Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: ontoloji Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya01
Yönetici
Yönetici
Simge

Kayıt Tarihi: 29-Ekim-2009
Konum: İzmir
Gönderilenler: 381

Hak Puan : 10
Kidem : 7
OrtalamaHak : % 100
Irtibar :2

Alıntı osmanziya01 Cevaplabullet Konu: ontoloji
    Gönderim Zamanı: 25-Mart-2014 Saat 07:20

 

cafcaflı laflar

 

 

 

 

ONTO dizini içindeki dosayalar

uploads/20140325_072016_ONTO.rar

 

 

Böyle bazen cafcaflı lafları kullanmayı severim.. bilirsiniz böyle entel dantel insanlar vardır.. söylediklerini anlamazsınız.. öz derler.. var oluş derler.. ontoloji derler.. hani bir zaman Mes’ut YILMAZ “inisiyatif” sözcüğünü  sık kullanır idi.. bir de esrarlı bir sözcük duyuyoruz şimdilerde  bir  İNİSİNASYON’dur gidiyor ve hangi istasyonu gideceğinizi bilmiyorsunuz.. katar katar trenler ve trendler kalkıyor.. bunları bilen bilir de bilmeyenler cahil mi kalsın ? İNSTİNKT kelimesini pek uymazsınız da bir inisiyatif ele aldığınızda tutulacak yerini bilmiyorsanız yere düşürebilirsiniz! Ha birde çok meşhur bir örgüt var İLLÜMİNASYON.. gazetelerde yapılan çok karikatür ve resim görmüşsünüzdür de İLLÜSTÜRASYON olarak tam tersine bu illüminasyon ortalıkta gezmez..

 

İnstinkt..

 

İnisiyatif…

 

İllüstürasyon..

 

İllüminasyon..

 

İşte size bu dördünü gösterecek bir vizyon..

eğer bu vizyonu taşımaya yeter ya da değer bir misyonunuz varsa mesaj açık:

 

Dilin çölüne hoş geldiniz…

 

 

Eğer garsonsiyon İzmirli siyon olmasaydı görürdünüz siz Fransızca öğrenmeyi..

 

İngilizler ingler ve Fransızlar siyonlarken eğer çağdaş ENGİSİZYON hücresine tıkılmışsanız ANALİTİK DÜZLEM hapsinden çıkamazsınız. Fransız DESCARTES’in soktuğu bu çukurdan çıkmak için beni izlemelisiniz.. imamı Nursi bu millet çok dekartlar yetiştirecek demiş.. şaşılacak bir gerçek her ne kadar bir biri ile tokuşturulsa da KÜRT milletinin içinden  İmamı Nursi ve TÜRK milletinin bağrından çıkan Mustafa Kemalin tek ortak noktası bu Kartezyenizmdir.. Amma onlar ne Kürt ne de Türk idi.. Bir millete hizmet etmek için o milletten olma koşulu varsa ve bu da anayasalarda yazılı bir yasa ise o başka.. her ikisi bu kaynaşmış Turk-kruT millete Zaman-namaZ kadar hizmet ettiler.. her ne kadar şimdi kürtçülür ve kurtçular olarak ayrıştırmaya çalışıyorlarsa da bu tutmaz.. İnşaallah.  

 

Konudan taştık siyasete bulaştık.. sadede dönelim. ben size haps olduğnuz  odayı tanıtmaya çalışıyorum.. kafanıza bir sepet geçirdiğiniz farkında olmaya davet ediyorum.. ama bu başında sepetle dolaşan  deli olduğunu anlayan bir akıllı ortaya çıkmadı.. akıllı olanlar deli ise.. deli hepten deli mi ? yoksa dili mi ? Peki delilik ile dil arasında korelasyon hiç kurdunuz mu ? dilini anlayamadığımız adama DELİ demiyor muyuz ?

 

İşte karşınızda duru-yorum.. ben akıllı değilim.. düz yazılarımı anlamıyorsunuz madem şemaları deneyim.. eğer anlamaya teşebbüs edecek kadar deli iseniz..

 

OSMANZİYA

 

 

 

 

 

 

Sağlıcakla kalın.

 

OSMANZİYA

 

Sentaks / sözdizimsel / BEYANÎ eksikliklerim VE

semantik / anlambilimsel / MAANÎ  yetersizliklerim

için düz yazıdan özür dilerim

 

.

 

NOT:

Evet, aslında benim kullandığım sistemde

cümleye, kelimeye  hatta harfe de ihtiyaç yok…

 

http://groups.yahoo.com/group/BAKARA/

http://groups.yahoo.com/group/oku-ikra/

http://groups.yahoo.com/group/yontem-bilim/

http://groups.yahoo.com/group/insanbilim/

 

www.yontembilim.com

www.insan-bilim.com

www.osmanziya.com

www.mustafabugucam.com.tr

 

 

 

http://sites.google.com/site/yontembilim/

http://sites.google.com/site/insanilim

 

 

 

 

 

 

 



Düzenleyen osmanziya01 - 25-Mart-2014 Saat 09:20
BEYAN dogru olmali ve MAAN hakikati bulmalidir
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2751

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26-Mart-2014 Saat 11:39
bu gün yeni bir durum keşfettim.. benim ANLAŞILMAZ yazılarımı okuyan ortalama 15 (yazı ile: on beş) kişi.. anlaşılmazlık böyle had safhaya ulaştı mı  sadece bir kere okuyorlar ve bir daha bakmıyorlar.. anlamak için ikinci kez okuduklarında bu durumda reyting 30'a yükseliyor.. Okuyanlarda sadece meraklı ve gizemli kabuğu yalıyorlar ve kışrın içindeki çekirdeğe girmiyorlar.. yani şema ve tablolara bakmıyorlar.. zaten baksalar dört yılda benim gibi şema yapabilen on on beş kişi çıkacak.. ve yakınma karşısında hemen mutat tesellimi de söyleyeyim.. gerçekten ama gerçekten şemalara yönelmek kolay değil.. ben sadece mesaj (illistürasyon) veriyorum.. misyonu (inisinasyon) yüklenmek bir nasip işi..  insanın instinklerinden (güdü ve dürtülerinden)  inisiyatifine (ilim ve iradeye) yükselmesi.. belli bir süreci içeren aydınlanma (illümünasyon) ister...
Bu dizine ait tablolarda bu illümünasyon bulunduğu halde buraya yapıştırdığım son tabloda yer almamış.. hasılı insan bir ma.ra.ton'dadır.. bir seferdir tekeriyle ve bulunduğu İSTASYON'da ne yapacağına kendisi karar verecektir.. amma onu o istasyonda trenden indirmek ve bindirmek yazgısına aittir. Bu yürüyüşte yatay giden trenlerde vardır.. dikey ya da düşey giden trenlerde.. ne demiş adam.. bindik bir alemete gidiyoruz kıyamete.. seviyorum.. sayıyorum.. şaşıyorum.. biliyorum ki biz boşu boşuna yaratılmadık.. yapılmadık.. öyle ise körü körüne yapmayacağız.. etmeyeceğiz.. kurmalarımız ve kılmalarımız hep ileriye doğru olsun asla geriye dönmeyelim.. umutsuzluğa kapılmayalım.. içeriye çökmeyelim.. dışarıya saldırmayalım.. kimseyi suçlamayalım.. bir suçlu varsa o de nefistir.. amma velakin onu da iyi edeceğim diye kötü etme.. kötülükten kötümserliğe geçme..  
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk