Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

beytulankebut

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Yöntem Bilim
Forum Adı: Yöntembilim
Forum Tanımlaması: Yöntembilim Üzerine Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2879
Tarih: 13-Ekim-2025 Saat 21:33
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com

Konu: beytulankebut
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: beytulankebut
Mesaj Tarihi: 04-Ekim-2025 Saat 08:16

YBA

YÖNTEM BİLİMSEL ANALİZ

Analitik Düzlemin METODİK Kullanımı

02.10.2025 çalışması..

Bu YBA in bir uyarısıdır

Bu YBA in bir duyurusudur

Değerli Hocam,
Bu günkü katılımınız için teşekkür ederim. Yaptığımız KURBİYET çalışmasını evde yirmi iki tablo üzerinde düzelterek yirmi ikinci tabloyu burada resim halinde gönderiyorum.

Bu tabloyu ilk bakışta hepsini anlamanın zor olduğu malumunuzdur. Bu resme öncesi 21 word çalışmasını İnşaallah web sayfama yüklersem size linkini gönderirim.

Çalışmamızda YAKINLIĞIN (Kurbiyetin) nasıl çok yönlü ve yanlı olduğunu anlamaya ve anlatmaya çalışmıştım.. bu çalışmayı evde tablolar ile ilerletince KARABET, "Garabet"e dönüştü acib bir duruma aldı.

Teorik bu'd ve yakin.. pratik suhk ve KURB.. durumu muhal ve makülün ötesinde.. küfürden imtina derecesi ile şükür ile iman derecesi arasında muazzam bir mesafeye dönüştü.. ve bu durumuda "Rabbena lâ tuzig kulubenâ ba'de iz hedeytena ve heblena min ledunke rahme. İnneke entelvehhab" duasında başka melcemiz de kalmıyor.

Ankebut suresinin 41 inci ayetindeki BEYTULANKEBUT.. yaptığımız iş…

Kartezyen Koordinatları kullanarak maddi ve manevi yapılar inşa etmek uygarlığımızın 1611 yılından beri bilimde ve teknikte.. ekonomi ve politikada yaptığı iş.

Buna rağmen yine de üzerimize düşen iş; ailede karının kocayı çocuklarına yedirmediği ve çocukularının anayı yedirmediği aileler inşa etmek. Aile toplumun birimi, insanın bilimi ve insanın bilincidir.

Ne yazik ki şirket ve parti ile cemaat mektep, teknoloji ve ideoloji karşısında AİLEYİ KORUMADA aciz kaldılar.. çürüyorlar. Uluslar arası hale gelen güç (Deccal) karşısında yukarıda saydığım DÖRT organizenin fazla bir iş yapamadığını feto ve reto olayından dolayı milletçce YAKİNEN görüyoruz. Çünkü:

Cemaatlar kişileri özümlüyorlar.. kişileri bireyselliği oluşmadan kimliklerini âmâde ve kişilikleri angaje kendilerine benzetiyorlar. Bu cemaatlere ve partilere adanma olayın bilimsel adı, kültürleme.. kültürlenme.. kültürleşmedir. İnsanbilim duayeni bu olguyu Bozkurt GÜVENÇ okunulası İNSAN ve KULTÜR kitabında anlatıyor.

Adanılmaya layık olan.. yaraktan sonra yarıktan atan YAR-ATAN (Halık) olabilir. Sonuçta menba ve hedeflerimizin akıbetinde bağlanılan ve güvenilen.. gaye ve rızalarımızın ahiretinde adanılan.. her emrine âmâde olunan.. tapılan ve adanılan ve sonuçta kulluk edilen ancak ve ancak YAR-ADAN (Ma’bud).. dışında olamaz. Bunu günde Şerefli Fatiha ile kırk kez ifade ederiz. Olmamalı.

Bununla beraber TAPINILACAK HALE gelmeyecek şekilde saygı ve sevgi de TAPILASI eşler.. kocalar.. karılar.. ayağı altında cennet olan analar.. kılıcı altında cennet olan babalar.. İNŞA etmek zorundayız.

İnsanları falan hocaya veya filan şeyhe ANGAJE etmek.. fenafilşeyh.. fenafilrasul.. fenafillah denilen mertebeler icad etmek.. bana TERS geliyor.. ne kadar makul ve ne kadar makbul gösterilse bile.. elimizde iki önemli örnek bulunuyor. Hazreti İsa ve Hazreti Ali.. belki bu bizim HAZIRA alışkanlığımızın bir ürünü.. hazırla huzur bulmanın bir sonucu.

İnsan olan insan başkasını SAYGI duyar.. sevmek mecburi değildir fakat saygılı olmak zorunludur. Saygısız olarak bir insana buğz ve düşmanlığımız onun zatı yönünden değil sıfatı ve edindiği küfür rengi dolayısıyladır. Buna rağmen dil ve din ve kültür farklılıklarında dolayı.. ekonomik ve politik çıkarlarımızın ters düşmesinden dolayı.. savaş ve barış içinde sınav ve yarış yüzünden bu azabı şedidi çekiyoruz. Bunun içinde zulum ve cehaletine rağmen Halife-i Arz olan insan.. arzdaki zulümlere ve ısrafa muhalif bulunan insanlar ve islamlar sökün etmelidir.

Özetle cemaat ve mektep.. parti ve şirket.. sadece insanları bir araya getiren ve üretim yapan ve tüketim yapan.. sonuçta küresel efendileri hizmet ettirilen organizasyonlar olarak.. hiç yoktan iyidirler.. lakin giderek aileye bozuyorlar.. bunun faturasını artık ulusala ve ulusu temsil edenlere vermek yüzeysel ve yerel bir bakış olarak kalıyor. Eğer sorumluluğu küresel efendilere.. mega şirketlere.. dil ve din ile emek ve özgürlüğü partilerine paravana ve ideolojilerine paratoner eden ideolojilere vermezsek içeride birbirimiz için uğraşır durur ve soruna şaşırmış ve çözümü saptırmış oluruz. İşte bunun için birbirimizi ikna ve isbat edecek çareler aramalı ve bulmalıyız. Bu da içerikle uğraşmak değil biçimle ilgilenmekle olur.

Bu noktadan bakınca bana göre çözüm BİREYDEN başlamak.. sözün taşıdığı bilgi ve değerin sağlam ve sağlıklı olmasına duyarlık gösterecek bireyler aramak, bulmak ve olmaktan işe başlamalıyız.

Bu yüzden HERKESİN ANLAYACAĞI içerikli kitablar yazarak bunlarla bir cemaate angaje olmadım.. ÇÜNKÜ yakinen biliyorum ki GDD (Gizli Dünya Devlet) ni oluşturan GDDY (Günlük Dilin Düz Yazısı) dir.

Çünkü bu materyal sokratik yaklaşımla kişiyi yeşil yada mavi.. kırmızı ya da kızıl.. fark etmez.. BİR İDEOLOJİYE YÖNLENDİREN hazır ve acık ve seçik ve anlaşılır reklamdan ve propagandadın başkası değildir. Günlük dilde günlük dilin düz yazısını ve mantığını kullanırız.. bildirişim için bunda bir sakınca olmaz. Keza bilimsel dilde bilimsel dilin matematiğini kullanırız.. bunları yok saymıyorum.

Fakat günlük dilin mantığı ve bilimsel dilin matematiği üstündeki çok yönlü ve yanlı konuları ve alanları olan ortak bir platform olan YBA yönelmeliyiz.

YBA nin bu işe aday olduğunu Bandırma Üniversitesinde 2020 yılında yapılan II Filoloji Kongresinden bir bildiriyle sundum ve Konrenin tam metin kitabında yayımlanmdı. İnşallah bununla nebiler ve veliler kültürü (manayı harfi ve aid olmak) ile dahiler ve deliler kültürü (manayı ismi ve sahib olmak) arasında bir denge kurabilir ve bir uyum bulabiliriz.
Bu gerçekten uçuk düşünce hatta delilikte olsa.. Halife-i Arzın kaliteli mal ve hizmet sunumunda.. karakterli fazilet ve kemalat seriminde çok işe yarayacağını düşünüyorum. Doğrusunu Allah bilir. Saygılarımla.

Osmanziya yontembilim.com

04.10.2025 üçyol izmir 08:16

Buraya yapıştırılın 22.ci resmin evveli olan 22 word dokumanın bulunduğu KARABET dizininden başka dört tane daha dizin bulunuyor

uploads/20251004_081712_KARABET.zip - 20251004_081712_KARABET.zip

Bu dizinlerdeki dosyaları bilgisayarınıza indirip versiyon sırasıyla izlediğinizde.. izlemekle kalmayıp kelime anlamlarını da öğrenerek imgelediğinizde.. bu tahayyül edip ve imgelemekle yetinmeyip tevehhüm edip irdelemekle çalıştığınızda.. bunun için zaman harcayıp emek verdiğinizde YBA çalışmasının beş tane örneğini de incelemiş olacaksınız.. kim bilir bununla YBA anlayarak uzak olan yakın etmişte olabilirsiniz.. İnşaallah.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info