Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Yöntembilim
 YöntemBilim Forumu | Yöntem Bilim | Yöntembilim
Mesaj icon Konu: merdiven.. asansor Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Gönderilenler: 4599

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: merdiven.. asansor
    Gönderim Zamanı: 27-Ağustos-2025 Saat 19:38

Merdiven
Yürüyen Merdiven
Asansör

Metrodan inince karşımıza çıkan üç zemin yüzüne çıkaran araç.

Kulli konularda IKNA inandirmasina rağmen kuşkusuz bulunamadigi gibi cuzi konularda ISBAT bilgilendirmesine karşılik kesin olamaz.
Felsefe kuşkulu sorular pesindedir din ise kesin yanitlar verir. Gunluk dilin mantigi ve bilimsel dilin matematiginden başka konulari ayni fakat yontemleri farkli olan felsefe ve din katmanlarini ortak bir diline ihtiyacimiz bulunuyor.
Şimdi biz bu musterek zemini aramiyor ve bildigimizi GERÇEK diye satiyorsak.. onu sorgulama ve bulma ve olma şansimiz bile kalmaz.
osmanziya yontembilim.com

Geçmis caglarim tum vahsetini kusmuş olabilirler mi ?
Bunlarin dili.. dini.. kulturunden ziyade INSAN olmalarina.. zalim ve cahil ozne olduklarina.. dunyanin kaçinilmaz savaş ve bariş içinde kurtulunmaz sinav ve yariş oldugunu unutmamak lazim.
Doktor ameliyat yaparken keser.. biçer.. ancak sonunda şifa ve iyilik gelir.
Yoksulluk
Hastalik
Yaşlilik
Ölüm
kıtlik
Salgin
Yalnizlik
Kimsesizlik
Savaş
Katliam
Anarşi
Şeytan
Nefis
Tagut
Diktatorler
HOŞ degildir ancak BOŞ da degildir.
Yaratan iti ite kirdirir
Insanin genişlemesine ve gelişmesine yarar.
Tanrı nin iyiliklerden kotülukler.. kotuluklerden iyiliklet çikarir makinesi bulunur.
Satir aralarini da siz doldurun.
osmanziya yontembilim

yuruyuş ve yapilanişta yol ve yontem secimi

üçkuyalarda konağa gelinceye kadar tesadüf ve tevafuk arasında Sivil farkındalıK FARKI Kur'an'ı Doğru Anlamak, anlamak için çalıştım bu yazarken de face bana iki İSİM verdi..
Bu tabloda MUHAL ve MÜMKÜN ve MAKUL anlaşılmaya çalışıldı..
ve metro treni konağa geldiğinde YÜRÜYEN merdivenin arızalı olduğu görünce dedim eyvah.. asansörde çok sıra var.. fakat giderken gördüm ki birde normal MERDİVEN bulunuyor. Gerçekten de ASANSÖR kalabalıktı.. benim gibi yaşlılar ile şişmanlar bulunuyordu..
Şimdi yaşam yolunda çeşitli yürüyüş ve yürüyüşe kolaylık sağlayacak asansör ve metro gibi DİKEY ve YATAY araçlar ile yatay ve dikey arasında VEREV giden YÜRÜYEN MERDİVENLER bulunuyor. Bunlar MADDİ araçlar.. MANEVİ ARAÇLARI da karmaşık tabloda anlattım.. amma günlük dilin düz yazısıyla değil... YBA tablosuyla.
MANTIK asansör gibidir..
MAKUL bir şekilde seni hemen yukarı çıkarır.
MÜMKÜN merdiven gibidir..
kal ve hal basamaklarının birer birer tırmanarak yukarı çıkarsın.. basamakların dikeyine KAL yatayına HAL diyelim.
MUHAL yürüyen merdiven gibidir.
Mümkün olanlarda makul olan kaller çoktur.. muhal olanlarda muhal olan haller çoktur.
Şimdi burada işler karıştı.. ne demek hal ne demek kal..
Burada halden nasıl muhal.. kalden nasıl makul çıktığını anlamak gerekiyor ki mümkünün her ikisini de içerdiğinden ya da kapsadığını anlayabilesin.
Anlayabilesin ki muhalden imtana ettiğin selbin.. makulden icab ettiğin imanın nasıl çıktığına inanabilesin.
Yani biz kolay işe al atmadık.. zor işe tâlib olduk.. bu yüzden de fazla TALİB'imiz bulunmuyor.. biz öğrenci ve talebe aramıyoruz.. öğrenici ve tâlib arıyoruz.. fakat arananlarda anlamadıklarından ve düşünmediklerinden değil aptal olduklarının sanılmasını korkularından ve zorluklardan çekindiklerinden ses veremiyorlar.
Oysa dünyada en aptal.. en hafızasız.. en zekasız biri var ise onun benim olduğumu düşünüyorum.. bununla beraber merakım aşk derecesinde bulunması bu eksikliklerimi kapatıyor. Yani YBA öğrenmek ve kullanmak ve yararlanmak kocaman bir hafıza ve iri bir zeka ve devasa bir bilgi birikimi istemiyor.. bu yüzden korkmalarına gerek yok. Diğer taraftan her iş ve alışkanlık gibi bu da başlangıçta zordur ve her işi gibi giderek kolaylaşır. Yeter ki tâlib olmaya giriş ve eline kağıt ve kalemi olarak başla.
Bir de şu var sonra öğrendim ki bu iş merak ve zeka sorunu değil alaka sorunu.. insanların alakaları ve ilgileri körelince aşk veya ışk alanında bir yerde sürekli durarak orada takılıp kalıyorlar. Bununla beraber bu da gerekiyor.. çünkü insanların bir mesleği ve mezhebi ve yolu ve bundan çıkacak uzmanlık ve ihtisası edinmeleri için o yolda salik ve sabit ve daim olmaları gerekiyor.
Saygılarımla osmanziya 26.08.2025 konak 16:34

Düzenleyen osmanziya - 27-Ağustos-2025 Saat 19:49
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma