Anasayfa | Işımalar | Osman Ziya | İfade -i Meram | Yöntem Bilim | İnsan Bilim | Din-Fen | BTÖ | Yazılar | E-Posta |

  Aktif KullanıcılarAktif Kullanıcılar  Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım  SkinsSkins
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
İnsan Bilim
 YöntemBilim Forumu | İnsan Bilim | İnsan Bilim
Mesaj icon Konu: ERKEK OLMAK Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
osmanziya
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12-Temmuz-2010
Gönderilenler: 2751

Hak Puan : 5
Kidem : 6
OrtalamaHak : % 50
Irtibar :2

Alıntı osmanziya Cevaplabullet Konu: ERKEK OLMAK
    Gönderim Zamanı: 28-Aralık-2016 Saat 13:03
YATAY GENİŞLİK..

GENİŞLİK...


GENISLIK dizini içindeki dosyalar

20161228_130442_GENISLIK.rar


Dört genişlik hablo dosyası içinde 45 tablo var..ve içinde de onlarca dablo ve yüzlerce kablo.. birde Dikey Yükseklik ile ilgili bir kaç düz yazı..


Burada "Dikey olmak" başlıklı bir yazıyı reklam mahiyetinde buraya aldık ve yapıştırdık..


işte pasta kopi yazı:

Dikey olmak.. üstünde olmak.. eril olmak.. sert olmak.. güçlü olmak.. iyi olmak.. sevgi vermek.. saygı görmek.. erkek olmak.. iktidar ve ihtiyar sahibi olmak.. "seçilen bir rol"... Rol seçilir mi ? Seçilmiş ise rol olabilir mi ? yani Kont-rol bir muammadır. Arus-u İlahi şeb-i Arusta ne yapar ? Rus katarina Baltacı'nın koynuna mı girer ? Eril olmak belki seçimin değildir lakin erkek olmak senin seçimindir.. iki erkek bir dişi gen seni eril yapar ama erkek yapmaz.. erkek olmak için erkekliğin gerektiği tüm rolleri iyi oynamanı gerektirir.. yaşam boyunca erkek gözüktüğün ve göründüğün halde sonunda bir kancık olarak ölmekte vardır.. kaldı ki erkeklik ve kadınlık; var olmak gibi.. canlı olmak gibi.. uslu olmak gibi müsülüman olmak gibi verilen bir ROL'dur..


Yani tanR'ının OL dediğin de bir sonuçtur.. ve sen bu mevhum R ububiyetini hakiki sanırsan yanlış bir baba giriyorsun demektir.. "bab"ını babalık haline getirdiğinden ister evin babası ol ister mafyanın babalığı kancıklık yapıyorsun demektir.. öyle ise “R” zenginliğini.. her nesneyi ve kimseyi asıl sahibine vererek biz burada mevhumen.. melikiyet; mecazen.. malikiyet.. misalen.. bilim; şebihen.. hukuk yapacağız.. sözün taşıdığı bilgi ve buyruğun mahiyetini bileceğiz ve muhtevasını ona göre dolduracağız.


KADER’in dayatımı seni eril değil dişil de yapardı.. o zaman yatay olmanın.. altında olmanın.. dişil olmanın.. yumuşak olmanın.. dayanıklı olmanın.. güzel olmanın.. saygı vermenin.. sevgi görmek.. kadın olmanın.. mantık ve meşiet sahibi olmanın hakkını verecektin kancık olmamak için.. yoksa dişil olarak kalacaktın.. ERKEK olamayacaktın.. sonuçta şu ortaya çıkıyor; ERKEK olmak bir cinsellik sorunu olmaktan öte bir tavır ve tutum konusudur. Bazı kadınlar vardır ön cebine sadece erkeği girerken gönül cebinden on tane erkekliği çıkarır.. çünkü dişil olmanın ve kadınlığın hakkını verir kancıklık etmez.


Bir resimde paylaştım İstanbul’un üç dikey tower’ını ve dik tavır’ını.. şahsen ben kendimi o üçten bir ERKEK sayıyorum.. lakin ne kadar yapabiliyorum.. bundan kuşkuluyum. Çünkü “erkek” olmak özgür olmak.. etkin olmak.. içten olmak.. dürüst olmak.. ile mümkün.. daha da ötesi mutlu ederken kutlu olabilmek.. başarılı olurken aynı zamanda erdemli de olabilmek.. alırken verebilmek.. maddesi yukarı çıkarken manası aşağı düşmemek.. gibi başka RUH’un HÜR’riyeti sınavları ve yarışları da vardır. Buna rağmen umudumuzu kesmiyor, yapabildiğimizi kar görüyoruz.

Yazı bitti..

Ancak iletinin dizini içindeki dosyalarda dünyayı bir kez daha yeniden kurduk.. ancak bu dünya bilgi halinde ve kağıt üzerindeki yatay bir dünya.. her bir bilgi ile genişliyor.. yatay genişlik.. bilgi dişildir.. irade ve eylem ise erildir.. teori dişildir, pratik erildir.. sol dişildir, sağ erildir.. kölelik dişildir, krallık erildir.. kulluk erildir, tanrılık dişildir.. ancak bu işler eşi ve işi olmak anlamından çıktığında artık TANRI'nın ne eril ne de dişil.. ne nesne ne de kimse.. ne varlık ve ne yokluk olmadığını anlayıp SALT Tanrı'ya yöneldiğinde vidan bir "diş" atmış ve yükselmişsin demektir.

Sanırım bu anlatım bizlerin kulluğunun HİÇLİK makamından yol aldığını gösterir.. bu noktaya geldiğinde artık susmalısın.. konuşman hem sana hem başkalarını zarar verir.

Sonuçta erillik ve dişillik cinsel bir yapı ve işlev olmaktan ziyade evrensel tavırlar, rollar, var oluşlar haline gelir.

Belki benim bundan sonraki görevim..
SUSUNCA'ya kadar ÖZ'lük dava edenlerin aslında OZ oldukarını görmek ve göstermektir..
çünkü kimse hem bilgisiz hem sevgisiz kalamaz.

Bilgi, sevgi ve sağlıcakla kalınız.

Osmanziya








    


Düzenleyen osmanziya - 28-Aralık-2016 Saat 13:05
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.03
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide
Türkçe Çeviri : Nuri Cengiz
Tasarım & Düzenleme : BeyazSeytan
WebWizTurk