Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Din | |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
osmanziya
Kıdemli Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 4427 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23-Temmuz-2025 Saat 12:44 |
Sahin Dogan yazdı:
Bazıları obeziteden ölüyor, Gazze'de insanlar açlıktan ölüyor. Öyle görüntüler var ki insanın yüreği parçalanıyor. Anlamadığım şu: Hani açlıktan ölmek yoktu, Allah rızka kefildi? Halbuki gözümüzün önünde binlerce masum insan açlıktan ölüyor. Hadi insanlar nankör, İsrail zalim, Arap ülkeleri haysiyetsiz ve şerefsiz. Peki kadir-i mutlak, ganiyy-i mutlak, şefik-i mutlak, adil-i mutlak olan Allah neden müdahale etmiyor? Tabir caizse sonsuz merhamet sahibi gönlü böylesi bir zulme nasıl tahammül ediyor? Geçmişte İsrailoğullarına ait en küçük bir meselede müdahale eden Rabbimiz neden böylesi bir zulüm karşısında herhangi bir müdahalede bulunmuyor? Gazzeli insanlara bu zulmü yapan İsrailoğulları mesela bir Ad ve Semud kavminden çok daha aşağılık zulümler işledikleri halde neden helak olmadılar? Vakti zamanında çölde avarece gezen İsrailoğullarına gökten bıldırcın eti, kudret helvası ve soğan sarımsak gibi gıdalar gönderen Rabbimiz açlıktan ölen binlerce Gazzeli kardeşimize neden gökten bir şey göndermiyor? Eğer Allah doğrudan müdahale etse imtihan sırrı bozulur diyorsanız önceki doğrudan müdahalelerde bu sır neden bozulmuyordu? İlahiyatçıların, hocaların, vaizlerin verecekleri cevapları biliyorum. Hepsi tevil, kıvırma, sıvama. dedim ki: Yol iki görünüyor.. düşünürsen inanmazsın.. inanırsan düşünmezsin.. şimdi bu iki tip insan revaçta.. orta yol hem düşünen hem inanan kimseler giderek azalıyor. Ayet, Ve la tahsebannallahe gafilen amma ya'melunezzalimune.. inne ma yuahhirehüm ila yemvmin teşhasulebsar.. yani Allah'ın zalimlerin yaptıklarından gafil sanma.. onları gözlerin belereceği güne bırakıyor. Burada siz MÜŞAHHAS bir kanıt arıyorsunuz.. SOMUT bir belge arıyorsunuz.. KESİN bir sonuç bekliyorsunuz.. öyle ise alın: DİN teklif ibadet külfettir.. akla kapı açar iradeyi elden almaz ve kesin bir kanıt vermez. Bin yıllık bilimden.. kuvvetten ve dünyayı bırakmaktan gelen bir sonuçtur bu günkü başımıza gelenler. Aliimranın dördüncü ayeti konusunda söylediğim pek çok şeye sizin gibi DÜŞÜNENLER yanıt veremediler.. vermediler. Aziz olan Allah tek bir kitaba geçmedikleri için intikamını alıyor. demiştim. Zeburu ve Tevrat ile İncil ve Furkan'ı tek bir Kur'an halinde akıllı ve zengin müslümanlar bassınlar.. hahamların ve papazların.. hocaların ve mollaların din ticaretin kaldırsınlar.. demiştim. Bu yapılmadığından Yaratan iti ite kırdırıyor. Kuvvetlenen batı doğuya saldırıyor.. yarın kuvvetlenecek doğuda batıya saldıracak.. siz bunu gavurlar ve müslümanlar olarakta okuyabilirsiniz. daha çok laf var.. öncekiler dinlenmediği için gerek görmüyorum. Saygılarımla. Dinnur Yaşar Düzenleyen osmanziya - 23-Temmuz-2025 Saat 12:50 |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |