Geçen sene dört şubatta YBA cuma çalışması başlatmıştık..
Bu sene de beş şubatta da TAB a KAT çalışması başlattık..
Çalışmaya başlamak için işe girişmek gerekiyor
Ancak işe girişerek çalışmayı başlatmakta yetmiyor.
Çalışmayı sürdürerek ALIŞMAK isteniyor.
Alışmaya çalışarak bir işe ÖĞRENMEK
o yolda sabit ve SALİK ve daim olmak gerekiyor.
Ancak bunun sonunda sail olan.. sual eden.. şerre fail olan.. hayra kabil olan.. suali yanıtlıyor.. mes'eleyi çözüyor.. ve bu alışkanlık ve alışkınlıklarla.. yeniden yeniye.. dikkat edip aykılı olduğun işi.. yineden yineyey itina yapıp özenli olduğun emri.. bu birbiri içindeki yinelemeler ve yenilemelerle DEĞİŞMEYİ beceriyorsun.
ve sonuçta hayrına kabil ve kabiliyetli olduğun.. şerrine fail ve faliyetli olduğun.. İŞ ortaya çıkıyor.
gücün ve gürün yani iktidar ve ihtiyarın ile birlikte ortaya koydun HÜRRİYET.. öyle kolay becerilmiyor.. İTİYADIN kadar iktidarın bulunuyor.. İTİMADIN kadar ihtiyarın oluyor.. sonunda itimadların ve itiyadların dışına fazla çıkamıyorsun.
İtimadlarını İHTİYAD ile değiştirmek
itiyadlarını İMTADAD ile geliştirmek
ayrı ve yeni bir çaba bekliyor.
Denemelerinden yanılmalar
Yanılmalarından düzeltmeler
Düzeltmelerinden genişletmeler
Genişletmelerinden geliştirmeler
BEKLENİYOR..
sende samimi ve ciddi ile safi ve hasbi bir şekilde İSTİYORSAN
becerinin ardından başarı ortaya çıkıyor ve bu başarılar sana yeni yetenekler.. yeni imkanlar ve yeni YETKİLER veriyor.
Elbette bu genel sözler ve yuvarlak anlatım.. size hiç bir AYRINTI vermiyor.. ayrıntı edindiğiniz kaynaklar ve hedefler.. araçlar ve gayeler.. çizgisinde ortaya çıkıyor.
Rabbimiz yar ve yardımcımız olsun.
Amin.
OZO
05.02.2026 ÜÇYOL İZMİR 18:50
TAB face gurubundan Oğluma dedim:
Teşekkür ederim Kuzum.. bazen sizleri hep birlikte paylaşım yapmak istiyorum.. parça parça ararken kaybediyorum.. TABAKAT'ın TAB'ını buraya aldım.. EN YAKINLARIM adıyle..
KAT diye bir başka gurubu konuşma katılanlar kardeşlerim olarak ayırdım.. hayırlı olsun.
KAT face gurubundan Keramettin Bey Kardeşim dedi:
Selamünaleyküm.
Hayırdır İnşallah.
Yazerim: ne yazar ne yazmaz!
Kat, katman, kast ne olacak ki?
Sizin "KAT" lardan murad 8 Cennet Kapısı olur. İnşallah.
dedim ki:
Gurubun adı KAT.. açıklaması Konuşmama Katılan Kardaşlarım.. Bu gurub benim daha önce yakınlarımdan ve YBA ile ilgilenen arkadaşlarımdan oluşuyordu. Sonra oğlullarım ve kızım için TAB gurubu kurdum.. YBA çalışmam dolayısya konuşmama katılan kardaşlarım için KAT gurubu kurdum.. TAB a KAT gurubunun adı da CEMAD ve hayat ve şuur ve İMAN olmak üzere dört VARLIK katmanını ve tabakasını anlatıyordu. İnşaallah.. demeniz ve duanız gibi bu sekiz katlı cennetten bir yer seçer ve oraya göre.. hamd davası ve hüda duası ile hakkın rızası ve halkın ilası.. yani FŞA Fatiha Şerife Anahtarı ile çalışırız.
------------- usul esasa mukaddemdir
|