Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

yasama amac arac adac agac

Nereden Yazdırıldığı: YöntemBilim Forumu
Kategori: Yöntem Bilim
Forum Adı: Yöntembilim
Forum Tanımlaması: Yöntembilim Üzerine Paylaşımlarınız
URL: http://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2926
Tarih: 03-Aralık-2025 Saat 21:09
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 8.03 - http://www.webwizforums.com

Konu: yasama amac arac adac agac
Mesajı Yazan: osmanziya
Konu: yasama amac arac adac agac
Mesaj Tarihi: 03-Aralık-2025 Saat 12:50

yasama amac arac adac agac

Yaşamı önce amac ederiz sonra araç ve adaç olduğunu anladığımızda geride bir AĞAÇ aldığımızı ve geleceğe bir AĞAÇ bıraktığımızı anlarımız.

Esselamü Aleynâ.. Rabbimizden
TADINCINIZA saglik ve TUTUNCUNUZA huzur ile BILINCINIZE dogrultu ve ISTENCINIZE başarı dilerim. osmanziya 03.12.2025 07:35

Esselamü Aleynâ..
Rabbimizden
TADINCINIZA saglik
TUTUNCUNUZA huzur
BILINCINIZE dogrultu
ISTENCINIZE
başarı dilerim.
osmanziya
03.12.2025 07:35

DUŞÜNCE tutarli ise BILINÇ huzurlu..
DILEK ilkeli oldigunda ISTENÇ dogrultulu..
DUYGU ortali ise TUTUNÇ başarili..
DUYUM dengeli ise TADINÇ sagliklı..
osmanziya
03.12.2025
yontembilim.com

yontembilim.com

Yaşam AMAÇtır.. beşer bedenini surdurmek için beslenmek..soyunu ve türünu türetmek için çiftleşmek zorundadir. Çocuklari olunca yaşamı onlarin ARACI haline gelir. Araç ve amaç birbiri icinde kayboldugunda kişi gereksinimin hedef ve erekleri dısinda arayisa gecerse yeni bir AMAÇ bulur ki bunu saglanmasi yolundaki çabalari kendinde meknuz AD'i acacak kainatin bir AR oldugunu KAVRAYACAKTIR. Böylece beninin bir çekirdek ailesi ve çocuklariyla bir AGAÇ oldugunu ANLAYACAKTIR.

Butun bu anlattiklarim.. kavrama ve fehim.. anlama ve fıkıh.. fikir ve tefekkur.. duşunce ve DUSUNCE ile ortya çikmaktadir.

Biz MAANA hizli anlam surucu ve BEYANA kolay anlatim aygiti barindiran YBA ile bu düşunme işlemini hizlandiran ve kolaylaştiran bir ARAÇ sunduk.

Siz Yontem bilimsel Analizi öğrenme ONEM vermeyisinizin ve kullanmaya DEGER bulmayişinizin nedeni ya gereksiniminizin dışina çikamayışiniz ya da çikabilip erek ve hedefleriniz dısinda edindiginiz AMAC'a YBA in bir yarari olmayacagi düşüncesidir.

Oysa islamcilik dediginiz dincilik bir duşunce degil inançtir. Aydinlanma dediginiz bilimcilik bir inanç degil düşuncedir. Oysa düşunen KENDINE inanmaz.. inanan BAŞKASINIB düşunmez.

Bu savas ve bariş dunyasi içindeki sınav ve yariş düsunme ve inanmayi ORTALAMAMIZI ve başarili olmamizi ister.

Bunun için din ve bilim arasinda ORTAK bir PLATFORM olmaya aday YBA dan yararlanabileceginizi anlamayi bekliyorum.

osmanziya
yontembilim.com

-------------
usul esasa mukaddemdir

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 03-Aralık-2025 Saat 12:55
Haydar Yılmaz Paylaştı

AFRİKALILAR VE KADINLAR GERİ ZEKALIDIR DİYEN ...
İNSAN DNA' SI ÇÖZEN JAMES WATSON 97 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ.

Dünya gündeminde her zaman yerini almış olan insan DNA'sı üzerine çalışmalar yapmıştır.
İnsan Genom Projesinin başına getirildiğinde en önemli genetikçi olarak biliniyordu.

IRKÇI GENETİKÇİ
Ancak Afrikalılar ile genel olarak Kadınlar için geri zekalılar anlamında genetik olarak eksiklikleri olduğunu ileri sürünce İnsan Genom Projesinden çıkarıldı.
Ayrıca tüm akademik ünvanları geri alındı
DNA’nın çift sarmal yapısını çözerek 20. yüzyıl biliminin yönünü değiştiren ve 34 yaşında Nobel alan James Watson, 7 Kasım 2025’te, 97 yaşında yaşamını yitirdi.

IRKÇILIK SAVUNUCULUĞU HİTLER DÖNEMİNDEN BAŞLAMIŞ.
2007’de verdiği bir röportajda “Afrika için karamsar olmamın nedeni, onların bizimkiyle aynı zekâ yeteneklerine sahip olduklarına şüpheyle yaklaşmamdır” deyince akademiden kovulan Watson kadınlar ve ırklar üzerine yaptığı açıklamalarla kariyeri boyunca bitmeyen bir tartışmanın öznesi oldu.

dedim ki:

Tarihteki yeri genetigi bulan Mendel'den sonradir.
toptan redd ve toptan kabul bilimsel bir ile olmadiği gibi insanı orta yoldan uzaklaştitrip arti ya da eksi yönde bir gidişe sürukluyor.

Bununla beraber bir insanin her bakimdan mukemmel olmasi beklenemez. Mukemmeliguni omur boyu surdurmesi de istenemez.

Ancak bilim adamlari VERI ile hareket ederler ve ahlaki ve hukuki ve dini degerleri esas almazlar. Belki veriler bu bilim insanini öyle düşunduştur. Bilemeyiz.03.12.2025

osmanziya
yontembilim.com

-------------
usul esasa mukaddemdir

Mesaj Tarihi: 03-Aralık-2025 Saat 13:09

bu sebeb

bunlarda sonuç olabilir mi ?

-------------
usul esasa mukaddemdir

Mesaj Tarihi: 03-Aralık-2025 Saat 14:08
Tablo diyor ki zaman ve mekan sureklisi bir ZAR.. enerji ve kutlede bir ZARF.. bunu anlamak için TUBITAK yayinlarindan Dunya Bilim Olimpiyati başkani Brian GREENE ni Evrenin Zerafeti ve Evrenin dokusu kitablarini okumalisin.. ben bilim adami degilim lakin merakli bir insanim.. Rabbim nasub ettim.. yetmisimde bu iki kitabi da okudum.

Bu kitablarda BIRLIK TECELLISI macro evrene ilişkin "determinizm" RÖLATIVITE kurami ile TEKLIK CILVESI micro evrene ilişkin "istatistik" KUANTUM kuramini birlestirmeye çalısan SICIM kurami anlatiliyor.

YBA ile yapilan bu tablodaki çözumleme ile gelecege gonderdigim bu remz-i resim.. sizin zihinlerinize yapilan bir seslemiştir. KENDIMI GOSTERMEKTEN ziyade bilgimin içerigini edinmekten cok.. bilgi edinme cihazim olan YBA biçimine dikkat çekmektir.

Elbette herkes gibi meşru bir surette kendimi gosterirken makul bir şekilde de BEN'imin AD'ini gerçekleştirmeye çalişacagim.

Su ile Us.. belagattaki bilgiye
Uz ile Zu.. farattaki tarafa yani etraf ve yanlara
dikkat çekiyor:

var ve yok ile oluş ve ölüş
sahib ve aid ile arayış ve buluş
savaş ve barıs ile sınav ve yariş
ad ve ar ile an ve ak
sav ve soru ike ara ve bul
ağ ve aç ile yük ve yolcu

Yolcu yolunda gerek.. 03.12.2025

Saygilarimla

Saglicakla kaliniz

osmanziya

-------------
usul esasa mukaddemdir

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide - http://www.webwizguide.info