DIL ISLEVLERI
 EVRIM
 HAKK
 MUHAVERE
 NEBİ
 ZİHİN

başlıklı dizin ve alt dizinleri içinde sanırım yüz elliden fazla dosya yani tablo bulunuyor.. 

uploads/20240918_024630_16_EYLUL_2024.zip - 20240918_024630_16_EYLUL_2024.zip 

Burada sadece EVRIM dizini içindeki bir tabloyu buraya yükleyeceğim:

dil ve  din

evrim ve yaratılış

bilimci ve dinci

TANRI TANIMAZ VE TANRI TANIR

Solcu ve Sağcı 

ticaret ve siyaset

bilim ve hukuk

TEKNOLOJİ VE İDEOLOJİ

akıl ve kalb

dünya ve ahiret

kadın ve erkek

Bu İKİLİK  karşılaştırmaları ve yakıştırmaları sizce rastgele bir uyumlaştırma ve gelişigüzel bir dengeleme olabilir mi ?  Ya da benim uydurduğum  bir liste sayılabilir mi ?
 Bunların dış bir GERÇEKLİĞİ var mı ?
 İki tehlikeli sözcük kullandım “gerçek” ve “var”

“Gerçek”ten var olan var mı ?
 Var olanın bir gerçekliği bulunur mu ?
 Eğer kuşkuya düşmüşseniz “doğru” yoldasınız.. çünkü sağlam ve sağlıklı için uyanmış ve bir kapı aralanmış demektir..  Peki bu “iyi” bir şey midir ? Bana göre iyi olabilir fakat size göre “güzel” olmayabilir.. 

YBA ile bu gerçek, doğru, iyi, güzel, var gibi YUVARLAK kelimeleri en kuşkuluları ikna edecek derecede tanımladım da onun için sizi tereddüde düşürüyorum.. 
 Şübhe.. şek.. rayb.. ve tereddüd sözcükleri EŞANLAMLI sözcükler olarak düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.. bunların ayrı anlamları olmasaydı zaten dil tarafından sizlendirilmezler idi. Siz bu anlamları ve değerleri ve kavramları  bilmiyorsunuz diye bu sözcükler hepsi  KUŞKU  kelimesinin eş anlamlı arkadaşları olamazlar. 

Öyle ise sizin yapacağınız iş KUŞKU  kuyusuna düştükten sonra sizi oradan çıkaracak bir KUŞ aramak olacaktır.. işte bu YBA kanatlarıdır.
 Onu öğrenmek ve kullanmak ve yararlanmak için geç kalmadınız.. 
 Saygılarımla
 Osmanziya  18.09.2024 üçyol izmir 03:03  

|