiz. Ne beni geliştirebilirsiniz ne de kendinizi geliştirebilirsiniz.. kendimin çok bilmişliğimi kendinizi beğenmişliğinizle karıştırırsınız. Başkalarının ve artık bundan sonra yapay zekanın ürettikleriyle ömür tüketir kendinizden verim alamazsınız.

Insanları YBA (Yöntem Bilimsel Analize) çagirdim.. gelmediler.. islamları FŞA (Fatiha Şerife Anahhtarı) davet ettim itibar etmediler

Çunku face ve web masasına ziyafet sofrasi kurmadım.. analitik düzlem mutfagına yemek yapmaya çağırdım.

Yazen ben.. düzelten ben.. paylaşan ben.. benden de bu kadar olabiliyor.. sen eleştirerek ve sorarar el vermezsen.. ne beni değiştirebilir ve ne de kendini genişletebilirsin.

Saygılarımla

06.06.2026 ankara 07:28

0Z0
yontembilim.com

Not: bu yazıyı ikinci değiştirip düzeltişim.. emek ve zaman verişim.

-------------
usul esasa mukaddemdir

Mesaj Tarihi: 06-Haziran-2026 Saat 08:40
Burada LOGOS'u biraz daha açtık.. eleştiri ve sorularınız beklerim.

-------------
usul esasa mukaddemdir

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info