Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ihdi-nâ esSırât el-Mustekim

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Diğer
Forum Adı: Din
Forum Tanımlaması: Diğer Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2979
Tarih: 07-Mart-2026 Saat 00:38
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com

Konu: ihdi-nâ esSırât el-Mustekim
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: ihdi-nâ esSırât el-Mustekim
Mesaj Tarihi: 05-Mart-2026 Saat 22:42
https://yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2979

Doğru yol yönelmek için Rabbimize dediğimiz ve Fatiha-yı Şerifenin bu sözünü günde kırk kez Fatiha Okuyan Müslümanların dikkatini çeker diye umuyorum.

Barış Aksoy zamanında yapılacak şey Baris Ozcan dinlemek mi ?
olabilir.. ama ya savaş zamanında ?

İşte bu durumda önce Türkiye Cumhuriyetinden yana.. sonra İslam Dünyasında yana.. son cemaatimizden yana.. olmak gerekiyor. Bir yandan da bilginmek gerekiyor.. şu anda iki kitab okuyorum.. biri SİYASET diğeri ORTADOĞU konusunu işleyen KRONİK yayın evinin bilgi kitaplarını...

BÜTÜN sorun ya cehaletten gelir ya da dalalettin sonra bunlar bizi zillet ve zulmete götürür.. artık ibadetlerimizi dahi dikkatli ve bilinçli yapmalıyız.

Dinnur YAŞAR
06.03.2026
03:10

Ey Rabbimiz "Bizi doğru yola eriştir"

"" ihdi-nâ esSırat-elMüstakim ""

Ayet "ve caelhakka ve zehakalbatıl".. der.. ancak burada iki durum bulunuyor.. BİRİNCİSİ çarpışanlar biri diğerine ben hakkım sen batılsın diyor.. tam tersi de diğeri birine biz hakkız siz batılsınız diyor.. bunların dediklerinin doğru ve gerçek olup olmadığı ancak ve ancak mahkeme-i kübrada dosyaları açıldığı zaman belli olacaktır. Ancak biz şimdi burada diyoruz ki HAKK (dolu) ile BATIL (boş) arasında HALK.. HİKMET.. HAKİKAT.. köşelerinden başka şerr.. hayr.. atalat, istikamet.. dalalet.. istikrar.. inhiraf ve diğer yemini ve şimali kelimeleri yerleştiriyoruz. Bununla ileriye giden İSTAKAMET ile geriye dönen DALALET arasındaki ilişkiyi de göstererek "ihdi-nâ esSırat-elMüstakim" duasını olması gereken en geniş kapsamıyla ele alıyor ve göze gösteriyoruz. Peki bu ne ile yapıyoruz ? Olmayan olağanüstü zekamız bulunmayan Harukilade birikimiz ile değil HEPİMİZİN KAFASINDA BULUNAN ancak aktive edilmeyen Yöntem Bilimsel Analiz ile.. Elbette bu YBA bir dakka oluşan bir şey değil kırk yılda ortaya çıkan bir şey.. işte bu yüzden bunu ben size kırk dakikada anlatamadığın gibi siz de bu YBA i kırk dakikada öğrenemezsiniz.

Saygılarımla

Sağlıcakla kalınız
0Z0
yontembilim.com
05.02.2026 üçyol izmir 22:36

-------------
usul esasa mukaddemdir

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 06-Mart-2026 Saat 02:51

iran'ın Yüksek Lideri Ayetullah Ali Hamaney, Sünniler ve Şiiler arasındaki farklılıkların Batı propagandası tarafından sıklıkla abartıldığını defalarca dile getirmiştir. Amaç, Müslüman ümmetini bölmek ve böylece kolayca kontrol altına alıp baskı altına almaktır. Bizler inanç kardeşlerimize şüpheyle yaklaşıp saldırırken, gerçek Müslümanlar aslında İslam dünyasındaki hakimiyetlerini güçlendiriyorlar.

Düşünce ekolleri, tarih ve ibadet biçimlerindeki farklılıkların varlığını göz ardı edemeyiz. Ancak ortak bir temele sahip değil miyiz? Hepimiz Allah'tan başka ilah olmadığını ve Muhammed'in O'nun elçisi olduğunu biliyoruz. Aynı kıbleye dönerek namaz kılıyoruz, aynı ayda oruç tutuyoruz ve Kur'an'a aynı sevgiyi duyuyoruz. Bu kadar çok birlik alanı varken neden bölünmeyi seçiyoruz?

dedilerki

Hayri Enişte
MİLYONLARIN ÖLÜMÜNDE PARMAĞI OLAN ŞİA MEZHEBİ Nİ SÜNNÜ ÜLKELERE YAYMAYA ÇALIŞAN HZ. AYŞE VALİDEMİZE FAİŞE DİYEN HZ EBUBEKİR HZ…

Sami Aymaz
Hamaney'inde Trump'tan Netenyahu'dan farkı yoktu..
Oda bir sünni düşmanı idi..ırak'ta 3.5 milyon insanı katletmiş.
Sahabeye sövenler ne zamandan beri iyi oluyor şehit oluyor)))???

Hamza Altun
Esed ile neler yaptı Amerika ile ortak Irak'ta Afganistan'da neler yaptı Allah iki tarafında eziyor şimdi

Büyük Dede
Atişi.bul.olsin.mekani.cehenemdir

DEDİLER

DEDİM Kİ

•     Geçmiş tarihi birikim ile şişen dini vaaz ve edebiyat bu şekilde insanlari yahudi ve hristiyan ve musluman.. muslumanlari sunni ve şii.. hristiyanlari katolik ve ortadoks.. yahudileri israilli ve siyonist diye bir birine hasim ve yek digerine düşman etmekten başka bir işe yaramadi.

•     Biri 2 + 2 = 5 derken
•     Digeri 2 + 2 = 3 diyordu
•     Neden
•     2 + 2 = 4
•     diyemiyorlari..
•     Iste buna şu açiklamayi getiriyorum.
•     Yani bu bir MATEMATI sorun degi mantiginda va matematiginde icinden çiktigi dil sorunu idi.
•     Biz mantigin ve matemagun dilden çiktigini biliyoruz da dilin nereden ciktigini bilmiyoruz.. hatta dinin ve dunyanin nereden ciktigini da.
•     Bununla beraber her birimizin GDDY ile GDD hizmet etmekten kurtulmasi kolay olmasa da biz YBA ile kolay kokene erişmeni bir yolunu bulduk.
•     Dunya
•     DIL
•     Din
•     Ortada olan DIL hem dunyayi belirliyor hem dini tanimliyor. Bu yuzden DİLI kotu ve kotuye kullandigimizda dunya ve dini bozuk hale getiriyoruz.
•     
•     Ancak DILIN suistimalinin daha acikli sonucu insan saglam ve saglikli olusunu da etkiliyor. Bundan elim bir netice ise DILIN biri sozun tasidigi bilgi ve degerin saglam ve saglikli olmasina duyarlik gostermemek kendi akil ve zihin salah ve sihhatimizde tehlikeye giriyor.

Dinnur YAŞAR
06.03.2026 02:36

Evet, katıloyurum. Dış düşman saldırırken iç çekişmeler geçici olarak bırakılır. Basit kabileler bile bunu yaparken 1500 yıllık İslam Dünyası bunu yapamıyorsa HAYATTA KALMAYI hakketmiyor demektir.

Bir yerde dedim ki:

Matruşa

Bu işler matruşa bebekleri gibidir.. birbiri içinde hesaplar bulunur.. zahirden bakanlar başka görür.. batından bakanlar başka.. evvelden bakanlar başka gördüğü gibi ahirden bakanlardan başka görür ve her bir görüşünde gerçekleriyle ve gerekçeleriyle mütekellimi ve muhatabı bulunur ve bunlarda sağırlar birbirini ağırlara yönelir.. kanıtlanmayacak hiç bir dava yoktur.. ikna edilmeyecek hiç bir inanç bulunmaz.. sonuçta kırk yıldır belki daha fazla dünyanın sağcılarıyla haşir neşir sünniler.. dünyanın solcularıyla iç içe şiiler.. her ne kadar ekonomik çıkara ve politik yarara dayanan bir mücadele ile bu günkü çatışmayı çıkartan bir karşıtlığı kurulmuşsa da ASIL konu dinlerin etkilerinin bitmesi ile ortaya çıkan sorunların çözümüne dönük bir program yürütülmektedir.

Hariri diyor ki en uzun süren din HÜMANİZM.. bu ne demek üç yüz yıldır İNSAN olmak için yapılan çabalar bir sonuca ulaşmadı.. homo sapiensten homo deusa giden yolda zaten İSLAM olmak üç yüz yıl önce bitmişti.. diye düşünüyorlar.. şimdi TRANSHÜMANİZM ile yeni bir İNSAN çıkarılması gerekiyor.. demek istiyor. Ray'in İnsanlık 2.0 Max'ın Yaşam 3.0 projesi.. Jules Verner'in öngörülerinin gerçekleştirilmesi gibi bu projelerin hayata geçirilmesine çalışıyor. Avamı Nası bunu anlamadığı için onlar dinleri uğruna savaşarak kendilerini bitirecekler, onları bekliyorlar. Zaten hristiyanlar.. yaşasalardı ulaşacakları   2 milyar yahudileri bitirdi.. yahudiler de 2 milyar müslümanları bitirdikten sonra kalan nüfus bir şekilde telef edilecek.. insanlık dini ve dili bile olmayan yeni bir türe ve kültüre ya da var oluşa geçilecek.. program buna ilerliyor.. belki de bu program YARATAN'ın cin ve beşerin başaramadığını 3.türe başarttıracak bunlar bu işe alet oluyorlar..   Doğrusun Allah bilir.. lakin bu olasılığa sıcak bakmıyorum.. insanı savunuyorum

Yontembilim.. insanbilim.. islambilim yazılarımla bunu savundum.. kırk yılda bir tek insanın gelmemesi de amacımı geçersiz hale getirmedi.. YBA projesi ben yaşamda iken gerçekleşmese bile benden sonra gerçekleşebilir.. nev-i beşere verilen görevi tamamlayacağı hususunda türüme   güveniyorum.. İnşaallah başaracağız.

0Z0 yontembilim.com

-------------
usul esasa mukaddemdir

Mesaj Tarihi: 06-Mart-2026 Saat 02:58
Doğru yol yönelmek için Rabbimize dediğimiz ve Fatiha-yı Şerifenin bu sözünü günde kırk kez Fatiha Okuyan Müslümanların dikkatini çeker diye umuyorum.

-------------
usul esasa mukaddemdir

Mesaj Tarihi: 06-Mart-2026 Saat 07:40

TEVHİD

BİRLEME..

KESRETTEN VAHDETTE GİTME Mİ
ÇOKLUKTAN BİRLİĞE GEÇME Mİ
KESRETTE KILLETE GİTME Mİ
ÇOKLUKTAN AZLIĞA GEÇME Mİ

ÇOKLUĞUN BİRİMİ İKİLİK
KESRETİN UNSURU İSNA YA DA ŞETTA YA DA ZEVCA
BİRLİĞİN BİRİMİ TEKLİK
VAHDETİN HADDİ EHADİYYET
BİRLİK VAHDET yani vahidiyet
TEKLİK VAHDANİYET yani ehadiyet

KESRET ve HADD
aslında
SURET VE HADD
aslında
SURET VE ŞEKİL
yani
HATT VE HADD
HATT aks eder.. YANSIR
HADD hads eder.. ANSIR

BUNLARI İLK DEFA BURADA OKUDUNUZ..
BAŞKA BİR YERDEN ALMADIM ÇÜNKÜ
DİYECEKSİNİZ 1500 yıldır yanıldılar sen bu gördün..
bilmem.. bakalım tabloları inceleyen ne göreceksiniz.

bütün dosyalar burada:
uploads/20260306_074242_TEVHID_00.zip - 20260306_074242_TEVHID_00.zip

0Z0
yontembilim.com

06.03.2026 üçyol izmir 07:44

Bu tabloları tamamiyle okuyabilmek ve kemaliyle anlayabilmek ve yararlanabilmek için elbette YBA öğrenmek ve kullanmak ve yararlanmak yoluna bir giriş yapmanız gerekecek.. bu girişten sonra yapacağınız başlangıç.. işin zorluğundan değil yabancı ve yeni oluşundan dolayı ya ilk fırsatta kaçmaya ve geri dönmeye çalışacaksınız.. ya da işin sonuna kadar gitmeye azm ü kasdü cezm edeceksiniz.. bu konuda bana geri dönüş bilgileri bulunmadığı için onu bilmiyorum.. ileri gidişler hakkında malumat olmadığı için onu da bilmiyorum.

Bununla beraber YBA in hızla anlam sürücüsünü öğrenmeseniz ve kolay anlatım aygıtını kullanmasanız bile.. doğal ve normal olarak iki kelimeyi bir araya getirerek anladığınız bağlamlar ve anlamlar hakkında eleştirilerinizi ve anlamadığını terimler ve kavramlar.. bağlamlar ve anlamlar hakkında sorularınızı face deki Mustafa BUĞUÇAM.. Dinnur YAŞAR ve Osmanziya OSMANZİYAOĞLU sayfamda beklerim.

-------------
usul esasa mukaddemdir

Mesaj Tarihi: 06-Mart-2026 Saat 08:08
Selamün Aleyküm, Harun Bey Kardeşim, yazını görünce Yavuz Tellioğlu Kardeşim sandım lakin Harun Sönmez Kardeşimmiş.. bizim bu face işleri birbirimizi okuyup eleştirmediğimiz ya da eleştiremediğimizi için HOROZ'un öttüğü cöplüğü "büyük" yani doğru bilmesinden ve gerçek görmesinden ibarettir. Bu konuda bu fakir aynı değil.. çünkü Yavuz Tellioğlu bey bilir.. erinmem ve üşenmem okurum ve eleştiririm ve yanıt veririm. Fakat tabi bu TENKİD işi kolay değildir.. önce üşenmeyecek OKUMAYA vakit ayıracaksın.. sonra erinmeyecek ELEŞTİRMEYE çaba harcayacaksın.. sonra sana yanıt verirlerse bir de ona emek ve çaba heder ve heba etmek zorunda kalacaksın.. https://yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2979 şimdi bizde çöplüğümüzde öttük.. ve senin bu GÜZEL yazını da oraya götürüyorum.. eğer sen benim yazım hakkında şöyle iyiceni bi döktürürsen.. bende zatı alinizin yazı hakkında ötmeye başlayacağım. Saygılarımla.. sağlıcakla kalınız. Osmanziya Osmanziyaoğlu 06.03.2026 üçyol izmir 08:06

Harun SÖNMEZ Kardeşimin alıntısı:

(Adam çalıntı pardon ALINTI yapar kaynağını söylemez mi )
Modern felsefenin tarihinde insan aklının sınırları ve Tanrı ile mümkün bilgi ilişkisinin nasıl olabileceğini Nicolaus Cusanus'tan daha berrak formüle eden biri olduğunu sanmıyorum. Kardinal Cusanus bu düşüncelere, İstanbul'dan Roma'ya doğru yaptığı bir gemi seyahati sırasında yaşadığı bir esinlenme ile varmış. Ona göre Tanrı ile bizim aramızdaki kapanmaz uçurumun temel sebebi, Tanrı'nın mutlak ve sonsuz (Mutlak Maksimum), insanın ve tüm evrenin ise sınırlandırılmış (daraltılmış) ve sonlu (contractum) varlıklar olmasıdır.

Bu ontolojik uçurum, Cusanus'un felsefesinde epistemolojik bir ilkeye dayanır: Sonlu ile sonsuz arasında hiçbir kıyassal veya oransal ilişki (nulla proportio) yoktur. Cusanus'a göre insan zihni ve her türlü mantıksal araştırma, bilinmeyeni bilinenle oranlayarak ve kıyaslayarak çalışır. Ancak sonsuzluk, doğası gereği her türlü kıyas ve oranın dışına taştığı için, sonlu olan insan aklı tarafından kavranamaz. Sonsuzlukta zıtlıklar çakışır (coincidentia oppositorum), ayrımlar silinir; dolayısıyla düşüncenin mantıksal hareketinin imkânı ortadan kalkar ve akıl sürekli içinden çıkamadığı çelişkilere düşer. Bu sınırın farkında varmak öğrenilmiş cehalettir (docta ignorantia) ve bilgeliğin esas başlangıcıdır. Zira bu noktadan sonra artık akıl yürütme değil, entelektüel sezgi (visio intellectualis) devreye girer.

Şimdi kulağa biraz soyut geliyor olabilir ama Cusanus bunların daha iyi kavranması için müthiş geometrik analojiler kullanır. Örneğin Cusanus, sonlu bir çizgiyi sonsuzluğa taşıdığımızda onun diğer tüm şekillerle örtüştüğünü savunur: Bir dairenin çapı büyüdükçe çevresinin eğriliği azalır. Eğer daire sonsuz büyüklükte bir maksimuma ulaşırsa, onun çevresi minimum eğriliğe, yani dümdüz bir çizgiye dönüşür. Aynı şekilde, sabit bir noktadan bir çizgiyi döndürdüğünüzde üçgen, tam tur attırdığınızda daire, daireyi kendi etrafında döndürdüğünüzde ise küre elde edersiniz. Sonsuz bir çizgi, sonlu bir çizginin potansiyel olarak olabileceği her şeye "aktüel (eylemsel)" olarak halihazırda sahip olduğu için o aynı zamanda sonsuz bir üçgen, daire ve küredir. Aşağıdaki infografik, konunun daha iyi kavranmasına yardımcı olacaktır.
Alıntı

-------------
usul esasa mukaddemdir

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info