Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

arayis

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Genel
Forum Adı: Dünya
Forum Tanımlaması: Genel Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2920
Tarih: 23-Kasım-2025 Saat 20:36
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com

Konu: arayis
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: arayis
Mesaj Tarihi: 23-Kasım-2025 Saat 09:05

A R A Y I Ş

ÜÇÜNCÜ KEZ DÜZELTİLMİŞ:

"Terzinin diktiği kötüdür onu güzel gösteren ütüdür." diye bir söz bulunur. Sevgili Anacım, benim çocukluğumda ve gençliğinde evinde çalışan bir BAYAN TERZİ idi.. bu sözün ne anlama geldiğini çok iyi bilirim. Ancak bu değiştirerek ve düzelterek güzelleştirme ve iyileştirme gerçeğini yani EVRİM'i geç fark etmiş bulunuyorum. Ne var ki bu ayırt etmeme hakiki bir gafletten ziyade YBA "biçim"ini etrafa duyurma gayretiyle İÇERİKTEN vaz geçme nedenine dayanıyor ama bu gaflette gayet yerinde olmuştur.. aksi halde bir süre sonra bende başını içerikten çıkaramayan hocalar ve yazarlar kafilesine katılırdım.

Bu yazıyı üçüncü kez düzeltiyorum ve güzelleştiriyorum. Zira önceki iki yazıda sadece sav ileri sürüldü kanıtları gösterilmedi. Nasıl ki bir sav kendinden daha açık kanıt ile tanıtılabilirse.. her hangi bir konu da kendinden daha seçik bir örnek ile beğendirilebilir. Benim bu yazımdaki savın da örnekleri sıralanmadı ve gerçekleri anlatılamadı ve gerekçeleri sunulmadı..

Bu Yöntem Bilimsel Analiz TEZ’inin ANASALİS’i   zamanın testinden geçecek.. hatta benim ömrümü aşacak bir EVRİM'i yaşayacak ve gelecekte olanlara geçmişte bu gün ve burada bir OSMANZİYA kişisi bulunduğunu gösterecek.. lakin bu gün kibirlerinden bir adım öne çıkamayanlar bokumu bile bulamayacaklar.. çünkü onların bırak saçının bir telindeki genetik şifresi.. ne kendinin ne başkasının işine yaramaz bir atıkları dahi bulunmayacak.. her ne ise.. ne edersen kendine edersin kendi kendine... şimdi gelelim ikinci düzeltmemizi üçüncü düzeltme ve genişletme yapmaya:

Demiştim ki:

Ayaklar olmadığından yürümeyi bilmeyenler.. yerde surumeye alişanlar.. yürümenin ne ise yaradığını bilebilirler mi..?

Keza uçmayı yürümeyi kıyas et...

Gereksinim iki işe yarar.. ya gelişmenin önunu arayisla AÇAR bir FECEREDİR.. ya da arayişin önunu alışkanliklar ile KAPAR bir KEFERİDİR. Çünkü gereksinim ve arayış TERS çalışan bir süreçtir. Bu yüzden çalışanlar böyle birbiriyle didişirler.

Gunluk dilin düz yazimizin edebiyat ve tarihten başka bir işe yaramadigini.. bu yüzden politikacıların edebiyatçıları ve liderlerin İNSANLARI kullandığını nedense görmeyiz. Fakat mantiktan doğan   matematik ile inşa edilen bilim ve bilimsel bilgi.. ondan çikan sanayi ve teknoloji .. edebiyat ve tarihi DOLGU maddesi yaparak o da HALKI kullanmaya başladı. Hatta bunun için kendilerini bir YAPAY ZEKA oyuncağı bile verdi. Bu yüzden KÜRESEL EFENDİLER halkın ortak değerleri olan dil ve din ile emek ve özgürlük değerleri partiler ve ideolojilerce tarafından kullanılmasına göz yummayı NASIN tamamen kontrolüne ve oylarını ve paralarına ihtiyacı kalmayıncaya kadar sürdürecekler.

DEMEK İSTİYORUM Kİ gunluk dilin mantigi ve bilimsel bilgınin matematigi ile cozulmeyecek ve cozuyecek sorun ve konularimizda buluniyor.

Gunluk dil YERDE   surunme ise.
bilimsel bilgi YOLDA   yürumedir.

Tanrı.. insan.. kainat.. dil.. din.. emek.. özgürlük.. hikmet.. ticaret.. siyaset.. şirket.. parti.. iktisat.. adalet.. ibadet.. ahlak.. bilim.. gereksinim.. arayış   gibi çok yonlu ve yanli kavram ve konuları ve bunları toplayan alanlari felsefe ve din katmanlarında konuşmak ve tartışmak ise havada suzulme gibidir.

İşte bu çok yönlu ve yanli soru ve sorusallari gunluk dilin mantigi ile guvenilir bir surette sorgulamakla yanitlamak olasiligi bulunmuyor ve yine bu külli ve câmi konuları ve sorunları bilimsel dilin matematigi ile yararli ve verimli bir degerldirmeyle çozmek olanagi olmuyor.

NASIL bulunsun ki ? Çünkü bu konular günlük dilin “nasıl”i içine yerleştirilmiş KAÇ ve HANGİ sorularının sayısal ve sözelinden kurtulma olasılığı bulunmuyor.. üstelik bilimsel dilin NİCEL ve NİTEL hesaplaması ile de halledilecek cüz'i bir alanı ve baz'î bir sahası da değildir. Zira yukarıda sayılan 20 tane kavram ve konu ve alanların soru ve sorunların ötesinde SORUSAL yanıtlanmazlıkları bulunuyor ve SORUNSAL çözümlenemezlikleri oluyor.
Çünkü bu yirmi konuda NASIL ile değil NİYE peşinde koşuyorsan bir anlamı ve amacı oluyor. Aksi halde bunların METAFİZİK kör bir öykü ve ANLAMDIŞI boş bir oyun olduğunu Tracaktatus’unde Wittgenstein gösterdi. Amma sen bunu tribunları konuşmak ve halkı kandırmak için edebiyat ve tarih konusunu yapıyorsan maksadın üzüm yemek değilde bağcıyı dövmektir. Dediğimi anlamadınız değil mi ? Elbette anlamazsınız çünkü birinci cümle ile ikinci cümle arasınadaki on satırı atladım da ondan.. bu on basamağı atladığım içinde merdivenden düşmeniz de kaçınılmaz oluyor ve bende bunu göz ardı etmek aptallığından kurtulamıyorum.

Bu durumda da bize bu aradaki boşlukları anlamlı ve amaçlı bir şekilde doldurmak için nereden gelip nereye gittiğimiz farklı bir yöntemle dillendiren ve dile getiren felsefenin ve dinin birbirine karşıt yöntemlerle çalıştığının farkında olarak yine de felsefe ve din arasinda ortak bir zemin aramak gayesinin bulunması.. felsefenin başka bir "matematik" ve dinin farkli bir "mantik" ile çaliştigini anlamak için arayışında samimi ve ciddi olmak gayreti.. bu ortak platformu bulmak için gunluk dil alişkanliklari bu iki yeni katmanda birakmak cesareti ve cesaseti ve bilimsel bilgi yaklasımlarimizın çıkarlarından ve yararlarından sıyrılmak fedakarlığı bekleniyor.

Saygılarimla

Saglicakla kaliniz

osmanziya

yontembilim.com

23.11.2025 izmir 08:55

ESKİSİ:

ÜÇÜNCÜ KEZ DÜZELTİLMİŞ: DUZELTILMIŞ; "Terzinin diktiği kötüdür onu güzel gösteren ütüdür." diye bir söz bulunur. Annem, benim çocukluğumda ve gençliğinde evinde çalışan bir BAYAN TERZİ idi.. bu sözün ne anlama geldiğini bilirim. Ancak bu değiştirerek ve düzelterek güzelleştirme ve iyileştirme gerçeğini yani EVRİM'i geç fark etmiş bulunuyorum. Ancak bu ayırt etmeme hakiki bir gafletten ziyade YBA "biçim"ini etrafa duyurma gayretiyle İÇERİKTEN vaz geçme nedenine dayanıyor ki bu gaflette gayet yerinde olmuştur.. aksi halde bir süre sonra bende başını içerikten çıkaramayan hocalar ve yazarlar kafilesine katılırdım. Bu yazıyı üçüncü kez düzeltiyorum ve güzelleştiriyorum. Ancak önceki iki yazıda sadece sav ileri sürüldü kanıtları gösterilmedi. Nasıl ki bir sav kendinden daha açık kanıt ile tanıtılabilirse.. bir konu da kendinden daha seçik bir örnek ile beğendirilebilir. Benim bu yazımdaki savın da örnekleri sıralanmadı ve gerçekleri anlatılamadı ve gerekçeleri sunulmadı.. çünkü bu TEZ zamanın testinden geçecek.. hatta benim ömrümü aşacak bir EVRİM'i yaşayacak ve gelecekte bu gün burada bir OSMANZİYA kişisi bulunduğunu gösterecek.. lakin bu gün kibirlerinden bir adım öne çıkamayanlar bokumu bile bulamayacaklar.. çünkü onların bırak saçının bir telindeki genetik şifresi bir işe yaramaz atıkları daha bulunmayacak.. her ne ise.. ne edersen kendine edersin kendi kendine... şimdi gelelim ikinci düzeltmemizi üçüncü düzeltme ve genişletme yapmaya:     
Ayaklar olmadigindam yurumeyi bilmeyenler.. yerde surumeye alişanlar.. yurumenin ne ise yaradiigini bilebilirler mi..?

Keza uçmayi yurumeyi kıyas et...

Gereksinim iki işe yarar.. ya gelişmenin önunu arayisla acar.. ya da arayişin önunu alışkanliklar ile kapar.

Gunluk dilin düz yazimizin edebiyat ve tarihtem başka bir işe yaramadigini.. mantiktan doğan   matematik ile inşa edilen bilim ve bilimsel bilgi.. ondan çikan sanayi ve teknoloji gosterdi.

Fakat gunluk dilin mantigi ve bilimsel bilgınin matematigi ile cozulmeyecek ve cozuyecek sorun ve konularimizda buluniyor.

Gunluk dil yerde surunme ise.
bilimsel bilgi yolda yürumedir.

Insan..dil..din.. bilim.. insan.. gibi çok yonlu ve yanli kavram.. konu.. alanlari felsefe ve din katmanlarında konuşmak ve tartişma ise havada suzulme gibidir.

İşte bu çok yönlu ve yanli soru ve sorusallari gunluk dilin mantigi ile guvenilir bir surette sorgulamakla yanitlamak olasiligi bulunmuyor ve bilimsel dilin matematigi ile yararli ve verimli bir degerldirmeyle çozmek olanagi olmuyor. NASIL bulunsun ki ? Çünkü bu konular günlük dilin KAÇ ve HANGİ sorularının sayısal ve sözelinden kurtuluma olasılığı bulunmuyor ki.. üstelik bilimsel dilin NİCEL ve NİTEL hesaplaması ile de halledilecek cüz'i bir alanı ve baz'î bir sahası bulunmuyor. Zira bu kavram ve konu ve alanların soru ve sorunların ötesinde SORUSAL yanıtlanmazlıkları bulunuyor ve SORUNSAL çözümlenemezlikleri oluyor. Çünkü bu konu NASIL ile değil NİYE peşinde koşuyorsan bir anlamı ve amacı oluyor. Amma sen bunu tribunları konuşmak için edebiyat ve tarih konusunu yapıyorsan maksadın üzüm yemek değilde bağcıyı dövmektir. Dediğimi anlamadınız değil mi ? Elbette anlamazsınız çünkü birinci cümle ile ikinci cümle arasınadaki on satırı atladım da ondan.. bu on basamağı atladığım içinde merdivenden düşmeniz de kaçınılmaz oluyor ve bende bunu göz ardı etmek aptallığından kurtulamıyorum.

Bu durumda da bize bu aradaki boşlukları anlamlı ve amaçlı bir şekilde doldurdak için nereden gelip nereye gittiğimiz farklı bir yöntemle dillendiren ve dile getiren felsefenin ve dinin birbirine karşıt yöntemlerle çalıştığının farkında olarak yine de felsefe ve din arasinda ortak bir zemin aramak gayesinin bulunması.. felsefenin başka bir "matematik" ve dinin farkli bir "mantik" ile çaliştigini anlamak için arayışında samimi ve ciddi olmak gayreti.. bu ortak platformu bulmak için gunluk dil alişkanliklari bu iki yeni katmanda birakmak cesareti ve cesaseti ve bilimsel bilgi yaklasımlarimizın çıkarlarından ve yararlarından sıyrılmak fedakarlığı bekleniyor.

Saygılarimla

Saglicakla kaliniz

osmanziya

yontembilim.com

23.11.2025 izmir 08:28

ESKİLERİ:
DUZELTILMIŞ;
Ayaklar olmadigindam yurumeyi bilmeyenler.. yerde surumeye alişanlar.. yurumenin ne ise yaradiigini bilebilirler mi..?

Gereksinim iki işe yarar.. ya gelişmenin önunu arayisla acar.. ya da arayişin önunu alışkanliklar ile kapar.

Gunluk dilin düz yazimizin edebiyat ve tarihtem başka bir işe yaramadigini.. mantiktan doğan   matematik ile inşa edilen bilim ve bilimsel bilgi.. ondan çikan sanayi ve teknoloji gosterdi.

Fakat gunluk dilin mantigi ve bilimsel bilgınin matematigi cozulmeyecek ve cozuyecek sorun ve konularimizda buluniyor.

bilimsel bilgi yerde yürumedir.

Insan..dil..din.. bilim.. insan.. gibi çok yonlu ve yanli kavram.. konu.. alanlari felsefe ve din katmanlarında konuşmak ve tartişma ise havada suzulme gibidir.

İşte bu çok yönlu ve yanli soru ve sorusallari gunluk dilin mantigi sorgulamakla yanitlamak olasiligi bulunmuyor ve bilimsel dilin matematigi ile degerldirerek çozmek olanagi olmuyor.

Bu durumda da bize felsefe ve din arasinda ortak bir zemin aramak.. felsefenin başka bir "matematik" ve dinin farkli bir "mantik" ile çaliştigini anlamak.. bu ortak platformu bulmak için gunluk dil alişkanliklari bu iki yeni katmanda birakmak ve nilimsel bilgi yaklasımlarimizdan siyrilmak bekleniyor.

Saygılarimla

Saglicakla kaliniz

osmanziya

yontembilim.com

23.11.2025 izmir 07:30
DUZELTILMIŞ;

Fakat gunluk dilin mantigi ve bilimsel bilgınin matematigi ile cozulmeyecek ve cozuyecek sorun ve konularimizda buluniyor.

bilimsel bilgi yolda yürumedir.

İşte bu çok yönlu ve yanli soru ve sorusallari gunluk dilin mantigi ile guvenilir bir surette sorgulamakla yanitlamak olasiligi bulunmuyor ve bilimsel dilin matematigi ile yararli ve verimli bir degerldirmeyle çozmek olanagi olmuyor.

Bu durumda da bize felsefe ve din arasinda ortak bir zemin aramak.. felsefenin başka bir "matematik" ve dinin farkli bir "mantik" ile çaliştigini anlamak.. bu ortak platformu bulmak için gunluk dil alişkanliklari bu iki yeni katmanda birakmak ve bilimsel bilgi yaklasımlarimizdan siyrilmak bekleniyor.

Saygılarimla

Saglicakla kaliniz

osmanziya

yontembilim.com

23.11.2025 izmir 07:30

EN ESKİSİ
Ayaklar olmadigindam yurumeyi bilmeyenler.. yerde surumeye alişanlar.. yurumenin ne ise yaradiigini bilebilirler mi.. keza uçmayi yurumeyi kıyas et.. gereksinim iki işe yarar.. ya gelişmenin önunu arayisla acar.. ya da arayişin önunu alışkanliklar ile kapar.

Gunluk dilin düz yazismin edebiyat ve tarihte öte işe yaramadigini mantiktan çikan matematik ile inşa ettigini bilim ve bilimsel bilgi ve ondan çilsm teknoloji gosterdi.

Fakat gunluk dilin matigi ve bilimsel bilgınin matematigi cozulmeyecek ve cozuyecek sorun ve konularimizda buluniyor.

gunluk dil yerde surunme ise.
bilimsel bilgi yerde yürumedir
Insan..dil..din.. bilim.. insan.. kultur..felsefe gibi çok yonlu ve yanli kavram.. konu.. alan ve katmanlarsa havada suzulme gibidir

osmanziya yontembilim.com

Eskimez Niğede gurubunuda iki kişi beğenince dikkatimi çekti.

-------------
usul esasa mukaddemdir

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info