Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Din
 YöntemBilim Forumu | Diğer | Din
Mesaj icon Konu: 008 Dalalet Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Gönderilenler: 5430

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: 008 Dalalet
    Gönderim Zamanı: 13-Ağustos-2026 Saat 16:58

https://yontembilim.com/forum/forum_posts.asp?TID=3076
Dünya konuşma ile giderse.. konuşma da soru ve yanıt ile ilerlerse.. soru ve yanıtta bizi sav ve kanıtı götürürse bize demezler mi ne arıyorsun ne buluyorsun ?

İşte bu durumda genellilke kendimizin delalet üzerine gittiğini ve karşımızdakinin de dalalet üstünde yürüdüğünü söylemeye eğilimliyiz ?

Çünkü insan hakk bildiği yolda gider.. batıl bir yolda ilerlemez.. lakin batıl olduğu halde onu hakk bilir ve bundan dolayı da öyle gidebilir. Hatta karşı tarafı da bunun tersine onun hakk yolunu batıl görür ve bu yüzden dalalette gittiğini var sayabilir ve sanabilir.

Bu durumda bize "Allahümme erinalhakka hakkan ve imtisalehu ve erinelbatıla batılan ve ictineabehü" duasıyla hakka DELALET ile batıla olan DALALETİ düşünmeye ve anlamaya çalışmalıyız.

Aslında ilim adamları ve kadınları birbirleriyle uğraşacaklarını ilim ile uğraşsalar daha karlı olmaz mı ?

13.08.2026 17:21 üçyol izmir

0Z0

Duanın Anlamı "Allahım bize hakkı hakk olarak göster ve uymayı.. batılı batıl olarak göster kaçınmayı" nasib et anlamındadır. Demek ki biz batıl hakk ve hakkı batıl görebiliriz. Günde kıldığımız kırk rekatta kırk kez yaptığımız HİDAYET duası da bu anlama gelmez mi ?

Hazir açik ve seçik Sehil ya anlaşilir yazilarla edindigimiz bilgiler başkasinda ogrenilmiş bilgilerdir.. oysa burada ve tabloda sunulanlarda edineceginiz bilgiler.. kendizin çikarimlari olacaktir.

Tabloyu inceleyiniz.. anladiginizi eleştiriniz.. anlamadiginizi sorunuz..
Kuşku.. eleştiri.. soru.. merak ILIM alametidir. Merak ilmin hocasidir derler.. bende sual merakin asistanidir derler
Tabloda LAYBın yaninda Konu ve kavram ile soru ve yanit dortlusu yerleştirilmiş. SORU bilinenlerden çikarilan bilinmeyen.. YANIT bilimmeyenler içinde olan bilinen derim. KONU bilinenler kumesi.. KAVRAM ise bilinmeyenler kumesi.. olabilir mi ?

008 sayılı DALALET başlıklı 33.hafta tablosu
Dalalet "delalet"in tersi bir iş..
fakat ne olduğunu.. delaletin ne olduğu gibi.. bilmez çoğu kişi.. genelde atalet ve batalet ve dalalet üçlemesiyle ilgili bir film de çevrilmediğinden fazla bir malumat edinemeyeceğiz.
Şimdilik
A taleti, tembellik
B ataleti, boşluk
D alaleti, sapkınlık
olarak çevirebiliriz.
A
B
D
Üçü birden ABD eder..
Bu bir "abd" ABD vatandaşı mı oluyor şimdi..
yoksa DALALI Amerika' mı temsil ediyor ?
ZENB günahı
KEFERE günahı
FECERE günahı
İSM günahı
Birbirinden farklıdır ve bunların ne olduğunu tablo da yazmışım.
Günahlarımız çok ve sevablarımız az ise de biz yine de safer ayı duası olan şu TABLODA yazılı olan duayı okuyalım.
Yâ Dafielbeleya
İdfa' annelbelaya
Fallahü hayran hafızan
Ve hüve Erhamürrahimîn
İnneke a'la külli şeyin Kadir.

0Z0
yontembilim.com
13.08.2026 üçyol izmir 02:31

Bilgisayarlada bilgiye erişim iki turlu olur.. biri duzenli ve sirali MUNTAZAM erişim.. digeri duzensiz ve sirasiz RASTGELE erişim.

Gordugun gibi bu 007 mumarali DALALET adli tabloyo SEKIZ BUYUK KELIMEYI
ZAYG
RAYB
LAYB
KIZB
FISK
ŞİRK
HATA
SINA
Tam muntazam olmasada yine de rastgele yazdim.
Ancak akşam çay içerken konuştugumuz fikri sabit ile salabeti fikrin.. hukmü peşin ile gaye-i davanin birbirinden farkli oldugunu KIZB (yalan) ve RAYB (kuşku) kelimeleri ile ilişkilendirdim. Daha sonrada senin de dikkatini çektigi gibi karanlik LAYB (oyun) ve ZAYG (katılik) kelimelerine konu ve kavram ile sorun ve çözum kavramlarini ilişkilendirdim.

tabloya gelince de FISK (Allahi unutmak) ve ŞİRK (Tanri'ya ortak koşmak) kelimelerinin olagan ustu baglamlari ile SINA (unutma) ve HATA (Yanilma) kelimeleri etrafindaki harika anlamlarini kurdum.

Bu baglam ve anlamlar hakkinda degil bir makale koca bir kitab yazabilirim.

Hızimi alamayip kirmizi ve mavi gun kelimelerini silip yerlerine BEDEN ve UYU ile RUH ve UYAN kelimelerini yazdim sabah namazindan sonra da EŞYA ve IŞARET ile EŞHAS ve DELALET kelimelerini yazdim.

0Z0
yontembilim.com
12.08.2026 01:10

KAVANİNI Şerait.. Koşullarin YASALARI dil ile başlar bilime donuşur.. ticarette IKTISADI gercekleştirmeye çalışir.. 60 bin yıllik SESLI külturden sonraki 6 bin yıllik YAZILI kulturumuzde eşyayi iktisatli kullanip israfsiz bir TEKNOLOJIYI tamami ve kemaliyle sağlayamadik. Bunu temin etmek için koşullardan daha HIKMETLI yasalar çikarmamiz gerekiyor.

Bununla beraber BIOLOJIMIZI bireysel olarak gida ile hayatta ve ayakta kalmak ile tursel olarak soyunu sürdurmek için ayartta kalmaktan ibaret gören bir ZIHNIYET Dil ve bilim ve iktisad çizgisini HIKMETE götürmeye için nasil sorusundan niye sorusuna goturebilmek için dil ve felsefe arasinda ORTAK DIL kurmaya çalişmak lazimdir.

Bu durumda MEDDI Biolojik beslenme ve çogalma yasalar ile AMEDI psikolojik kendini gösterme ve beninl çekleştirmek yasalariyla bağlantisini bulmak gerekebilir.
[06:49, 12.08.2026] Mustafa Buğucam: Bu baglanti ise diri ve canlı bir âlem için yararlsnmanin horizontal illet duzlemi ile yetkinleşmenin vertikal akibet çizgidir
[06:49, 12.08.2026] Mustafa Buğucam: Bu imduddin olan salat dikeyi ile kantaratulislam olan zekat yatayidir.
[06:49, 12.08.2026] Mustafa Buğucam: Bu Fatihayi Serife Anahtari ile açilan Şerefli Fatiha Anahatlaridir.

FŞA +
Hamd
Ila--rıza
Hüda

ŞFA +
Dava
Halk-Hakk
Dua

ESRARI ŞERIAT +
Rububiyet
isalet-Velayet
Uluhiyet

ENVARI ŞERAIT +
Beslenme
Çogalma-Seslenme
Sevinme

Saygilarimla
Sağlicakla kaliniz
0Z0
12.08.2026 ÇARŞ 29.02.1448

Subhanallahi minelmizanillisani muntehelilmi ve nizam meblegarriza vennemaz vezzynetilarş vezzaman

bi adedi tesbihati zerratilkevnuvelmurkkbt..
bi adedi salavati enbiya ve evliya..
bi adedi tahiyyati edhiya ve edliya..
bi adedi tayyibati ruhaniyyat ve melaike..

KAVAIDI Şeriat.. Kurallarin YASAKLARI dini tanimlaya DIL ile başlar hukukla konuşur.. siyasette ADALETI sağlamaya uğraşir.

60 bin yıllik SESLI külturden sonraki 6 bin yıllik YAZILI kulturumuzde eşhadi adaletli çaliştirip zulumsüz bir IDEOLOJIYI itmam ve ikmal edemedik. Bunu temin etmek için kurallardan daha Hakkaniyetli yasaklar ve AHLAKLI Hakimler çikarmamiz gerekiyor.

Bununla beraber BIOLOJIMIZI bireysel olarak gida ile hayatta ve ayakta kalmak ile tursel olarak soyunu sürdurmek için ayartta kalmaktan ibaret gören bir ZIHNIYET Dil ve bilim ve iktisad çizgisini HIKMETE götürmek için NASIL   sorusundan NİYE sorusuna goturebilmek için gunluk dilin ve bilimsel bilginin ustunde dini dil ve felsefi bilgi arasinda MÜŞTEREK bir yöntem kurmaya çalişmak emelimiz.. amelimiz ve elemimizdir
0Z0
yontembilim.com
07:55

Duzelttik.. daha dogrusu degiştirdik.. duzenleme.. degiştirme.. düzeltme.. bu üçunu birbirinden nasil ayirt edebiliriz?

Yapip bitirdigimiz işleri denetleriz.. deneme ve yanilma sonucu onu degistirip duzeltme yerine sil bastan YENIDEN düzenleriz.

Duzeltme ve Değiştirme

YANILMA    ve        DENEME

Denetleme ve   Duzenleme

008   DALALET tablosu
12.08.2029 ucyol izmir 15:29

Düzenleyen osmanziya - 13-Ağustos-2026 Saat 17:19
usul esasa mukaddemdir
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Ağustos-2026 Saat 17:29
Delil ve Dava ilişkisi DELALET
Laf ve ma'na ilişkisi İŞARET
Zikir ve fikir ilişkisi ile ilim ve iman ve ALAMET olarak isimlendirilir.
Birileri birilerine neden ALİM adını verir ki ?

Ancak tüm bunlar tefekkür ve tezekkür ile MÜZAKERE'ya açık olan insanlar içindir.. bunlardan yoksun bir sürü insanların içlerindeki boşlukları gözleriyle ve götleriyle kapatmaya çalıştıklarını seziyorum.

İnsan göz ve göt ile gönül ve dilden ibarettir.
Bunların GÖNÜL hariç hepsi çalışabilir de insan farkında olmaz.
Göz ve göte BEDEN usa (akla) ve uza (vicdana) birlikte gönül adı verilir.

Sonuçta dünya bir pazardır..

Netice dünya bir piyasadır..

Mal da müşteriye satılır.

usul esasa mukaddemdir
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13-Ağustos-2026 Saat 21:57
chp
yp
Chyp
ÇİP

CHP'i de beğenmeyen ve YP de beğenmeyen ve sonuçta Akp de beğenmeyen bir partilinin yazısından   aldım resmi.. birbirini beğenmeyen türk ve kürt ile sağ ve sol.. yani siyasi hayatımız türk solu ve türk sağı birbirine beğenmeyen PARTİLERLE dolu.. tamam insanlar birbirine benzemez ve bir birine beğenmez.. lakin İNSAN ise saygı duyar. Bu da bulunmuyor.

Bu siyastte böyle olduğu gibi din de böyledir.

Yahudiliğin ve Hristsiyanlığın ve Müslümanlığın
400 ve 200 ve 100 kendini din sanan yolları ve mezhebleri ve politik bir tabirle partileri olabilir.. ancak 3 bin yıl geçtikten sonra ortak etnik ve etik ile ekonomik ve politik değerleri olan dil ve din ile emek ve özgürlük partilere paravana ve ideolojilere paratoner ediliyorsa bu BOZUKLUĞUN temelinde müşterek bir neden bulunmalı diye düşünüyorum.

Bununla beraber düşüne düşüne kalmadım nedeni de buldum.

Kültürün olmazsa olmaz bileşenleri olan dilin ve dinin belli bir miadının ve ömrünün bulunmasıdır. Tarihi saptamalara göre bu değişim döngüsü ise dinde 300 yarı ömürle 600 yıl.. dil de 600 yıl yarı ömürle 1200 yıl.. kültürde 1000 yıl yarı ömürle 2000 yıl içinde kıyamet kopmazsa yeni bir dil, yeni bir din ve yeni bir kültür doğacaktır.. diye düşünüyorum.

Pek bu nedenin nedeni nedir ?

Dilin kötü ve kötüye kullanılması.

Dünyayı belirleyen ve dini tanımlayan DİL kendini kötü ve kötüye kullananı daha çok kötü ve kötü kullanarak BOZAR.

Dilin kökü HANNAS'tır.
Hannas ortaya ŞEYTANLAR çıkartır.. DECALLAR doğrur.. TAGUTLAR meydana getirir.

LATEFAN olan melek ve ruhaniler din ve mükellef olmadıklarından.. imtihan ve musabakaya tabi bulunmadıklarından ve makamları yaratılıştan sabit ve değişmez olduklarından konumları aynı kalır.
Değişme ve genişleme ve gelişme ile sınav ve yarışa tabu olan SAKELAN olan CİN ve BEŞER.. iman ile teklife girerek amel ile mükellef olurlar.. çünkü onlara melek ve ruh gibi mülkün vekaleti değil emaneti verilmiştir. Yani mülk üzerinde tasaddur ve tasaddur ederek onu değiştirirler ve şehirler ve medineler kurarlar.. yani KÜLTÜR ve MEDENİYET sahibidirler.

Bizim beşeri medeniyetimiz gibi cinni medeniyetlerle bulunur. Şu minicik küre-i arzda beşeriyetin yapısı olan dil ve din ile çeşitli kültürler ve medeniyetler kurulduğu gibi başka gezeğenlerde ve dünyalarda kuşkusuz medeniyetler ve uygarlıklar bulunmaktadır. Bu güne kadar bunlardan haberimiz olmamışsa bunun çeşitli nedenleri olabilir. Kendi medeniyetimizden de bildiğimiz gibi uygarlığımız çok kırılgandır.. özellikle kendi kendi imha etmede. Medeniyetler birbirine dönüşür.. örneğin çağdaş medeniyetimizin temelinde mısır ve yunan ve roma uygarlığının mezc edildiği İSLAM medeniyeti ki bunun bileşenleri arap ve faras ve türk kendi vasıfları da on katmış olduğu gibi islam medeniyeti ile ortaya çıkan ingiliz ve alman ve Fransız KÜLTÜRLERİ her ne kadar medeniyet kurmamışlarsa da eski yunan ve roma uygarlıkları kadar etkili olmuşlardır. Elbette bu oluşumda sözünü etmediğim Çin ve Hind uygarlıkları göz ardı edilemez.. ancak bu gün için hepsinin ortak olduğu ÇAĞDAŞ bir uygarlık bulunuyor ki bunun içinde yer alan budist ve hindular Tek Tanrlı Dinler kadar etkilidir.. ancak asıl etki masonların ve marksistlerin uluslar arası kültür ve ideolojileridir. Sonuçta etkili olan bu unsurların.. unuttukları bir özellikleri bulunuyor. İNSANLIK.

Bunu nereden biliyorum.. kırk yıldır çağırdığım İNSANLIĞA katılmadıkları gibi ELEŞTİRİLERİ bile olmadı... Chyp kadar aklı olmayanların alınlarına yapıştırdıkları chip gerçekten insanlıklarını unutacak kadar etkili olabilir mi ?

Beşeriyet.. medeniyet.. insaniyet.. islamiyet...

Günlük bilgi ve bilimsel bilgi katmanlarının üstündeki felsefi bilgi ve dini dil katmanlarını anlaşıldıkça beşeri kültürün ortaya çıkardığı medeniyetin İNSANİYETİ inşa ettiği anlaşılacaktır.

Biz İSLAMİYETE insaniyet-i kübra adını veriyoruz.

Lakin karşımızda insaniyeti inkar eden sözde islamlar.. islamiyeti inkar eden söz insanlar bulunuyor.

Bu yüzden bize ses vermiyorlar.

Saygılarımla

Saygılarımla

0Z0 yontembilim.com 13.08.2026 üçyol izmir 21:58     

Düzenleyen osmanziya - 13-Ağustos-2026 Saat 23:57
usul esasa mukaddemdir
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14-Ağustos-2026 Saat 01:02

Bilgilenmek.. öğrenmek.. bilmek.. tanımak.. bellemek.. öğretmek.. düşünmek.. anlamak.. inanmak.. görmek.. işitmek.. okumak.. yazmak.. bunların hepsi oldukça karmaşık işlemler ve süreçler.. ancak bizler içinde bulunduğumuz dilin.. dinin.. kültürün.. uygarlığından ETKİSİNDEN kurtulamıyoruz.. kırk yıldır anlatmaya çalıştığım ve bazı arkadaşların biraz anladığı halde ve buna rağmen YBA öğrenmeye ve kullanmaya ve yararlanmaya kalkmasının TEMEL nedenlerinden biri son yıllarda saptadığım gibi YARARI ve özellikle ÇIKARI olmayan şeylere yönelmemesidir. Bu aslında FAYDASI OLMAYAN İLİMDEN ALLAH SIĞINIRIM.. sözü ile İLİM ÇİNDE BİLE OLSA GİDİNİZ ALINIZ sözünün birbiri ile telif edilememesidir.. Metinlerde bunun gibi çelişkili görünen ve aslında bizim anlamadığımız anlatımları çelişki olarak yorumlamamızdan ve ilimde kemale ve olgunluğa erememiz ve rusuha ve derinliğe varamamızdan.. kaynaklanan bir durum. Konuya dönersek.. yararı olan şey.. kullanmayı gerçekleştirden sonra ortaya çıkar.. bir şeyi kullanmadan onun yararını nasıl bilirsiniz.. bir de üstelik o şeyi öğrenmemişseniz kullanamazsınız.. yani YBA öğrenmeden ve bu öğrenmeyle onu kullanmadan ve bu kullanmayla ondan yararlanmadan onun yararsız bir iş ve boş bir çaba olduğunu nasıl karar verebilirsiniz ? Hocalar ve yazarlar.. HAZIR açık ve seçik SEHİL hızlı ve kolay ANLAŞILIR anlatımlar yaparak dersleri verirler ve kitaplarını okuturlar. Bunun içinde hiç bir düşünce zahmeti çekmeden ve giderek düşünmeden uzaklaşarak SIRF BİLİNENLER ÜZERİNE bir yaşam kurarsınız. KONFOR alanı oluşturursunuz.. hatta ulusal ve yerel ve küresel olarak bir yaşam tarzı ortaya çıkarırsınız. Din gelir şirksiz birlik inancı getirmeye çalışır.. ancak gereksinimler bunu engeller.. bilim ve teknik ortaya koyarsınız.. ve ortaya çeşit çeşit tanrılar çıkarırsınız. MASONLUK gelir dinin yobazlığını ve özgürlük düşmanlığına karşı ve bilim ve tekniği Tanrı haline getirir. Kapitalizmi ortaya çıkarır. Bireyin özgürlüğüne karşı toplumun sömürülmesine karşı çıkan MARKSİZM gelir.. DİNİN sonsuzluğuna da karşı çıkar.. MASONLUĞUN özgürlüğüne de karşı çıkar.. çünkü halkın bedenin ekmeğe ve eşitliğe gereksinimi bulunur. Ancak bedenin emeği ve ekmeğin DESPOTLUĞU ruhun özgürlüğü ve kardeşliği tehlikeye SONUNDA dil ve din ile emek ve özgürlük ortak insani değerlerinin satışını yapan partiler ve ideolojiler çeşitliliği çıkar.. çünkü bunlar zihin düşünce barındırmayan zihninizi parsellerler.. ancak sizin bunlara karşı çıkacak öz güveniniz ve bilginiz ve birikimiz bulunmaz. Siz böyle söylediğimde ağırınıza gider.. Ben kendi bi bok saymıyorum.. ancak siz kendini her şeyi bilir sanıyorsunuz. Bunu yakinen biliyorum.. çünkü yakınlarımla konuşurken görmüyorum. Çünkü benlik, bir başka benliği dinlemez.. beninden vaz geçmedikçe.. öyle ise bana düşen size HİÇ bir şey BİLMEDİĞİNİZİ kanıtlamak. Bir kelime söyleyeyim size; TANRI.. tek başına ne anlamı var ? Hiç bir anlamı bulunmaz. Ancak sizin kafanızda Tanrı hakkında doğru ya da yanlış bildiğiniz pek çok bilgiyi.. sözcüğü.. sözü.. anlatımı.. anlamı bu TANRI sözüne bağlayarak onu anlamlı hale getirirsiniz. Örneğin "Allah Büyüktür" dediğinizde bir anlamı olur. Yani sözcük ve söz birbirinden farklıdır.. ad ve tümce birbirinden farklıdır.. tek başına anlamı olan seslere AD (isim) yan KÖK SÖZ.. tek başına anlamı olmayan sözlere AR (harf) EK SES denilir. BÜYÜKtür.. sözcüğünde "büyük" tek başına anlamı bulunur ve isimdir.. ancak orada "tür" sesinin tek başına anlamı bulunmaz fakat kök seslere anlatım verir. Dır anlamında bu ses "Büyük" kök sesini YÜKLEM haline getirir. Eğer bu size şunu anlattı ise DİL olmadan bizim hiç bir bilgimiz bulunmaz. TANRI sesi ya da yazısı bir gürültü ve görüntüden ibarettir. Onu bir ANLAMLI bir işaret ve MA'NALI bir gösterge haline getiren lisanı kal yani dildir. Lisani hal olursa GÖNÜL olur. Belki bunun ardında us ve uz yani akıl ve vicdan dediğimiz başka olgular bulunur ve bunlar hakkında da araştırmadıysanız.. okumadıysanız.. düşünmediyseniz.. çıkarımda bulunmadıysanız fazla bilginiz bulunmaz. Size sadece EKMEK PARASI kazanmanıza yetecek kadar bilgi verilir. Okul bitirilir.. maaş verilir.. eş verilir.. emekli edilir. Bundan fazlasını da düşünmezsiniz.. namaz kılıyorsunuz ya cennette hazırdır. Marksist iseniz dürüstsünüz.. ezen ve sömüren namussuz kapitalist değilsiniz. İşinizde başarı olup seçik biri olmuşsanız muhakkak masonlar yakanıza yapışmıştır.. size dinden ala özgürlük verecek örgütleri bulunur. Böylece yavaş yavaş insanlığınız elinizden alınır ve bir birini kafir veya münafık sayan İDEOLOJİNİZ olur.. yani yani dilinizi dinleştirdiniz ya da dininizi dilleştirtiniz.. her iki halde dile ve dini zihninizden kovdunuz haberiniz bile bulunmaz..   dediklerimi anlamamış ve size hakaret ediyor ve beni kendini bir bok sayıyor görebilirsiniz.. evet hepimiz sonunda bir bok olup evde tutmayıp mezara gömecekler ya da ateşte yakacaklar. Ancak bu olmadan önce ruhunuzu ÖĞRENME ile kurtarmaya bakın.. sağlam ve sağlıklı öğrenmenin yolu da YBA dir. Yani GDDY dışında da ÖĞRENMEYİ öğrenin.. tabloya bakın.. anlamaya çalışın.. anladıklarını eleştirin.. anlamadıklarını sorun.. bunun dışında asla kendi edindiğiniZ BİLGİ olmayacak.. işe yarar.. ezber.. çıkarı bulunur.. size servet maaş ya da servet VEREN ve etiket ya da şöhret kazandıran.. bilgilerden başka bilgileriniz olmayacaktır. Çünkü siz yaratıldığınız alaka ve ilginizi KÖRELTTİNİZ.. dünya ya da din yüzünden dilinizi KÖTÜRÜMLEŞTİRDİNİZ.. aşırı bilgi ışkı ve abartılı sevgi aşkı gereksinim sanılan alışkınlığı ve alışkanlığı meşkinizi KARARTTI. Biz geldik gidiyoruz.. kalanlara selam olsun. 0Z0 yontembilim.com
usul esasa mukaddemdir
IP
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19-Ağustos-2026 Saat 21:16
20260819_205254_008_dalalet.zip

008 DALALET tabloları bu zip dosyaların içinde.
Bu siber uzaya yüklenmeye geleceği gönderilmiştir.

20260819_205318_manifesto.zip

YBA

Yontem Bilimsel Analiz

ve 0Z0

Osman Ziya Oğlu

hangisi hangisini inşa etti..
hangisi hangisini bina etti..

Bilemiyorum.

Ancak bildiğim bir şey var.. Yöntem Bilimsel Analiz Nermin Yazıcı Tekin kardeşimin OZO dan daha çok önem ve değer verdiği bir dava idi.. on yıl önce face de tanıştığımızda iki kez kendisine YBA anlatmaya çalıştığım YÖNTEM BİLİMSEL ANALİZ'e çevredeki herkesten hatta kendi yakınlarımdan bile daha çok önem ve değer veriyordu..

Sanırım samimi ve hasbi ve özellikle manevi yardımı olmasaydı YBA ortaya çıkmazdı.. kendisi tasarımcı iş kadını idi.. Değerli Eşi Ugur Bey canı gibi sevdiği evlatları emre ve oğulcanı tanıdım.. hasta olduğunda da geçen sene eşimle birlikte ziyaretine gitmiştik..

Tarihe kayıt olarak buraya bunları yazıyorum.. gelecekte YBA hakiki yerine aldığında onun unutulmaz desteğini ve manevi himmetini Yaratan'ın kendisi bilir.. amel defterinde de yazılıdır.. Ancak bana düşen Değerli Kardeşimin himmetini ve gayretini ve desteğini burada anmamdır. Rabbimiz ecriniz zayi etmesin. Amin.

Buraya zihnimin meyvelerinden bir tanesini ve bu meyveyi oluşturan dosyaların tümünü yani zip dizinini Sevgili Kardeşim Nermin YAZICI TEKİN   adına ve onuruna.. fotoğraf ve dizin halinde geleceğe gönderiyorum:

20260819_230532_TAMKEMKULCEM.zip

Bu 2026 yılının 33.cü haftasının 008 Dalalet dosyasına bütün tabloları buraya zip dosyası halinde yükledim.

20260819_205355_tablolar.zip

Yıllardır.. sanırım kırk yıldır.. belki daha da geride.. zihnimde iki kavram iki güneş gibi döner..
Kavanini ŞERAİT
Kavaidi ŞERİAT
İKİSİ de ŞART
ilkinde Aİ bulunuyor
İkincisinde İA oluyor.

Birisi şerim şerim üzerine işerim diyor.
Aynen bu günkü İSRAİL gibi.. bak bunda da Aİ bulunuyor.
Birisi pavlovun köpekleri gibi ŞART ŞART diyor.
Yani adamı şartlandırıyor.. koşullandırıyor.
İstençlerimizden itiyadlar çıkartıyor.
İnisiyatiflerimi instintler haline getiriyor.
Aslında ilkine bağımlıyoz.. ikincisine bağlıyız.
İkisi de özgürlüklerimi elimizden alıyor.
Bunların birincisini KAİNAT ikincisini TOPLUM adını veriyoruz.
İster toplum de ister cemiyet
İster evrem de ister kainat
değişmiyor fakat sen değiştiğini sanıyorsun.

Amma sen ikisini de tanımıyorsun.. çünkü çok yönlü ve yanlı bakış olan YBA den anlamıyorsun.

Amma yine de gayret edersen bu tabloya inceleyip anlayabilirsin.

Saygılarımla

Sağlıcakla kaliniz.

0Z0
19.08.2026 üçyol izmir 21:16

Düzenleyen osmanziya - 19-Ağustos-2026 Saat 23:10
usul esasa mukaddemdir
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma