|
Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta | |
![]() |
Aktif Kullanıcılar Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Skins |
| Din | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 5430 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Konu: Akeneton ve Yusuf NebiGönderim Zamanı: 15-Ağustos-2026 Saat 21:57 |
Yusuf Suresi son 111 ci ayetinde şoyle buyruluyor; Gerçekten akıl sahipleri için onların (nebilerin) kıssalarında bir ibret vardır. Bu (Yusuf Suresi), uydurabilir bir söz değildir. Ancak o, kendinden öncekini onaylayıp doğrulayan, her şeyi açıklayan, iman edecek bir topluluk için bir rehber ve rahmettir. Yusuf Öyküsünün baştan sona anlatıldığı ve böylece tek bir nebinin yani Yusuf Aleyhisselamın hayatının.. tek bir insanın yaşam öyküsünün dillendirildiği YUSUF SURESİ iranlılar tarafından çok uzun metrajlı bir başarılı ve ünlü bir filimde ayrıntılı olarak anlatılmıştır. Biz bu filme ilişkin 45 cd yi her gün birini izledik. Filmde adi gecen Akeneton'da 1700 lerde tarih haberdar olmuş.. bu Kitabimizin TARIHSEL kaniti da bulunmuş oluyor. Daha sonra denizde Fravunun mumyasi bulunmuştu. Teknoloji ile geçmisteki ses ve goruntulere erişildiginde.. en azindan nebilerin seslèrine erişilebilir. Düzenleyen osmanziya - 15-Ağustos-2026 Saat 22:20 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010 Gönderilenler: 5430 ![]() Hak Puan : 5 Kidem : 6 OrtalamaHak : % 50 Irtibar :2 |
![]() Gönderim Zamanı: 15-Ağustos-2026 Saat 22:25 |
|
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
![]() Gönderim Zamanı: 21-Ağustos-2026 Saat 22:53 |
|
20260821_224950_YUSUF.zip
YUSUF NEBİ'nin yaşam öyküsü aynı adlı surede baştan sona anlatılmıştır.. başka hiç bir peygamberin yaşam öyküsü böyle uzun uzun geçmemektedir. Bir insanın.. bir nebinin.. bir kimsenin biyografisinin böyle ayrıntılı..baştan sonuna kadar.. anlatılmasının bir nedeni bulunmalıdır. Ben buna HAKİKAT-I İNSANİYE diyorum. Nur-i Muhammedi çekirdeği ile madda ve manevi kainatların özeti.. BIG BANG kuramı ile söz konusu olan.. insan ve evren bütünlüğünün panteizm.. madde ve ruh birliğinin panenteizm.. ile anlatılmasının nedeni.. bu hakikatı insani olan NUR.. sonunda zat-ı Muhammedi ile ortaya çıkmasıdır. İslam âleminin çekirdeği olan zat-ı Muhammedî ortaya çıkan islam dünyası.. bu gün yeni bir OLUŞUM içindedir.. B0P denilen proje bizim olmayabilir.. ABD yani yeni Anadolu Birleşik Devletleri planı bizim olmayabilir.. ancak ANADOLU BİRLEŞİK CUMHURİYETLERİ bizim yani Halife-i Arz olan İNSAN'ın planı ve projesi ve programı haline dönüşecektir.. İnşaallah. Yeter ki sen insanı.. yusufu.. yani kendini tanı. Saygılarımla Sağlıcakla kalınız. Osmanziya 21.08.2026 üçyol izmir 23:09
Yer yüzünde sekiz milyar insan yer alıyor bu sekiz milyar insan öyküsü bulunuyor demektir.. bu öyküler birbirinden farklı olabilir.. Yusuf Nebinin öyküsü Yusuf ve Züleyha olarak.. Kur'an-ı Mu'ciz-ül-beyan'da anlatılmış ve 45 cd ile üç sezonluk muhteşem çekimlerle canlandırılmış.. bir başka öykü The Matrix filminde NEO ve TRINITY'nin öyküsü anlatılmış.. az önce seyrettiğim PASSENGERS UZAY YOLCULARI filminde İKİ insanın.. bir BAY tamirci ile bir BAYAN yazarın öyküsü anlatılmış.. her birimizin öykü de bundan farklı değil.. bir kral ile bir kraliçe bunulur ve onların da prens ve prensesleri olur.. Kuru fasülye kraldır.. pirinç plavı da kralite.. çorba prenstir.. salata ile prenses.. olay bu kadar yalın ve basittir.. ancak bunun ötesinde hepsinde ORTAK bir OYUN bulunur.. bize düşende bu oyunu bulmaktır osmanziya 21.08.2026 23:34 20260821_225004_YUSUFYAPILANMA.zip Buraya bindirdiğim 3 tabloyu 75 yakın tablo ile ayrıntılı resimledim.. bu resimlerin esası beşerin içinde bir NEBİLER ve VELİLER silsilesi bulunur.. bunlardan bir tanesi ele alınmış ve ayrıntılı olarak anlatılmıştır YUSUF suresinde.. gerek anaba ve evlad ilişkileri gerek karı (kadın) ve koca (erkek) ilişkileri mercek altına yatırılmıştır. Bu konu hakkında değerli ilmi araştırmalar yapılabilir.. ancak burada temel ve derin bir ilişkiyi nazara vermek istiyorum: Yusuf'un ana ve babası Ruhumuzdur. Yusuf'un 10 kardeşi Nefsimizdir. Yusuf ise kayıb kalbimizdir. Bünyamın ise AKLIMIZI temsil eder. Nefis kalbin işlerinden hazzetmez.. lakin kalb nefsi korumaya ve düzeltmeye çalışır.. çünkü onlar kardeşleridir. Ancak bizim kaybettiğimiz kalbimizi aramamız ve bulmamız lazımdır. Bu nasıl olacak ? Kendimi yani İNSANI tanımak ve tanımlamakla olacak.. YBA ise asıl bu işe tasarlanmıştır.. belki onunla başka işlerde yapılabilir.. ancak benim tasarlama amacım budur. osmanziya
Öykü de Kuyu'dan Saray'a ve Saray'dan Zindan'a ve Zindan'dan Saltanat'a giden üç aşama bulunuyor. Kuyu CUBBE Saray KUBBE Zindan HABBE Saltanat ZUBDE Saltanatın etrafında ZÜBBE'ler bulunur ve fakat aslında orada ZÜBDE-İ KAİNAT bulunan ve halife-i arz olan İNSAN tohumu yetiştirilmektedir. Aslında bu gün her birimizin konutu bir saraydan farksızdır.. bu günkü ortalama bir evde bulunan Buz dolabı.. çamaşır makinası.. bulaşık makinası.. Fırın.. Şohben.. Televizyon.. Bilgisayar İnternet bağlantısı Binek otomobil ve başka şehirlere ve konutlara götüren çağdan kara ve deniz ve hava taşıtları otobüsler ve gemiler ve uçaklar çok fazla olmayan bir ücret karşılığında değil başka şehirlere başka ülkülere götürüyorlar... Bu günkü kalitesi ve teknolojisi ile 50 sene önceki kralların ve kraliçelerin saraylarında bile bulunmuyordu. Fakat biz içinde bulunduğumuz için bu SALTANATIN farkında değiliz. Fakat geçmiş dededelerimiz.. dedelerimizin dedeleri.. çok sorunlar ve sıkıntılar yaşıyorlardı üretim ve ulaşım.. tüketim ve iletişim.. eğitim ve öğretim.. yönetim ve denetim.. işlerinde.. Bu gün bilgisayar ve internet ve yapay zeka sayesinde disiplinli ve zeki ve akıllı birisi her hangi bir okula gitmeden bir konuda UZMAN olabilir... Peki bütün bu imkanlar ve fırsatlar.. olanaklar ve yetenekler.. beceriler ve başarılar ne için ? Geçen gün güzel bir soru sordum: Bu kültür tarlası nereden gidiyor.. bu uygarlık makinası nereye gidiyor ? Bu soruya başka bir şekilde de sorabiliriz: Madem doğduk neden ölüyoruz.. madem öleceğin niçin doğduk.. Bu sorular bazıları çok saçma gelebilir bazılarına da çok anlamlı.. neden ? İşte karşımızda İNSAN duruyor.. Bazıları zübbe.. bazıları zübde.. Bunu nar ve seyr ile nur ve sırr ya da zerre ve hücre ile ene ve zümre ile çözebiliriz.. ben bir rabba ve hür ruha ulaştım.. bakalım siz neye ulaşacaksınız.. Saygılarımla Sağlıcakla kalınız osmanziya 22.08.2026 üçyolizmir 00:06 ![]() Düzenleyen osmanziya - 22-Ağustos-2026 Saat 00:05 |
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
osmanziya
Kıdemli Üye
![]() Gönderim Zamanı: 25-Ağustos-2026 Saat 22:32 |
|
|
|
usul esasa mukaddemdir
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|