Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya
Mesaj icon Konu: salepcioglu camii Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4498

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: salepcioglu camii
    Gönderim Zamanı: 03-Ağustos-2025 Saat 00:18

İnsan insanın kurdudur demiş HOBBES.. yanlış değil.
Ancak insan insanın aynasıdır aynı zamanda.
Bu yazıda insan hakkında yapılan çeşitlemelere bakarak kendiniz hakkında bir fikre varabilirsiniz.

Felsefede a pri ori bilgi denilen doguştan ve yaratiliştan gelen bilgilerimiz bulur.. bu önsel (kablî) bilgilerden başka diger ba'di ve sonsal işaret ve delalet ikincil bilgilerimiz de bunlar uzerine kurulur.
Bu bilgilere de a poste riori bilgiler denilir.

terakum.. telahuk.. tevessü.. tekamul
birikim.. eklemlenme.. genişlame.. gelişme..

sureçlariyle.. Popper'in tabiriyle.. dunyanin uzerine attigimiz agı.. orguyu.. biraz daha sıkılaştirarak.. ondan daha çok yararlanmak icin..ortaya yeni yeni kuramlar çıkariyoruz.

Buradaki yolculuk
bilinenlerden bilinmeyenlere..

Geçmişimizde uygarligimiz oncesinde ne oldugunu bilmedigimiz gibi uygarliğimizin sonunda ne olacagini bilmiyoruz..

Buradaki yolculuk;
Bilinmeyenlerden bilinmeyelere

Bir musluman ölduğunde digerleri ona derler:
İnnâ lillahi ve innâ ileyhi raciun
Allah'dan geldik ve O'na dönuyoruz

Buradaki yoculuk;.
Bilinenlerden bilinenlere

Geriye şu yolculuk kaliyor:
Bilinmeyenlerden bilinenlere.

Bu nasıl olabilir ?

Zamani gelecekten geçmişe akıtabilirsek ya da yarin vs dun arasindaki bu gunu tam anlamiyla ve kamil anlatımiyla..

kader ve kaza arasindaki ata ve cezasiyle yaşayabilseydik..

imami mubin kiraati ve kitabi mubin mitabeti yapabilseydik..

namaz ve zaman ile nizam ve mizan ard ve eş zamanli âlemimizi canli ve diri tutabilseysik..

illet ve akibet ile yararlama yatay ve yetkinleşme çizgilerini birleştirebilseydik..

Canli vital aktualiteyi ve diri mental virtualeyi
Ilmuzyon.. illustrasyon.. illuminasyon ve insiyasyon aşamalariyla

ahseni takvinden ahseni amele..
kavimden rasule
esmadan husnaya
esmayi husnadan ismi a'zama
eşyadan eşhasa
harfden isme
cisimden zihne
remizden resme
bir rabden hür ruha
salahdan halasa
tahardan rahata
felaktan felaha
nasrdan fetha
kısaca
İnsan'dan İslam'a
geçebilirdik.

Bu ne anlama geliyor ?

INSAN'ı
bilmiyoruz.. tanımıyoruz.. ama tanidigimizi ve bildigimizi saniyoruz.
Çünkü
merak etmiyoruz
meram etmiyoruz
ışkımizi işletmiyor ve bilgimizi caliştirmiyoruz.
İşkimiz SAĞLAM bulunmayinca
iştahimiz
iştiyakimiz
aşkimiz
sevgimiz
SAĞLIKLI olmuyor.
Saglam ve saglikli olmayan işkimiz ve aşkimiz
yaratildigigimiz ALAKA ve ilgiyi köreltiyor.

Bu sozun taşidigi bilgi ve degerin saglam ve saglikli olmasina duyarligi yitiriyor.. dilin kötü ve kotuye kullanilmasina engel olamiyoruz..bu da bizim Tanri tanirliginda Tanrı TANIKLIGA geçmemizi geçiktiriyor.. hamd davasini.. SAFİ    hüda duasini.. SAFİ Halıkin rızasini HASBI ve mahlukun ilasini CİDDI yapmamizi engelliyor.

İşte bunun için
FATIHAYI ŞERIFE ANAHARI.. FŞA..
SEREFLİ FATIHA ANAHATLARI.. ŞFA..
ile
namazima kaliteli vizyon
ve zamanimiza karakterli misyon
ve mizanimiza kariyerli emasyon
ve nizamimiza karizmztik motivazyon

verecek GENİŞ illustrasyonlu anlatim aygiti ve DERIN illüminasyonlu anlam surucusu barindiran
YBA oneriyorum.

02.08.2025 konak izmir 17:53

osmanziya

Düzenleyen osmanziya - 03-Ağustos-2025 Saat 09:22
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ağustos-2025 Saat 08:41

ÇZihniyet daha doğrusu mental virtualite faaliyetin yani vital aktüalitenin yansımasıdır. Hani şu ünlü inandığınız gibi yaşamazsanız, yaşadığınız gibi inanırsınız halk deyişi.

dediler ki:

ÇHE BOLİVYA ORMANLARI'NDA CIA AJANLARI TARAFINDAN KATLEDİLDİĞİNDE, SIRT ÇANTASINDAN FRANSIZCA NUTUK ÇIKMIŞTIR.
HEM FİDEL CASTRO HEMDE CHE, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK HAYRANIYDILAR.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ONLARA REHBER OLDU.
EMPERYALİZM İLE MÜCADELELERİNDE,BÜTÜN MAZLUM MİLLETLERE OLDUĞU GİBİ.
Dilek Çubukçu
CHE,
Arjantinliydi...
Kendi ülkesinde ölmedi!
CHE,
Orta sınıfa mensuptu...
Kendi sınıfından koptu bir daha geri dönmedi!
CHE,
Doktordu...
Bir muayene karşılığı hiçbir zaman para aldığı görülmedi!
CHE,
Bakandı...
Sosyalist bir iktidarda bile oturduğu koltuğu sevmedi!
CHE,
Sosyalistti...
Bıkmadı, durmadı, yorulmadı, şüphe etmedi!
CHE,
Devrimciydi...
Kıvırtmadı, eğilmedi, bükülmedi!
CHE,
İnsanlığın EN GÜZEL ÇOCUĞUDUR...
Ölümsüzlüğünün 52. Yılında Ernesto Che Guevara'yı Saygıyla Ve Özlemle Anıyoruz...
Turgut Gündoğdu

dedim ki:

Zihniyet daha doğrusu mental virtualite faaliyetin yani vital aktüalitenin yansımasıdır. Hani şu ünlü inandığınız gibi yaşamazsanız, yaşadığınız gibi inanırsınız halk deyişi.

Mao'nun kitabı Teori ve Pratik'i okumadım.. Kantın yazdığı Teorik Aklın Tenkidi ve Pratik Aklın Tenkidi kitabını da okumadım.. ondan önce Descartes'in ve Hume'un kitabları Metod Üzerine Konuşma ve İnsan Zihni üzerine bir deneme kitablarının okunması kolaydı.. hepsinin temeli dili ve düşünceyi yani mantığı ve nutku tedvin eden Aristo'nun altı Organon kitabını okumadım lakin Mantığın üçüncü evladının istatistik, beşinci kitabının istatistik olduğunu bilirim ve altında evladı YBA inşa ettiğimde Enaniyeti emanet edilen özdeşlik ilkesinin ve özgürlük ülküsünün solcu ve sağcı kahramanlar çıkaran sağı sağır sol görüsü ve sola kör sağ duyusunu anlamış oldum.

Bu eşhabı şimal ve eshabı yemin değil SABIKUN'un öncülerinin yoludur. Ülkemizde Tevfik Fikret ve Mehmet Akiften Nazım Hikmet ve Necip Fazıla gelen solun ve sağın elbette Amerikada da bir benzeri bulunur.. Ancak Amerikan sağı türk solu ile türk solunun amerikan sağı ile kanka olduğu ortaya çıktığından beri sağın ve solun namusunun kaldığı da belli oldu.. hele iki sene olmasına 33 gün kalan 7 ekim katliamı.. dindarların ve masonların ve marksistlerin tüm ideolojilerinı sıfırladı.

Artık iş başa yani HalifeArza düştü.. yani arzdaki zulma ve ısrafa muhalif olacak YENİ insanlara..

Hariri en uzun din hümanizm de o da üç yüz yıl sürdü.. sıra transhümanizma geldi diyor. Bu şu demektir.. insaniyeti kübra olan islamiyet değil islamiyeti suğra olan İNSANİYET'in peşinde koşmak gerekiyor.

KAHRAMANLIK artık geçmişteki sol ya da sağdaki kahramanların kıçı sıra değil kendi başının gösterdiği yolu aramak ve bulmak gerekiyor.

Hazıra konmak devri bitti.. hazır kadın hazır koca.. hazır para hazır çözüm.. hazır bilgi ve hazır kararla işler yürümüyor artık. Bunların bizzat kendinin hazırlaması gerekiyor. Lakin yapay zekanın hazırına konan insanlara bunu anlatmak olası değil.

Lakin arayan belasını da bulur mevlasını.. aramadıktan sonra insanın gereksinimizi karşılayan ottan ne farkı kalıyor ki..

saygılarımla

sağlıcakla kalınız

Osmanziya Osmanziyaoğlu

03.08.2025 08:47 üçyol izmir

Düzenleyen osmanziya - 03-Ağustos-2025 Saat 19:55
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ağustos-2025 Saat 09:04

SALEPCİOĞLU CAMİİ
Şehre baktiginizda ilk gozunuze carpan statik binalar ve dinamik otomobillerdir.. yani temel barinak ve binek gibi bireysel ihtiyacimizi karsilayam hacatlar.. sizin gobeklitele.. havra.. kilise ve cami gibi tapinak ve saray gibi toplumsal ihtiyacinizda bulunur

Binalari yapan ustalar ve masonlar san"at ve tekniğin ilk yaraticilaridir

Şimdi bu operatif ustalar artik spekulatif olarak insani imal etmeye başladilar.

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ağustos-2025 Saat 09:06

Necati Çil dedi.

Toplumları bundan daha iyi anlatacak bir tablo olamaz.
Bazen bir fotoğraf karesi ile yüzlerce kitabın anlatışına bedeldir.

Dedim ki:
Maddesine degil manasina bakmak gerekiyor bu kölesine BAĞIMLI krallik ve kralina BAGLI kölelik SYSTEMININ.
Bunu beyin ve ayak arasinda da bulursunuz.. aile ve toplumda da gorursunuz.. insan ve kainat iliskisinde de.. akilsiz başin cezasini ayak çektigi gibi çalişmanin uşagi oldugunuzda bilginin.. paranin ve makaminda krali olusunuz.. ancak önemli olan sizin bu kralllktan ne anladiginizdir

Necati Çil dedi
şöyle bişey mi acep"can bedene muhtaç ,beden cana"
dedim ki:

aynen öyle.. varlik olaya.. olay varliga.. yapı işleve.. işlev yapiya.. dediginiz gibi.. bundan dolayı..beden yapisinin varligi.. can işlevinin olayina bağlidir.
Buna biolojide anatominin fizyolojiye.. fizyolojinin anatomiye bagiligi denilir.
Anatomiyi anlamak için fizyolojiyi durdurur ya da dondurlur.. kurbaga oldurulur kesilerek hangi organlari bulunuyor anlaşilir.. iki birden anlaşilmaz.
tarih ve tabiatta boyle.. evrim ve yaratilişta boyle.. kadin ve erkekte boyle..
Nebe suresi biz her şeyi çift yaratik der. K 36/36 tam açiklamasini verir..
kral olan ana baba.. koca.. yaşlaninca.. evladina ve karisina kole olur.
Asil olan hangi konumda isen.. cumhurbaşkani veya çöpçu ya da çiftci.. kralligin ya da köleligini GEREGININsaglam ve sağlikli yapmandir.

osmanziya

Düzenleyen osmanziya - 03-Ağustos-2025 Saat 14:15
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ağustos-2025 Saat 09:17

"Tefekkür şecere-i tûba gibi tezekkür ise firdevs-i â'lâdır." ALİ UÇAR

öntembilimsel analize göre yapılan insanbilim çalışmalarına göre kurulan bu resim.. hikmet ve san'at ile funun ve hukuk etkinliklerimize göre dizayn edilmiştir.. Bu düzenlenme de HİKMET alanınd aklın usulü ile İTİKAD oluşuyor.. sonuçta bu tabloda İMAN her yer bulunan bir sır oluyor.. daha önce NFS alanında gösterilen iman YÜMN'e dönüşüyor. Bu alan.. hakaikte mizan-ı vezn ve nizam-ı Funun.. ahkamda YÜMN'ün yemini ve emini haline geliyor.

osmanziya 03.08.2015

Sol ust koşe ve sag alt koşe tanınlanmış.. yani funun ve hikmet sahası.. burası SOL GÖRÜ düz slaşı.. sag ust köşe ile sol alt köşe yani hukuk ve san'at alanı yani SAĞ DUYU ise ters slaş olur.. ters ve duz slaş birlikte ( X ) olur..

03.08.2015

ON YIL SONRADA BUNU BİNAYI YAPTIM:

Bu binanın içine girip oturamazsınız.. evinize, caminize, girdiğiniz gibi.. binanın inşası ve imarı bir hendese ve hesab gerektirir.. rastgele bir TABURE bile yapamazsınız.. Mühendislik ve mimarlık ve ustalık ve masonluk gerektirir.

Mason olmak şart değil fason işlerde yaparsınız.. yani masonların işlerine yarayacak malzemeler.. ancak yaptığınız bütün bu işler FOS çıktığında ortaya çıkan nedamet ve pişmanlık pek hoş ve habib olmayacaktır.

Bu vesile ile buraya en son bir iki İNSAN modeli de yerleştireyim:

bu insan ana hatlarıyla insandır..

bu insanda kaba hatlarıyla insandır..
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03-Ağustos-2025 Saat 14:23
Face den EDEBİYAT SEVGİSİ yayınladı:

Matematik profesörü Ali Nesin’in, köşe yazarı Abbas Güçlü’ye yazdığı mektup ...
Sayın Abbas Güçlü ...
Bugünkü yazınızda şöyle bir pasaj vardı: Gelelim hemen her öğrencinin belalısı durumundaki Matematik dersine İlkokuldan üniversiteyi bitirinceye kadar Matematik ile aram hiç iyi olmadı. İkmale bile kalmadan hep geçer not aldım ama her defasında öğretmenlerime şu soruyu sordum ...
Matematik’in bana ne yararı var ..
Onlar da ısrarla, her defasında, büyüğünce anlarsın dediler. Yaşımız kemale erdi ama ben hâlâ onca matematik dersini, sınıf geçmenin ötesinde niye aldığımı hala anlayabilmiş değilim...
Abbas Bey, çok haklısınız, matematik bir şeye yaramaz, çünkü matematik çok şeye yarar..
O kadar çok şeye yarar ki neye yaradığını söylemek imkânsızdır.
Marangozluk, masa, iskemle, dolap yapmaya yarar, ama matematik her şeye yarar! İnsanoğlu, bu dünyayı, bu doğayı, bu evreni anlamanın mantık ve matematikten başka bir yolunu bulamadı bugüne kadar.
Doğarken kendimizi içinde bulduğumuz dünya da, daha sonra kendi yarattığımız dünya da matematikle anlaşılır. İçinde belli bir düzen olan, belli bir denge olan her yapı matematikle anlaşılır. Bunun başka bir yolu yok ...
Matematiğin yetmediği yerde felsefeye, inanca, ilkelere başvurulur. Ama matematiğin yettiği yerde başka bir şeye başvurana yobaz denir. Matematik, içinde yaşadığımız evrenin zihinsel bir modeli olma iddiasındadır.
Örneğin bir binanın Richter ölçeğinde kaç derece depreme dayanıklı olacağını binayı sallayarak değil, bir iki alan çalışması yaptıktan sonra, masa başında, kalem kâğıtla, hesap kitapla, yani matematikle anlarız ...
Teknolojiyi, sanayiyi geçtim, ticarette, siyasette, insan ilişkilerinde, sporda ve hatta sanatta, kısaca muhakemenin ve dengenin olabileceği her yerde mantık ve matematikle karar veririz.
Sanat ve felsefe de, aynen matematik gibi, tek bir şeye değil, her şeye yarar. O kadar her şeye yararlar ki, yararları o kadar geniş bir alana yayılır ki, “hah işte şu işe yaradı” diyemezsiniz.
Mesela sanattan anlamak, Picasso’yu, Klee’yi bilmek, Dostoyevski’yi okumuş olmak, Brahms’ı dinlemek bugüne kadar ne işinize yaradı..
Hiçbir işinize yaramadı tabii, ama her şeye yaradı, bu sayede bambaşka bir insan oldunuz. Zaten aksi halde o köşede biraz zor kalem oynatırdınız...
Türkiye gibi geri kalmış ülkelerde, eğer bir uğraş dalının doğrudan ve anında bir yararı yoksa, o uğraş dalı hor görülür, küçümsenir, aşağılanır. Bu yüzden hiçbir şeye yaramayan sanatın, felsefenin ve matematiğin köylerini kurduk.
Oysa içine saplandığımız orta gelir tuzağının yegâne çıkış yolu, daha fazla matematikle, daha fazla bilimle mümkündür.
Matematikte tek bir doğru vardır. Bu sayede matematikte kavga döğüş olmaz, tartışma olur, fikir teatisi olur, ikna çabası olur.
Siz hiç karşısındakinin bacağını ısıran, rakibine uçan tekme atan matematikçi gördünüz mü?
Ben de görmedim. Peki ya siyasetçi gördünüz mü ...
Emin olun ki o siyasetçi matematik bilmiyordu...
Matematik hiçbir işe yaramasa doğruyu bulmanın ne demek olduğunu öğretir, doğruya nasıl ulaşılacağını gösterir, doğruya ulaşmanın zorluğunu fark ettirir.
Zihinsel olan matematiği gerçek hayatla karşılaştırınca, hayatta doğrunun ne kadar muğlak olduğunu, hayatta doğruya ulaşmanın ne kadar zor olduğunu, hatta bazen mutlak doğrunun olmadığını anlarız. Böylece karşı düşüncelere daha açık oluruz, ikna etmenin ve diğerini dinlemenin önemini anlarız.
Abbas Bey, matematik sadece hesap kitap değildir, doğru öğretildiğinde bir demokrasi dersidir de...

dedim ki:
Selçukta çalışirken Ali Nesin ile gıyaben taniştik gorüşlerine katilmasamda yaptıği çalışmalarin degerini takdir ederdim.. Matematik mantigin üçuncu evladidir. dörduncu evladi istatistik.. eger ideolojilerimiz engel olmasaydi ben ona beşinci evladi olan YBA anlatacak.. belki de kendi düşmanimizi gorecek ve gosterecektik.
osmanziya

Sixali Abbasov Kardeşim dedi:
Ali Nesin bence Tirkiyenin evezsiz bir degeri hic kuskusuz durust akilli samimi ve gercek bir bilim adami bence.🤔
Caner Taslamanla yaptiqi bir proqramda Ali Nesinin bir sozu bana cok ilginc geldi kendisinin 6-yadimda ateist olmasini soyledi guya uc gun dusundukten sonra boyle biseyin var olmasi yani Allahin var olmasi imkansiz bisey bir adamin 6 yasinda boylesine cok boyuk anlasilmasi imkansiz olan
Allah haqqinda kesin karar vermesi bana cok ilginc geldi bu Ali Nesinde olmus olsa bu soz neyse bana cokta adama yakisir derecede doqru gercek doqru bir muhakime yapmasi nasil ola bilir.
hem 6 -yasda olmasi ve 3-gun sure icinde Allahin var olmamadiqina dusunerek karar vermesi hemde akli basinda durust samimi gibi tanidiqim bir bilim adami olmasi bana cok acayib ilginc geıdi.🤔

dedim ki:

Haklisiniz.. katkiniz icin tesekkur ederim.. düşuncesinde samimi ve kararinda ciddi olan insan olur... samimiyetini safiyete.. ciddiyetini hasbiyete goturen islamin yolunu açar.. nazarinda salihiyeti niyetinde halisiyeti yakalayan da İnşaallah kurtulur. osmanziya 03.08.2025

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide