Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: 10 KASIM 2023 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2736

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: 10 KASIM 2023
    Gönderim Zamanı: 10-Kasım-2023 Saat 22:42
Bu gün on kasım.. benim için bir devrim mahiyetindedir.. öyle birileri gibi kendi yapmayıp tanrıdan.. peygamberinden.. şeyhinden.. devletten.. babasından.. evladından.. MEDED bekleyenler ve MEHDİ bekleyenlerin sapıklıklarından kurtuldum.. Bu demek değildir ki DİNSİZ oldum ve ateist bulunduğum.. melekler kimselerinden ve atomlar nesnelerine kadar her güç ve değişim Allah azze ve celle den olduğunu bilirim ve fakat sizler Melek ve Atom dediğiniz kimselerin ve nesnelerin ne olduğunu bilmezsiniz.. Siz melek ve atomları bilmediğinizi bilmezsiniz.. ben melekleri ve atomları bilmediğimi bilirim.. fark sadece budur. Sonuçta çoğumuz ve buna da kendimde dahilim.. ön yargılarımızın ve saplantılarımızın esiriyiz.. uygarlık ve kültürlerde bilimsel paradigmalarının ve dinsel doğmalarının esiridir.. bu diz boyu dalalet ve cehaletten kurtarmak üzere Yaratan bir taraftan nebileri ve velileri.. bir taraftan dahileri ve delileri.. yaratarak bizleri karanlıktan aydınlığa çağırıyor ve bazılarını götürüyor.. belki çağrıya kulak verenleri biraz daha hızlı götürüyor.. üç buçuk okuduktan sonra etrafa çaka satarak bilgi piyasasına çıkanları bilmem arama Kendini Arayan Yolcu ları biraz daha hızlı götürüyor.. Kozmik Evren yazıpta evrenin nasıl kozmos.. kosmozun nasıl evren olduğunu açıklamayanları yürütüyor. Bu arada beni de face süründürüyor.

Hasılı kelam eşşek yarım okka sıpa yüz gram :)))

Bilgi, saygı, sevgi ve sağlıcakla kalınız.

on kasımda 85 yıldır bu millette DEVLETİN KURUCUSUNU unutmuyor.. BENDE UNUTMADIM...

https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1781

Atatürk ve Bediuzzaman yazısını hatırlattım..

Atatürk bu ülkenin DONANIMINI değiştirdi..
Bediuuzzaman bu ulusun YAZILIMINI değiştirdi..
ne Atatürk TÜRK idi.. ne de Bediuzzaman KÜRT idi..
Amma bu ülkeye ve bu ulusa
Yüz bin türk ve yüz bin kürtten daha fazla hizmet ettikleri gibi
Dünyanın önüne yep yeni bir uygarlığın yolunu açtılar.

Bunu sadece benim gibi bir kaç kişi görmüş olabilir ancak yarın bütün dünya görecek.. bu gün bile bu iki isim HİZMETLERİYLE dünyada en tutulmuş isimlerdir. Ancak siz görmüyor ve size göstermiyor olabilirler o başka..

Kimbilir belki sizin de görme zamanınız geldi.. öyle ise verdiğimi bu iki linke tıklayın.. belki görebilirsiniz.





10.11.2023 Üçkuyular 23:07

https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2145&PID=3283#3283

10 kasım 2023

https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=1781

Atatürk ve Bediuzzaman

Bu iki linki tıklarsanız..

Biraz emek ve vakit harcamak.. itina ve dikkat etmek.. zorunda kalabilirsiniz..

Saygılarımla








BU GÜN ON KASIM..

KISIM KISIM YAYIMLADIM TABLOLARIMI
İÇİNE YERLEŞTİRDİM KABLOLARIMI
KABLO VE TABLOLARDAN YAPTIĞIM DİZİNLERE
HABLO adını verdim.. sundum ABLALARIMA..

aBLa

BİLGİ demektir
BELGE demektir
BULGU demektir
ABILITY demektir
YETENEK demektir
OLANAK demektir
POSSIBLE demektir
PROBABLE demektir
BABLIYETEK demektir
BYLE demektir
BÖYLE demektir
ŞÖYLE demektir
ÖYLE demektir.
emektir
ekmektir
yemektir..
tohum etmektir.
Dünyaya üç çocuk ektim bu da dördüncüsdür.
Fakat siz ondan çok gafilsiniz.
Zaten insan
kendine gafildir
geleceğine de gafildir
akibetine de gafildir..
aramaz
hazır bulmak ister
emek ve yemek harcamadan elde etmek ister.
ve insan emeksiz yemeğin tadını bile almaz.
Sonuçta yemek gibi BİLGİ de emek verilmeden alındığındman tad vermez ve yararlı ve verimli olmaz.

YBA size bilgi edinmek için emek harcamaya çağırıyor fakat ne yazık ki bazılarımızın BİLGİ'ye bile iştahı olmuyor.. bu yüzden canlı öğrenmenin ve diri düşünmenin yoluna açmakta zorlanıyoruz.

Bu girişten sonra buraya kadar gelmişseniz derim ki:

Bu gün beni yakınlarım annem.. ali.. ziya.. fatıma.. aradılar.. teşekkür ederim.. fakat aranmız sayılmam için bu yazıyı sonuna kadar okumanızı ve değerlendirmenizi ve sonucu yazmanızı sizden bekliyorum. Gözlerinizden öpüyorum.. siz olmasaydınız.. YBA olmazdı.. bu kesin.. onun açılması için de yine sizin gayret ve çaba ve destekleriniz gerekiyor.



10 Kasım 1953 den 10 Kasım 2023'e kadar
ZAMAN HEP ALEYHIMIZE IŞLEDİ.. hatta 10 Kasım 1938 den beri de diyebilirim.. Eskiden beri M.K. ATATURK'u..işlerinivi bitirmeden YARIM bırakil gitmiş diye düşunurum. Belki ölen herkes için öyle.. ancak onun devrimlerine.. DEVLET ilkelerine .. CHP ülkülerine.. MHP sahip çıksada.. ona karşi bir APOKÜRT oluşturulmaya çaliştirilması..kökĺü bir YARIMLIGIN kanitı olabilir. Eskiden eksik kalan ne olabilir ?Tufek.. mikrop.. çelik mi ? Anadolu köylulerine sormak lazim..

YBA tablolari böyle birbiri ALTINDA katman katman kablolarla inşa edilir..her eklenen dört yeni kelime ile kavramsal tasarimin yani tablonun versiyonu bir atlar.

Boylece tablo numarasi on.. yirmi..otuz... artar. Genel onüç tabloda YONTEMBILIM belli olur. Yirmi üç tabloda INSANBILIM çikar..otuzüç tabloda ISLAMBILIM kendini gösterir.

Ancak ne yazik ki islamlar insanı.. insanlar yöntemi..içerikler biçimi aramaz. Biçimi ve yontemi ve usulu aramayan da beni bulamaz.

BEN de kendimi aramayıp size seslendigim için KENDIMI bulamiyorum.

KOCA Yunus.. bir ben var bende benden içeri.. demiş.. elbette O ben..bende de bulunuyor sende de olunuyor. Lakin saglam ve saglikli bir şekilde aranmadigindanbulamiyoruz.

Koca YUNUS'un..
İlim ilim bilmektir
İlim kendin bilmektir
Sen kendin bilmezsin
Bu nice okumaktir.
Tümcelerini
YONTEMBIKIME
INSANBILIME
ISLAMBILIME
çevirdim..yazdim.. seslendim..
Seslenmekten
Yapmaya.. yaşamaya.. yaşatmaya..
Imkan ve firsatbulamadim.
Bu nedenle de bir yankima ve yansıma alamadim.

Fakat herkes her şeyi yapmaz. Ataturk bu ulkenin DONANIMINI degistirdi..Bediuzzamanyaziliminidegiştirdi.. BEN ikisini bir araya getirip irandanyunanistana..iraktanisraile.. insanda islama.. ANADOLU BIRLESIK CUMHURIYETLERINI kuracagim..İnşaallah.

Osmanziya


Bu vesile ile AMED ve OLANAKLAR alt dizinlerini içeren 10 KASIM dizini buraya yüklüyorum. içinde yüze yakın tablo bulunuyor.



20231110_221011_10_KASIM.rar

Bu tabloları televizyondaki bir film ya da dizi gibi kolayca seyr edemeyeceksiniz.. hasta olmadan bir insan ilaç alır mı ? eğer alıyorsa o ilaca bağımlılığından dolayı alıyordur.. gereksinim konuları ve erekleri yemek ve ilaç gibidir.. bazen ilaçlar yemek olur.. bazen yemeklerde ilaç.. ancak sonunda her ikisi de işe yarar.. ancak ARAYIŞ konuları ve amaçları böyle değildir.. onları yavaş yavaş çalışmanız ve alışmanız ve bağlılığını ve bağımlılığını geliştirmeniz gerekmektedir.

Konu için şu örneği de verebiliriz.. öğrendiğiniz ana dilinizi kullanırken hiç zorluk çekmezsiniz.. fakat yabancı bir dil edinmek için oldukça fazla sayıda alıştırma ve çalıştırma yapmanız gerekecektir.. çünkü reflekslerini oluşması için tekrar tekrar yeni kuralları ve yeni sözçükleri öğrenmeniz ve onları bellemeniz istenir.

1990 dan beri otuz üç yıldır.. YBA benim özel bir dilim olarak kaldı.. başkaları için bir gereksinim ya da arayış konusu olmadı.. olamadı.. insanlarda ihtiyaç konusu olmayan ve işlerine yaramayan bir mal ve hizmet için para ve vakit harcamak istemezler. Ancak değerli olmak ve işe yaramak ve gereksinim duymakta İZAFİ bir olaydır. Örneğin bu gün kullandığımız akıllı telefonlar çok değil.. elli yıl önce fazla gereksinim duyulmuyordu.. akıllı telefonlar çıktığında ben bile fazla gereksinim duymadım.. bilgisayar ve internet yetiyordu.. sanırım 2010 da kullanmaya başladım.. şimdi bir bebeğin emzik denilen nesneye ihtiyaç duyması gibi yanımdan ayıramıyorum. İşte bundan on sene sonra hangi araca böyle ihtiyaç duyacağız bilmiyoruz.. ancak çok değil yirmi sene sonra.. bugün insanların analitik düzlemin matematik kullanımına ihtiyaç duydukları gibi onun metedik kullanımına yani YBA ihtiyaç duyacaklar.. günlük dilin mantığı ve bilimsel bilginin matematiği onlara pek hantal gelecek.. zaten bu işleri makineler yapacak.. insanların yapması gereken işlerde de YBA hızlı anlam sürücüsüne ve kolay anlatım aygıtına ihtiyaç duyulacak. Fakat biz bu gün bunu kimseye.. evdeki yakınlarımıza.. tabakattaki dostlarımıza.. face deki arkadaşlarımızı anlatamıyoruz. Olabilir gayet normaldir.. çünkü insanı yönlendiren İHTİYAÇLARIDIR.

Bununlar beraber ihtiyaçlarda değişir.. dillerin ve dinlerin ve kültürlerin ve uygarlıkların değişmesi de bu yüzdendir. Bunun anlaşılması içinde içinde bulunduğumuz ortamdan biraz uzaklaşılması kendimizi ve etrafımızı dinlememiz.. kendimizi tanımaya ve insanı bilmeye ve uygarlığı öğrenmeye vakit ayırmamız gerekir ki bu da sıradan insanlara değil taakkul seviyesini yükselmiş insanlara has bir durumdur. Biz de YBA ile taakkul düzeyimizi yükseltmeye çalışıyoruz.

Benim için bu 10 kasım bir giriş olduğu gibi sizin içinde bir giriş olsun.. buradaki yüz tabloyu yalından karmaşığıa doğru versiyon sırasıyla inceleyiniz.. imgeleyiniz.. izleyiniz.. irdeleyesiniz mahrum kalmayacaksınız.

Osmanziya Üçkuyular.. 10.11.2023 22:28











Düzenleyen osmanziya - 10-Kasım-2023 Saat 23:20
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk