Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: edeb Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2716

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: edeb
    Gönderim Zamanı: 17-Mayıs-2023 Saat 06:26




EDEB
Evvelsi gün Değerli bir kardeşimizin EDEB hakkında yazdığı bir paylaşım için demiştim:
“haya ve hicab) EDEB (insaf ve hurmet) helekennas.. fark.. ilim.. marifet.. kadr.. muhabbet.. emel.. iman.. ihlas.. ihsan.. hatarannas (ezel ve haled EBED sermed ve samed).. temasda edeb.. temaşada ebed.. salahımızı halas ettirir.. İnşaallah.”

Yaziya degilde fotoğrafa Hz. Ali'ye nisbet edilen "gören göze karanlık perde olmaz. Görmek istemeyen göze ışık ne yapsın." sözüne takildim..göz ve gonul karıştiriliyor.. basar ve basiret ile nazar ve nazariye.. taninmaz ve bilinmezse HAKK ve HAKIKATI bir birinden ayirmayan dincilik ve bilimcilik ortaya çıkiyor.

Geçmişten gelen bir çok noksanlarımız ve bilgisizliklerimiz bulunuyor. Örneğin görme olayının koşalları olan cisim ve ışık ile göz ve beyin faktörleri fazla bilinmiyordu.. şimdi elektromanyetik radyasyonun nerede ise tüm spektrumunu biliyoruz. Bu fizik suret görme yanında psik şekil görme yanını da geliştiriyoruz ve dili tanımaya başlıyoruz. Örneğin kültürün olmazsa olmaz bileşenleri olan dil ve din çok daha iyi bir surette ve şekilde anlaşılamaya başlandı.

ve daha iyiyi sağ duyu ve sol görüyü giderek daha ayrıntılı anlamaya çalışıyoruz. Böylece geçmişten gelen pek çok kavga nedeni çözümlenmiş olacak.. İnşaallah.

Bu paylaşımdan sonra EDEB sözcüğünün YBA mutfağı olan Analitik Düzlemde çözümlemesine ilişkin on taneye kadar tablo yapmıştım ve onu bu gün 17.05.2023 ÇARŞAMBA günü saat 05:00 itibari ile s=edeb21 numaralı tablo ile (23 . tablo) gelişmiş hale getirdik.
Tabloda temel modelleri de topladık. Temas ve edeb ile ebed ve temaşa modelimizi değiştirdik. Bu arada yeni edille-i Şeriyeyi çıkardık. Ve şimdi de Neziri kainat ve beşiri insan ile nüzulü kitab ve rusulu nebi dörtlüsünü yerleştiriyoruz.
Dediklerimi anlamınız mümkün değil.. anlayan çıksaydı yirmi yıldır çıkardı.. biz sümüklü böcek gibiyiz..DÜNYAMIZI SIRTIMIZDA TAŞIRKEN geçtiğimiz yerlerde izler bırakırız.

20230517_062231_EDEB.rar

Bununla beraber tabloları versiyon sırası ile yalından karmaşığa doğru inceler ve izlerseniz.. imgeler ve irdelerseniz gayet rahatta anlarsınız. Nitekim bunu hayat arkadaşımla çalıştığımda gayet rahat anlıyor. Ancak siz günlük dilin düz yazısının “düşündürmeyen” HAZIR açık ANLAŞILIR seçik SEHİL yazılarını alıştığınız için anlamakta elbette zorlanacaksınız.
Saygılarımla, sağlıcakla kalınız
Osmanziya 17.05.2023 Çarşamba 06:06 Üçyol-İZMİR







IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk