Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

nur ve nar

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Yöntem Bilim
Forum Adı: Yöntembilim
Forum Tanımlaması: Yöntembilim Üzerine Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2959
Tarih: 30-Ocak-2026 Saat 11:14
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com

Konu: nur ve nar
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: nur ve nar
Mesaj Tarihi: 29-Ocak-2026 Saat 09:55

NAR    VE    SEYR

SRR    VE    NUR

DÜZELTİLMİŞ

Bildiklerimiz ve bilmediklerimiz..
Acaba nereden nereye gidiyoruz ?

Bunu zaman zaman dillendiririm..
Burada dört seçenek görülüyor:

BİRİNCİSİ Bildiklerimizden bildiklerimize
İKİNCİSİ Bilmediklerimizden bilmediklerimize
ÜÇÜNCÜSÜ Bildiklerimizden bilmediklerimize
DÖRDÜNCÜSÜ Bilmediklerimizden bildiklerimize

Siz hangisini düşünüyorsunuz ?

Narin SEYRI
Nurun SIRRI

Her biri dört bin kavramlik DÖRT konu;

NAR
SEYR
NUR
SRR

Gelin bunu biraz daha açik edelim;

Gıda NAR material NASIL ? Kaç ve Hangi sorularını içerir.
Gaye NUR spiritual NIYE ? Neden ve niçin sorularını kapsar.

Narin seyri konusuda sevgi ve aşkımızın hassasiyet ve duyarlığı
Nurun sırri hakkinda bilgi ve ışkımızın hissiyat ve uyarlığı

Kendimize alakamızı ve benimize ilgimizi ve meşkimizi örtuyorsa..
bilgi ve sevgiden dogan stres ve dalgalara karşi
korumasiz ve korunaksiz durumdayiz demektir.

Çünkü sürekli açıklama peşindeyiz
Devamlı anlama peşindeyiz
Arama yolunda değiliz...

YNA aynası olan YBA reklami ugruna yapilmis seksi ve siyasi konular ilişkin ÇEKICI icerikler.. Yontem Bilimsel Analizin propagandasi için yapilmiş ÇELICI yazilar.. ILGI'nizi çekmek içindir sadece.. benim sevgi ve bilgi ile fazla bir işim olmaz.

Ancak ANLATIMIM çelici ve çekici olmaktan çıkıp ÇEKIÇ "güç" haline geldiğinde bu sizi korkutuyor ve bunun sonucu olarak bende maksadımın aksiyle karşilaşiyorum.

Uçuk konular ve acib ma'nalar ve garib fikirler HEPİMİZİN SEVDİĞİ özgünlüğün ve yeniliğin tadini kaçiracak sekilde agir bir stresin içine giriyorsunuz ve bu ağir abiniz taşinmaz bir yük oluyor ve bu soyut anlatımları ve tabloları da tartılmaz buluyorsunuz.

Evet mesaj yüküm tartılmaz ve taşınmaz.. çok ama çok ağırdır.

Ben bunun yeni farkinda degilim.. eskiden beri biliyorum.

Bununla beraber benim muradim sizlere hazir bilgiler seren hoca ve anlaşilir degerler sunan yazar olmak degildi.. Benim muradim YBA çalısmalarina.. aşk ve ışkıni aşarak.. bilgi ve sevgi ile dolma ve doyma engelini atlatarak.. kendini gosterme prosesini.. ve benini gercekleştirme ugruna beninin gerçegini satma prosedurunu.. atarak.. üzerine bindiğimiz AT'ıni tanimaya çağirmakti...
Sonuçta olan oldu ve ben yalniz kaldim ve siz dagildiniz.

Elbette benin durumun kaçinilmaz ve sizin durumunuz kurtulunmaz değil.
Bununla beraber kaçip kurtulmakta hiç mumkun degil.
Iraz edip göz ardi edebiliriz. İşitmez olup kulak önune getirmeyebiliriz.
Aşiri bilgilenmekten işimizi çok degerli bulup.. yaptigimizi gorev.. abartili sevmekten çalişmamizi pek onemlu gorup.. ettigimizi ödev.. haline getirebiliriz.. ustelik bu ihtiyacimiz ARAYIŞ.. bu arayişimiz GEREKSINIM haline gelip aliskanliklardan kaçinamiyorsak ve alışkinliklardan kurtulamiyorsak.. hele bunlar kişiligimizin bir parçasi haline gelmişse DEĞISIM yolu da tıkanmiş demektir.

Şimdi maalesef konumuzdan uzaklaştik.. sadede gelelim:

NAR
Zerre yani 2000 yilda bilesenleri ve bağintilari bulunan atom.. fiziksel partikul.. parça.. dalga ve matematiksel kutle.. enerji demektir. e-NAR-ji

SEYR
Hücre yani uzviyetin ve teşkilatin ve organisazyonun BIRIMI olan ve canli anatomisi ve diri fizyolojisi bulunan yaşam parçasi demektir oyleki bir AMIP olsaydin karşiki dagin ardindaki yiyecegini seyr eder ve gorurdun..

NUR
Ene.. kendisine ayniyet ve hurriyet kanatlari emanet olarak takilmiş melek.. kimi şeytan gibi düşmüs kimi cebrail gibi yükselmiş.. fakat hiç biri dibin derinini ve tepenin nihayetini bulamamiş.. seni arayacak ve bulacak ve bileceksin ? Fakat hirs birakmaz.. hel min mezid diyerek arayisinin surdurursun esfeli safilın ve alayi illiyinde..

SIRR
Zümre de bulunan mesruriyet.. ikinin bir olmasi.. hayrin ve şerrin berr olmasi.. rabbin hayr ve hüsn birr bulunmasi.. tek başina yapamadigini birlikte yapilmasi..

İşte YBA in sorunu bu.. ne ben tek başima kendimi gösterebiliyorum ne de sizin her biriniz tek başina ben'inizi gerçekleştire biliyorsunuz. İnşaallah bu işin sırrını çözer ve hikmetini anlar ve görevimizi başarırız.

Sizin bu konuda görüş ve düşüncelerinizi beklerim. Kendimi göre konuşursam:
Reklam ve tanitim iceriklerinde anladiklarinizi ELEŞTIRMEYE çekiniyorsunuz.. bu çekince benim İLGİ çekicimden daha ağir bir ÇEKIÇ haline geliyor ve bu yüzden karşilikli etkileşimi başlatamiyoruz. Ozellikle tahsilli bulunan ve etiketli aydin olanlarinizla.

Propaganda ve begendirme yazilarimdan anlamadiklarinizi SORMAYA utaniyorsunuz.. bazı utanmalar işe yarar bazıları yaramaz ve bazıları da zarardır, sonra anlaşılır.

Bilmemek degil bilmedigini bilmemek AYIPTIR. Bilmemenin utanılacak ve çekinilecek bir yanı bulunmaz. Çünkü normal durum ve doğal bir konumdur. Herkes birbirinin cahilidir. Benim bildiğimi sen bilmezsin.. senin bildiğini ben bilmem. Öğrenmekte âlimlerin işi değil cahillerin işidir. Alimler bildiklerini öğretmek ve kendilerini satmaktan öğrenmeye vakit bulamazlar.

Engin NOYAN sormaz ki bilsin bilse sorar.. bilmez ki sorsun.. sorsa bilir.. diye bir SLOGANI dillendirirdi.. ben de bu durumu SORU bilinenler içindeki bilinmeyen.. YANIT bilinmeyenler içindeki bilinen.. şelinde düşündürürüm.

İşte eleştiriye maruz kalmayan ve soruya muhatab olmayan ANLATIMLARIM..   akintisi olmayan su gibi.. zaman içinde berrakligini yitirdi.. 25 yıldır çeyrek asır WEB ve 16 yıldır FACE sayfalarım sadece zaman zaman ugrayan ve benim çırpinişlarimi izleyen bazi kişilerin bildigi bir YALNILIK KALESI haline geldi.. biz de hızlı bir şekilde yolun sonuna yaklaşıyoruz.

Saygilarimla
Sağlicakla kaliniz.
30.01.2026 üçyol izmid 10:01

OZO
yontembilim.com

EK:

Bildiklerimiz ve bilmediklerimiz..
Acaba nereden nereye gidiyoruz?
Bunu zaman zaman dillendirİrim..
Burada dört seçenek görülüyor:

BİRİNCİSİ Bildiklerimizden bildiklerimize
İKİNCİSİ Bilmediklerimizden bilmediklerimize
ÜÇÜNCÜSÜ Bildiklerimizden bilmediklerimize
DÖRDÜNCÜSÜ Bilmediklerimizden bildiklerimize

Siz hangisini düşünüyorsunuz ?

Diye soruldu Osmanziya Osmanziyaoğlu sayfasında burada bu soruya;

Birincisinin DÜNYAYI kuşkulu sorunun yeri.. yani İÇERİKLİ felsefe..

İkincisinin AHİRETE kesin yanıtın yeri.. yani İÇERİKLİ din…

Üçüncüsünün İLMİN.. içerikli felsefeden kurtulmanın yolu..

-------------
usul esasa mukaddemdir

Cevaplar:
Mesajı Yazan: osmanziya
Mesaj Tarihi: 30-Ocak-2026 Saat 10:34

SOL      ve      SA

AÇAR      ve    KAPAR

Sol FECERE açar.. fakat farkında değildir.

Sağ KEFERE kapar.. ancak bunu anlamaz.

ORTA yol bu ikisini dengeler.

Hayat denge ve uyum ile yürur.. iktisat ve adaletle kendisini muhafaza eder.

Musluk ve vidalari sol ve dısari BAŞKASINA dogru çevirirseniz AÇILIR.. AÇİ yapar.. AÇAR...

Vida ve musluklari sağa ve içeri doğru KENDINIZE çevirirseniz KAPANIR.. kapı yapar.. ÇİZGİ olur.. KAPAR..

BU evrensel ve nesnel.. fizik bir hal massî ve maddî bir kal.. aritmetik ve geometrik.. bir durum ve devim ve devinimdir.

BU işin manevi ve ebedî ve edebî PARALEL bir aksı ve yansıması da SÖZ KONUSU dur.

SOL şimal.. left..
eshabı MEŞEME.. solcular..

SAĞ.. yemin.. right..
eshabi MEYMENE.. sagcılar...

ORTA.. vasat.. orta.. ara.. ortogonal..
ortadoks..
optimum
Sabîkun..
öncü durum..
istikametli sırat.. sebil.. seviyy
onder devim.

VAKIA budur ki herkes.. her birimiz.. her bir meslek ve mezheb ve meşreb.. izm ve fraksiyon.. gidiş ve yol ve akim ORTA bir yol.. en iyi bir yürüyüş.. ilerleme ve istikamet tuturdugunu ileri sürer.

Ifrat ve tefritten âri hattı vasat bir ÇİZGİ ve ISTIKAMETLİ bir DOGRULTU.. aşirı ileri ve aşiri geri olmadan abartisiz bir ILERI GIDIŞ.. sagdan ya da soldan GERIYE donmeyiş.. mehter marşi gibi iki adim ileri bir adim geri YURUYUŞ kolay degildir ve BU belirsizlik ve zorluk bir imtihan ve sinav konusudur.

SAG ve SOL
Kadin ve erkek
Kari ve koca
Toplum ve birey
Kalb ve akil
AHIRET ve DÜNYA
Tanri tanirlik ve tanımazlik
Dincilik ve bilimcilik
Iktidar ve muhalefet
Sermaye ve emek
KÜLTUR ve UYGARLIK
Gelenek ve yenilik
STANDART ve PATENT

Mabeyninde ve munasebetinde
denge ve uyum
sağlamak ve sollamak
anlaşilir olmak ve olmamak GIBI bir anın ve akım ile durum ve devim SÖZ KONUSU..

Sözü uzatmadan kisa keserek derim ki saglıcakla kaliniz.

Saygılarimla

0Z0
yontembilim.com
30.01.2026 Üçyol İzmir 09:11

-------------
usul esasa mukaddemdir

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info