Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Dünya
 YöntemBilim Forumu | Genel | Dünya  
Mesaj icon Konu: bir leş miş milletler Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4498

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: bir leş miş milletler
    Gönderim Zamanı: 10-Ağustos-2025 Saat 18:07

Rahmetli Ali UÇAR demiş ki

"tefekkur şecerei tiba gibi tezekkur ise firdevsi a"lâdir."

Bende derim lafizlar karpuz gibi ise ma"na kavundur.
Bazilari karpuz sever bazilari kavun.. be ikisini de yerim.

Keza madde karanfil ise mânâ gul gibidir.

Bazilari gul sever bazilar karamfil..ben ikisini de koklarim

Lafzı ve ma'na yı yazdık
Madde ve mânâ yı da yazdık

ZİKİR ve FİKİR başında yazılmıştır..
geriye ne kaldı ?

ilim ve amel
iman ve emel

Yani işler göründüğü gibi kolay değilmiş.. şimdi sadede gelelim:

Bir leş miş MILLETLER bir boka yaramıyor ve bir leşmiş BEYINLER de eski boktan geviş getiriyor..

Turklerin ve kürtlerin düşmanliklarini.. yunanlilarin ve turklerin düsmanliklarini.. türklerin ve araplarin düşmanliklarini.. cemaatlerin ve partilerim düşmanliklarini.. dillerin ve dinlerin ve kulturlerin duşmanliklarini dile getiriyorlar. Ta ki şu ANADOLU'da karışsın Libyanın ve Mısırın ve Suriyenin akibete uğrasın.

Böylece dunyaci yahudi beynine ve çikarci ingiliz aklinin hizmetine giriyor.. (bu demektir ki dünyacı olmayan ahiretci yahudiler ve çıkarcı olmayan yararcı ingilizlerde bulunuyor) yani güçleriyle dunyayi ele geçiren KURESEL EFENDILERIN oyununa geliyorlar.

Şimdi 7 Ekim Katliamindan sonra dunyada yahudi ve mason ile ingiliz ve amerika hakimiyeti bitiyor.. diller ve dinler ve kulturler ustu halife arz insan devri başliyor.

HALIFE ARZ INSAN.. beyinleri sulanmiş fetocu ve retocu AYRILIKÇILARIN kuresel gucun oyuncagı PKK dan daha TEHLIKELI oldugunu göruyor

İrandan yunanistana..iraktan israile ANADOLU leş olmamiş BIRLIKTELIGINI ariyor.

10.09.2025 uçyol izmir 16:02

Arzdaki arızalara muhalif olan INSAN

Osmanziya Osmanziyaoğlu

IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Ağustos-2025 Saat 19:05
NEJAT UYGUR
(10-Ağustos-1927-18 Kasım 2013)
Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu,
televizyon program yapımcısı, yönetmen,
Devlet Sanatçısı NEJAT UYGUR
Doğum günü Anısına Saygıyla Anıyoruz

İşte Nejat Uygur'un son şiiri 😔

Biliyorum caminin avlusunda toplanan kalabalık bana değil

Gelen ünlüleri görmek için

'Aa, o da burda, şu da burda!' deyip

Beni musalla taşında unutanları görüyorum

Hayatımda ilk defa katıla katıla gülüyorum

Çünkü, kırkım dolmadan unutulacağımı biliyorum.

Yaşlı bir selvi ağacının gölgesinde oturup

Yılların yorgunluğunu çıkarıyorum

Birden önümden sırasıyla Nisa'lar, Tolga'lar, Sadri'ler

Daha birçok sanatçılar geçiyor.

Selam veriyorum, hiçbiri görmüyor.

Sesleniyorum: 'Anne, ben buradayım. Baba, ben buradayım.'

Sesleniyorum ama kimse duymuyor.

Eşime sesleniyorum: 'Nerde benim yamalı elbiselerim, boyalarım?'

Çocuklarım burada beni niye yalnız bıraktınız?

Ağlıyorum, ağlıyorum, ağlıyorum.

Günahımla sevabımla Allah'a sığınıyorum...

Ünlü olmak iyidir..
çünkü ürünün kadar ünün ve saygınlığın olur
ve burada bir şeyler üreterek insanlara yararın dokunur.
Ancak hep rağbet üne ve ürünedir, sana değil.
İşte kendini böyle görebilirsen.. belki kurtulabilirsin.

osmanziya

Düzenleyen osmanziya - 10-Ağustos-2025 Saat 19:08
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10-Ağustos-2025 Saat 19:28

Bu gün seçimimizi yapacağız... 10 Ağustos 2014 yani 14 Şevval 1435 gününden sonra sanırım ÜLKE yeni bir döneme giriyor.. belki öylesine yeni olacak ki bölgeyi de küreyi de değiştirecek.. doğru doğmak mı dır yoksa yanlış yanmak mıdır bilinmez ama dil (ARAP DİLİ) öncelik ve sonralık ilişkisine hata ve sevab diyor.. TÜRK dili de doğru ve yanlış.. Şimdi bir gerçeğe uyarlık sorunu değil mantıksal tutarlık sorusudur.. sorun ile soru arasında ne fark varsa yalan ile yanlış arasında da o fark vardır.. ve hatta bu durumda EVET-HAYIR demekte bundan ayrı bir DURUM.. bilgi hem doğru hem gerçek olmalıdır ve böylece SAĞLAM bir SAPTAMA olmalıdır ki işte buna "evet" demek doğru demenin üstünde.. gerçek demenin üstünde bir şey söylemektir...

BİZ BİR İNSANI SEÇECEĞİZ.. karımızı ya da kocamızı değil tüm karı ve kocaları etkileyecek bir ADAM’ı seçeceğiz.. milletin adamı olur ya da olmaz bu başka bir konu ama asıl sorun şu: insan çok kompleks.. çok yanlı v yönlü.. bunun ayırdında olmayabilir.. çok türlü ve çeşitli bunu değerlendirmeyebilir.. fakat bir ömür boyu "doğru" bildiklerininin yanlış.. "yanlış" bildiklerinini doğru olduğunu öğrene öğrene artık dünyayı öğlesine tanıyor ki doğru ve yanlışın olumlu ve olumsuzunun arasınd bir SORU.. evet ve hayır benimse ve yadsımasının arasında bir KUŞKU olduğunu kafasını vura vura öğreniyor.. ancak şunu öğrenmesi için de bir üst düzeye geçmesi gerekiyor.. külli ve cüz'i alanlara göre SIDK ve KİZB yer değiştiriyor.. yani zaman ve mekan kadrosu üstündeki (KÜLLİ) alanlarda bağlılık ve inanç esas.. zaman ve mekan kadrosu içindeki (CÜZ'İ) kuşku ve bilgi esas.. KURALI geçerlidir.. elbette kuralın istisnaları olabilir.. inanç alanında hürafe ve akıl dışı olanları da vardır.. zaman ve mekan kadrosu içinde kesin olgusal ve mantksal değişmez bilgiler vardır..

İŞTE biz buraya çağırdık zihinleri.. bu içeriksiz bilgiye davet ettik.. gelen olmadı.. biz gidiyoruz... kalanlara selam olsun.

10.08.2014

11 sene öne seçimi gitmişiz..
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11-Ağustos-2025 Saat 00:26

BÜYÜK ayıyı biliyorsanız küçük ayıyı bulmanız da kolaylaşır.. cezve'nin aşağındaki iki yıldızın oluşturduğu çizgiyi yedi kat yukarı uzatırsanız parlak kutub yıldızına ulaşırsınız.. kutup yıldızı da KÜÇÜK ayının kuyruğunun ucudur.. EĞER bu dediklerimi anlamıyorsanız.. ASTRONOM bilmediğiniz için oturup ağlayabilirsiniz.. çünkü İmamı Gazali Astronomi ve Anatomi bilmeyen MARİFETULLAH'dan noksan kalır demişse 900 yüz yıl önce…

bu günün evrenin gökadalarını ve insanın nörolojisini bilmeyen iyicene geri kalır..

dedikten sonra bombamı patlatayım:   

https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2829

KOPYALA ve YAPIŞTIR

https://www.yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=2830

Face de bir Arkadaşım “Kendinden başkasının peşinden koşamazsın.🙏🌹” sözü üzerine dedim ki: Başka bir Arkadaşım   Rusya’nın teknolojik ve kültürel gelişiminden söz edince ; sosyoloji ve solipsizm arasında orta yolu bulmamız gerekiyor.. dediğimi söyledim.

Ancak söz uçup gitmez.. yaptıkların ve ettiklerine dediklerin ve dinlediklerine yapıştırılarak AHİRETE postalanır. Bunun için mü'minin niyeti amelinden hayırlıdır denilir.. bu yüzden dediğiniz gibi yüzde doksan çirkinlikler ve kötülükler olsa da güzelliklere ve iyiliklere yönelmek gerekir.. dedim üçüncü Değerli bir Arkadaşıma

Teknoloji TRENİ hazlı (belki de hızlı) ve kolay (belki de yeni) hizmet ile çok ve ucuz mal rayları üzerinde yürürken “çok al az öde” lokomotifi ile ilerler.. fakat önemli olan TREN’in hangi vagonları çektiğinin farkında olmasıdır. Ben bu trene AT derim.. ar yükü ve ad yolcusu taşıyan.

Herkes bir trendir.. her günü de bir VAGON.. bu günkü çalışmada GÜN konu edildi.. her günün vagonasına dökülen mal ve hizmetler AHİRETİN uygun depolarına doğru yollanır..

Demek din tersanesinde inşa edilen gemilerin vagonları bulunan KONTENYER’ler bir çizgi üzerinde ilerler ki biz bu çizgiye SIRAT adını veririz.. MAL amelinin ve MEL emelinin nereden gelip nereye gittiğine de biz karar veririz. Yani YOL’u ve İSTİKAMET’i biz belirleriz.

Osmanziya 11.08.2025 üçyol izmir 01:11

Düzenleyen osmanziya - 11-Ağustos-2025 Saat 01:24
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma