Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din  
Mesaj icon Konu: Furkan hareketi.. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 4903

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 14:29
DİL
Kelimeler.. harfler ve cumleler arasinda KELAM edebilen ve manası olan lafızlar.. bunlara isim denilir.
İsim ise bize ilim veren işarettir.
Ilim ise bir karanligi aydinlatan ışık.. bir kapıyı açan anahtar.. bir kodu saklayan mod.. bir haddi taşiyan haddir. Hepsine birden biz LISAN diyoruz.
Örneğin: matematik bir dildir.
Misal; bilgisayar kullanmak programala dili ve işletim sistemiyle YAZILIM denen bir dili kullanmayı gerektirir.
For example; İngilizce bir dildir.
Bir mesleği öğrenmek için onun fakültesini bitirmen bir dildir.
Örneğin; araba kullanmak bir dildir.
Örneğin; Kur’an öğrenmek için Arapça harflerini öğrenmek bir dildir, onu anlamak için Arapça öğrenmen bir dildir, Peygamberini tanımak için Hadis okuman bir dildir. Yaratan’ını tanımak için RNK okuman bir dildir. Kültürünü anlamak için dilini ve dinini öğrenmek bir dildir. Bütün bu diller arasında KAYBOLMUŞ kendini aramanda da bir dildir.
Elbette bu dilleri öğrenmek ve konuşman hemen olmaz.. bir ömür alır. Otuz yıl önce derdim; “Araba kullanmayan topal, İngilizce bilmeyen sağır ve bilgisayar kullanmayan kördür.” Yirmi yıl önce ise “Araba kullanmak Formula yarışlarını gireBİLmektir.. İngilizce bilmek İngilizce düşünBİLmektir. Bilgisayar kullanmak virüs yazaBİLmektir. Sonra öğrendim ki BİLMEK, düşünmeyi BİLMEKTİR.
Işık nesneleri görmenin bir koşulu ( diğer üç koşulu da cisim, göz ve beyindir) olduğu gibi aynı zamanda görmenin bir engelidir. çünkü cisim, göz ve beyin olduğu halde ışığa olmayan pek çok cismi görmezsin. Çünkü gecedir. Bunun gibi öğrendiğin tüm diller de senin kendini görmene engeldir. Olduğun halde dillerin ve dinlerin karanlığı içinde kendi görmezsin.. çünkü aramaz ve bulmazsın.
Her ne ise BİLDİK ki ne yaparsan yap bir nesnenin dilini ÖĞRENMEZSEN onu   KULLANAMAZSIN.. onu kullanamıyorsan ondan YARARLANAMAZSIN.
Sen sana yararı olacak çok okuma ve yazmalar öğrendin.. ancak diğer dilleri öğrenmek için sana önce okuma ve yazma öğrettiler.. mektep üstene mektebe gönderdiler.. ömrünün yarısı bu ilk, orta ve yüksek mektepleri okumakla geçti.. sonunda eline bir DİPLOMA verdiler.. onun ile seni bir işe ATADILAR.. öğrendiğin ve ihtisasla uzmanı olduğun dilde yaptırdıkları mal ve hizmet sunumları için sana PARA verdiler.. ve sana geleceğin inşa edecek yolları seçmeye yarayan OY hakkı verdiler. İşte senin hayatını belirleyen dört KAĞIT ve bunların hepsi de bir KAYIT.. bağ.. zincir.. dil…
Şimdi PARA tehlikeye girdi.. çünkü yeni bir dönemeçte.. eskiden altına ve dövize bağlı olan para şimdi tamamen KAYIT’a bağlı.. yani işimiz daha da KOLAY ya da ZOR olacak..   
Her ne ise.. bir dili öğrenmek için en az İKİ SENE gerekiyor. Ana dilini öğrenmek için beşinci ve altıncı yılların olmak üzere iki yılını verdin.. bir yazarı anlamak için en az iki yıl onu okumalısın. Başka bir yabancı dili öğrenmek için en az iki yılını vermelisin. Hayatta ve mmuriyette ve masonlukta GELİŞİM kademelerinde ilerlemek en az iki yılını vermelisin. Fakat tüm bunları öğrenmekte senin bir yararın oluyor.. yararın olmazsa kullanmazsın.. kullanmayacağın içinde öğrenmezsin. Bütün bunların sana ve bana bir yararı oluyor ki ben ve sen bu dört kağıdı; diplomayı, atamayı, parayı ve oyu elimize aldık.. artık bundan sonra ELİMİZE alamayacağız.. hatta dilleri THE matrix filminde olduğu gibi beynine yükleyeycekler.. sana ve bana olanlardan sonra ben ve sen KENDİMİZE nasıl erişeceğiz ? Hiç düşündün mü ? YBA çok yönlü ve yanlı olan kendimize erişmek AMACIYLA bir kapı, bir lamba ve bir dildir.. kendini tanımak ve insanı bilmek İÇİN.. niçin dersen.. çünkü iŞ’in iŞ’inde bir İŞ var. Çünkü seçmek.. sıçmak.. iki büyük iştir.. sıçmak, seçmekten büyük bir iştir.. çünkü sıçamazsan seçemezsin.. haram yersen haram sıçarsın.. helal yersen helal sıçarsın.. haram seçersen haram yersin.. helal seçersen helal yersin.. şimdi bizi helal ve haramın ne olduğunu değil protenin, karbonhidratın ve lipitin ne olduğunu öğretiyorlar.
Özetle hal ve kal dili ile lisan ne kadar çok kelime biliyorsan..dinin en az yarisi kadar aydinlatir. Hatta dili anlamamışsan dinini de anlatamazsin.
Öyle ise aklın varsa ilmini.. isimler ve kelimelerle artir.. Rabbi zidnî ilma de…

27.01.2021 BEŞ SENE ÖNCE

usul esasa mukaddemdir
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 14:33

Yusuf'un yüz numarasina kadar geldik..
Aslında YUNUS’un yüz numaralı ayetine geldik..
Ancak ondan önce meramımı anlatmak lazım..
İlk sure Fatiha-i Şerife.. bu Kur’an’a giriş kapısını bilmeyen yoktur.
İkinci sure yani namazada Fatiha-i Şerifeye eklenen zammı surlerin en büyük olan BAKARA suresi.. her ne kadar bu sureyi makaraya alan olduğu ise başlıbaşına bir HUKUK SURESİ olarak kendini makaraya alanı SAKARA’ya alır.. sonra mekere sokar.. bir daha çıkamazsın.. sakın bu Sakarya sanmayın..
Üçüncü sure AL-İ İMRAN suresi.. bu da BİLİM SURESİ’dir.
Bilim suresi ile hukuk suresi arasındaki yer yani Ali İmranın ilk sayfasında muhteşem bir BİLİM ve HUKUK metodolojisi vardır.. burası benim gibi bir ŞEYTANIN de imanımı kurtarır.. senin gibi bir KAFİRİN de imanının kurtarır eğer ona teslim olursan.
Dördüncü sureden onuncu sureye kadar olan sureler sırasını kolayce ezberlemek için bu iki tümceyi kullanıyorum. Nisa maidede en’amı hazılıyor. Arif enfalde tebve ediyor. Ve böyece 10.sure olan YUNUS’a geliyoruz.. Burada dört müthiş ezberim var; 7-10,31 ve 100 numaralı ayetler.
Şimdi bu çok ünlü yüz numaralı ayetin Arapçasını buraya yazıyorum:
Ve ma kane li-nefsin en-tü’mine illa bi-iznillah ve yec’alirRİCSE alellezine lâ ya’kulun.
Şimdi bunun anlamına bir düzine mealden bakmak sizin olunsun.. zaten ünlü olduğunuz için islambilim sayfamı izleyenler bilirler. Benim burada ele alacağım SÖZCÜK er-RİCSE..
Nedir bu kelimenin anlamı; bunu meallerden göreceksiniz.. burada şunu yazıyorum:
RSC / CSR / CRS recese / SCR / SRC
Cesarat……………………..Sırac
NCS ---------- -------– rics --------------- SCN
Tanrı tanımazlar; Yusuf ism-i mubarekini yüz numaralık gazlara seslendmirmek için kullanırlar.
Tanrı tanırlar da; tanrı tanımazların üzerine def’i hacat ve kazurat fırlatırlar bu “rics”
Bu rics’in ne necaset-i galiza (ağır pislik) ne de necaset-i hafife(hafif pislik) ile bir bağlantısını bulamadık. Kuşkusuz küfür, şirk, nifak gibi şuur pislikleri hoş şeyler değil.. ancak bunların bu yüz numaralık işlerde fazla alakası yok.. ancak Yusuf sesinin gazlamayla alakası olmadığı gibi.. ancak “ses” ve “anlam” benzerlikleri kötü ve kötüye kullanmak dilin kötüye kullanılmasıyla yakın bir ilgisi vardır.
Söz konusu ayet KADER (külli irade) ile İRADE (cüz’ takdir) arasındaki muzzam ilişkiyi anlatıyor. İmamı Taftazani İmanı, kulun cüz’i ihtiyarisinin sarfından sonra kulunun kalbine ilka ettiği bir NUR olarak tanımlıyor. Teorik akıl usul ve pratik akıl iman ile ilim ve irade kombinesinden bu sorun çözülür. Sonuçta RİCS.. hem teorik bir “sırac” hem pratik “cesaret” dışında aydınlıktan uzak bir korkaklık olarak görünüyor. Öyle ise RİCS tanrı tanırların ve tanımazların düşündükleri kaba bir alay ve kaba bir hakaretten fazla bir olay.. İNSAN bilgisini karanlıktan kurtaran bir LAMBA (sırac) ve iradesini korkaklıktan kurtaran bir yiğitlik (cesaret) buldu mu Evvelallah her badireden kurtulur.. İnşaallah.
Yusuf’un yüz numarasına geldik.. dedim kimse ilgilenip sormadı.. ne yapalım.. korkak korkak dinliyoruz.. eleştiri ve soru alamıyoruz.. merak ilmin hocası ile SORU da onun asistanıdır.. neden içinizdeki hocayı ve yardımcısını çalıştırmıyorsunuz.. anlamıyorum.. neden korkuyorsunuz ? Benden mi ? Pöh ya.. bi de içinizde hocalar var.. o kadar mı korkunç görünüyorum.
Bilgi, sevgi, saygı ve sağlıcakla kalın.. lütfen eleştiri ve soruyu ihmal etmeyin...

27.01.2020 altı yıl önce

usul esasa mukaddemdir
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 14:40

01.18 28.01.2020 SALl ile haftanin ikinci gunu başliyor. 1. Pazartesi ve 2. Salı gununu bir cift hafta parçası olarak gorup ona SAFTA adini vermek istiyorum. Bir haftada dort SAFTA var. 1.nci safta pazartesi ve salı çifti.. 2.nci safta çarsamba ve perşembe çifti.. 3.cu safta cuma ve cumartesi cifti.. 4.ncü safta PAZAR teki. Bu pazar gunu FARS kulturunde 1.ci gun olup.. dörcuncu gun câr dan gelen CARSAMBA... beşinci gun penc den gelen PERŞEMBE imiş.. yani gunler.. haftalar.. aylar.. yıllar bir kulturun ZAMAN IZLEME aygiti.. biz de kendi intiba-yı zaman cihazimizi inşa ediyoruz.

27.01.2020

8 YIL ÖNCE551 arkadaşım var.. 118 kişi de takip ediyor.. takip edenler de zaman zaman arkadaşlık talebi göndererek beni onurlandırıyorlar.. hepinize minnettarım. Her insan diğer insanları sever ve sayar ve bununla beraber sevilmek ve sayılmak ister.. ancak bazı arızalar ise bunun tersine bir çekişme ve çatışma da doğar.. yergi ve sövgüler sevgi ve saygının yerine alır. Çünkü olumlu kadar olumsuzluk dahi bulunur. Ancak yaşam bu deneme ve yanılmalarla öğrenmeye dayanmaz mı ?
Böylece KİMSE kendini ve başkalarını tanırken İNSAN'ı de öğrenir. İnsanın hem kimliği ve hem kişiliği bulunan bir BEN.. hem geçmişi hem geleceği bulunan bir OLANAK olmasına.. hem fırsatı ve şansı.. hem tehlikesi ve rizikosu olan bir OLASILIK bulunmasını.. rağmen nedense kendisini SONSUZ bir VARLIK sanmasının önüne geçemiyor.
Bu köklü vehim ve zannın kendisinde emanet olarak bulunan ÖZGÜRLÜK ülküsü ile benine yerleştirilen ÖZDEŞLİK ilkesinden kaynaklandığını düşünüyorum.. sonsuzluk.. özdeşlik.. özgürlük.. kafamızın içinde bulunan UYARLIK ve hissiyattır.. bunlar olmadan insan ilişkileri.. yaşantı ve davranış gerçekleştirilemez.. ister hayal deyin ister gerçek.. ister vehim deyin ister olgu.. bunlarla bilimi (özdeşlik ve nedensellik) ve hukuku (özgürlük ve amaçsallık) kurar.. bunlarla ticaret ve siyaset yaparız.. bu yüzden benliğe.. sonsuzluğa.. özdeşliğe.. özgürlüğe SAYGI duymak gerekiyor.
Bu yüzden insanların.. kendinin ve başkalarının kimliğine ve kişiliğine.. görüşüne.. tutumuna.. inancına. dinine HURMET etmek gerekiyor. Sanırım bu yaptığım için arkadaşlarım beni takip etmeye ve arkadaşlık talep etmeye çalışıyorlar. Sizin ile onur duyuyor ve mutlu oluyorum. İyi ki varsınız.

27.01.2018

Dinnur YAŞAR

usul esasa mukaddemdir
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: Dün Saat 14:42

HAK VE BATIL.. ne haram dır ne de helal.. ne emirdir ne de nehiy.. hak ve batıl "hakikatı" saptarken ortaya çıkar.. hakikatta şudur ki istikameti bulup dalaletten ayrılmaktır.. ya da hayırda istikrar edin şerre inhiraf etmemektir.. ya da atalet veya bataletten hidayet ile sıyrılıp dalalete düşmemektir.. ya da inayet ile bekayı ve ahireti ihtiyar edip fenadan ve dünyadan kurtulabilmektir.. yoksa falan partiyi ya da cemaatı hakk görüp geri kalanını batıl ilan etmek kendini kandırmaktan başka bir şey değildir..desem de inanma bir de kendin düşün... örneğin güneş VEGA yıldız takımına doğru gidiyormuş.. acaba gittiği istikamet hak mı batıl mı ?

27.01.2015

ABDULHAKİM kardaşım dedi:

Evet, Güneşin VEGA yıldız takımına doğru gitmekte olduğu tesbit edilmiş. ancak Güneşin bu yolculuğu Kendi iradesiyle olmayınca "Hak mı , Batıl mı?" diye sorgulamamızın da anlamı olmasa gerk. * http://www.altuntop.org/resim/solarapex1.JPG

DİNNUR YAŞAR

atife yaptım Özbağlı Abdülhakim Altuntop kardaş.. hakikat ile hak ve batıl ayırımına dikkat çekmek için.. ancak Yaratan'ın emrine uymak konusunda ne güneş gibi mahkumuz ne de başıboş hareket etmek hürriyetimiz var.. irademizi ifrat ve tefrit arasında istikametle kullanmakla mesul ve mükellefiz.. fakat ne yazı ki hakimiyet.. hürriyet.. mesuliyet.. mükellefiyet terim ve kavramlarını arayacak ve anlayacak zihinler yok demeyeyim de çok çok az.. maalesef hazıra alışkın bir dünya ile karşı karşıyayız.

MUSTAFA BUĞUÇAMemir ve nehiy.. haram ve helal.. haramdan içtinab ve emri imtisal.. peş peşe gelen etkinlik.. yapılan işte Yaratan'ın razı olduğu hak teslimiyet ve islamiyet ile gadab ettiği atalet, batalet ve dalaleti bulmak dördüncü bir faaliyettir. Ezberlemişler bir HAK ve BATIL kişilere ve işlere yapışıtırıp duruyorlar. Oysa her kişinin bir eğitim.. deneyim.. gelişim.. oluşum süreci vardır ve bu süreçte kişinin kendi habbelerini kubbe başkasının kubbelerini habbe yapmak noktasında tercihleri durumu belirler. Başkasının küçük günahlarıyla uğraşıp kendi büyük günahlarını görmeyen.. ne kendini geliştirir ne başkasının gelişmesine fırsat vermez. Bu başkası kendi eşi, çocuğu ve personeli olursa sonuç daha da vahimdir.

27.01.2026

usul esasa mukaddemdir
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma